Як я отримав офер в 17 років
Привіт, я Дмитро
Кілька місяців тому я писав тут допис про пошук роботи в ІТ. Минуло не так багато часу, але зміни — величезні. За цей час я пройшов кілька співбесід у різні компанії, і зрештою отримав офер на позицію Full-stack Next.js розробника
Зараз уже 2 місяці працюю в невеликій, але дуже крутій компанії. У нас тепла атмосфера, крута команда й цікаві завдання. Тут я не просто застосовую свої знання, а реально росту кожного дня.
Резюме — з цього все почалося
Якось ввечері я просто гортав вакансії. І стало зрозуміло: щоб взагалі кудись потрапити, потрібно оновити резюме.
Тож я переписав його з нуля — чітко, чесно, по суті. Додав реальні проєкти, навіть пет-проєкти, лінки на GitHub і портфоліо.
Використав шаблон із Canva, переглянув кілька гайдів, і зробив акцент не на «розробляв компоненти», а на тому, що саме зробив і як це працює. Це дало результат
💬 Як проходив співбесіди
Відправив десь 30+ заявок. Відповіли близько 10. Провів 4 повноцінні технічні співбесіди.
Найважче — перебороти страх. Боявся, що щось забуду або не зможу відповісти. Але кожна співбесіда — це тренування. Після кожної я занотовував запитання і шукав відповіді. І це дало впевненість.
Найкраща порада, яку виніс: не бійтеся сказати «не знаю», головне — показати, як ви мислите і як підходите до задачі.
🛠️ Над чим зараз працюю
Я в команді, що розробляє внутрішню CRM-систему для автоматизації процесів компанії. Вона обробляє заявки, створює задачі, веде клієнтів, генерує документи — усе в одному місці.
Мій стек:
- Next.js (SSR + frontend)
- React + TypeScript
- Tailwind CSS
- Node.js + PostgreSQL
- Prisma ORM
- React Query, Zod, Jest, Docker, трохи Redis
Пишу нові фічі, покращую існуючий код і потроху розбираюсь із legacy. Кожен день — новий виклик і новий інсайт.
Як готувався
Перед співбесідами я зробив собі такий міні-курс:
кожного дня вчив щось нове — алгоритми, структури даних, Next.js, Node.js. Дивився ютуб-відео, читав документацію Prisma, проходив тести на TypeScript Playground.
Не теорія заради теорії, а
Що далі?
Це тільки початок. Я бачу, як швидко можна рости поруч із сильними людьми. І ще більше вірю, що головне — не зупинятись.
Якщо ви тільки починаєте свій шлях — тримайтесь!
Робота мрії — це не казка, а результат постійної дії. Пишіть код, питайте, помиляйтесь — це частина росту.
Дякую всім, хто підтримував, ділився досвідом і вірив у мене.
Якщо можу бути корисним — напишіть, завжди радий допомогти
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів