IT-ФОПи масово закриваються. Ви серед них?

За даними свіжої аналітики DOU, протягом останнього року близько 40 тисяч IT-ФОПів припинили діяльність.

Проте не все так однозначно. Попри хвилю закритів, близько 27 тисяч людей зареєстрували ФОПи у сфері ІТ .

А як щодо вас? Ви закривали ФОП? А можливо, лише відкрили чи взагалі не були ФОПом? Поділіться, яку модель співпраці обрали нині — і чому саме так?

Чи закривали ви свій ФОП?

31%
3%
8%
3%
46%
8%
713 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Думаю про закриття. Працюю з закордону, плачу податки в Україні. Але як бачу новини про черговий розпил все більше схиляюсь до того щоб закрити ФОП.

Был открыт ФОП, но работал в дия сити. Закрыл по причине штрафа от ТЦК и блокировки счетов. Теперь получаю на крипту.

Сьогодні спілкувався з рекрутеркою однієї з найбільших українських галер і з’ясував, що ця галера вже не наймає ФОПів. Справа П̶а̶в̶л̶і̶к̶а̶ ̶М̶о̶р̶о̶з̶о̶в̶а̶ Михайла Фьодорова живе в віках. «Дія-Сіті» ніяк не загрожує ФОПам" — казали вони. «Ніхто не збирається тиснути на бізнес» — казали вони. Я особисто тоді ще повірив. І досі вірю.

Як тільки відкрив JDG(аналог фоп) в Польщі, то одразу закрив ФОП, я не бачу свого майбутьного в Україні.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Люди, що звалили з України і закрили ФОПи чомусь продовждують сидіти на українському доу) ще деякі виказують «любов» до батьківщини) Парадокс.

Це вже давно відомий факт. Лишилося його якось назвати та подати патент.

Люди, що звалили з України і закрили ФОПи чомусь продовждують сидіти на українському доу

Такі люди немов боженька — перевіряють на вірність батьківщині тих, хто лишився. Але поки що вони ведуть себе як грішники — недостатньо хвалять найвеличнішого лідера сучасності та не дуже прагнуть мобілізуватися

Люди, які не звалили і закрили ФОП, хочуть отримувати адекватний соціальний захист під час війни і після неї. Бо ФОП — для справжніх підриємців, а не ’липових’, яких зліпили з ІТків галєри

адекватний соціальний захист

и что вы получите, пенсию в $70, уплачивая копеечный ЕСВ с галерных гиг-контрактов? Именно галеры и извратили B2B модель фопа, индивидуального предпринимателя и контрактора, нанинимая тысячи фопов на псевдодоговора по оказанию услуг

отримувати адекватний соціальний захист

Соціальний захист))))))))))))))))

Ну, соціальну підтримку в Україні зараз отримати дуже просто. Навіть представники специальних центрів по вулицям ходять і виглядують — хто ще недостатньо підтриманий соціально? І оперативно це виправляють.

отримувати адекватний соціальний захист
для справжніх підриємців

Ой вже ці бідні підприємці без соц захисту. Аж серце не витримує за їх тяжку долю. Добре що нам пощастило і тепер є дія сіті. А інші локтя кусають

Як тільки відкрив JDG(аналог фоп) в Польщі, то одразу закрив ФОП, я не бачу свого майбутьного в Україні.

я не бачу свого майбутьного в Україні

Цього може бути недостатньо, ще треба щоб:
1. Україна перестала бачити твоє майбутнє в Україні
2. Польща була не проти твого майбутнього в Польщі.

2. Якщо все правильно робити то не буде проблем з цим

Та Польща тільки за, якщо ти бабки платиш. Вони задовбалися водометами бабуїнів на східному кордоні відстрілювати. А тут Петро, який згоден віддавати 12% доходу кожного місяця і нічого не потребувати від держави.

Зазвичай ті «бабуїни» не мають намірів затримуватись у Польщі

який згоден віддавати 12% доходу кожного місяця

Не зовсім так, виходить куди більше

а как со сроком действия паспорта 10 лет, с просроченным паспортом условия жизни резко ухудшаются вплоть до проблем покинуть страну. У тебя в загране написано «Паспорт є власністю України» + дополнительные условия для мужиков 18-60 желающим обновить паспорт

Вже немає ніяких додаткових умов

Висить мертвим вантажем, з квітня 2022 року не було активності. ЄСВ слав трохи після того.

Закрыл ещё в прошлом году, поскольку на Украину не работаю с 2023-го. Нет смысла тянуть ненужную муму, которая к тому же может отъесть деньги на ЕСВ.

Где же условия ведения бизнеса выгоднее чем в Украине, если не секрет конечно?

Дело не в выгоде (хотя, если брать именно бабло — то в Грузии 1%, например). Дело в нескольких других моментах:
1. Продолжая работать через Украину, можно напороться на:
а). Внезапные изменения ограничений. Вот запретят, например, расплачиваться овер 10k грн за бугром — и что? Как потом выводить деньги?
б). На возможную блокировку из-за неявки в ТЦК. То, что ты выехал легально и вообще не находишься в стране — неважно. Не забрал повестку — значит, тоже получил.
в). На конвертацию USD -> грн -> EUR, что по сути есть дополнительный налог, но платишь ты его банку;
г). На проблемы с поиском новой работы.
2. Для легализации в будущем выгоднее быть трудоустроенным и платить налоги в местный соцстрах, тогда возможностей по легализации больше, чем если говорить, что у тебя 0 дохода. Куда выгоднее квалифицированный мигрант, который платит налоги в бюджет и приносит доход, чем тот, который сидит на пособии от ЕС по защите.
3. С учётом обмена налоговой информацией между ЕС и Украиной, можно огрести проблемы с местной налоговой насчёт неуплаты налогов с зарубежных доходов. А если их декларировать и платить- то смысл в твоём вопросе исчезает напрочь, ибо разницу ты платишь в местный бюджет, но никаких плюсов с этого не имеешь (например, если меня уволят — мне местный бюджет будет платить пособие по безработице, поскольку я — наёмный сотрудник местного офиса. А вот если бы я работал на Украину — то полил бы я тут шиш без масла, ибо с точки зрения местного трудового законодательства я не работаю, даже если бы я платил им налоги с укр доходов).

В Грузии прикрыли лавочку, если у тебя один заказчик :/

Если отношения между IT-специалистом и заказчиком фактически являются трудовыми, налоговый орган, установив данный факт, может обязать заказчика (работодателя) рассчитать подоходный налог на сотрудника по ставке 20% и доплатить недоимку в бюджет. Проверить, кто вы по мнению налогового органа — работник или контрактор — можно, заполнив анкету в своем налоговом кабинете на сайте rs.ge.

Но я не консультировался у профильных специалистов, так, на форумах поспрашивал

Если. В профильных тг каналах инфа не проскакивала, значит явление не массовое. + есть бэкап с Арменией, там то же для айтишки 1% сделали

О, за Армению спасибо, гляну. А то предвкушаю, что лавочку по крипте скоро прикроют)

та ладно, а если заказчик в другой стране, какой может быть трудовой, если это чистый b2b. Захотел, завтра разорвал контракт и выкинул, а отпуск за свой счет полностью, или как на галерах, просто на 1/12 меньше платят денег, чтоб фоп в «отпуск» ходил

Я с вами полностью согласен, просто что вижу, то и читаю.
Естественно, буду консультироваться с местным юристом, если решусь

еще забыл добавить — доступ к местным кредитам и возможность совершать крупные покупки без вопросов от местной налоговой

«Для легализации в будущем выгоднее быть трудоустроенным и платить налоги в местный соцстрах»
распространенное заблуждение
на легализацию влияет только то что прописано в миграционном законодательстве той или иной страны

не зовсім правда)

в Польщі немає прописаних догм, що скільки сплатив податків і наскільки безперебійно вів фопчик — звертають увагу, але звертають.

