ФОП 3 група та ЗЕД

Займаюся розробкою мобільних застосунків, хочу відкрити ФОП 3 групи. Основна проблема, що в нас абсолютно не врегульовані питання пов’язані із зовнішньоекономічною діяльністю та отриманням оплат від нерезидентів (у мене саме такий випадок, більша частина оплат буде з-за кордону). За 2 дні спілкування з 7 податковими інспекторами я не отримав жодної відповіді на своє запитання, вірніше їхні відповіді суперечать одна одній. Як підсумок, я зовсім не розумію як легалізувати свою діяльність, платити податки в білу та вести правильну документацію, до якої не буде питань. Тому буду дуже вдячний тим, хто поділиться досвідом і підкаже як діяти.

Приклад. Я отримую оплати за передплатною моделлю на платіжну систему. Після цього виводжу на payoneer і слідом на ФОП. Як у такому разі бути з первинною документацією? Частина інспекторів стверджує, що платіжка вже їй є, решта — що потрібні інвойси. При цьому встановленого зразка не існує. І якщо навіть заповнювати інвойс вручну за прикладами, які є в інтернеті, там потрібна повна інформація про клієнта (ФІО, адреса, місто, індекс тощо). А хто ці дані вказуватиме користуючись звичайним додатком? Ніхто.

Є ще еквайринговий сервіс від моно. У плані прийому та виведення платежів простіше і без сторонніх сервісом, але питання з первинкою залишається відкритим.

І ще питання по фіскальних чеках. У момент оплати клієнт отримує квитанцію. Цього достатньо, чи потрібно додатково надсилати фіскальний чек? Чи потрібно вести книги касового обліку, в якому вигляді? Як зберігаєте інвойси, чеки тощо?

Буду дуже вдячний за відповіді.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня! Дане питання потрібно розглядати з:

Я отримую оплати за передплатною моделлю на платіжну систему.

А саме — які умови вказані в Договорі-оферті даної системи.
Можете написати нам на t.me/IT_accounting_UA , для обговорення деталей кейсу.

шукайте бухгалтера, вони частіше більш обізнані за податківців

Фіскальний чек це каса, це не для тебе

Інвойс має відповідати вимогам рахунку, це первинний документ по діяльності і сума в інвойсі має значення

Якими там тридесятими царствами ти отримуєш суму — це питання твоїх побажань (і регуляторних вимог)

Можеш хоч всю суму витратити на комісії й отримати нуль, але в податковій ти запишеш суму по інвойсу

Виписав інвойс, отримав винагороду і не задекларував — приховав податки, навіть якщо це якісь сракокоіни чи ракушки які в тебе по банку ніколи не пройшли.

На зед нема обмежень, вітаю у світі де ти можеш укладати контракти з будь-ким на власний розсуд, це просто назва відносин через кордон

За 2 дні спілкування з 7 податковими інспекторами

Це не робота податкового інспектора знати все й пояснювати тобі те що ти маєш сам знати. Їх робота збирати податки а не бути інформбюро

Податковий -радник- може тобі пояснити що тобі треба, звісно не задарма

Поняття рахунку, контракта і проч — ну сорі, не хо бути зарозумілим, але це базова база, без якої не тре й діяльність вести власноруч

краще знайди собі консультанта/бухгалтера або як не знаєш то вчись і наступай на граблі сам і життя навчить

Підписатись на коментарі