В яких практичних сценаріях допомагає AI?
Цікавить для чого використовуєте і вивчаєте як користуватись AI?
Буде корисна думка, стосовно цікавих або нестандартних кейсів використання AI у повсякденному житті.
Цікавить для чого використовуєте і вивчаєте як користуватись AI?
Буде корисна думка, стосовно цікавих або нестандартних кейсів використання AI у повсякденному житті.
— дуже допомагає писати різні дибільні звіти. за це йому просто доземний уклін, я б сам здурів стільки ахінеї продукувати як наш мон від нас хоче.
— граматика. завжди була моїм слабким місцем у будь-якій мові. тут мене чатжпт дуже сильно виручає виправляючи мої помилки та пояснюючи їх.
— голосовий режим. знімаю капелюха перед розробниками: розпізнає все що кажу навіть при наявності суттєвих фонових шумів. просто незамінна фіча, коли нема з ким поговорити.
Коли слухаю музику і виникають питання, запитую в ChatGPT щось типу
— Пісня Bob Dylan One More Cup of Coffee повністю оригінальна, чи вона походить від іншої пісні, або може навпаки є інші пісні, що походять від неї?
— Як називається стиль музики у Ikebe Shakedown?
— Чому у Thelonious Monk таке звучання, наче він не потрапляє в ноти?
І він відповідає, дає рекомендації що ще варто послухати і т.п.
Коли читаю книжку англійською і щось неясно, то часто ChatGPT дає кращу відповідь ніж Kindle-перекладач:
Ще можна з допомогою AI писати програми для свого комп’ютера заточені під свої побажання, потреби і вподобання, і такі програми можуть бути набагато кращими (з точки зору ціни, швидкості, надійності, простоти, контролю тощо) ніж будь-які існуючі аналоги.
Картинки показуються в топіках з тегом photocomments або в GameDev розділі, це досить давно додалось, ось кілька найбільш популярних топіків:
dou.ua/forums/topic/53690
gamedev.dou.ua/forums/topic/38021
Я так зробив програму яка читає топік mqtt (від сонячного інвертору) і записує дані у influxdb для графани. Дашбоард в графані вже був давно створений і переробляти його не хотілось. Вирішив спробувати на Go написати. Зробили разом — я і Чатгпт, потім допилив руцями і воно вже майже місяць працює. Із плюса — я теперь знаю як працювати із mqtt та influxdb на go, і якщо знадобиться ще раз то вже знаю як і що конкретно шукати в документації.
Я вчора написав програму Екранний час для Windows з «бекендом» на C#/SQLite і «фронтендом» на Python:
Перед цим тестував activitywatch.net, але вона здалась недостатньо швидкою і простою.
В мене є окремий чат «Репетитор німецької мови», там я просто ставлю купу поточних питань, як і що краще сказати, яка різниця між вживанням тих чи інших слів і конструкцій, що де краще використати, ну і він мені генерував таблички, скажімо, дієслів із препозиціями. По суті, він в основному перекриває потребу в індивідуальних заняттях.
Вивчаю англійську і він дуже допомагає, але до рівня «перекриває потребу в репетиторі» йому ще дуже далеко. Інколи базові речі пояснює дуже складно. Замість того, щоб сказати що я вважаю прикметник за дієслово, він починає писати купу тексту, ускладнювати, і при цьому ці складні пояснення абсолютно помилкові.
Репетитор це людина, яку можна спитати щось, чого не напитаєшся в групового вчителя. По німецькій він дає толкові відповіді.
Мої нетривіальні кейси:
— схуднення на 10 кг за два мсяці з позитивними наслідками для здоров’я (мій перший досвід усвідомленного схуднення взагалі).
— допомога у вирішенні дуже складних медичних проблем у близької людини (працювали справжні і толкові лікарі, але консультації з чатом дуже допомогали ставити вчасно потрібні запитання та робити висновки)
— поради з фізичної реабілітації, зокрема, аі підказав дуже ефективні вправи які потрібні для компенсації саме моїх довготривалих статичних навантажень.
— just for fun — фентезійні діалоги та оповідання на теми, які з першого погляду здаються забороненими. Вдаватись у подробиці не буду, але згадую це тут з основною думкою, що морально-етичні обмеження можна обійти з мінімальними зусиллями. Часом мені здавалось, що він сам від того кайфує, а потім я злякалась )))
— також за час спілкування отримала декілька дуже нетривіальних психологічних лайфхаків, які для мене реально працюють.
— пропрацювання прочитаних книг. Наприклад, якщо у мене виникає питання до автора, яке я не можу поставити особисто, то я починаю розмову у чаті, змушую його розказати усе, що йому відомо про книгу, щоб створити контекст, а потім ставлю свої питання, і отримую дуже цікаві відповіді.
Вважаю, що результати спілкування дуже залежать від постановки питань, і таким чином від попередньої підготовки користувача. Так, наприклад, я вже мала дуже прокачані загальні знання в сфері медицини, коли почала обговорювати з чатом конкретні захворювання і ситуації. А з питання реабілітації задавала питання після читання здоровенного талмуда і з використанням чіткої термінології. Тож і відповіді мої були чіткими, поглибленними, і здебільшого правдивими.
Але знаю випдки, коли люди ставили питання накшталт «як вилікувати рак без лікарів, бо вони всі дебіли», і отримували брєдові поради.
Аналізую свій процес психотерапії — ШІ дає досить неочікувані коментарі, цікаво)
Аналізую свій процес психотерапії — ШІ дає класні поради, неочіукувано для мене)
Замість того, щоб читати довгу статтю, відео, чи новини, просто питаю summary, щоб знати, чи мені то буде цікаво. Досить часто мені достатньо summary
Я генерую вправи для англійської мови.
I have troubles with gerunds vs infinitives topic. Could you create an exercise where I choose the correct verb form? Please, use various tenses and sentence structures. I'll provide my answers, and you are supposed to evaluate them with a check (or cross) and provide explanation.Дуже зручно, після декількох ітерацій вправ, прохати зробити вправу з реченнями в яких я зробив помилку.
Також, якщо хочу поділитися моментом с серіалу, а він не гуглиться, описую що коїться в сцені та прошу надати сезон, серію та приблизний час.
Я подібне використовую для німецької. Мою англійську він оцінює в майже native, мене теж влаштовує...
Хочете реальні приклади доцільного використання? Є їх у мене
My workflow is something like this:
Perplexity to get good sources for my topic of interest -> Gather URL;s of interesting sources that perplexity used -> Create a new folder in Notebook LM will sources gathered from Perplexity AI -> Create a mindmap, briefing document to study -> Add more sources if needed.
Finally create a breifing document in notebookLM and also a conversion to download for reviewing the topic on the go.
Даю чатжпт список продуктів, що є в холодильнику, і прошу придумати рецепти з того.
Треба було на 50 сторінок meta description додати. Спочатку ChatGPT мені написав скрипт як це зробити, а потім він же це ще й зробив. Я на все витратив 15 хвилин.
Якщо ти з чимось не маєш досвіду, то AI допомагає у цьому швидко розібратися, уточнити певні моменти, без великих вимог до якості. Також рутинні операції. Якщо ти маєш досвід, складний контекст, то AI скоріше нашкодить
цікавих або нестандартних кейсів використання AI
Тут треба уникати AI, бо зазвичай його відповіді це стандарт та рутина.
Тут я б не погодився. В ChatGPT є режим «Мислить нестандартоно» який дозволяє шукати дивніші і нетиповіші рішення.
это когда тебе отвечают откровенным бредом и галюцинациями?
так это ж режим по-умолчанию
Режим такий є, а толку немає. Будь яке нестандартне рішення просто складніше та вимагає тримати більше контексту та перевіряти кожен крок. І з цим є проблеми.
Наприклад, я попросив генерацію ходів у шашках з використанням
Each bit in a
. 0 . 1 . 2 . 3 4 . 5 . 6 . 7 . . 8 . 9 . 10 . 11 12 . 13 . 14 . 15 . . 16 . 17 . 18 . 19 20 . 21 . 22 . 23 . . 24 . 25 . 26 . 27 28 . 29 . 30 . 31 .
Each move corresponds to a shift in the bitboard:
Left-down move: p << 4
Right-down move: p << 5
Left-up move: p >> 5
Right-up move: p >> 4
А тепер подивимося на косяк 20-16-13-9-6-2
. Інколи 4, а інколи 3. Тому за межі стандартного ми не вийшли.
Щоб аналізувати треба мати великий обсяг тренувальних даних, як це робити. Його, на жаль, немає. В статях описується результат, а от спроби його досягти (чернетки) відсутні. Тому чекати дійсно «нестандартного», на мій погляд, зарано.
Це тому, що такий підхід дуже рідко використовується в комп. шахах. Якби ти його спитав про стандартні
Якби ти його спитав про стандартні64-бітні бітборди
Мені не треба питати, я і так бачу, що він пхає усе що можна з
Кому цікаво: ChatGPT
Якщо ти з чимось не маєш досвіду, то AI допомагає у цьому швидко розібратися, уточнити певні моменти
ну, кроме тех случаев, когда он даже в самых примитивных вещах жестко косячит )
а т.к. у тебя нет опыта, ты потом по всем этим граблям кругами ходишь
без великих вимог до якості
Ось це насправді ключовий момент. Про який багато хто забуває.
35 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів