Чому в Java для switch-case є обмеження на типи даних?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Java — в одному місці. Приєднуйтесь до Java спільноти!

Я працюю з Java вже довго, але недавно задався питанням: чому в switch-case є обмеження на типи даних?

Моя думка така:

1. Якщо є обмеження, значить, на це є якісь причини.
  2. Якщо є причини, це, ймовірно, щось на низькому рівні.
  3. Якщо це низькорівневі аспекти, значить, я чекаю на бородатих дядьків, які програмують з 0 років і можуть пояснити, чому це так.

Може, хтось із більш досвідчених роз’яснить, чому саме ці типи підтримуються, а інші — ні? Це питання стало для мене цікавим, бо здається, що на це повинна бути обґрунтована причина.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Запитайте у chatgpt про інструкції байткоду LOOKUPSWITCH та TABLESWITCH
У класичній Java (до Java 7) інструкція switch в байткоді (TABLESWITCH або LOOKUPSWITCH) працювала тільки з типами, які можна привести до int.
Це тому що і TABLESWITCH, і LOOKUPSWITCH фізично вимагають ціле число на вершині стеку.
В Java 7 додали підтримку String — там використовується hashcode String для такої ж імплементації з пошуком по таблиці і подальшої додаткової перевірки по equals на випадок колізій.

Запитайте у chatgp, чи обов’язково для switch використовувати LOOKUPSWITCH та TABLESWITCH, і чи у компілятора є можливість сгенерувати якийсь інший код.

Мабудь причина таж сама що й розробка фейкових дженерік типи у Жава.

чому саме ці типи підтримуються, а інші — ні?

Java спроектована не дуже розумнима людьми, для максимальних невдобств та страждань. Це єдина причина.
Спитайте ще, чому не можна наисати

switch(a) {
case null:
...
}
Насправді, про таке цікаво питати «бородатих сеньйорів» на співбесідах.
В Java21 вже...

Цей комент є найкращою рекламою IT Academy SoftServe

Висновок

Конструкція switch-case в Java пройшла великий шлях від суворих обмежень ранніх версій до надзвичайно гнучкого інструменту в останніх релізах. Історично switch був обмежений лише кількома примітивними типами через особливості реалізації на рівні JVM та бажання забезпечити прогнозовану (і ефективну) поведінку розгалуження. Типи на кшталт float/double ніколи не підтримувались через проблеми з точністю та недоцільність такого використання, long — через відсутність необхідних інструкцій і сумнівну вигоду, а довільні об’єкти — через відсутність узагальненого механізму порівняння та константності.

З часом, Java 5 додала enum, Java 7 — рядки, розширивши застосування switch. Java 14 переосмислила синтаксис, зробивши switch виразом з новими можливостями (->, yield, багатоконстантні case), що спростило код і знизило ризик помилок. Нарешті, Java 21 (через серію прев’ю в 17-20) зробила switch потужним механізмом шаблонного співставлення, який може виконувати роль багатоваріантної заміни instanceof+if блоків, працювати з будь-якими типами об’єктів і забезпечувати гарантовану повноту обробки випадків. При цьому деякі базові рішення залишились незмінними — наприклад, порівняння в switch як і раніше ґрунтується на точній відповідності, і примітиви long, float, double поки що не підтримані (можливо, їх час настане в майбутніх версіях, якщо буде знайдено елегантне рішення).

Для розробників ці зміни означають, що старий підхід (часто з шаблонним кодом і перевірками) можна замінити лаконічними конструкціями. Код стає більш декларативним: у сучасній Java ми пишемо що потрібно перевірити і що зробити для кожного випадку, не переймаючись дрібницями реалізації переходів. Це підвищує читабельність та надійність. Нові можливості switch гармонійно доповнюють інші особливості мови (наприклад, record-и, sealed-класи, pattern matching для instanceof), роблячи Java все більш виразною мовою, зберігаючи при цьому її ключові принципи безпеки типів і передбачуваності поведінки.

Нащо тобі хтось більш досвідчений якщо є чатжпт?

А ти точно програміст? Повідомляю тобі, що чатжпт, скоріше за все, обісреться від питання і видасть якусь фігню. А в гуглі я нічого не знайшов

Так ти хоч спробуй, перш ніж робити висновки

ТАК Я СПРОБУВАВ
І БІЛЬШІСТЬ ЙОГО ВІДПОВІДЕЙ БУЛИ НЕПРАВДИВИМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Напиши правдиву

Підписатись на коментарі