Чи не приведе вас пошук у гугл до шкідливого ПЗ

Чи не приведе вас пошук у гугл до шкідливого ПЗ?

Мова йде про SEO Poisoning. Ця витончена тактика обманом заманює користувачів відвідувати зловмисні сайти та завантажувати шкідливі файли з, здавалося б, легітимних результатів пошуку. Ось короткий огляд про цю зловмисну техніку.

💡Що таке SEO Poisoning?

Зловмисники маніпулюють пошуковою видачею, використовуючи популярні ключові слова, щоб просунути шкідливі веб-сайти в топ пошуку. Наприклад, це може траплятися у пошукових запитах «безкоштовні програмні інструменти» або «шаблони документів» — будьте особливо обережні!

Як це працює та на що звертати увагу.

Зловмисники заманюють вас за допомогою зловмисних сайтів, які потрапили у топ пошуку. Натискання на них може призвести крадіжки вашої сессії або завантаження шкідливого програмного забезпечення.

Звертайте увагу на:

• 🚨 Спам: Блимаючі попередження, надмірна кількість знаків оклику.

• 🖱️ Агресивні спливаючі вікна: закривайте їх негайно (Alt+F4 у Windows).

• 🔗 Шкідливі редиректи: якщо вас несподівано перепрямувало на підозрілий сайт, краще повернутися назад.

• 🛑 Попередження пошукової системи: звертайте увагу на повідомлення на кшталт «Цей сайт може бути зламано».

Як захиститися:

1. Будьте обережні, завантажуючи файли з незнайомих сайтів.
  2. Перевіряйте URL-адреси й джерела.
  3. Довіряйте інтуїції: якщо щось здається підозрілим, зазвичай на то є підстави, зверніться до вашої команди з безпеки.

Було корисно? Збережіть цю публікацію як швидкий чекліст безпеки!

Чи траплялися вам раніше підозрілі результати пошуку? Поділіться досвідом або порадами в коментарях! 👇

Підписувайтесь на мій канал у Телеграм:

t.me/securediary

No alternative text description for this image

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Ще один мій топік на тему «Співбесіда чи спроба зламу? Як під „Node.js вакансією“ ховався шкідливий код»

dou.ua/forums/topic/58121

Кому цікаво більше про безпеку, мій блог у Телеграм:

t.me/securediary

Підписатись на коментарі