Список українських проєктів, орієнтованих на міжнародну аудиторію, які варто підтримати

Привіт, ця тема мала називатися інакше: «Чому так мало успішних міжнародних стартапів, заснованих українцями, і як це виправити?», але в процесі написання я вирішив зосередитися на останньому — «як це виправити».

Передмова

У кожної країни є діаспора, яка проживає за кордоном і підтримує своїх настільки, що починає домінувати в певних індустріях. В ІТ-індустрії це індуси, які рекомендують своїх, що це вже висвітлюють у кіно. А в індустрії кіно це ізраїльтяни. Прикладів вистачає, але серед цих прикладів відсутні індустрії, де домінують саме українці, тож варто це покращити.

Як використати ментальність для домінування в стартапах

Українці мало ризикують і починають вкладати гроші у справу, коли впевнені, що вдасться — така ментальність. Українці вміють робити якісні продукти, але цього завжди мало, потрібна підтримка. Якщо в Україні ми конкуруємо між собою, то на міжнародній арені ми конкуруємо з іншими й маємо підтримувати своїх, так само як інші нації підтримують своїх у наведених вище прикладах з індустріями.

То що з цим робити

Якщо ви створюєте проєкт на міжнародну аудиторію, який хочете монетизувати, то коротко розкажіть у цій темі про свій проєкт та як саме ваш проєкт можна підтримати: репостом і вподобайкою в LinkedIn, ProductHunt, або ж зірочкою на GitHub, або ще якось.

Епілог

Так, в мене є свої проєкти, про які я хочу розповісти в коментарях до цієї теми. Але також я буду публікувати інші проєкти, які, на мою думку, варті підтримки.
👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

10 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Ніхто в здоровому глузді не вкладатиме грошей у свідомо провальне. Тут проблема не в цьому. Проблема в тому, що за 30 років так і не склалася культура підприємництва. Більшість ВНЗ продовжують створювати радянських ІТП.

Буде значно ефективніше, якщо також додаватимете пряме посилання на пости, які потрібно підтримати, або ж на сторінки в соціальних мережах, на які підписатися

Талановитих студентів корпорації хантять ще з перших курсів. Налаштовував інфраструктуру для компанії, яка обчислювала талановитих студентів та продавала розрахунки бігтеху. Втім — у нас теж саме. Якщо студент не може знайти роботу після випуску — він або хронічний ледащо/неймовірний глухий кут/талановитий невдаха. Через мене більше 5000 студентів проходило, знаю про що говорю.

Знову ж таки — залежить від. У США та ЄС є стажування від бігтеху, куди можна потрапити, а в Apple — так взагалі скасували вимоги скорин.

Спочатку тре навчитись створювати проекти для людей а аудиторiю вони самi найдуть.
Бiльшiсть розробникiв (особливо початкiвцi) створюють проекти для свого уявного всесвiту.

Підписатись на коментарі