Що сталось з ще одним анонімним пошуком роботи ReadyToTouch
Привіт! Півтора року тому я зробив анонс, що вже давно займаюсь розробкою ще одного анонімного пошуку роботи, і через пів року після анонсу вирішив заморозити цей проєкт. Розповім причини.
На початку 2020 року я почав створювати сайт з пошуку роботи, який би краще відповідав моїм очікуванням, ніж Djinni — ще й тому, що мій колега Андрій погодився доєднатися до розробки. На той момент мій досвід складався переважно з роботи в українських продуктових компаніях, і саме на український ІТ-ринок я орієнтував свій проєкт. Відповідно, я й далі хотів залишатися найманим працівником у продуктовій компанії та кожні пару-трійку років шукати нову роботу через свій сайт, який найкраще відповідав би моїм очікуванням.
За пів року після анонсу я визнав, що мої уявлення про пошук роботи змінилися — я почав орієнтуватися на прямі контракти з зарубіжними продуктовими компаніями, і відповідно, анонімний пошук роботи, який я створював, перестав відповідати моїм новим очікуванням. Тож навряд чи я ним користуватимусь. Ще одна причина, чому я заморозив проєкт, — навіть якби запуск вдався, у найоптимістичнішому варіанті це не сильно вплинуло б на покращення стану ІТ-сфери в Україні.
Відмовлятись від проєкту, у який вклав багато сил, складно, тому я проконсультувався з Оксаною, яка розробляє jobnote.ai, і далі вже почав займатись розробкою та популяризацією значно менших проєктів, які мають спростити моє майбутнє працевлаштування: це органайзер зі списком компаній, де використовується Golang, та інструмент для допомоги в пошуку прямих контрактів.
Враховуючи, що згадав jobnote.ai — ось огляд цього проєкту.
Епілог
Той анонімний пошук роботи, який ми довго розробляли з командою, досі з закритим кодом, бо треба вкласти час, щоб привести його до ладу. Але частини його дизайну, верстки та коду були адаптовані й перевикористані в тому ReadyToTouch, що є зараз. Можливо, в майбутньому я продовжу займатись анонімним пошуком роботи, але вже орієнтуватиму його на міжнародний ринок, у який українці мають активно інтегруватися.Хочеться зробити добре — на прикладі Otta, а не як у Skyworker.
2 коментарі
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.