на Кіпрі нічого не кажуть про власність чи автомобілі, і це взагалі типу «не трекають», але звертають увагу. (в багатьох Європейських країнах та ж історія)

це все прямо чи опесередковано чув від тих людей, яким якраз і входить «приймати рішення» у відповідних структурах.

Как по мне, тут самое главное это доход и возможности поиска клиентов. На данный момент Украина не такая привлекательная из-за войны. И уже тут может быть значительная разница.

Если добавить возможные риски и конвертации, то вполне сравнимо с польским JDG. А если еще живешь в Польше, то уплата налогов дает небольшие плюшки вроде налоговых скидок, бесплатных входов в музеи и прочие места по карте города или более приоритетного устройства детей в школу.
Еще есть такие вопросы как безопасность собственности и денег, а также ликвидность недвижимости.

Ну я вот в Аргентине живу.
Тут фикс вычеты и прогрессивная шкала, которая зависит от дохода, но если получать около 4к $ в мес, то выходит 10-11% в мес + до ~5% из них можно направить на оплату частной мед. страховки.

Всіх перевели на Дія.Сіті, сказали що ФОП закривати не обов’язково, але і компанія більше не буде його допомогати вести, тому я закрила ФОП.

Тепер треба сплачувати єсв

Якщо сплачується на основному місцю роботи, то по ФОП можна не платити

Не закривав.
Нормальних альтернатив ФОП-у з 5% податку поки немає.
Штрафи ТЦК можуть бути, проте. Спочатку приходить штраф. Є строк сплати. І тільки потім йде виконавче, пеня та % за виконавчий збір.
Тобто між штрафом і виконавчим провадженням є деякий час, коли можно зняти усе з рахунків.

Доречі а як можна дізнатись про штраф ТЦК (опендатабот не пропонувати)

Штрафи завжди до адреси підв’язують. І відправляють поштою на адресу реєстрації (або відому ТЦК).

мені виконавча прислала на адресу вже 2х+10% і то вже після того, як на рахунку блоканули цю суму. до цього нічого не було, бо державі не вигідно, щоб ти платив завчасно)

Що далі тоді? Чи можна через суд оскаржити через те що не повідомили про штраф та не надали можливість сплати?

оскаржити то можна, але будуть розглядати чи ні, то вже інше питання. тут до юристів треба. ще залежить від суми штрафу. інколи простіше сплатити та спати спокійно

А з урахуванням специфіки штрафу ще й безпечніше сплатити. Воно то звісно адвокат піде в суд замість вас, але по перше суддя має право на свій розсуд викликати вас особисто, а по друге люди із таким специфічним штрафом краще заплатять замість зайвий раз відсвітити перед державою

Якщо людина мешкає в Україні, то так. Але якщо людина за кордоном, але продовжують надсилати листи за адресою прописки, то може це єдиний спосіб змусити взяти до уваги реальне перебування.

Так потім новий штраф. 160к невиплачених штрафів і вже можна починати відчуження майна.

Штрафи завжди до адреси підв’язують.

Де ви такі наївні беретесь?
У нас до вторгнення в деяких судах не було коштів на відправку повістки

Только про штраф вы узнаете когда уже заблокируют счета, проверено на личном опыте. Регулярно проверял до блокировки на разных сервисах, хрен там плавал.

Не могу закрыть фоп. пишет что данных нет. Надо прийти в ЦНАП. Чего делать я тоно не буду

Та поїдь у село якесь і сходи там, це ж не по місцю прописки)))

Яке ще село? В деяких районах з під’їзду не вийдеш, тцк шниряє на цивільних тачках поміж будинків.

Я закрыл ФОП через Дию в браузере, даже не нужно было ставить это стрёмное приложение на смартфон. Подал заявку, несколько дней она обрабатывалась, потом пришло подтверждение о том, что ФОП действительно закрыт. Далее подал ликвидационный отчет и удостоверился, что его приняли. На ютубе есть канал бухгалтера Смоковича, на котором, в том числе, есть подробное видео с шагами для закрытия ФОПа в этом году.

Я пытался так сделать, мне там и сказало что надо в цнап

ЦНАПу глубоко пофиг, не далее, как в понедельник был там.

можно укрпочтой рекомендованным выслать письмо налоговой с заявлением про закрытие. Там есть специальный бланк, такой же как на открытие. Его вам бух заполнит который в фопах шарит. Возможно его еще можно в налоговом кабинете пдф отправить

маєте кроки/інфу як це зробити?

Был открыт ФОП, но работал в дия сити. Закрыл по причине штрафа от ТЦК и блокировки счетов. Теперь получаю на крипту.

Расскажи чуть подробнее пож, что за штраф от тцк? они уже налоговой стали?)

Что конкретно вас интересует?)
ТЦК идут в исполнительную службу, что такой-то вот штраф не платит, исполнитель удваивает штраф и состовляет постановление на блокировку всех счетов. Счета блокируют. Любые деньги пришедшие на счет замораживаются до суммы штрафа, в моем случае 56000 грн.

в моем случае 56000 грн

Эт че за штраф такой от ТЦК?

штраф от ТЦК 25000к, удвоение если дело доходит до исполнительной службы + %

Постановка на учёт, неявка по повестке и т.д.

оце так перемога для сверхдержави))

альтернатива фопу какая? Что налоговой скажешь после покупки машины? Или ещё чего побольше.

налоговій вже треба мінет робити при покупці авто?

нет, но вы.бать сможет

ФОПи не бронюються
люди переходили на «офіційну» ЗП для бронювання

люди переходили на «офіційну» ЗП для бронювання

Швидше не на «офіційну», а на схематоз під назвою діч.сіті

та не. там де я знаю, «офіційна зп в конверті» ))
я так в нульових працював колись

Гіг контрактори теж не бронюються, тож це взагалі не пов’язані речі

ЗП для бронювання

А толку? Если у тебя нет писечки, то никакое бронирование не спасет, если тебя заберут в бусик и отправят в учебку. Суд же решение вынес- хоть мобилизацию забронированного признали незаконной, однако механизмов роллбека/"демобилизации" в законе не прописано, так что если уже мобилизировали дороги обратно нет.

Думаю про закриття. Працюю з закордону, плачу податки в Україні. Але як бачу новини про черговий розпил все більше схиляюсь до того щоб закрити ФОП.

Черговий гнилий утікач ниє, як йому важко. Ніколи такого не було і от знову.

Черговий гнилий утікач ниє, як йому важко.

Так він не ниє, і йому не важко. Хто саме ниє в цьому треді ми всі бачимо.

Чому гнилий? Чому утікач? Де про «ниє»?

Що там по шашликам і дорогам?

Лохсофт Поланд — прямо комбо

Повторюю питання: що там по шашликам і дорогам?

«утікач»)))))) найті і расстрєлять за ізмєну савецкому союзу

тобто чувак, який давно набув податкове резиденство в інший країні (але продовжує уникати сплати податків там бо так вигідніше), ниє про розкрадання?

Середньостатистичний наш співвітчизник:(

Подякуй йому, він платить податки, за рахунок яких українські пенсіонери ще живі. Ну перестане платити, краще буде? Ні, буде гірше.

я не знаю чи ви вкурсі, але є способи як абсолютно легально платити ФОП в Україні і при цьому знаходитись весь час закордоном.
При чому не тільки постійно подорожуючи, а просто підготувавши достатньо серйозний кейс, що твоя зона інтересів в Україні)

і навіть якась відписка від вашої компанії, що ми працюємо тільки в юрисдикції України — буде достатнім підтвердженням. (це працює не у всіх країнах, але працює)

я не знаю чи ви вкурсі, але є способи як абсолютно легально платити ФОП в Україні і при цьому знаходитись весь час закордоном.

Але це тільки в певних країнах перебуваючи по візі фрілансера? У Європі західніше України це тільки Португалія та наче Черногорія?

і навіть якась відписка від вашої компанії, що ми працюємо тільки в юрисдикції України — буде достатнім підтвердженням. (це працює не у всіх країнах, але працює)

Але якщо ти в країні, де галєра має філіал, то це не спрацює.

Але це тільки в певних країнах перебуваючи по візі фрілансера? У Європі західніше України це тільки Португалія та наче Черногорія?

абсолютно в будь-якій країні, яка має в законодавстві пункти про «фінансове резиденство по зоні інтересів людини» — Польща теж наприклад.

Але якщо ти в країні, де галєра має філіал, то це не спрацює.

— ну звісно)

абсолютно в будь-якій країні, яка має в законодавстві пункти про «фінансове резиденство по зоні інтересів людини» — Польща теж наприклад.

По факту Польща не підтримує це.
При перебуванні більш 183 днів вже будуть дивитися які послуги надаєте на ФОП. Якщо це віддалена ІТ праця, то рішення буде не на вашу користь. Подібні випадки вже були у Польщі, коли людина на укр ІТ ФОП прийшла до податкової і отримала проблеми.
Тому краще обирати відповідну країну та візу чи дозвіл на перебування, якщо вже так треба той укр ФОП.

Я вже не кажу про те, що тоді немає підстав для легального перебування у Польщі окрім тимчасового захисту, якщо не мати JDG чи працювати найманим. Окрім легалізованого чоловіка чи жінки.

Це працює трохи не так. Можливо мати дви (та і навіть більше) податкових резиденств одночасно.Чи є ви резидентом визначає податкові відповідних держав. Крітерій 180 днів і довгострокової оренди зазвичай їм досить (не кажучи про інші аспекти). А далі вже суду доказувати що ви не верблюд. Це якщо брати юридичну сторону.

Є виключення здається — десь читав наприклад що Словаччина офіційно здається тимчасовий захист+укрфоп дозволяє трактовати як «зона життєвих інтересів в україні». Польща навпаки офіційно заявила — айті укрфопи за визначенням маєть представництво там де керуючий орган (тобто сама особа) і тому підлягають оподаткуванню з першого дня.

Взагалі здається що поки що тут сітуація невловимого джо. Бо забагато тих Джо і замалі вони для цілеспрямовоного полюванння. Але ніхто не гарантує що за 5 років до конкретного Джо якому не пощастить не прийдуть з «ха. а ось вам за усі п’ять років рахунок плюс штраф за несплату».

Налоговое резидентство возникает когда человек осознанно переехал. Когда человек получил временный статус, не работает на местные компании и просто по гуманитарным причинам живет в стране и не имеет там центра жизненных интересов — то он не является налоговым резидентом страны которая дала ему убежище (временно). Более того многие страны не дадут никак перейти с временной защиты на другой статус соответственно этому человеку сложно обрести новый центр жизненных интересов основываясь на какой то временной бумажке которую продлевают раз в полгода и иногда с задержкой.

Це доволі країно-спеціфічна реч. в законодавстві кожної з країн є свої трохи відризняючиєся визначення резіденства і умови о уникненні подвійного оподаткування теж безпосередньо між двома країними укладені а не «публічна оферта».
То за усі пари не можу казати — але що стосується Польщі та України то там немає ніяких формулювань «свідомо» чи «тимчасово по гуманітарним причинам» ані в законах відповідних ані в умові. І в спецзаконі щодо імплементаціі тимчасового захисту теж ніякі виключення в цьому аспекті не визначені. Хоча він доволі деталізований.
Зважаючи на те як тут ставляться до побутових угод (комунальні послуги, оренда житла) — а саме вимагають добуквенне виконання того що написано — то і в цьому аспекті не думаю що «ну так має бути чесно» буде аргументом.

в Испании не дают перейти на другой статус и легко меняют резидентство если не работаешь внутри страны и показываешь налоговое резидентство Украины. За другие страны не могу говорить. Но вопрос в том что временная защита применена впервые и это серая зона во многих аспектах можно выкручивать по разному.
Если следовать моей личной логике — то налоговое резидентство должно быть связано с каким то реальным статусом а не бумажечкой которую продлевают раз в полгода и этот статус легко могут забрать вне зависимости работает ли человек, платит ли он налоги.

якщо не секрет, чого досі не закрили ФОП? бо прийдеться платити більше ніж 5+1%?
хоча, можете не відповідати, це все лірика)
головне, щоб інші не пиляли...

Не секрет. В Україні батьки та родичі.

Закрила я і ще 10 моїх знайомих ІТ-ць.
Відкривати, бо хоче якась галєра чи шарагіна контора, заснована на Кіпрі, не збираємося !
Нехай своїм матусям та дружинам відкривають цей лохотрон !

Анастасія Федорова, перелогіньтесь

вибачте, ви про кого? просто є знайома з таким іменем

По фамилии можно догадаться. Участница клуба первых леди и джентельменов.

Дружина пана Федорова :) хто ще фоп може лохотроном вважати?

Тобто, все ж таки, крипта краще?

Ну теж непоганий варіант

Закрив в першу ніч як вирвався з концтабору, з готелю в Молдові 🤞

Що ви робите на українському сайті, якщо так ненавидите Україну?
Випилюйтесь звідси, і припиніть свої душевні муки. Такі, як ви — це ганьба українського народу.

«...прошу надати доступ до сторінок Всесвітньої мережі Інтернет (Додаток 1) на підставі наказу номер...» , а ніт, здалося, таки вдалося вирватися)

Дивує інше — навіщо модератори Доу толерують подібне? Макс їбошить, що проклятий 4-й рік, а гниль називає Україну концтабором.

називає Україну концтабором

www.youtube.com/watch?v=iksy_xMh964
www.youtube.com/watch?v=-P9rGzNoWPw
Виходить, рідна ненька?

дадад, диды ваивале а вы тут патлы поотращували и AC/DC слушаете
це ж було вже ©

На Україну нападав ворог в часи АС/ДС?

судя по тому что в часы AC/DC я в 9м классе школы разбирал и собирал калаш на время, то враг походу стоял где-то совсем рядом у ворот, и проводил массированные ИПСО своими джинсами и хеви металом.

сегодня он играет джаз, а завтра родину продаст!

А щось більше інтелектуальне згенерувати зможеш?

Дядьку, це, неіронічно, цитата з тих часів. Один з елементів контролю. Зумери собі тішаться що придумали «культуру відміни», якою стадо в стійло заганяють, але в совку це було задовго до їхнього народження. І цькування на зборах і вплив через батьків і погрози різного штибу, — все було. Це коли пряма заборона «західного стилю життя» (а акідаків, разом з прістами, чорносуботниками та купою інших музикантів, в нас таки забороняли) не справлялася і навіть жовтенята на значках мали мейденівського Едді, замість опецькуватого аутиста :)

Поколению постарше комсомольские патрули резали слишком узкие брюки и ровняли прически на идеологически правильные. Так в борьбе с желанием молодежи нравится противоположному полу и сгинула великая империя.

він не зрозуміє. щоб зрозуміти потрібно вміти паралелі проводити

Та ти що? Правда? Хто б міг подумати )

Проблема багатьох генералів, що вони готуються до минулої війни, а багатьох аналізаторів сучасності, що вони витягують артефакти минулого без розуміння контексту.

Аналогія — дуже грубий спосіб пізнання реальності, і може бути валідним лише у випадку, коли за аналогією йде щось серйозніше.

І от, власне, згадування цієї, колись хрестоматійної, фрази вказує на проблеми з розумінням реальності — коли ти дивишся на совок очима жителя дальнього підмосков’я.

О так, я памятаю, як ми вчили я відрізнити танк ворожого нато від дружнього сересеру

Тобто, для тебе що совок, що Україна — одне й те ж. Міг би так не напружуватися.

Тобто, для тебе що совок, що Україна — одне й те ж. Міг би так не напружуватися.

А ты видишь разницу?

Звичайно.

Це кардинально різні як держави, так і суспільства.

Це кардинально різні як держави, так і суспільства.

Ага, только все же выездные визы, та же одна кнопка в телевизоре и настоятельное желание государства залезть в личную жизнь.
Зато цвета правильные.

Гомологічна схожість різних біологічних видів чи навіть аналогічних органів різних видів — це відомий феномен.
Про телевізор — так це взагалі смішно.

українці у складі радянської армії нищили демократію у Угорщині, Чехії та Польщі, вбивали людей у Афганістані, робили це якщо не з задоволенням, але точно без сантіментів, отримували нагороди і зараз ми платимо їм пенсію додаткову. і якщо б русня Київ таки взяла, то ти б зараз на хабрхабр чи як там воно так саме пропагандував б, бо комсорги вони як і проститутки та таксисти, потрібні кожній владі.

Якби русня взяла Київ, мене б розстріляли, як мого вчителя історії. А от тих, хто пропагандує окремішність від держави і накидує на свою країну, вороги, зазвичай, не чіпають, бо навіщо? Корисні ідіоти русні більш ніж потрібні, томі всі борцуни з тцк мали б простір і вільне життя в загончику, як то було при Овочу.

Тому корисні ідіоти обрали у 2019 собі лідора, а зараз зайняли теплі ничкі пропаганди позбавившись від дружини з дитиною під спідницею дочки корупціонера. Поки від тебе нема треду «мобілізувався, мої поради початківцям» це все бла-бла, як і донати-бронювання

Якби русня взяла Київ, мене б розстріляли

если бы догнали по дороге к границе, то возможно
меня могли бы грохнуть в самом процессе взятия
но что это меняет?
или ты предпочел записаться в лагерную администрацию, пока она сама не начала растреливать хоть сколько-нибудь нелояльных)

. А от тих, хто пропагандує окремішність від держави і накидує на свою країну, вороги, зазвичай, не чіпають, бо навіщо?

Ты наивный. Смысл террора, как раз в том, что он не избирательный. И самого преданного лоялиста запросто поставят к одной стенке вместе с непримиримым врагом. Тогда начинают бояться по-настоящему.
Очень характерная история была в Израиле 7 октября. Тогда наряду с израильтянами и евреями с паспортами других стран, взяли в заложники тайских гастарбайтеров с ближайшей фермы, которым дела до внутрисемитских разборок, как нам до жизни на Марсе.
И по-моему держат до сих пор.

ІПСО він робить по затвердженій методичці. Та будь яка пропаганда, завжди використовує правду щоби просунути свою брехню. Правда часто дуже не приємна, тим хто не хоче її слухахати і повторює мантру, в класичному — заперечення, гнів, прийняття. Статистика каже сама за себе 40 тисяч ІТ шників держава втратила, зокрема через втечу через Тису і іншими методами і з великою долею вірогідності назавжди. Це насправді проблема, так само як і загиблі — про це дуже жорстко кажуть демографи і економісти.

40 тисяч ІТ шників держава втратила,

Бо на*уй не всралися державі оті 40к айтішників

Я мислю так: в країні повно айтішників які готові платити умовні 2к в місяць, і бути заброньованими. Можна назвати це «економічна мобілізація». В країні із середньою зп в ~400 долларів, 2к це великі гроші, не кожен бізнес таке приносить, тому я не розумію чим це гірше, ніж працівник критично важливого заводу

В результаті, 40к * 2к, маємо 80 лямів долларів в місяць. Це зарплата для двох десятків бригад. І 40к — це пальцем в небо, підозрюю що цифри були б сильно більші

Але ж нє, на*уя? Краще випустити якогось музиканта, щоб вся группа в 10 рил за місяць гастролів гордо привезла з європи цілий мільйон (гривень). Бо музиканти, футболісти, якісь стендапери (типу Тимошенка, який веде подкаст з Притулою і гордо розповідає про ухилянтів, одразу після свого тура європою) — ото де важливо. Не те що ти зі своїм кудахтером. Ну і впринипі, куди ти дінешся, будеш і так заводити валюту в країну. Якщо треба — придумаєм як забрати

Для мене те що відбувається зараз, це як топити пічку долларами. Гребти в окопи кадри, які «чистяком» заводять в країну валюту, дохріна валюти, і яких за день не навчиш

Унікальна сфера, яка може генерувати бабки для армії «з повітря». Не треба рельсів та вагонів, не треба портів, чорнозему, імпорту. Просто. Заходить. Валюта. «Війна економік», вся фігня

Але, повторюсь, нікому то на*уй не вперлось. Бо «несправедливо». От тільки війна — ніколи не бува справедливою, вона буває або ефективною, або не дуже. У русні ж, тим часом, є дохріна тушок, і нафто-газо-металеві приколи. Їм на ефективність срати, у них на озброєнні zerg rush

Ну а ми, походу, надіємось що донати партнерів то назавжди, і вони безкінечні.

Я мислю так: в країні повно айтішників які готові платити умовні2к в місяць

А якщо це не так?
Бо треба визначитися з кількісними значенням для «повно».

Шоб дізнатись так це, чи не так — достатньо запустити опитування в дії. Чи навіть просто порахувати через податкову, у кого потенційно місячний дохід 4к+

Щось не чув ні щоб першим, ні щоб другим займались

Сергію, тут — dou.ua/...​rums/topic/52896/#2946820
ти пропонуєш діючому військовослужбовцю ЗСУ, призваному за мобілізаціює, що захищає тебе, випилити себе.
Совість не мучає ночами? Чи в тебе порада для кожного знайдеться?

Так ненавидіти Україну і мати бажання виїхати це ж різні речі, чи не так?
Потрібно розібратись у причині, чому він захотів виїхати? І чи дійсно це державі вигідніше?

Берем ситуація, ІТшник, який платить 6% податку з середньої по ДОУ з.п. в 100к грн = 6к грн в місяць + непрямий податок ПДВ 20% на кожен товар, який купує з тих 100к (це дуже спрощено).
В результаті, цей чоловʼяга виїжджає і тепер платить 0% в Україні. Який результат?

Тепер давайте подумаємо, що можна було б зробити, щоб середньостатистичний ІТшник ходив і «сміявся» на вулиці.
1. Це бронювання по спеціальності — не вигідно? Можливо
2. Тоді другий варіант — економічне бронювання, скажіть, кожному умовному «ІТшніку» платити по 200,300,500$ щомісяця за бронь від ТЦК і все. Люди платитимуть, бо це всеодно дешевше ніж їхати і жити за кордоном і держава отримає додатковий дохід з податків (win-win ситуація, чи не так?).
Але ж чомусь так робити ніхто не хоче, чомусь краще, щоб людина всіма силами намагалась виїхати/перебігти кордон і не підтримувала економіку країни взагалі.

Це не справедливо. Справедливо — Воювати будуть всі*.

Справедливо — Воювати будуть всі*.

* окрім суддів, прокурорів, кварталу-95, місцевих депутатів, поліції не найнижчого рангу, місцевих князків, родичів всіх вищеперечислених, всіх хто працює на рейтинг найвеличнішого, найкращих людей країни, родичів найкращих людей країни, всі хто купив інвалідність, всіх хто купив місце в аспірантурі, і т.д.

Кто при коммунизме будет заниматься самой грубой, грязной, неквалифицированной работой? Собирать и вывозить мусор, откачивать выгребные ямы, пробивать засоры канализации, отмывать операционные.

Не полезет же пан депутат чистить свою канализацию во дворце и вонючие мусорные баки в мусоровоз высыпать, и не сядет за руль говновоза, не депутатских рук это дело

адміни, а чому цей комент не в топі в цій темі???

На гіг контракті необов’язково платити ЄСВ, тож закривати також не обов’язково. Можна відкрити КВЕД таксі та ввечері працювати офіційно. А вдень ІТ для душі :D

Цікаво а що буде з фопом та з надходженнями на нього якщо буде накладений арешт на рахунки у звʼязку не явкою по повістці у військомат? Тільки будь-ласка без моралі, суто по темі

У сенсі що буде?
Рахунки банківські юзати не зможеш бо на них арешт
Податки маєш платити (був знайомий якому наклали арешт на рахунки але по іншій цивільній справі)

У меня знакомый был женат на крымчанке и платил алименты. Потом Крым усвистел, а баба взяла российский паспорт. И вот году в 2015-м прокуратура Крыма в экзиле начала против него дело за неуплату алиментов российской гражданке на подсанкционной территории.

Знайомому прилетів у ті ж роки бан по не існуючому кредиту (кредитні шахраї) причому у банк вони подали виконавчій підпис нотаріуса якого на той момент за аналогічні справи пів року позбавили ліцензії і відкрили на нього кримінальне впровадження.
Банкам взагалі насрати. Вони не розбираються

Ну если о полной шизе, то у меня есть друг детства, человек прославившийся своей альтернативной везучестью.
И вот на него наложили санкции, с арестом всех счетов и блокированием гражданских сервисов. Почему? Потому что он полный тезка и родился в один день с каким-то полевым командиром из ДНР. А такие мелочи, как место рождения, номер паспорта и налоговый номер в санкционный указ не попали. Фамилия у него, кстати, довольно распостраненная, может быть не один полный тезка.

Очень много лет назад, при попытке продажи своей квартиры, нотариус сказала что на мою фамилию наложен арест (да, фамилию, без паспорта/ИНН) на распоряжением имущества. Потому что в соседней области, кто этот арест накладывал, не внёс больше никаких данных, как такое возможно по закону я не представляю. Но пришлось ехать в село соседней области и брать справку что вот тот человек, на кого наложили арест в селе, это не я. Причём там прекрасно знали о ком речь и бумажку дали, п**ц, конечно.

Офигеть. И фамилия ж тоже, хоть не из первого десятка, но тоже не редкая.

Угу, я аж слегка опешил. Говорю, что вот реально все однофамильцы во всей стране должны доказать что они не они? Нотариус усмехнулась и подтвердила что да. Это было 10 лет назад. Можно было не ехать, а официальный запрос отправить, но эстимейтов по времени никто не давал, решил сам заняться чтоб быстрее было.

Я сегодня с утра был в агентстве переводов и мне сказали, что один из привезенных документов нотариус не имел права выписывать. Ничего, я его уже год подаю в разные места.

Україна не визнає їх юрездикцію в Криму і взагалі кожного з них визнає ворогом держави, тому фактично будь яке їх діло є нікчемним.
Інша справа — не помітили слона в студії. Через політику розпалась родина.

це зрозуміло, мав на увазі більш довгострокові наслідки. Щось підказує що так довго не може це тривати

Зараз не має довгострокових ані короткострокових ані довгострокових наслідків (крім блокування рахунків і то саме за несплату штрафу, сплачуєш державному виконавцю або оспорюєш в суді і далі працюєш)
А до чого додумаються у майбутньому фантазувати можна багато.

А до чого додумаються у майбутньому фантазувати можна багато.

До чего, до чего. До лишения гражданских прав. Я ж рассказывал о санкциях.
Любой зэк имеет права — на свидания, УДО, адвоката. За ним остаётся его собственность, если не было конфискации. А санкции просто вычеркивают человека из жизни.

Виконавча служба не накладає блок на ФОП-рахунки. Говорю з власного досвіду.

Є знайомі яким накладали і на рахунки ФОП Там дуже по різному буває залежно від виконавця та банку. Не має такого приписання не накладати блок на ФОП рахунки

не правда. мені наклали блок на суму штрафу за дтп, яке було багато років тому. на суд не викликали, чекали багато років коли пеня накапає. оскарження в суді дорожче суми штрафу)

Я мав абсолютно таку ж ситуацію. Залишив поліції всі свої актуальні дані, щоб точно прийшов виклик на суд, на який в потужній сервісній державі зелідора та малороса хведоріва ніхто і не думав кликати. В результаті через декілька місяців в один момент отримав блок рахунків в моно та укрсибі, а от фоп-рахунки в укрсибі не тронули.

Значить, кому як пощастить.

в мене дтп було ще при овочу янику, а штраф наклали вже при сивочолому петюшане. що саме цікаве, те що петруччо тоді володів тією страховою)

Багато було просто мертвих ФОПів які тримали бо вони були абсолютно безкоштовними. Зараз ЄСВ додався тому закривають

Так, з 1 січня потрібно обов’язково платити ЄСВ (раніше за бажанням)

Сьогодні спілкувався з рекрутеркою однієї з найбільших українських галер і з’ясував, що ця галера вже не наймає ФОПів. Справа П̶а̶в̶л̶і̶к̶а̶ ̶М̶о̶р̶о̶з̶о̶в̶а̶ Михайла Фьодорова живе в віках. «Дія-Сіті» ніяк не загрожує ФОПам" — казали вони. «Ніхто не збирається тиснути на бізнес» — казали вони. Я особисто тоді ще повірив. І досі вірю.

«Дія City точно розвиватиметься, допоки Зеленський буде президентом», — Михайло Федоров:

Я впевнений, що ніхто не зможе зупинити цей проєкт. По-перше, я знаю, що президент зробить усе, щоб цей проєкт не зупинився, адже він з самого початку його ідеологічно підтримував, неможливо було його реалізувати без підтримки президента

Ще одна причина зневажати шостого президента — Зеленського

Можна знайти скільки завгодно причин зневажати кого завгодно. Головне — вміти шукати. ;) От, наприклад, за попереднього президента, міністром соцполітики був такий собі Андрій Рева — рідкісний гівнюк і до того ж соціаліст. А міністром інформполітики, — такий собі Стець, який нічого не робив настільки, що мінінформполітики в певних колах звикли називати «мінніxyя». А міністром внутрішніх справ був Арсен Борисович Аваков, найкращий друг всім відомого зрадника Іллі Ківи, а сам Ківа був головою департаменту по боротьбі з наркозлочинністю. І це я згадав тільки те, що лежало на поверхні. Чи достатньо цих причин для зневаги до п’ятого президента? You tell me. ;)

Достатньо.

Тому українські президенти й мають змінюватися, як презервативи.

Ну вот и поменяли. Да так, что сами вынуждены сваливать из страны, как ...

Я якось в окремій темі розпишу, чому переїхав до Анталії — там багато причин, і серед причин відсутні президенти

Главная причина — война. А война (её начало, течение и конец) явно зависит от президента

Нет. Война это просто удобный повод для закручивания гаек, а эта идея давно висела в воздухе, еще Петруччо порывался ввести военное положение, за что и пострадал.

еще Петруччо порывался ввести военное положение, за что и пострадал.

Це те що було після 25 листопада 2018 року? Та ще й в областях які прилеглі до окупованих рашиками територій. І це без перекриття кордону. Та як він смів.

Связность мышления и айтивци — явления из разных Вселенных.

От і я про що. До чого тут зв’язок військового стану і закручування гайок?

Те, що ви перелічили, абсолютна правда. Я просто додам, що перші керовнічки України були вчорашніми комуняками, які сьогодні передяглися в ліберальних демократів. Сама система ліберальних цінностей прогнила наскрізь, а українська демократія взагалі сама демократична демократія в світі, де можливі такі перли, коли переписують закони, щоб на позицію прокурора протягти чучало в якого немає профільної освіти, як того вимагав закон.

українська демократія взагалі сама демократична демократія в світі, де можливі такі перли, коли переписують закони, щоб на позицію прокурора протягти чучало

На це навіть є причина. Бізнес, ані середній, ані малий не вкладається, або маже не вкладається в політику. Едині, хто вкладається в політику — це великі бізнесмени, або, якщо хочете, олігархи. Тому, вони — єдина ланка суспільства яка зазвичай має представництво у владі. Хто не платить грошей, той не замовляє музику. А під час війни все стає ще вдесятеро жорсткіше. Такі справи.

А міністром внутрішніх справ був Арсен Борисович Аваков, найкращий друг всім відомого зрадника Іллі Ківи, а сам Ківа був головою департаменту по боротьбі з наркозлочинністю. І це я згадав тільки те, що лежало на поверхні. Чи достатньо цих причин для зневаги до п’ятого президента? You tell me. ;)

Аваков був міністром виключно через свою квоту на виборах. Якби нацфронт не набраав тоді стільки голосів, то Сивочолий поставив би міністром внутрішніх справ, якогось свого чергового кума, замість сіньйора Авакова

днього президента, міністром соцполітики був такий собі Андрій Рева — рідкісний гівнюк і до того ж соціаліст. А міністром інформполітики, — такий собі Стець, який нічого не робив настільки, що мінінформполітики в певних колах звикли називати «мінніxyя»

«Ви так пишите наче це щось погане». Он Гетьманцев багато що робить, але ніхх.я Стеця набагато ефективніше для країни.

Аваков був міністром виключно через свою квоту на виборах. Якби нацфронт не набраав тоді стільки голосів, то Сивочолий поставив би міністром внутрішніх справ, якогось свого чергового кума, замість сіньйора Авакова

Владу не дають, владу беруть.

Це ви намагаєтесь довести мені, що Порошенко був кращим за Зеленського? Навіщо? Я десь казав, що гіршим?

Це ви намагаєтесь довести мені, що Порошенко був кращим за Зеленського? Навіщо? Я десь казав, що гіршим?

Ніт. Просто підкреслив, що був іншим контекст і є велика різниця між умовами в яких були обидва президенти..

А я десь писав, що різниці немає? Чи що контекст однаковий?

Досвідченим фахівцям все ж варто орієнтуватися на прямі контракти

Ну собственно произошло то, что и ожидалось — вместо многомиллиардных финансовых потоков лапа государства словила пустоту. Нам конечно от этого не легче.

Не легше, — це якщо вважати, що держава, — це Фьодоров і Зеленський. Якщо розуміти, що таке держава насправді, облизня спіймали ми всі.

Неважно, какая держава. Важно, что многомиллиардный поток иссяк. Как, кстати и второй предмет нездорового интереса — переводы гастарбайтеров.

Звідки впевненість, що «поток иссяк»? Якщо хоча б п’ять чи навіть десять найбільших в Україні галер погодилися на Дія-Сіті, а п’ять точно погодилися, там цілком нормальний потік тече. Навіть незважаючи на те, що найбільш кваліфіковані (принаймні частково) втекли у фріланс або на прямі контракти з іноземними замовниками. Думаю, що товарищ Фьодоров вельми задоволений цією махінацією. Він ще й державний штучний інтелект вже почав розробляти і напевно отримав під це фінансування. Не думаю, що він незадоволений.

Якщо хоча б п’ять чи навіть десять найбільших в Україні галер погодилися на Дія-Сіті, а п’ять точно погодилися, там цілком нормальний потік тече.

Они все ещё в доковидные времена продались международным игрокам и открыли офисы в цивилизованных локациях. И проекты тихо перетекли из украинских офисов в польские и испанские. Благо Федоров не может засунуть лапы во внутеннюю кухню компаний.
Сейчас в Украине от них остались только скорлупки, что хорошо видно по пустому найму.

облизня спіймали ми всі

Насправді дуже сильно гріє душу і той факт що 73% також спіймали облизня

Насправді, дуже хибний привід для тепла на душі, хоча й емоційно зрозумілий. Те, що економіка Уркраїни стає слабкішою, робить країну слабкішою в цілому. Тобто більш вразливою для різноманітних ворожих атак. Наведу тільки один, найбільш очевидний приклад.

Хто всі ті люди, які палять автівки військовим та закладають вибухівку під ТЦК та відділки поліції? Це ж звичайні пересічні громадяни україни. Можна скільки завгодно сперечатися про їхні моральні якості та патріотизм, проте я точно знаю одне. Людина яка вже має гідний зароботок і більш-менш задоволена своїм матеріальним становищем точно не буде шукати стрьомні заробітки у соцмережах, де працюють російські спецслужби. Якби в країні було більше заможних айтівців, які зазвичай не економлять на послугах, більше людей могло б працювати в цій сфері і заробляти там. То ж менш було б бажаючих робити дивні речі небезпечні для життя заради примарного шансу заробити $1000. Чи не так?

Людина яка вже має гідний зароботок і більш-менш задоволена своїм матеріальним становищем точно не буде шукати стрьомні заробітки у соцмережах, де працюють російські спецслужби.

Це все вірно, але є маленький нюанс: для того, щоб мати гідний заробіток, треба напружуватися. Треба сила волі, терпіння та дисципліна. Треба розуміння, що не буває безкоштовного сиру, що якщо «тємка» підозріло прибуткова, то вона водночас і настільки ж ризикова.

Але де ж взяти таких людей? Та якби і взяти, це буде вже інша країна. Де не будуть голосувати за серіал, не будуть шикувати на плацу на три години під розвід-БПЛА, не будуть вважати мера хорошим за те, що він спиздив три мільʼярда, але поставив лавочки на мільйон.

Але де ж взяти таких людей? Та якби і взяти, це буде вже інша країна.

Люди всюди більш-менш однакові. Тобто люди, наприклад, в США на диво мало відрізняються від українців. Так само, як і люди, скажімо, в Сомалі. В це бува складно повірити, але дослідження кажуть, що фактор якості людей — геть вторинний, якщо взагалі існує.
Реальна різниці полягає в першу чергу в політичній організації суспільства та політичних та правових традиціях. Найважливішими факторами, які визначають досконалість (або якщо хочете, успішність) суспільства є інклюзивність економічної моделі та сталість політичної системи. Подробиці, якщо цікаво, є в книзі " Why nations fail" або «Чому нації занепадають».

Щось політична система не помагає, коли олігарх, що володіє ЗМІ підкупає виборців в прямому ефірі, і суд йому за це нічого не робить. Так, це про Ілону)

Так в Штатах інклюзивність останні пару десятків років кульгає на обидві ноги. Вища освіта коштує шалених грошей, стипендій для талановитих студентів з незаможних родин майже немає. Тобто, шлях вгору доступний майже виключно дітям заможних батьків. Як результат, економічний і політичний олімп окупували кількадесят найзаможніших родин і почалася стагнація економічної і політичної системи. Немає притоку свіжої крови і свіжих ідей.
Коли два старих діда змагаються за найвищу політичну посаду, — це вже не про сталість політичної системи, а саме про нестачу інклюзивності.
Ну і кацапи, звісно, вирахували слабкість і попхали туди своє свиняче рило. Вони завжди так роблять. Ітог — важка політична криза.

Вища освіта коштує шалених грошей, стипендій для талановитих студентів з незаможних родин майже немає

Що за дурня? :)

Не зрозумів питання. Спробуйте переформулювати.

Це не питання, це констатація факту.
В США повно програм для навчання з бідних сімей, і доступні ціни на вище освіту для резидентів штатів, в університетах штатів.
Плюс, можливість взяти кредити.

Ви навчалися в США? Чи може брали там кредит? Звідки інформація?

В мене є гугл, а в тебе? :)
Я тут живу, і моніторю ситуацію з освітою, бо це важливо для моїх дітей. Також спілкуючись з людьми, які цю освіту вже здобули.

Ну, можна посилати візаві в Ґуґл, а можна на***. Звісно, це не спосіб комусь щось довести. Але кожен самостверджуеться як може. ;)

візаві

Мав би трошки банального дослідження зробити, перед тим як закидати випадкові «факти».
Але ок, злив, так злив :)

кби в країні було більше заможних айтівців, які зазвичай не економлять на послугах, більше людей могло б працювати в цій сфері і заробляти там. То ж менш було б бажаючих робити дивні речі небезпечні для життя заради примарного шансу заробити $1000. Чи не так?

Не так.
Наркозалежні, які будуть готові виконувати подібну роботу, будуть незалежно від статків.

Нажаль, з того, що я зараз читаю в новинах, її виконують не тільки наркозалежні. Інколи кацапам вдається наймати навіть підлітків. А здебільшого це — молоді люди, які не мають постійного доходу і шукають якісь стрьомні заробітки.

далее еще круче, уже ряд галер нанимают только по дия.емплойменту
mc.today/...​perevodyat-na-neyi-fopiv
классический трудовой договор с военным учетом, галере нужно передавать военный билет (вод), и чтоб с ним все было в порядке, актуальный, непросроченный, чтоб иметь «возможность» встать в очередь на получение брони, которая действует до лей-оффа.
То есть галера тоже не хочет рисковать на проекте, чтоб чувака не скрутили на улице.
А то что фопов не нанимают большие галеры та это уже давно, 1-2 года назад началась массовая миграция на гиг-контракты, насколько мне известно, тех, кто хотел остаться на фопе и не переходить на гиг-контракт, кикнули.
Так и обещали не повышать налоги дия-сити, а все равно, сделали гиг-контрактчикам военный сбор 5% вместо 1%

Наші можновладці не були б собою, якби не скористалися війною щоб отримати контроль наз IT-бізнесом. Принаймні над більшою його частиною. Красотунчики. Янукович на Росії лікті гризе. Він не знав, що так можна було.

Наші можновладці не були б собою, якби не скористалися війною щоб отримати контроль наз IT-бізнесом.

Намного интереснее, куда их эта кривая вывезет, потому что они не один ИТ разорили.

«Ніхто не збирається тиснути на бізнес» — казали вони

тут ключове слово «бізнес», а яке відношення ФОП-кріпак на галері має до бізнесу ?
Твій власний бізнес — це ФОП, а наймана праця ІТ-шника- звичайне кріпацтво, де пан має нести відповідальність за тіло, котре найняв, поюзав за призначенням (а досить часто — навіть не за), а потім, коли «очі вже не сяють», руки трусяться чи ’’замовник хоче свіже м’ясо’, крутого підприємця викидуюь з «багажем дивного досвіду » за борт.

поки не закривала. Подаю нульову декларацію

JFYI: С первого января даже по нулевой декларации необходимо платить ЕСВ.

Був досвід закриття ФОПу, коли втратила роботу. Не знаю, чому я так психанула, боялася, що довго буду шукати роботу і дарма платити ЄСВ. Це була величезна помилка. Роботу знайшла за місяць, але відкрити в тому ж році ФОП вже не можна було, вірніше перейти на спрощену систему, якщо не плутаю поняття. До того ж, моя фізособа дуже зацікавила податкову,і я два рази отримувала запрошення надати мою нульову виписку (не встигла на той ФОП навіть отримати ЗП).

Тому найкращий варіант — крипта — державі не треба знати про дохід людей

Податковий ухилянт, ухилянт та оґидник ;-)

зато она будет знать про недвигу, которую ты купишь. Что на это им ответишь — тоже за крипту?

учись у богатых. Недвигу и роллс-ройсы оформляют на бабушку. Полно пенсионерок, владеющих квартирами в элитных новостроях. Нотариус с банком требуют справку на происхождение средств. Больше никого не колышет и не имеет права спрашивать за что приобретена (получена в дар, наследована) недвига

ты серьёзно пойдёшь офомлять это дело на какую-то левую бабушку?) Своих у меня давно уже нет, да даже если бы и были, ипал я такие риски

пока ты думаешь оформлять или нет знающие люди уже все прокрутили) www.youtube.com/watch?v=VKxc0PKjYys

можна оформити на маму/батька/брата/сестру. потім вони тобі «дарствену» роблять
я коли купляв квартиру ніхто не питав де взяв гроші. тоді моя та зп жінки були такі, що нам на цю квартиру треба було відкладати років 30, при цьому нічого не їсти)
знайомий перед ковідом теж за налік купляв, теж без питань. може зараз більш жорстокіше з цим

можна оформити на маму/батька/брата/сестру

вообще не вариант, доверять нельзя никому, человек сущность крайне непредсказуемая

В Україні взагалі пофігу на гроші за які купуєш авто/нерухомість. Та і з точки зору manual qa з медіаною в Україні в 1700$ сильно на нерухомість не назбираєш

Не пофіг. Але ви про це дізнаєтеся коли до вас прийде лист щастя з податкової про нараховані зобовʼязання. Раніше в них не було особливо технічої можливості все контролювати, зараз потроху все автоматизовується.

Відкриваємо депозит, щомісяця кладемо туди по баксів 200-300 (а більше від 1700$ і не лишиться). За 20 років назбираємо 48000-72000 баксів. Купуємо бабушатнік в Києві або щось краще в іншому невеликому обласному центрі. Але реальність та інфляція внесе свої корективи. Тому краще мати 1700$ криптою без податків і без недвиги, аніж 1700$ мінус податки і без недвиги

Краще мати 17К щомісяця нетто та іпотеку під мінімальні відсотки. Тоді вам буде байдуже, що там за інфляція.

Краще мати 17К щомісяця нетто

Губа не дура

Це нагадування, що для отримання більшого прибутку є три способи цього досягти.

1. Збільшити дохід
  2. Зменшити витрати
  3. Оба варіанта водночас

Просто ти не девопс на 4 фултаймах

Закрыл ФОП в начале года. Учитывая отсутствие работы и крайнюю проблематичность найти нову, платить обязательный с этого года ЕСВ нет никакого смысла.

І як там? Взяли на роботу 5 турків? ))))

У мене відсутні наймані працівники. Податки вищі, але я можу списувати у витрати комунальні послуги, інтернет, мобільний зв’язок і навіть продукти.

Якщо хтось, хто проживає в Туреччині, захоче зареєструвати компанію — звертайтесь, розповім, які були підводні камені: обов’язковий перекладач, відкриття бізнес-рахунку в банку та печатка.

Ось підготував для вас prompt — запитайте у зручного для вас GPT

Написати окремий сервіс, щоб посилати людей в ЛЛМ замість гугла — це окремий жанр збоченого гумору, одобрюю.

близько 40% по мінімуму. Це при тому, що там не наступає податкове резиденство на туристичному ВНП. Тобто тупо не треба нічого платити на доходи із закордону.
Треба бути не сповна розуму, або мати певні психічні розлади щоб робити отаке в Туреччені. В купі цивілізованих країн ЕЕА зі схожим теплим кліматом податки будуть менші за турецькі, а перспективи значно більші. Рельний інфоциган (рукалице)

Мабуть знову характьєрнік пургєн гонить?

Andrii Simakov, якщо вам потрібне проносне — сходіть в аптеку

Я не бачу що там за правда. Кому воно потрібне? Якщо я бачу, що хтось забанений в мене — це або дятєл-попуга губін, або інфоциган характьєрник. Судячи з того, що незабанений юзер згадав турків, там інфоциган.

Я популяризую прямі контракти абсолютно безкоштовно, бо хочу, щоб українські фахівці заробляли більше і відповідно підтримували українську економіку.

Я популяризую Go та Rust абсолютно безкоштовно, бо це високооплачувані мови програмування, а причина — підтримати українську економіку.

Я надавав консультації з Go тільки за прямі донати на рахунок БФ ПЖ, потім перевіряв квитанції.

Я продавав рекламу вакансій компаніям, які мені подобаються, у статтях на DOU.

Я розробляю ще один пошук роботи для пошуку роботи на прямі контракти і намагаюся в списку компаній з Go продавати рекламу компаніям, які наймають Go-розробників, так само і для списку компаній з Rust.

Andrii Simakov, що з цього ви вважаєте інфоциганством? Чи ви просто хочете зачепити з тільки вам відомої причини? Якщо так, то продовжуйте — це тільки допомагає мені розповідати про свої проєкти.

А почему он инфоцыган-то?
Мне его статейки заходят, мотивируют, но пока стремно пробовать. Обманывает? Так как он говорит — не работает? Или что?

У Лєтова якось пісенька була про Івана Говнова. Там рядок є один. Ось це мається на увазі. Пропоную цей квест самому пройти.

Лєтов — це прямо залізобетонний аргумент. Крутіше ніж Пушкін і Толстоєвській разом. Ну, як то кажуть, добре, що хоч не Дугін. ;)

Хтось казав, що це аргумент? Тим паче залізний? Просто в тему підходить. Пристібатися ні до чого було?

Це вам пристібатися ні до чого було. ;) То ви того Лєтова за пісєньку притягнули. Бо аргументів не вистачало, а наїхати не людину хочеться. Кацапські поети підходять тільки для однієї справи — пітиратися їхніми збірками. Хоча, туалетний папір для цього підходить краще. ;)

Добре, інфоциганщіна характьєрніка засмічує DOU як ваш туалетний папір. Я що, один тут такий, кому це лайно вже остогидло? У чому проблема?

Я бачу, що Лєтов вам не остогид. А факт «інфоциганщини» ви так і не довели. Бо доказів немає. Людина, яка кидається безпідставними обвинуваченнями і пропагує кацапську культурку. Сподіваюся що ви тут такий один. ;) Бажаю вам веселих пісєнєк. :)

«Пропагує кацапську культуру». Довго думали над цим твердженням? Мабуть просто краще було б написати «на каждом шагу і в каждой піздє» без згадування авторства. Так і зроблю наступного разу. І вам не передозувати туалетного папіру і моралфагства.

Дякую. Поіржав. ;) Не палає. Звісно, звинувачувати когось завжди приємніше, ніж отримувати звинувачення. Я принаймні маю підстави, на відміну від вас.
«Моралфаґ», доречі — це виключно кацапський термін. В українському інфопросторі майже не зустрічається. Тобто ви лише підтвердили мою підозру про вашу схильність до кацапської культурки. Це тому, що в вас аж ніяк не палає. Зовсім. Цікаво, чому саме?

А можете пояснити, будь ласка, що саме з моїх статей вам лячно робити: тут або в особистих повідомленнях?

забанений в мене

Розкажіть, будь ласка, як це зробити, бо вже ніякої сечі немає оце лайно читати

Так екстеншн отой на Хром.

Наче тут була можливість блокування. А шо за екстеншн? Як називається?

dou.ua/forums/topic/35013
Як раз проти низькосортних коментарів характьєрніка і зовсім гівна губіна. На жаль, адміністрація DOU ще не запиляла цю дуже затребувану фічу.

А в чому соль банити юзерів і продовжувати сратись з ними, тільки вже заочно і в одні ворота?

А де я з ними срусь? Я побачив забаненого, поряд згадування турків, зрозумів хто це. Констатував факт. Те, що він там навалює — то його особисті справи. Я це не бачу і не читаю.

Якщо ви заблокували мої коментарі через розширення, то вам варто також припинити мене згадувати, бо інакше це виглядає так, ніби ви на стадії заперечення.

Якщо ви бачите коментарі від заблокованих користувачів — просто ігноруйте.

Якщо вам пишуть заблоковані користувачі — теж ігноруйте або відповідайте:

Я вас заблокував через розширення, бо відсутнє бажання з вами спілкуватися. Прийміть це.

просто п.зд.ть, або по модному інфоциганить

Підписатись на коментарі