Як утримати душевну рівновагу: Боксом по вигорянню

В сучасному світі ми постійно під тиском: дедлайни, багатозадачність, тривожні новини, бажання бути ефективним 24/7. Все це неминуче призводить до емоційного вигорання. Помилки стали частими, результат роботи — менш якісним. В IT-сфері це особливо помітно. Коли класичні методи — медитація, прогулянки, ведення щоденника — вже не допомагають, я знайшов вихід у боксі.

Чому саме бокс?

• Інтенсивність — напруга буквально виходить з кожним ударом.
  • Фокус — ти тут і зараз, без шансів відволіктись. За цим уважно стежить спарринг-партнер і одразу повертає на місце )
  • Контроль — відчуття особистих меж, як фізичних, так і психологічних.

Це спорт, де концентрація та дисципліна поступово наводять лад у голові.

Мій досвід

За три роки біля мого дому впало три «Іскандери», дві крилатки та десь зо 20 шахедів. Плюс робота, волонтерство і хронічна тривога. Бадмінтон не допоміг, віндсерфінг та сап — прикордонники не оцінили). Коли стандартні поради втратили сенс, я взяв рукавички. Спершу організм пручався, але поступово прийшло відчуття контролю та спокою.

Що змінилось

• Тривога перетворилась на фізичну втому.
  • Хаос — на дисципліну та фокус.
  • Вигорання — на відчуття себе в моменті.

Як я тренуюсь вдома:

• 🥊 боксерська груша та рукавички
  • 🎮 VR-шолом із віртуальними суперниками
  • 📹 тренажер з комп’ютерним зором. DIY звісно ж )
  • 🏃‍♂️ біг, скакалка, бій з тіннюʼ
  • VR моделює спарринг і робить бій з тінню значно цікавішим )

Чому це працює

• VR моделює стресову ситуацію і вчить тримати себе в руках.
  • Аналіз рухів допомагає тримати фокус.
  • Ендорфіни знижують рівень кортизолу.
  • Постава, реакція, ясність мислення — все покращується.

Для кого це

Вигорання — це не тільки про IT. Вигорає будь-хто, хто займається роботою головою. Це і лікарі, і вчителі, і юристи. Я зустрічав їх на рингу. Не обов’язково бути бійцем — достатньо бажання повернути собі себе.

Можливо, це саме той вихід, якого тобі не вистачає.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
За три роки біля мого дому впало три «Іскандери», дві крилатки та десь зо 20 шахедів.

ти на військовому об’єкті живеш?

Звичайний спальник, весь з новостроїв, правда промзона та кладовище за 500 м ) А та ще НП та Епік. Останній раз 15 шахедами знесли люкс автосервіс, базар, супермаркет по опаленню та плитці. Влучання були за 300 м до будинку та повз 150 ) По Новій пошті (350м) двома іскандерами — я вважаю то визнання )

невже Одеса?) Акварель, Жемчужина або Маршал Сіті?

Так звичайно. По влучанням навколо — аквас )

📹 тренажер з комп’ютерним зором. DIY звісно ж )

Вам треба написати пост про це рішення, цікаво ж!

🎮 VR-шолом із віртуальними суперниками

Кожаєв вже не той :)

Як утримати душевну рівновагу: Боксом по вигорянню

Взагалі стратегічно гарна ідея — мати систематичну діяльність, що суттєво відрізняється від основної. Тут все одно чи бокс, чи спортзал, чи медитації, чи банальні прогулянки.
Ще важливо, щоб ця активність змушувала вас бути в іншому місці ніж ді/робота (зараз це часто одне місце). Тому тут трохи не зрозуміло як саме ви тренуєтесь. Ви ходите в зал? Чи все вдома? Якщо вдома, то не факт, що інші люди будуть мати суттєвий ефект від такого, але це круто, що вам допомагає такий підхід.

Регулярні группові тренування в залі. VR чисто на перерви між помодорками. уупс щось той ще я писака, про це не розкрив (

что это за бокс такой, где по башке не огребаешь? )

Підписатись на коментарі