Як ви ставитеся до пропозицій від рекрутерів, коли не знаходитеся в активному пошуку роботи?

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Буває так: працюєш собі спокійно, в цілому всім задоволений, нічого не шукаєш — і раптом дзвінок чи лист від рекрутера. Пропонують нову вакансію, обіцяють цікаві проєкти й кращі умови. Хоча ти нікуди не подавався і взагалі не планував нічого міняти.

Як ви ставитеся до таких звернень? Радієте новій можливості чи, навпаки, біситеся від того, що вас смикають зайвий раз? Чи взагалі ніяк не реагуєте і просто працюєте собі далі?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Десь чув від якось з рекрутерів — за найбажаніший кандидат — вже десь працює.
Відповідно коли так — те що ви робите запотребувано ринком.
І стара істина — не плюй в колодязь. Сутність капіталізму — що нову роботу запросто доведеться шукати від причин які від вас жодним чином не залежать.

Тобто захантити співробітника у конкурентів легше, ніж знайти когось новенького, так?

В корінь дивитесь комрад. В цілому дві кадрові стратегії — одні фабрики програмістів беруть студентів, світчерів і т.д. аж до бувших артистів цирку, інших нульових і їх готують. Інша стратегія вийшов якись AI Swift — пилисимо ринок більшою зарплатнею забравши людей в конкурентів, та не яких попало а саме тих хто працював із конкретною технологією.
Так в цілому працює уся індустрія.

Відмовляю з аргументом, що пропозиція занадто вище мого рейту, я таке не потягну

Зазвичай я навіть не знаходжу час читати всі повідомлення (роботи багато) але один раз в тому році знайшла і випадково раптово (пройшовши потім три етапа співбесід) змінила роботу 🤣 перейшла з аусторсингу в стартап

Ми класна компанія і нам треба майже самий такий, як ти.

Випитую деталі: або геть не той стек, чи обов’язковий переізд в інше місто, може бути просто набивання бази людей, чи просто зникають, як відповідаєш.
Та й зараз не ті часи, щоб десь смикатись.

ну, по-перше, потенційний роботодавець якось повинен дізнатися про моє існування, і мати телефон чи пошту...
оскільки загалом я спілкуюся мало, скоріше всього це хтось знайомий... тобто я вже приблизно уявляю шо там за робота...

по-друге... далі відбувається такий діалог:
— привіт... шо робиш? ... не хочеш попрацювати?
— ні, не хочу...
— виручай! (далі зміст роботи)
— та ну... не хочу... знову буде як минулого разу... і взагалі я зайнятий...
— та це на пару днів... (далі обіцянки умов)

ну і в залежності від моєї зайнятості та суми угода відбувається... або ні...

Чудово ставлюсь до цього.

Це чудова можливість пройти співбесіду і актуалізувати свої знання про ринок і актуалізувати свою ринкову ціну.

Якщо запрошують на інтерв’ю, значить ви востребувані на ринку.
Якщо ні, значить треба краще працювати на поточній роботі і розвиватись.

Да ну буває величезна купа нерелевантних пропозицій, чомусь. Треба мідл — пишуть тімліду. Який тут сенс — це буде втрата часу в тупу, не потрібно вам витрачати час на такі інтервью, не кажучи вже, що звісно не треба йти в такий левелдаун, бо то буде звільнення із скандалом з рештою. Так в скрутні часи таке буває, що доводиться — та це завжди тимчасово.
Головне правило спортивних шахів, щоб стати краще — грати треба із сильнішим супротивником.

Тільки відморожені рекрутери телефонують без попереднього узгодження — у яких зламані процеси в компанії й які таким чином намагаються пришвидшити найм, забираючи час у кандидатів.

Усі пропозиції в LinkedIn читаю — для цього ж LinkedIn і існує, — але рекрутерів від рекрутингових агенцій ігнорую, бо потім починають часто спамити на електронну пошту.

Якщо пишуть на електронну пошту, то дізнаюсь, звідки в них мій контакт, бо часто пишуть агенції, про які я вперше чую, а мої персональні дані зберігаються в їхній базі без мого відома й дозволу.

якщо вам приходить повідомлення на пошту або в лінкедін і вас це бісить, бо «Смикають зайвий раз», то треба пити заспокійливі таблеточки)

Чай з мелісою теж непоганий варіант, і дешевше за таблеточки буде)

в 99% все, шо пишуть рекрутери, просто спам. Якщо компанія знаходить навички потенційного працівника унікальними і як ті, що дуже матчаться з проектом, то може й написати продакт проекту.

Як показує практика в 95% випадків ви тоді будете знайомі особисто із тим наймаючим менеджером, бо вже перетинались. Професійний світ тісний. Будь який наймаючий менеджер терпіти не може таких «із унакальними навичками». Ерік Шмідт наприклад зве таких — високормірні виродки. Але змушений меритись — бо хтось має робити ту роботу — що треба кваліфікація, на яку не стоїть черга з голодних, та просто страхом — уюбленим методом, мотивувати вже неможливо.

Підписатись на коментарі