ФОП 3 група та ЗЕД
Займаюся розробкою мобільних застосунків, хочу відкрити ФОП 3 групи. Основна проблема, що в нас абсолютно не врегульовані питання пов’язані із зовнішньоекономічною діяльністю та отриманням оплат від нерезидентів (у мене саме такий випадок, більша частина оплат буде з-за кордону). За 2 дні спілкування з 7 податковими інспекторами я не отримав жодної відповіді на своє запитання, вірніше їхні відповіді суперечать одна одній. Як підсумок, я зовсім не розумію як легалізувати свою діяльність, платити податки в білу та вести правильну документацію, до якої не буде питань. Тому буду дуже вдячний тим, хто поділиться досвідом і підкаже як діяти.
Приклад. Я отримую оплати за передплатною моделлю на платіжну систему. Після цього виводжу на payoneer і слідом на ФОП. Як у такому разі бути з первинною документацією? Частина інспекторів стверджує, що платіжка вже їй є, решта — що потрібні інвойси. При цьому встановленого зразка не існує. І якщо навіть заповнювати інвойс вручну за прикладами, які є в інтернеті, там потрібна повна інформація про клієнта (ФІО, адреса, місто, індекс тощо). А хто ці дані вказуватиме користуючись звичайним додатком? Ніхто.
Є ще еквайринговий сервіс від моно. У плані прийому та виведення платежів простіше і без сторонніх сервісом, але питання з первинкою залишається відкритим.
І ще питання по фіскальних чеках. У момент оплати клієнт отримує квитанцію. Цього достатньо, чи потрібно додатково надсилати фіскальний чек? Чи потрібно вести книги касового обліку, в якому вигляді? Як зберігаєте інвойси, чеки тощо?
Буду дуже вдячний за відповіді.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів