Будь ласка не треба ці жахливі графічні редактори.
Ну це нам із вами подобається MD Markdown формат (що по суті та сама ідея що і LaTeX тільки для Web) і можливо редактор Vim та Bash, комусь ZSH а не усі ті : Aero, Aqua, Gnome чи KDE. Більшості же людей, особливо не з IT — а вони тут є, не подобається — замість цього What you see is what you get це давно норма. Класно звісно як в Confluence, щоби можна було на вкладці переключитись і так і так побачити, та це треба сідати за розробку. Що напевно не така погана ідея започаткувати OpenSource LGPL проект, бо таке дуже багато де треба.
Нажаль коли я писав першу статтю, у мене був який редактор з купою обмежешь, з жахливим UI та купою багів, без можливості писати markdown і html. Написав що міг в той редактор.
Потім мені «вмикнули продвинутий редактор», в якому markdown здається не було, але зато можна було робити деякий html. Причому якийсь html був валідний, а якийсь не дуже, важко було зрозуміти як воно працює. Наприклад коли робив меню з anchor то абсолютно валідний html не працював, прийшлось просити приклади...
Загалом при написанні тексту отримуєш прямо фізичний дискомфорт від незручності. Хотілось би мати мод де працює markdown+html в адекватному режимі, коли при будь якій змінні весь текст не їде кудись і не додаються незрозумілі відступи в процесі редагування.
Мені ці rich-text-editors нагадують word (тільки гірше), де будь які дії можуть повністю зламати верстку всього документу. Хочется більш стабільного інструменту.
я дуже компостую мізки редакції з приводу нормальної підтримки Markdown і можливості писати в ньому ще й HTML. Вчора довелось відмовитись від змісту, бо редактор вперто викидав список за межі details.
А сенс ? Так не працює — краще скажіть, які бізнес вигоди надасть інвестиції в кращій WYSIWG редактор ? Скажімо кращій банер з каруселлю, по аналітиці — припустимо дає +10% кліків на рекламу, відповідно збільшує монетизацію сайту скажімо на 3%. (Реальні показники треба вимірювати). І з великою долею вірогідності — проект піде, гроші знайдуть чи принаймні шукатимуть. А так буде стандартна відповідь : «працює не чіпай». І в цьому є сакральний сенс. Може редакції — не треба там ніякого HTML, а от Page Rank підняти вони не проти, посилання продавати інший SEO і т.д.
TinyMCE та WordPress Editor це одне і те ж саме, якщо ви маєте на увазі classic editor вп. Якщо guttenberg, то в принципі його можна прикрутити не на вп, так як він на реакт написаний, але там треба трохи монстра Франкенштейна побудувати, не впевнений, що це комусь може бути треба.
23 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівне дуже розумію, що таке редактор дописів...
раніше часто користувався форумом, який був на базі Xenforo... з технічної точки зору було все дуже зручно...
Півроку тому переглянув всі безкоштовні веб-редактори контенту з відкритим кодом.
Порівняв найпопулярніші з них:
docs.google.com/...77RJKjMc/edit?gid=0#gid=0
Як швидке рішення, я обирав би між TinyMCE та CKEditor.
В нас зараз TinyMCE
Якщо готові витратити час на більш кастомізоване рішення, то дивіться у бік Tiptap та Lexical.
ого, дуже спрощує життя. Дякую, що поділилися
BlockNote, Lexical, TipTap
trix-editor.org
Так редактор жахливий, підійде будь який markdown. Можна з кастомними класами, я на своєму сайті ще використовую markdown —> html
Будь ласка не треба ці жахливі графічні редактори.
Ну це нам із вами подобається MD Markdown формат (що по суті та сама ідея що і LaTeX тільки для Web) і можливо редактор Vim та Bash, комусь ZSH а не усі ті : Aero, Aqua, Gnome чи KDE.
Більшості же людей, особливо не з IT — а вони тут є, не подобається — замість цього What you see is what you get це давно норма.
Класно звісно як в Confluence, щоби можна було на вкладці переключитись і так і так побачити, та це треба сідати за розробку. Що напевно не така погана ідея започаткувати OpenSource LGPL проект, бо таке дуже багато де треба.
а той маркдаун, що зараз є у нас, не подобається?
Нажаль коли я писав першу статтю, у мене був який редактор з купою обмежешь, з жахливим UI та купою багів, без можливості писати markdown і html. Написав що міг в той редактор.
Потім мені «вмикнули продвинутий редактор», в якому markdown здається не було, але зато можна було робити деякий html. Причому якийсь html був валідний, а якийсь не дуже, важко було зрозуміти як воно працює. Наприклад коли робив меню з anchor то абсолютно валідний html не працював, прийшлось просити приклади...
Загалом при написанні тексту отримуєш прямо фізичний дискомфорт від незручності. Хотілось би мати мод де працює markdown+html в адекватному режимі, коли при будь якій змінні весь текст не їде кудись і не додаються незрозумілі відступи в процесі редагування.
Мені ці rich-text-editors нагадують word (тільки гірше), де будь які дії можуть повністю зламати верстку всього документу. Хочется більш стабільного інструменту.
В ідеалі написаний markdown+html в текстовику може сміливо копіюватись в редактор. Це було б круто.
Звісно для багатьох все одно треба редактор з кнопочками, так як не всі вміють. Має бути вибір. Але той з кнопочками що є зараз це жах.
Дякую, будемо думати, що з цим всім робити
TinyMCE, Quill JS, TipTap — та специфічних купа. Типу Vue Text editor, Word Press Editor, React DraftJS, Ngx-editor
я дуже компостую мізки редакції з приводу нормальної підтримки Markdown і можливості писати в ньому ще й HTML. Вчора довелось відмовитись від змісту, бо редактор вперто викидав список за межі details.
А сенс ? Так не працює — краще скажіть, які бізнес вигоди надасть інвестиції в кращій WYSIWG редактор ?
Скажімо кращій банер з каруселлю, по аналітиці — припустимо дає +10% кліків на рекламу, відповідно збільшує монетизацію сайту скажімо на 3%. (Реальні показники треба вимірювати).
І з великою долею вірогідності — проект піде, гроші знайдуть чи принаймні шукатимуть.
А так буде стандартна відповідь : «працює не чіпай». І в цьому є сакральний сенс. Може редакції — не треба там ніякого HTML, а от Page Rank підняти вони не проти, посилання продавати інший SEO і т.д.
Ну, наприклад, я витратив на боротьбу з багами редактора і, відповідно, форматування статті, два дні.
З нормальною підтримкою markdown то булоб дуже зручно, думаю що більшість вже звикла до того на інших сайтах.
p.s. але якщо підходити з точки зору — хай помучаються мож змістовніше щось накоментять/напостять — тоді nomarkdown то добре)
TinyMCE та WordPress Editor це одне і те ж саме, якщо ви маєте на увазі classic editor вп. Якщо guttenberg, то в принципі його можна прикрутити не на вп, так як він на реакт написаний, але там треба трохи монстра Франкенштейна побудувати, не впевнений, що це комусь може бути треба.
simplemde.com
Поклацав його, ніби покриває основні мої вимоги, головне, що дозволяє кастомний html вставляти, і той працює.
SimpleMDE is no longer maintained
Прикро