Обережно, Insiders! Куріння в офісі та лайка — умови, до яких має адаптуватися кандидат

Привіт! Є компанія Insiders, про яку я вже писав і ще колись напишу детальний огляд, а поки час від часу нагадую: подібні компанії варто оминати.

Про цю компанію вистачає хвалебних відгуків, тож доводиться нагадувати під цими відгуками, якою ж є компанія насправді та хто її засновники.

У цій темі розглянемо три відгуки, які відображають умови праці, щоб відповісти на риторичне запитання: чи варто до таких умов адаптовуватись на початку кар’єри в ІТ?

Спершу розглянемо пару відгуків від одного розробника. Перший відгук, коли ще працював у компанії:

Хороша компанія для старту а ІТ, розуміючий PM Назар до котрого завжди можна підійти вразі чого.

Другий відгук, вже після звільнення:

Хороший варіант для старту в IT, не більше так як компанія має не найкращу репутацію (це я кажу як колишній співробітник)

Після звільнення з’явилися додаткові уточнення про умови роботи в Insiders:

Курять прямо за столом, матеряться я ні ніякій іншій роботі такого концентрату не чув, працюють з фейкових акків на UpWok, продовжувати?

І ось є третій свіжий відгук — вже від іншого кандидата — який також містить інформацію про умови праці в Insiders:

Прийшовши у офіс, я й не здивувався курінню за робочим місцем, галасу і звісно ж 3-поверховим матюкам, з якими нереально налаштуватись на роботу, адже до того ознайомився з репуцтацією і цінностями компанії.

І відповідь HR на це:

Основною причиною відмови є критично повільна швидкість виконання роботи та нездатність швидко адаптовуватись до нових умов і технологій.

І тепер те саме риторичне запитання, до якого я так довго вів: «Чи справді потрібно адаптовуватись до таких умов? І чи можна бути ефективним в умовах накуреного офісу та лайки?»

Епілог

Я зараз вкладаю свій позаробочий час у проєкт ReadyToTouch, тож рідше пишу огляди на компанії, як робив раніше. І взагалі, хочу ще менше писати огляди на подібні компанії. Тож поширюйте цю тему: «Чому варто запитувати рекомендації про компанію в її колишніх працівників».

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

1 коментар

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.
І чи можна бути ефективним в умовах накуреного офісу та лайки?

Можна, якщо ти сам під час роботи куриш та лаєшся.
Але, якщо в когось склалась команда з такими звичками, то HR повинен про це попередити під час процесу найму, а не відписувати якусь хрінь про «нездатність адаптовуватись» кандидата. В самому існуванні такої команди немає взагалі нічого негативного. Негативно тут те, що процес найму зламаний.

працюють з фейкових акків на UpWok

А ось це гарний маркер, що компанія взагалі гнила, а не тільки має команду з нестандартними звичками.

Підписатись на коментарі