Гранти для стартапів

Привіт усім!

Мій керівник, досвідченний підприємець, по своїм зв’язкам зустрів таке тверження що зараз українські та ЄС гранти для стартапів усі працюють на відкатах. Тобто треба пообіцяти відсоток від гранту або заплатити одразу аби цей грант отримати.

Хтось чув щось подібне чи можливо стикався з такою ситуацією?

З програмами акселерації кажуть така ж ситуація

Наш стартап зі сфери SportTech/FitTech, стадія pre-seed, реліз заплановано на кінець квітня-початок травня. Після релізу це буде не просто MVP а повноцінний продукт з широким функціоналом.

Подали заявку на YEP на отримали відмову
Кажуть стадія зарання, приходьте з MVP восени

Хоча по умовам ми як pre-seed підходили, і в заявці цей єтап також можна було обрати

Буду вдячна всім коментаторам!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
не просто MVP а повноцінний продукт з широким
функціоналом

Тоді для чого вам грант?

Отримував грант від _techstars, брали участь у ще декількох акселераторах нічого подібного не було.
Зараз дуже складно отримувати гранти особливо якщо ти в Україні. Але все одно людям бізнеси треба робити, бабло косити а не пилити. Звісно якщо це акселератор націлений на бізнес а не розпил держ дотацій. На останні навіть не дивився і не раджу нікому дивитись.
Бо акселератор це навіть не про гроші, а нетворкінг у першу чергу. А який може бути нетворкінг у державних грантоїдів?

Ну стукни у телегу, подивлюся в чому саме справа.

Український фонд стартапів — була інформація що хтось з наближених до фонду міг посприяти . Але зараз не можу знайти цю інформацію -можливо видалено. Але якщо переглянете фіналістів до 2022р -трохи стане зрозуміло що в більшості це просто ’мертві проекти’ для освоєння бюджетних коштів

Підписатись на коментарі