Як я отримав офер в 17 років

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Привіт, я Дмитро

Кілька місяців тому я писав тут допис про пошук роботи в ІТ. Минуло не так багато часу, але зміни — величезні. За цей час я пройшов кілька співбесід у різні компанії, і зрештою отримав офер на позицію Full-stack Next.js розробника

Зараз уже 2 місяці працюю в невеликій, але дуже крутій компанії. У нас тепла атмосфера, крута команда й цікаві завдання. Тут я не просто застосовую свої знання, а реально росту кожного дня.

Резюме — з цього все почалося

Якось ввечері я просто гортав вакансії. І стало зрозуміло: щоб взагалі кудись потрапити, потрібно оновити резюме.

Тож я переписав його з нуля — чітко, чесно, по суті. Додав реальні проєкти, навіть пет-проєкти, лінки на GitHub і портфоліо.

Використав шаблон із Canva, переглянув кілька гайдів, і зробив акцент не на «розробляв компоненти», а на тому, що саме зробив і як це працює. Це дало результат

💬 Як проходив співбесіди

Відправив десь 30+ заявок. Відповіли близько 10. Провів 4 повноцінні технічні співбесіди.

Найважче — перебороти страх. Боявся, що щось забуду або не зможу відповісти. Але кожна співбесіда — це тренування. Після кожної я занотовував запитання і шукав відповіді. І це дало впевненість.

Найкраща порада, яку виніс: не бійтеся сказати «не знаю», головне — показати, як ви мислите і як підходите до задачі.

🛠️ Над чим зараз працюю

Я в команді, що розробляє внутрішню CRM-систему для автоматизації процесів компанії. Вона обробляє заявки, створює задачі, веде клієнтів, генерує документи — усе в одному місці.

Мій стек:

• Next.js (SSR + frontend)
  • React + TypeScript
  • Tailwind CSS
  • Node.js + PostgreSQL
  • Prisma ORM
  • React Query, Zod, Jest, Docker, трохи Redis

Пишу нові фічі, покращую існуючий код і потроху розбираюсь із legacy. Кожен день — новий виклик і новий інсайт.

Як готувався

Перед співбесідами я зробив собі такий міні-курс:

кожного дня вчив щось нове — алгоритми, структури даних, Next.js, Node.js. Дивився ютуб-відео, читав документацію Prisma, проходив тести на TypeScript Playground.

Не теорія заради теорії, а 2-3 задачі щодня + практика = результат.

Що далі?

Це тільки початок. Я бачу, як швидко можна рости поруч із сильними людьми. І ще більше вірю, що головне — не зупинятись.

Якщо ви тільки починаєте свій шлях — тримайтесь!

Робота мрії — це не казка, а результат постійної дії. Пишіть код, питайте, помиляйтесь — це частина росту.

Дякую всім, хто підтримував, ділився досвідом і вірив у мене.

Якщо можу бути корисним — напишіть, завжди радий допомогти

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

вітаю :) а взагалі трохи шкода хлопця — ще пожити і погуляти не встиг, і вже заліз у невпинну роботу. маю надію що автору поста за це хоча би достойно платять вже сьогодні, а не умовно «завтра» чи «скоро» (на шлюпках таке буває, тому бажаю бути уважним не тільки до технологій, але і до винагороди за працю).

Молодець !
Я памʼятаю свій шлях, як мені Доу допоміг і підтримав, і я отримав роботу в 16.

Доу прекрасне місце)

Дякую:)

Неймовірно приємно читати відповіді від досвідчених людей які починали схоже до мене зараз)))

Просто респект. З урахуванням того, що зараз тяжко знайти першу роботу. Бажаю успіхів.

Наразі займаюсь повноцінною розробкою Front-end і Back-end частини CRM-системи та лендінгу для продукту «розумний пошук». Через NDA не можу розкривати всі деталі до завершення тестування, але можу поділитись загальними напрямками. Основна мета — створити високопродуктивний сервіс з розумним пошуком товарів, аналітикою та гнучкою CRM для управління великими обсягами даних.

Якщо цікаво, на цій сторінці зможу поділитись самим продуктом згодом) або слідкує за мною в linkedin ☺️

Респект. Це реальна історія, а не реклама не працюючих курсів.

. Дивився ютуб-відео, читав документацію Prisma, проходив тести на TypeScript Playground.
2-3 задачі щодня + практика

Так ці два речення корисніші за 50 красиво оформлених та наповнених водою статей із професійними фото дівчат модельної зовнішності
Але нажаль увагу молоді приваблюють саме вони. Плюс зараз у підлітків якийсь всратий тренд швидкого заробітку. На ямому звісно наживаються курси або щось по гірше

Привет, мне 19 лет и я тоже Дмитро. Твоя компания ещё нанимает? Я ищу первую работу и испольузю похожий стек.

Нажаль ні, але можеш залишити контакти, або напиши в телеграм @pedelo1

Підписатись на коментарі