Ідея популяризації Djinni серед англомовних кандидатів

Привіт! Час від часу я бачу в україномовному LinkedIn дописи з наріканнями на Djinni — мовляв, сервіс перестав бути номером один, як це було раніше. Ринок змінився, і мені ліньки сперечатися під такими постами чи щось пояснювати — у цьому відсутня потреба або якась користь для мене, тож просто залишаю посилання на прямі контракти в коментарях до допису.

Вихід Djinni на англомовну аудиторію потребує залучення як рекрутерів, так і кандидатів. Рекрутерів я вже раніше закликав користуватися платформою й досі регулярно відповідаю англомовним рекрутерам, щоб шукали кандидатів саме на Djinni. А ось залучення англомовних кандидатів — це те, чим я хочу почати займатись. Саме тому я створив цю тему, щоб описати як.

У мене є проєкт зі списками компаній, які використовують Golang, Rust, Scala та Elixir. Ці списки я популяризую через Reddit серед англомовних спільнот. Так само я й надалі популяризуватиму свій проєкт — через написання технічних статей і переклад їх англійською мовою, а для цього потрібен майданчик для публікацій, і найзручнішим для мене є DOU.

Отже, ідея така: я пишу статтю українською мовою про Go, перекладаю її англійською, публікую на DOU зі згадкою ReadyToTouch, після чого поширюю посилання на цю статтю в Reddit-спільноті Golang, де понад 300 тисяч учасників. А редакція DOU, зі свого боку, може розмістити на сторінці з моєю статтею великий персоналізований банер англійською мовою — про анонімний пошук роботи для Golang-розробників із посиланням на Djinni.

Епілог

Звісно, нові англомовні кандидати становитимуть конкуренцію українцям. Але водночас вони зроблять Djinni цікавішим для рекрутерів з усього світу. Ймовірно, для першого тесту я візьму вже готову свою статтю про JSON та перекладу її англійською мовою. Можливо, наївно вважати, що це суттєво покращить ринок, але спробувати варто. Для мене це — кілька годин на переклад статті (бо в процесі подумаю, як її покращити), для редакції DOU, гадаю, також — кілька годин на створення банера.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Немає коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Підписатись на коментарі