Лагідна українізація через ще один лічильник переглядів GitHub-профілю
Привіт! На початку 2023 року ми з командою створили ще один лічильник переглядів GitHub-профілю. Про цей лічильник — u8views.com — вже кілька разів згадували на DOU, і це давало позитивний ефект: нових користувачів. Тож розповім, чому вирішив створити ще один лічильник і про можливу монетизацію.
Чому вирішив створити
До початку повномасштабного вторгнення, у 2021 році, я описав свій досвід роботи з ClickHouse. Мене за це покритикували в коментарях, тож у 2022 році час від часу шукав на GitHub альтернативи ClickHouse, щоб написати про них. Десь першого січня 2023 року, шукаючи БД за тегом «analytics», я натрапив на популярний лічильник переглядів GitHub-профілю, де автор збирав гроші на підтримку проєкту. Коли ж побачив, що автор із терористичної лже-країни московія-росія, то вирішив зробити кращий лічильник — такий, що допомагатиме збирати кошти на підтримку України.
Перші користувачі
Я мав уявлення, чим буде корисний проєкт і як він набиратиме популярність, але були потрібні перші користувачі, які б дали йому поштовх. Тож я написав Володимиру Рожкову, у якого є телеграм-канал t.me/full_of_hatred про розробку з 3500+ підписниками, розповів про проєкт і домовився, що він згадає про нього на каналі, коли все буде готово.
Лагідна українізація
u8views.com — це лічильник переглядів GitHub-профілю. Схожих проєктів повно. Перша відмінність — мій лічильник одразу агрегує статистику по годинах (щоб за потреби можна було її показати), хоча користувачам відображає дані по днях за поточний місяць. Друга — обов’язкова реєстрація через GitHub, щоб менше засмічувати БД. Третя — після підключення лічильника користувач бачить банер із підтримкою «Повернись живим» на сайті. Четверта — віральна складова: чим більше людей підключили лічильник, тим більше користувачів побачать його в профілях і зацікавляться додати собі.
Можлива монетизація
Поки що користувачі, які переходять подивитися статистику переглядів за місяць, бачать цю статистику разом із банером «Повернись живим». У майбутньому замість нього можна буде поставити банер Djinni або ReadyToTouch і персоналізовано пропонувати вакансії — бо на основі GitHub-профілю можна визначити, якими технологіями користується кандидат.
Епілог
Код проєкту у відкритому доступі: github.com/u8views/go-u8views — можете підтримати зірочкою. Приклад статистики та інструкція, як підключити за пару хвилин: u8views.com/github/YaroslavPodorvanov. Про проєкт ще буду писати на DOU, залежно від інтересу до нього.
Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті
2 коментарі
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.