Огляд Junie від JetBrains

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Привіт, з вами Артур.

І в цьому топіку я хочу зробити невеличкий огляд Junie — нового ШІ-агента від JetBrains а також декілька оновленя по АІ-асистенту які ми отримали у останній версії.

Codebase

Перш за все на що я звернув увагу — це вони нарешті додали кнопку Codebase — тепер не треба відкривати файли які ти хочеш передат у контекст або додавати їх вручну а можно просто сказати — друже — скануй весь код :) Просто топчик! Цього так не вистачало (хоча фіча давно уже була у копайлота та курсора)

Web пошук

Наступне, у нас тепер зʼявилась відправляти АІ-асистента в інтернет. Додалась нова кнопка з глобусом та команда /web для пошука інформації в інеті.

Нові моделі

Ну тут не дивно, що з новим релізом зїявились нові інтеграції.

Offline мод!

Воно все ще у беті але це дуже приємно шо у вас є можливість обирати між сторонніми провайдерами та селф-хостед моделями.

Edit мод та зміна декількох файлів

Слава RAG-у і JetBrains-у тепер ми можемо редагувати декілько файлів одразу завдякі цій новій фічі. По суті ШІ буде аналізувати по вашому промту які файли проєкта підійдуть до виконання задачі і буде колбасити одразу всі їх а вам промонувати заакцептити чи ні зміни. В едіт моді контекст збирається автоматично з всього вашого проєкту.

.aiignore

Іще одна корисна фіча якшо ви хочете виключити шось з контексту для ШІ помічника — тепер у вас є для цього можливість :) Раніше контекст виключався тільки з .gitignore а тепер у нас є можливість більш кастомно це зробити, наприклад, виключити якісь супер-секʼюрні файли з алгоритмами з контексту ШІ.

Junie

Власне тепер про джуні. Треба скачати окремий пагінчик для того шоб вона зʼявилась у вас.

Інтерфейс виглядає таким чином

Перше можно створити гайдлайни для Джуні -це про те яка структура проєкта, який стиль коду, який тех стек, які рекомендації до написання, рекомендації до стурктури і т.д. Все що ви кажете при онбордінгу нового девелопера у ваш проєкт — можете описувати тут.

Сама взаємодія з Джуні відбувається наступним чином — ви даєте їй задачу — вона автоматично збирає контект, створює план виконання , іде по цьмоу плану модифікуючи файли, запускає якшо треба ваш код та робить правки.

Всі її дії можна побачити у терміналі відкривши та переконатись у результаті

І в кінці, власне, ми отримуємо результат що було зроблено

Звісно, його треба трошки допиляти буде шоб було ідеально і ОБОВʼЯЗКОВО поревʼювати але як на мене це супер круто яку роботу вона виконала за 15 хвилин.

Більш детальнй огляд того які тести вона написала можна побачити у відосі:

P.S: Якщо сподобалось, підписуйтесь на мій Telegram-канал, де я пишу про розробку, менеджмент та тестування, або на YouTube.

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі