НБУ скасував обмеження в розмірі 150 тисяч гривень на місяць для p2p-переказів

Національний банк України ухвалив рішення не продовжувати ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для переказів між фізичними особами (P2P, C2C) з рахунків в одному банку на рахунки в іншому.

Як пояснюють у регуляторі, ці обмеження свого часу допомогли створити комплексні рішення для запобігання зловживанням у фінансовій сфері. Це вдалося завдяки законодавчим змінам і саморегулюванню ринку.

«Минулого року ми фіксували аномальний сплеск обсягу переказів між рахунками фізосіб, який наразі знизився внаслідок введення регуляторних обмежень, комунікації НБУ, що звернула увагу ринку на проблему дропів, та впровадження Меморандуму», — йдеться в заяві.

Крім того, припинився і тимчасовий тренд на масове відкриття нових платіжних карток, який спостерігався восени 2024 року.

Попри скасування обмежень, НБУ повідомляють, що й надалі слідкуватимуть за ринком і працюватимуть над новими ініціативами для підвищення прозорості фінансової системи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Схоже на фінт, через який формально задовольняють вимоги МВФ, але по факту ще сильніше все зажимають, типу незалежні банки самі так вирішили.

У нас «вимогами» МВФ прикривають будь-яку фігню, про яку ті МВФ навіть не чули.

Тепер ліміти діють ще й на IBAN перекази, потужне скасування лімітів

dou.ua/forums/topic/52634

Нічого не знято, там тепер меморандум ще з сильнішими лімітами. Я вже про це писав.

цікаво є список які банки не підписали меморандум?

Ті хто підписав точно

ПриватБанку, Ощадбанку, Райффайзен Банку, Універсал Банку та Національного банку України

там все подписали, добровольно-принудительно, то что нбу задушит просто

Замість розпорядження регулятора, якому повинні підпорядковуватися банки, ми маємо самостійно впроваджені банками обмеження, які не спираються на правила регулятора. Ця ситуація з розряду «відмінили закони, але поліція узгодила по областях спільні обмеження щодо громадян».

Як на мене, це називається картельна змова.

Коли ці чпиздрики знімуть обмеження на зняття готівки за кордоном, мені треба забезпечувати сім’ю, яка зараз там.

На валютні картки обмеження кращі. В моно еквівалент 100к на день, 400к на місяць. Є доставка карт закордон

Обмеження, наприклад, переказу грошей на рахунок лендлорду, так і не зняті.

Не знаю як лендлорду, але з моно валютного можна ганяти на карти іноземних банків в межах 100к на місяць

З картки на картку, типу р2р, чи як?

так, з картки на картку. зі сторони моно комісія 1%. Це вигідніше ніж знімати готівку

Револют карточка на nfc банкомате должна работать

Підписатись на коментарі