Покоління Z почало вкладати гроші в інвестиції раніше за всіх
Опитування сучасного багатства Charles Schwab за 2024 рік оприлюднило цікаву інформацію. За статистикою, інвестори з покоління Z почали купувати акції вже з 19 років. Деякі з них, при цьому використовують ШІ інструменти — наприклад
«Це дуже допомагає мені прогнати сценарії, щоб побачити де я опинюсь, якби я зробив це [вкладення], скажімо, 10 років тому», — розповів Соррелл виданню The New York Post.
Наразі він спрямовує щомісячну зарплату в $800 прямо в біткойн та акції MicroStrategy. Загалом він вже вклав $6 000 та очікує на прибуток.
Деякі із молодих людей навіть жаліють, що не долучились до фінансів раніше, що їм цього не розповіли під час навчання:
«Було б так корисно, якби в школах був фінансовий клас у молодому віці, щоб учні дійсно розвинули більшу фінансову грамотність», — каже
18-річна Софія Кастібланко.
Додатково: За даними опитування, міленіали починали інвестувати лише у 25 років та покоління X — у 32 роки.
Молоді інвестори зазначають, що часто проблема у тому, що однолітки часто бездумно витрачають гроші на речі та занадто поспішають.
«Занадто багато людей мого віку шукають схеми швидкого збагачення», — застеріг
22-річний Перрін Майерсон.
Майерсон почав вкладати із 14 років, і до 22 років досяг 51% прибутку зі своїх вкладень. Перші інвестиції хлопець зробив, коли відкрив для себе форум WallStreetBets на Reddit.
Окремо експерти застерігають від «мемних» валют, які виникають так же швидко, як і зникають — і вкладення у речі які ви самі не розумієте.
Читайте: Інвестиції від ІТшників | Куди вкладати гроші в Україні | Крипта, земля, бізнес, облігації | Пенсія
Найкращі коментарі пропустити