Перевірка службою безпеки

Отримав оффер в одній компанії, під час його підписання, рекрутер попросив документи, а саме паспорт, код, та вкладиш з пропискою для перевірки.
Під кажіть будь ласка, це нормальна практика, і якщо так, достатньо їм просто надіслати дані без фотографій?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Проходил пару раз Ничего сверестественного в этом нет. Единственное что долговато в обоих случаях было (2-3 недели ждал, сейчас может быть быстрее).
Если контора известная, ты ей доверяешь и у них есть СБ то о сохранности твоих персональных данных они как-то да позаботятся.

Надсилати чи ні — вирішувати Вам, але можна себе дещо убезпечити:
1. Додати watermark на всі фотокопії документів.
2. Надіслати на офіційний email з накладенням ЕЦП.

Особливо хвилюватись за витік даних не потрібно, бо всі наші дані вже давно витікли, разом з фотокопіями документів, через Банки/Дію/Резерв+ тощо.

Чувак, ты в принципе понимаешь для чего существуют документы или для зумеров это слишком сложно?

Самое забавное что они без капли сомнения проходят KYC в китайском Binance или вообще в каких-нибудь платежных шарагах, а работодатель просит доки «О боже...»

Ось вже була схожа тема: Спочатку документи, потім офер.

Перед тим, як давати свої персональні дані, ви маєте спершу побачити договір і перевірити надану юридичну інформацію про компанію — що компанія юридично існує. Я б ще порозпитувати колишніх співробітників.

Варто також зважати, що є дуже брудна схема, коли договір підписує лише кандидат.

Якщо все ж будете надсилати їм фото, то хоча б додайте водяні знаки через сайт photopea.com.

Нормальна служба безпеки по ПІБ та даті народження може про тебе багато чого накопати.
Тому шлі їх лісом

А как им убедится что это твое настоящее ФИО?

СБ компанії не є діючими експертами-криміналістами, щоб визначати підробка це чи ні, тому вони теж сприматимуть ці дані як є.
Якщо компанія зацікавлена в працівникові, можна зробити відеодзвінок і показати шановному представнику СБ компанії документи у камеру.

В даній ситуації, з врахуванням того, як багато шахрайства з оформленням кредитів, більше ризикує працівник.

достатньо їм просто надіслати дані без фотографій?

Не достатньо. На багатьох платформах микро-кредитів вимагають саме фотокопії документів.

в нормальных кредитных организациях надо проходить видео или фотоверификацию с паспортом в руке

А ви питали, що саме вони будуть перевіряти? Можливо, якщо ви маєте реєстрацію на непідконтрольний території — це хочуть подивитися, або є вимоги клієнта( якщо у вас аутсорс), або якщо мілітарі компанія- теж можуть запросити інформацію.

Компанія працює в гемблінг домейні, просто з мого досвіду, за останні 4 роки ніхто не просив мої дані для перевірки службою безпеки.

Нічого окрім «служба безпеки» не сказали, не впевнений для чого.

Якщо Leadsdoit — то відмовляйте.

А ще, якщо у вас відсутній досвід в гемблінг домені, все ж оберіть ті домени, у яких вам цікаво розвиватися, й формуйте список компаній із близьким вам напрямом — так ви будете бажаним кандидатом у довгостроковій перспективі.

Зрозуміла. Ну, можливо, в них дійсно така процедура, але я б все одне запитала б, що саме будуть перевіряти. Раніше просто гемблінг компанії на поліграф ще відправляли.

Вообще-то гэмблинг это про деньги. Про большие деньги. И они определенно хотят знать с кем имеют дело.

Було таке. Мотивували тим що головний стекхолдер проеєкту був з Ізраїлю і дуже переживав за безпеку данних. Звучало як дічь, але саме так пояснили.

І що ви обрали в цьому випадку? Я просто не хочу попасти на якийсь скам.

Ну вони просили лише паспортні дані, без коду чи ще чогось. Давав, кредитів не взяли) все одно всі наші паспорти давно злиті куди треба

Одне справа коли ти оформлюєшься на військову чи державну службу, а інша — якісь ліві клоуни хочуть зробити якусь «перевірку».

Компанія працює в гемблінг домейні, просто з мого досвіду, за останні 4 роки ніхто не просив мої дані для перевірки службою безпеки.

Підписатись на коментарі