Зображення у стилі студії Ghibli від ChatGPT стали чи не одним із найпопулярніших продуктів за всю історію компанії
Контроверсійна здібність ChatGPT генерувати зображення у стилі аніме-студії Ghibli стала дуже популярною серед користувачів. Лише за приблизно тиждень було згенеровано понад 700 мільйонів зображень.
Звісно інтернет одразу почав повнитися мемами:
За словами Бреда Лайткапа, який відповідає за щоденні операції та глобальне впровадження в OpenAI, з 25 березня новою функцією скористувались понад 130 мільйонів користувачів.
Це може стати одним із найпопулярніших запусків продукту за всю історію компанії. Популярність генератора навіть призвела до технічних негараздів та затримок у запуску інших продуктів.
Додатково: студія Ghibli — культова японська анімаційна студія, яка створила «Мій сусід Тоторо» та «Віднесені привидами».
Чи це крадіжка інтелектуальної власності?
За словами Евана Брауна, юриста з інтелектуальної власності юридичної фірми Neal & McDevitt, генеративні нейромережі діють у правовій «сірій зоні».
Стиль цілої студії не захищений авторським правом, а це означає, що OpenAI не порушує закон, генеруючи зображення, схожі на фільми Студії Ghibli.
Втім, за словами Брауна, дуже імовірно, що OpenAI досягла результатів, навчаючи модель на кадрах із фільмів Ghibli.Прямо зараз кілька судів все ще вирішують, чи можна навчати моделі ШІ на захищених авторським правом творах.
«Я думаю, це порушує те саме питання, яке ми ставимо собі вже кілька років», — сказав Браун в інтерв’ю. «Які наслідки порушення авторських прав від виходу в Інтернет, сканування веб-сайтів та копіювання [даних] у ці бази даних?»
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів