🧭 Куди зростати інженеру технічної підтримки? Мій досвід, роздуми та варіанти розвитку кар’єри
Привіт, спільното!
Мене звати Іван, я зараз працюю інженером технічної підтримки. Хочу поділитися своїм досвідом роботи, тим, чим займаюсь зараз, і як бачу подальший розвиток у цій сфері — можливо, комусь мій шлях буде корисним або просто знайомим.
Я потрапив у технічну підтримку кілька років тому — спочатку це були класичні задачі: допомогти користувачу, знайти причину проблеми, пояснити щось «людською мовою». З часом почав занурюватись глибше — в системи, інтеграції, API, роботу з CRM. Почав створювати чат-ботів, автоматизовувати відповіді, працювати з Telegram, WhatsApp, Instagram, Google Drive API, Google Таблицями — і поступово розширював свою зону відповідальності.
Що я зрозумів за цей час — техпідтримка дає дуже потужну базу. Ти постійно вчишся мислити як користувач, як інженер і як медіатор між ними. Але рано чи пізно приходить питання: «А що далі?». Ось я теж його собі поставив.
Останнім часом я активно вивчаю напрямки, в які можна рухатись далі. Мені цікава автоматизація, DevOps, кібербезпека. Інколи думаю про QA або навіть product management — бо люблю структурувати хаос і шукати рішення. Поки що паралельно прокачую англійську (особливо speaking, бо це критично важливо), вчу Python, пробую писати скрипти для автоматизації, граюсь із pet-проєктами. А ще допомагаю бізнесам на фрілансі із впровадженням ботів, інтеграцій, налаштуванням процесів — і це справді приносить задоволення.
Мені справді цікаво: хто з вас починав у техпідтримці? Куди ви пішли далі? Як це було? Або якщо ви ще на цьому етапі — які напрямки вам зараз здаються найцікавішими?
Давайте ділитися — можливо, хтось побачить тут свій варіант шляху 💬
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів