Чому HR не дивляться мій GitHub?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Наслухався я порад і витратив кілька місяців на іграшковий проєкт. Залив на GitHub. За підсумком на сьогоднішній день, з десятків компаній тільки в одній під час тех. інтерв’ю були питання. Інші що, не дивляться? Ще й продовжують давати якісь свої завдання, аля зверстати щось по фігмі. Чи є сенс писати щось у резюме крім ключових слів?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Наслухався я порад і витратив кілька місяців на іграшковий проєкт

— отримав скіли, став цінніший як спеціаліст, легше проходити співбесіду, одні плюси. Поки нема що написати в резюме, то зайва строчка з гітхабом зробить його не таким пустим.
Коли є досвід-то його наявність може десь в 10% випадків, в основному коли сто невеликого стартапу ніаймає без ейчару або наймаючий менеджер з інжинірингу.
Мав випадок коли найняли мейтернера пакету, який використовувався в проекті, щоб пиляв фічі потрібні компанії в свій пакет.
Tl;Dr: для джуніора не завадить, тому що і так резюме пусте, для синьора не завадить, якщо там потрібні комусь речі написані. В обох випадках не гарантія, а додатковий шанс.
З поточним ринком для джуніора я б свічку поставив, і чорну курку барону суботі пожертвував (будь ласка, не треба писати новий топік, якщо і це не спрацює)

легше проходити співбесіду
function f1(a, b, c, d) {
  [a, b] = [b, a]
  [c, d] = [d, c]
  console.log(a, b, c, d)
}

f1(1, 2, 3, 4)
Что выведет в консоль?
З поточним ринком для джуніора я б свічку поставив, і чорну курку барону суботі пожертвував (будь ласка, не треба писати новий топік, якщо і це не спрацює)

Помоему в Украине ещё не всё так плохо, правда очень много позиций только in-person. Мне уже пару раз отказали просто из-за того, что я в другом часовом поясе. Как вы думаете, рынок для джуниора стал хуже как результат войны, или потому-что стало больше кандидатов?

Что выведет в консоль?

у мене проекту на гітхабі нема, тому я готовий гірше за тебе

рынок для джуниора стал хуже как результат войны, или потому-что стало больше кандидатов

Стало менше вакансій глобально, не тільки в Україні.

Мне уже пару раз отказали просто из-за того, что я в другом часовом поясе.

Це в якому? UTC+3?

Слухайте, та вони LinkedIn не дивляться, тількі пишуть туди весь час.

чому HR не дивляться мій GitHub

бо вони дивляться на твій мерседес )

Ні HR ні інтерв’юер не мусять дивитися github, єдина умова перегляду — це резюме розміщене на github. А взагалі у таку активність просто не закладається час. Якщо треба розібратися із кандидатом, то йому просто дають тестове завдання і виділяють час на аналіз готового рішення, а потім збираються ще раз на інтервью і дають можливість кандидату зробити презентацію та спробувати попрацювати із кандидатом, подивитися як він буде розставляти пріоритети та вирішувати задачі тут і зараз.
Але у 2016-2021 роках HR досить активно сканували репозиторії scala-розробників, я просто проводив над ними експеримент — після довгої паузи починав активно робити push у свій репозиторій і чаріним чином у моєму лінкед-ін аккаунті починався аншлаг із пропозицій на співбесіду. Але треба відмітити, що зараз такого немає, а раніше у зазначених рока кількість відгуків scala-розробників буда 0,3-0,5 на вакансію, тому то й HR так конкурували за скалістами, зараз уже навіть близбко немає такого.

Да потому-что всем, увы, пофиг. Если про галеру — то пофиг и инженеграм, которых ради перспективы надбавки заставили проводить собесы, пофиг и менеджерам, которые единственное хотят чтобы клиент одобрил кандидата и чтобы человек был не сильно проблемный в плане запросов, пофиг и рекрутершам, которые тем более не шарят в коде( язык C-Hastag, java=javascript) и часто отбирают кандидатов по цвету оленей на свитере и длинне бородки с барбершопа...
если это не галера, а продукт, то часто фиолетово тоже. В лучшем случае, если кто и прочтет такой гитхаб, то лишь какой-то скучающий интервьювер -педант чтобы наоборот еще более затюкать кандидата критикой. Хорошо иметь репозиторий (не пустой), для галочки, или для реального саморазвития, но расчитывать на то, что другие заметят и оценят сильно не стоит.
Почему так? С одной стороны, зачем смотреть код или вообще анализировать глубоко информацию о кандидате, если на результат, по большому счету, участникам процесса плевать и главное процесс, который незыблем?
У меня было такое что я делал полный OSINT на человека. Но с одной логичной целью — сэкономить время. Если кандидат толковый — можно нанять по максимально упрощенной процедуре хоть и вообще без формального собеса. Но обычно такого нет.
Если все равно впереди «добро пожаловать на десятый раунд собеседования в нашу компанию», на вакансию, которая висит уже полгода, то зачем напрягаться, учитывая что кругом царит выгорание и тотальный пофигизм? Так и живем. И увы — не только в айтишке такое а и в вещах куда важнее

З мого досвіду, нечасто трапляється, що github кандидата містить щось справді цінне. У кращому випадку вони мали б якийсь форк чогось, що їм було потрібно з будь-якої причини, або якийсь крихітний pet проект, або навчальний проект. Ці проекти здебільшого мало говорять про кандидата, оскільки вони не перевірені в production. З тієї ж причини це має сумнівну цінність, коли є проект, спеціально створений як демо для github.
Якщо є щось дійсно велике, я починаю хвилюватися, чи вони не поширили незаконно якийсь закритий код.

На Upwork клієнти часто запитують github. Я не знаю, що вони з цим роблять, на що дивляться.

Дваждую. Когда смотришь чей-то гитхаб, то в первую очередь хочешь увидеть соц. активность в его в репах. Это значит, что кто-то использует код человека под вопросом, т.е. человек а) взаимодействует с окружающим миром и делает ценную работу и б) пишет рабочий код — как раз то, что хочешь видеть в потенциальном кандидате. Если это чистая репа с сырым кодом, то какой-то вывод сделать сложно.

Вспомнился в тему бородатый анекдот.

Два менеджера по персоналу — опытный и стажёр — сидят в офисе и обсуждают дела. Молодой достает огромную пачку резюме, штук 300:
— Мы должны просмотреть их все, чтобы подобрать кандидатов на эту вакансию.
Опытный хладнокровно берет у него пачку, делит ее пополам, одну часть — на стол, вторую — в корзину.
Молодой изумленно:
— А как же претенденты?!
— Неудачники нам не нужны!

Ну не переймайся, подумаєш, HR не зайшов. Натомість я прийшов і PR поїсти приніс!
Насолоджуйся.

А тре було миркувати.

Чув на різних форумах що в HR немає на це часу взагалі. Таких як ти в них багато, й вже набагато легше просто скіпнуть.

Чесно кажучи, при наймі, коли доводиться проводити співбесіди, ніколи не дивився гітхаб, як в принципі і не дивились і навіть не питали за мій гітхаб аккаунт, коли мене наймали.
Бачу для цього декілька причин:

1. Очеивидна причина: нема гарантій, що код писали ви( а не просто копіювали звідкись чи взагалі згенерили 99% за допомогою АІ і лише поправили конфіги руками ). Також невідомо скільки часу ви писали цей код. Ви могли днями і тижнями працювати над якоюсь тривіальною штукою( або тому що вчилися або тому що не розуміли ), робота над якою в продакшені вимагатиме годин, максимум, днів роботи.

2. З огляду на попередній пункт, ваш гітхаб може взагалі не репрезентувати ваші знання. Ок, ви форкнули чи скопіювали руками файли якогось цікавого проекту, можливо навіть зробили якісь пару комітів. Але від цього ви не стали експертом в тій галузі, про що проект. Тобто і так і так треба з кандидатом поговорити про його знання.

3. Ваш проект на гітхабі може навіть не збиратись і не працювати. Навряд навіть самий дотошний інтерв’юєр буде бавитись із тим аби завантажувати проект кандидата, запускати його і тестити. А практика показує, що якраз знання про тонке налаштування і доведення всього до робочого стану — один із показників справжньої експертності кандидата.
Відповідно, цінність таких проектів у профілі не те що б дуже висока.
Накидати неробочого псевдокоду бізнес-логіки із викликом незрозумілих бібліотек це круто і швидко, але чи працює це все?

З огляду на це чи вартує мати гітхаб акк?
Так, звісно, гітхаб це один зі стовпів індустрії та має десятки причин на існування.
Але, з великою ймовірністю, ваш акк ніхто ніколи не буде читати окрім вас.

Зараз буде трохи фантазії:

В досить близькому майбутньому, ми зможемо автоматизувати процес рекрутменту, коли АІ агент отримуватиме або вхідну заявку від кандидата на вакансію або запит від рекрутера, після чого буде аналізувати ваше резбюме, а також полізе шукати всю загальнодоступну інфу про вас в інтернеті аби визначити чи не обманюєте ви в резюме, а також чи ваша публічна поведінка співпадає з цінностями компанії.
В цьому випадку, гітхаб однозначно буде проаналізовано і, можливо але не гарантовано, додасть кілька пунктів до рейтингу.

Після чого АІ видаватиме заключення людині, можливо, навіть з рекомендаціями про найм чи відхилення і людина вже прийматиме рішення чи рухатись далі( після чого АІ призначить автоматично вам мітинг ) або відхилить і тоді АІ напише вам привітного листа із рекомендаціями, що підтягнути або чому ви не відповідаєте посаді на яку претендуєте.

Вже є в Європі системи АТS, що роблять первинний скрін резюме і відповідність ключовим вимогам.
Умовно, ви якщо не пройшли цю систему, система вас сама реджектить і потім надсилається автоматично фідбек( дженерік).
Ви до рекрутера даже не попадаєте.
Тому, чи я ще не звикла ,бо надаю перевагу більш, або коли сорсери, або я роблю скринінг резюме.
Але все намагаються автоматизувати, це факт:(

все намагаються автоматизувати, це факт:(

Все залежить від контексту і саме ким та автоматизація оцінюється (принаймні є — як сторона чию роботу зоптимізували, так й інші).

Нп відносно АІ та пропозицій маркування контексту, то одна з відповідей була з пунктом що «топіки — їх люди пишуть навіть гірше ніж ШІ», тобто і погляди можуть бути доволі різні. З аі ще важче стало щось вважати, бо і не зовсім зрозуміло хто кого оцінює (людина аі, чи аі людину))

AI поступово теж долучають в рекрутмнент процес.Не те, що я проти, просто чи воно поки заходить косо/криво, чи тільки почали аі юзати.
Кандидати активно юзають чати GPT при написанні cover letter etc , а потім ти питаєш — не можуть згадати, що саме писали). Мені подобається, коли воно все збалансоване, там де можеш- сам, там де хочеш щось додати- чат gpt залучити можна. Подивимося,як воно буде розвиватися.

Кандидати активно юзають чати GPT .., а потім ти питаєш — не можуть згадати, що саме писали)

What a coincidence! І тут на сайтфорумі доволі було таких самих комплейнів, але вже по відношенню до АІ промптів що — той ваш AI ні на що не згоден, бо і контекст губить і згадати потім не може.

І зразу тоді логічною виглядає раціоналізація в оптимізації аі-кандидатів як ненадійних проксі)

Я вимушена одразу погодитися з думкою, бо в неділю трохи важко зробити parse меседжа:)

Чат GPT іноді дуже небезпечен.Ось прочитала, що жінка із Греції подала на розлучення з чоловіком, бо чат GPT прогнозував його зраду по кавовій гущі:)

жінка із Греції подала на розлучення з чоловіком, бо чат GPT прогнозував його зраду по кавовій гущі

який запит, така і відповідь)

p.s. аби АІ ще вмів переконувати більшість айтішників що розмовна англійська не менш важлива за якийсь фреймворк, то булоб навіть чудово

Всі по- різному вчать мови. Там, де 2 іноземні мови, інші вчаться дуже легко.
Але треба розмовляти, косо,криво, але не відкладати на потім.
У вас, якщо не переплутала, ще іспанська є ?

іспанська напевно найлегша для вивчення бо практично можна зразу починати говорити, принаймні якщо вже є вокаб англійської то думаю іспанською навіть легше ніж польською заговорити незважаючи на її близькість

p.s.

2 іноземні мови, інші вчаться дуже легко

з іншого боку мотивація починає падати з кожною наступною

Як вам сказати, польська для мене виявилася складнішою, аніж німецька. Був такий курйоз, коли я здавала на права практичний екзамен в автошколі.Я просто забула , як по — польські склоочисник буде:).Я пам’ятала на всіх мовах, що знаю, але просто вилетіло з голови ця польська назва:).

Не те, що мотивація падає, просто розумієш, що вчити локальну мову, де живеш, все одне потрібно.
І з’являється вінегрет мов, слів, коли розмовляєш в звичайному житті.

польську зовсім не знаю за межами що зміг би зразу зрозуміти україномовний без підготовки, але.. не враховуючи словниковий запас щось мені здається (мабуть значно перебільшуючи) що якщо почати вживати шиплячі як італійською то можна навіть і польською трохи зарозмовляти)

Це наша помилка, бо ми чз схожість з українською, думаємо, що польську легко вчити буде. Але її треба вчити саме як іноземну мову)
Але погодьтесь, що зараз іноземні мови- це просто звичайний скілл.Не має вже такого вау-ефекту, коли ти кажеш, що мав( мала) вчити декілька мов.

зараз іноземні мови — це просто звичайний скілл. Не має вже такого вау-ефекту

так нормально і має бути, і навіть мені здається що колись радянська методика з акцентом на зубріння граматики і карточок використовувалась тільки для того щоб відбити бажання зарозмовляти будь-якою мовою

і карточок

вже не пам’ятаю точно радянську карточну систему но то що є як карточна система для набору vocabulary воно реально працює я провіряв

даже вже на верхушечку на відокремлені питання як то то саме програмування всьо дно працює ну тіко що вже з тлумачного словнику

як карточна система для набору vocabulary воно реально працює

Одночасно як і працює, так і немає сенсу по суті (якщо це про карточки зі словами). Краще час і зусилля на більш корисні методики витрачати.

Я не застала радянські часи, але особисто для мене всі ці стікери при вивченні мови працювали.В мене перша- французька, і вчителька просто радила, щоб кожен предмет вдома був підписаний фр мовою. Із того, що пам’ятаю, методика викладання мови була цікавою: день пісень, день віршів, день фільмів. Ми мали десь рівень В2 у школі, що було підтверджено здачею мови на сертифікат ( це при тому, що жоден із нас не планував на перекладача йти).

стікери при вивченні мови ... щоб кожен предмет вдома був підписаний

Спрацьовує бо невелика кількість слів плюс жива прив’язка до значення об’єкта до якого можна щось ще і наклеїти, а при значно більшій кількості слів як і об’єктів (як і для більш абстрактних речей) вже буде дуже проблематичним.

Які мінуси карточних підходів — все це або (а) забудеться з часом, або (б) непотрібна загрузка пам’яті тим чим хоч зрідка не користуєтесь.
Тоді як патерни (абож іноді кажуть chunks) якими ми розмовляємо, запам’ятовуються самі по собі без зусиль по ходу. Якщо вони використовуються — ви їх буде і так пам’ятати, якщо ні — то вони і не треба і тільки захламляють пам’ять. Варіантів і методик як набираються/набиваються/в’їдаються ті патерни — думаю достатньо щоб підібрати оптимальну для себе.

методика викладання мови була цікавою: день пісень, день віршів, день фільмів

Це вдала знахідка — все що зацікавлює, чи підтримує мотивацію, — супер корисно. Єдине що важко — це знайти що саме може зацікавити на довгий проміжок часу конкретні персоналії.

p.s.

стікери.. кожен предмет вдома підписаний

Нагадало... не пам’ятаю хто саме то розказував коли вчився теж в школі, але... — найкращий спосіб запам’ятати всі назви всіх країн світу — це був повісити карту світу на дверях в туалеті зсередини. Хочеш — не хочеш — запам’ятаєш. Соррі за такий приклад, але розказували що спрацювало в 100% випадків)

Я простіше відношуся до цього. Є запит на мову- вчу. Звісно, коли не використовується мова, багато чого забувається. Але це можна поновити потім, якщо треба)

Це наша помилка, бо ми чз схожість з українською, думаємо, що польську легко вчити буде.

Це як кому. Комусь це легко (й можете знайти тут свідоцтва таких людей), комусь важко.

Але погодьтесь, що зараз іноземні мови- це просто звичайний скілл.Не має вже такого вау-ефекту, коли ти кажеш, що мав( мала) вчити декілька мов.

Ніколи не стикався з цим вау-ефектом. Але я стикався з зворотнім вау-ефектом, коли хтось з IT дуже погано знає англійську чи хтось після 3+ років життя в іншій крaїні не знає мови цієї країни.

В такому разі й монета небезпечна, бо теж можна її кинути, щоби дізнатися чи зраджує чоловік, чи ні. Ну а якщо не chatGPT, а самовчитель по гаданню на кавовій гущі каже, що така гуща означає зраду, то чи може чоловік подати в суд на автора самовчителя?

Як пише bykvu.ua, що розмістив цю новину, жодні передбачення для цієї жінки не збулися, але за чоловіка прям сумно:).

Ви до рекрутера даже не попадаєте.

Так тоді вже й не потрібно- залишилось зліпити АІ агент з гламурним 3D аватаром який буде дзвонити кандидату на скрінінг і передавати далі тушки 😁

Хотіла спочатку написати: не дочекаєшся:), але ж щось нове, коли юзають — це не завжди про погане:)

Вже є в Європі системи АТS, що роблять первинний скрін резюме і відповідність ключовим вимогам.
Умовно, ви якщо не пройшли цю систему, система вас сама реджектить і потім надсилається автоматично фідбек( дженерік

А можна компанію де таке практикується?

Це прямий фейл GDPR взагалі. В принципі відреджектнутий так кандидат такій конторі може легко створити проблем

Уточню, перед тим, як надсилається аплікація кандидата, кандидат має дати згоду на обробку персональних даних.У Польщі так з цим дуже строго. Більш того, кандидат може попросити видалити всю інформацію про себе — це теж має зробити наймаюча сторона.
Я поки ще не мала тут проблем з кандидатами чз реджект( саме якщо пре- скрінінг не пройшов) і кандидату надіслали дженерік фідбек.

До речі, якщо це повідомлення прочитано відповідальним за прийняття рішень представником компанії і вам необхідна вищеописана система або щось схоже до неї — не соромтеся написати мені в приватні повідомлення і ми разом придумаємо та створимо для вас рішення.

По-перше, мені соромно не писати, а читати російською. Просто фє...

По-друге, ми, здається, про щось різне говоримо.
Соромно за що? За створенні інтелектуальних систем автоматизації робочого процесу і конкретно рекрутингу)?
Мені прямо чесно стало цікаво, за що саме може бути тут соромно)))
Попрошу висловитися всіх, хто також знайшов срамоту у вищенаписаному.

Вы пытаетесь продать очередной AI slop, ещё и на форуме для разработчиков, чтоб эти же разработчики потом имели с ним дело при поиске работы.

Бу-га-га, поржав, дякую.
Пояснюю, чому ви не праві:
1. Бізнес повинен працювати ефективно на всіх етапах. Я пропоную оптимізацію і навіть потенційне покращення ефективності.
2. Якщо якийсь розробник боїться, що він не пройде автоматизований рекрутмент-фільтр, то з великою ймовірністю, такому розробнику треба йти і вчитись або випилюватися з індустрії.
3.

AI slop

АІ зараз це як DevOps 10-15 років тому. Хто не почне активно взаємодіяти і впроваджувати, дуже скоро лишиться за бортом бо його видавлять конкуренти, що будуть швидші, ефективніші, дешевші.

Комміти в популярні бібліотеки релевантні для вакансіі, це те що мене б зацікавило якби я когось наймав.
Як це зробити — хз. Думаю що коли я став технічно компететним щоб таким займатися, то в мене вже не було ні часу ні бажання.

В мене взагалі порожній гітхаб, в моїх друзів і колег — в загальному теж. Деякі з них з 10+ років досвіду і працюють у FAANG. Хз, який сенс щось туди постити, тим паче у паблік репо

Если у вас нет коммерческого опыта, проекты на GitHub это единственный способ доказать навыки.

Нетворкінг та референс на минулого роботодавця з хорошими стосунками не гірше.

який сенс

Нп для витягування тарбола і автобілда пакетів на відповідних площадках (щоб не збирати кожного разу з розгортанням відповідного енвайрмент на наступній робочій системі, а просто поставити зі звичайного репо). Так як колись нп sourceforge чи launchpad, так само зараз з gitlab github.

Я регулярно проводжу технічні інтервʼю. Стараюсь завжди дивитись github перед розмовою. Найчастіше це невеликого розміру пет-проєкти і 30 хв вистачає. Код формує попереднє враження. Для кандидата також є кілька плюсів: ви отримаєте короткий фідбек щодо свого коду, питання будуть краще допасовані до вашого рівня, розмова буде кориснішою, бо я не буду задавати питання, на які вже отримав відповідь.

Не знаю від кого слухали поради, але раджу слухати тих, хто проводить інтерв’ю, а не тих, хто їх проходить. Бо це зовсім різні точки зору.
З точки зору кандидата: зробив офігенний проєкт, все розклав по поличкам. Їм же потрібен розробник, чому не дивляться мій гітхаб?
З точки зору інтерв’ювера: вже 10 кандидат на тиждень, знову треба знайти час не перегляд резюме, знайти час на дзвінок, дати зворотній зв’язок 7 попереднім, і ще 10 непрочитаних по проєкту. Плюс оцініть себе і згадайте своїх знайомих розробників. Чи всі можуть за 5-10 хвилин дивлячись на абсолютно незнайомий собі проєкт оцінити його, зрозуміти про що він, які архітектурні рішення і підходи там були використані, і чи варто довіряти йому? Окрім того, щоб оцінити «коментарі є, тести є, рідмі є». Бо по моєму досвіду не всі в таке вміють, не всі таке хочуть оцінювати.

Тому залежить від компанії. Десь можуть дозволити, щоб були виділені технарі на перегляд ваших резюме і витрачати на це час. Десь це суміщається і доводиться раціональніше витрачати час на найм. Тому є сенс звертати увагу в яку компанію йдете, чи є в них окремий HR, скільки там технарей. Якщо компанія на 800 осіб з 20 розробниками, і вона дуже популярна: то комусь з цих 20 доведеться купу резюме і «гітхабів» переглядати.

А ще є репозиторії з краденим кодом або написані в співавторстві з чатгпт

або написані в співавторстві з чатгпт

А это плохо?

Shopify CEO: “AI usage is now a baseline expectation”

x.com/...​tatus/1909251946235437514

Це і в іншій площині можна розглядати: скіли аі-промптерів відрізняються — тому відповідне маркування/тегування принаймні допомогає визначити як відповідність позицій, так і можливостей автора.

залежить від компанії/вакансії
десь буде стара школа де вимагають хард скілів — написати код компілятора на дошці
а десь може бути вакансія AI/prompt-engineer то там логічно мати таке в резюме...

тю. так вони і резюме твоє рідко читають, тільки якщо баззворди всі співпали))

Так вонь влаштовано, що людьске око чіпляється за конкретні якорі в конкретних місцях резюме і взагалі резюме має дуже багато спільного із SEO оптимізацією Web сторінок. З цього приводу вже були досліди, там навіть виходило що спеціальні моделі ШІ роблять прескрінінг CV краще за людей.
Так що на загал можете вважати, що сучасне CV працює рівно аналогічно продаючому лендінгу. Де ключові слова, особливо під вакансію і в ділянках за які зачепиться око, працює 100% як і таги для пошукового движку та клікбейт.
Також моє розуміння, ваш гітхаб в більшості випадків нафіг не треба наймаючому менеджеру. Йому набагато більше сподобаються рекомендації від метноара : «толковий/ва», а також формальне підтвердження гарного володіння іноземною мовою краще за усе різні результати TOEFL і т.п. Ще дуже цінять різні папірці сертифікати, типу AWS RockStar super expert. Ну тобто це звичайнісінькі холодні продажі, де не вмінням — а числом звичайна воронка продажів.
Щодо власного GitHub — для початківців це швидше за усе зовсім не діє. Набагато ефективніше робити внески до існуючих відомих OpenSource проектів. Типу один не великий BugFix в Linux який прийняли в mainline як строка contributor into linux kernel буде вартувати в резюме значно більше ніж власний проект на Github із власним ядром операційної системи. І тут є певний сенс — бо це так звана «оцінка експертом». Того же Лінуса Торвальдса покликали в Transmeta по рекомендації, взагалі із Фінляндії в США — саме тому, що сторонні експерти оцінили його таланти дуже високо. Його ядро виявилось кращім з кращих у великому комтюніті GNU, хоча там було тисячі аналогів від інших хакерів. Він почав вигравати конкуренцію коли додав свапінг пам’яті, що було тоді дуже затребуваним. Також його дуже високо оцінили саме як тех ліда, безкомпромісного жорстокого диктатора, матершінніка — який лажу в код не попустить і тих хто її робитиме наскороруч через потреби бізнесу, матюкатиме. А якщо вже пропустить якесь компромісне рішення як то X11 — тоді на це будуть дуже жорсткі аргументи. А так свою операційну систему зумів зробити психічно хворий en.wikipedia.org/wiki/TempleOS
Такі сьогодні реалії як там виразились «Ми живемо в світі Кім Кардащьян, де головне гола срака в інстаграм».

А что по вашему формальное подтверждение владения иностранным языком? Я думал TOEFL этим как раз и будет.

Там є купа варіантів, IELTS наприклад другий відомий після TOEFL. Далі є GMAT, GRE, TOEIC, TSE/TWE і т.д.
Ну і взагалі на вхід в компанію може бути тест знання мови який роблять скажімо штатні вчителі з англійської (зазвичай так само за спрощеною методикою TOEFL або IELTS). Одразу кажу що тренування на тест, особливо лише з граматики або аудировання, це зовсім інша справа ніж ділова мова, та щоденна комунікація. Там треба буквально зубарити та тренуватись. Тут вже більше саме розмовна мова правила робочої поведінки в іноземному товаристві типу посміхатись на мітингах (що у нас відчують ще в школі з «сміх без причини признак дурачини») і т.д. що досягається лише досвідом, таких тренінгів дуже мало

Моя, дуже суб’єктивна думка, можу в чомусь і помилятися. Вибачаюсь, що дуже багато букв:

smallbrownbird-sandbox.blogspot.com/...​04/douua-github.html#more

Щоб то все не читати:

Зверніть увагу на читабельність коду та опис проекту.

Уявіть собі, що Ви ніколи не бачили проекту, а у Вас є 30 хвилин, якщо не менше, щоб його переглянути і у ньому розібратись, зрозуміти структуру, на яких технологіях він побудований, тощо.
А ще — треба встигнути зрозуміти основну логіку, хоч частину, щоб задати питання.

Та вони й резюме не дивляться.

HR — не дивиться, бо їм це складно оцінити, особливо коли це не зібрано у якийсь гарно оформлений readme зі скріншотами.

Технічні спеціалісти — вже можуть дивитись бо розумію що шукати і як оцінити.

Те саме, якщо в якогось джуніора є проект — ну особисто я не буду витрачати годину на те щоби оцінювати код. Зате якщо там добрий READ.ME теги де показаний Code Coverage та якась інша статистика, добре оформлена і т.д., написаного — що воно за проект і навіщо, а може десь є якесь відео в якому автор пояснює що воно, робить якесь демо (пітч) і т.д. — тоді можливо, це буде дуже різко відрізняти такого джуніора від усіх інших.
У людини обмежений ресурс уваги, це треба брати до дуже суттєвої уваги.

особливо коли це не зібрано у якийсь гарно оформлений readme зі скріншотами

Может у кого-то и не собрано, а у меня есть и скриншоты, и даже ссылка на демо инcтанс приложения где можно поклацать, только вот об этом никто не узнает.

Задайте це питання chatGPT, він дасть вам кращу відповідь та поради, що робити, ніж місцеві коментатори

В нас немає технічної експертизи для оцінки вашого GitHub.
Основний інструмент — це ваше резюме і , відповідно ,ми робимо пре- скринінг вашого досвіду відповідно вимог вакансії, оцінку софт скіллз , зп очікувань тощо.
Гітхаб може подивитися технічний інтерв’юер лише.

А ChatGPT може подивитися github? Має впоратися.
Для мене, як технічного спеціаліста, github дає дуже багато.

Я думаю, що кожен має робити свою роботу, щоб потім не було соромно:)
В резюме додають гітхаб, пет- проекти тощо.І вже залежить, чи то нагадає кандидат про це на тех інтерв’ю, чи сам фахівець подивиться.

Чому HR мають дивитись ? Чому це питання не до колег, які дають реквайрменти на вакансію?

Потому что если HR не даст зеленый свет, то до тех коллег кандидат не дойдет.

HR-и не розбираються в коді, для них ваш GitHub — як темний ліс. Деякі взагалі не знають, що це таке GitHub.
До того ж це додатковий клік та перехід за посиланням.
З іншого боку, ви можете навести ваш пет-проєкт як приклад використання технології, якщо не працювали з нею на комерційних проєктах.

Підписатись на коментарі