Чому рекрутери під час найму використовують саме Телеграм?
Поважні пані та панове розробники, чи спілкуєтеся ви з рекрутерами в Телеграмі? Поважні пані та панове рекрутери, а ви як, спілкуєтеся в Телеграмі з кандидатами? Якщо так, в мене до вас питання, а чому не в Інстаграмі, Тіктоці, ВКонтакті, чи Однокласниках? Я вже не кажу про Фейсбук...
А якщо серйозно, я трохи шокований кількістю українських рекрутерів, які пропонують спілкуватися в Телеграмі. Чомусь саме Телеграм вважається опцією за замовчанням. Досі не можу усвідомити, чому саме. Тому, що сервери розташовані в РФ, а код писала команда з Санкт-Петербургу? Чи є якісь інші причини? Чим не влаштовують, скажімо WhatsApp, Signal, Discord, або врешті решт MS Teams? Чому саме Телеграм? Тому, що РФ вклала мільйони доларів щоб ми спілкувалися саме в ньому і залишали товаришу майору якомога більше інформації про себе?
Серйозно, хтось може пояснити цей феномен? А найцікавіше, в когось є якісь ідеї, як це можна було б змінити? Бо дійсно, а чому тоді не в Однокласніках? Какая разніца?
Доречі, а як до цього ставляться володарі бізнесів? Це норм, що українські компанії фактично використовують геть ворожу розробку у якості інструмента спілкування за замовчанням? Все ОК, нікого нічого не бентежить?
Я розумію, що тема трохи срачогінна, але, вимбачте, наболіло.
Найкращі коментарі пропустити