Чи варто зараз навчатися автоматизації бізнес-процесів?

Привіт всім!

Я новачок, дуже цікавить автоматизація бізнес-процесів. Підкажіть, будь ласка, хто в темі:

1. Який зараз попит і конкуренція на автоматизацію бізнес-процесів?
  2. Які головні навички потрібні для старту в цій ніші? На що вчитись в першу чергу?
  3. Який годинний рейт є реальним для новачка без великого портфоліо?
  4. Які ресурси (курси, статті, спільноти) порадите, щоб краще розібратися у самiй сферi?

І головне: маючи ваш досвід, якби ви зараз починали в автоматизації, що б робили в першу чергу?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можливо ти маєш на увазі використання Zapier та подібіних?

Якщо мова про BPMS + BPMN 2.0, то я б не радив. Колись це було у тренді й там були великі гроші, але зараз це дуже нішева сфера. Це я кажу як людина, яка з 2009 займається розробкою ПЗ для моделювання бізнес-процесів і впровадження процесного підходу.

Дякую, розглядаю себе через 2-3 роки в напрямку ШI, МЛ, але не знаю краще почати з автоматизації, отримати мінімальний досвід і вже доучувати ШI, або одразу отримувати перший досвід там

Тоді вчить маркетинг одразу. Під «автоматизацією бізнес процесів» в цьому мається на увазі автоматична обробка інформації яку інструменти типу Facebook збирають із людей, для того щоби напарювати їм відповідні товари та послуги.
Одразу цільтесь тоді на Big Tech, штудуйте Leat Code, готуйтесь в еміграцію якщо ви ще не там і так далі.

Big Tech типу Facebook, або Google не наймають в Україні технічний персонал. Щоправда в них є офіси в Європі де наймають — в META Великобританія , Google — Польща та Швейцарія.
А Big Data в Україні з роботою доволі усе не просто.

Я б радив вам подивитися Ютуб і прочитати статті в інтернеті на тему того, які професії існують в айті в принципі. Бо, як написано у відповіді вище, суть програмування як раз в автоматизації бізнес процесів, тобто це не одна спеціальність. Непогане розуміння таких речей дасть той же чат GPT або Джеміні. Звісно, вони майже напевно будуть сильно помилятися в деталях (попип, зарплати, тощо), але загальну картину дадуть доволі непогану.

Там про алго-маркетинг та Big Data

Что вы имеете в виду под автоматизацией бизнес процессов?
Все ITшинки только и занимаются что работают над автоматизацией чего то от бизнес аналитика до qa.

Если более классическое ентерпрайзное понимание типа ERPшников саперов/ораклоидов или не дай Боже 1С ников то спрос/ЗП есть по вакансиям

Были еще BPMS какие то, но на столько бестолковые что сильно не прижилось как бы тот же Приват не пиарил свой корезоид. Но там если контора лоханулась и купила чет подобное то выращивает через платные курсы вендора от которого теперь зависит свои кадры, а не берет со стороны. Благо этот бред AI скорее всего уже на текущем этапе развития готов прибить одной левой

Ещё есть такое полуИтшное явление — внедрение ПО (crm, erp...) -и обучение тёток операторов — Это тоже называлось автоматизация бизнес процессов . В свое время "вступил в это’ по неопытности (молодости) и еле вылез. Не стоит туда лезть. Денег там уже нет и опыта особо не набрать.И категорически не стоит лезть в локальные поделки (разработки) -потерянное время

Підписатись на коментарі