Лист CEO Fiverr до своїх співробітників
Привіт, командо!
Я завжди вірив у радикальну відвертість і зневажаю тих, хто підсолоджує реальність, аби оминути неприємну правду. Основою радикальної відвертості є турбота: ви настільки дбаєте про своїх друзів і колег, що говорите їм правду, бо хочете, щоб вони могли її зрозуміти, зростати й досягати успіху.
Тож ось неприємна правда: штучний інтелект прийде по ваші робочі місця. Чесно кажучи, він прийде й по мою роботу. Це дзвінок-будильник.
Не має значення, хто ви — програміст, дизайнер, продакт-менеджер, дата-саєнтист, юрист, співробітник служби підтримки, продавець чи фінансист — ШІ рухається у ваш бік.
Ви повинні усвідомити, що те, що колись вважалося «легкими завданнями», більше не існуватиме; те, що було «складними завданнями», стане новою нормою, а те, що вважалося «неможливим», стане просто складним. Якщо ви не перетворитеся на виняткового майстра своєї справи, вам може знадобитися зміна кар’єри за лічені місяці. Я не лякаю вас. Йдеться не про вашу посаду у Fiverr, а про вашу здатність залишатися у професії загалом.
Чи всім нам кінець?
Не всім, але ті, хто швидко не прокинеться й не усвідомить нову реальність, на жаль, приречені.
Що робити?
Спершу зробіть паузу й дайте собі засвоїти це. Випийте склянку води. Покричіть на себе в дзеркало, якщо допоможе. А тепер заспокойтеся: паніка ще нікому не вирішила проблем. Поговорімо, що допоможе вам стати винятковим фахівцем у своїй галузі.
- Вивчайте, досліджуйте та опановуйте найсучасніші AI-рішення у своїй сфері. Спробуйте кілька інструментів і з’ясуйте, що дає вам «суперсили» — здатність створювати більше результатів за одиницю часу з кращою якістю. Приклади: • Програмісти — Code (Cursor тощо). • Підтримка клієнтів — системи тікетів (Intercom Fin, SentiSum тощо). • Юристи — робота з контрактами (Lexis+ AI, Legora тощо).
- Знайдіть найобізнаніших людей у нашій команді, які допоможуть вам тримати руку на пульсі AI-новинок.
- Час — найцінніший наш ресурс. Якщо ви працюєте «ніби надворі
2024-й», ви працюєте неправильно. Від вас очікують більше, швидше й ефективніше вже зараз. - Ставайте інженером запитів (prompt engineer). Google мертвий. LLM і GenAI — нова база. Не використовуєте їх як експерти — ваша цінність знизиться швидше, ніж ви встигнете це помітити.
- Долучайтеся до підвищення ефективності організації через AI-інструменти й технології. Нема сенсу наймати більше людей, поки ми не навчимося робити більше тим, що вже маємо.
- Добре розумійте стратегію компанії й допомагайте їй у досягненні цілей. Не чекайте, що вас спеціально покличуть на «брейншторм» — таких зустрічей не буде. Пропонуйте ідеї самі, проактивно.
- Припиніть чекати, доки світ чи робота подарують вам можливості. Створюйте їх самостійно. Я зобов’язуюся допомогти кожному, хто хоче допомогти собі.
Якщо вам не подобається те, що я написав; якщо ви думаєте, що я верзу дурниці чи просто намагаюся вас налякати — будь ласка, проігноруйте це повідомлення. Я люблю вас усіх і бажаю лише добра, але чесно вважаю, що без визнання реальності на вас не чекає багатообіцяюче професійне майбутнє.
Якщо ж ви всередині відчуваєте, що я правий і хочете опинитися на переможному боці історії, приєднуйтеся до розмови про те, куди ми рухатимемося як компанія й як окремі фахівці. У нас чудова компанія й світле майбутнє. Нам лише треба прокинутися й зрозуміти: легко не буде. Буде важко й вимогливо, але, чорт забирай, воно того варте.
Це повідомлення — їжа для роздумів. Я попросив Шеллі звільнити час у моєму календарі на найближчі тижні, щоб усі охочі могли поспілкуватися зі мною про наше майбутнє. З нетерпінням чекаю на зустріч.
З повагою, Міха
Джерело x.com/...tatus/1909610844008161380
А що ви думаєте про такий лист?)
Найкращі коментарі пропустити