Індо-Пакістанський інцидент 2025

7 травня індійскі ВПС нанесли удари по Пакістану, у відповідь на теракт у Кашмірі два тиждні тому.

Обидві країни мають приблизно 200 ядерних зарядів.

Населення Індіїї в ~2.5 рази більше

Як думаєте, які будуть наслідки для аутсорс індустрії?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

The four-day conflict between arch-rivals India and Pakistan this month ended with a ceasefire and both claiming victory.

Пакістан підігнав танки ближче до кордону, 300 з яких українського виробництва і їх пригнали першими, інщі зроблені за участі українських спеціалістів. І конфлікт було в черговий раз вирішено. Хоча у ідусів T-90 та T-72 в чорити рази більше ніж в Пакістану, ще : авіація, авіаносці і т.д. та усеодно сильно при задумались — а чи воно треба ? Це ще треба врахувати ядерну зброю. Так само є звісно фактор Китаю, тримаю парі Сі дзвонив і тим і тим, та рекомендував припинити. З духами офіціна пакістанська влада теж має, не найкращі стосунки, м’яко кажучи, та напевно через тиск фашиських угрупувань із мусульманскього світу вимушена їх терпіти.

Повінь у Бангалорі вплине більше ніж цей інцидент і може навіть зіграти на руку Україні. Якщо ефективні манагери зможуть скористатися.

Треба рахувати не населення а мобілізаційний ресурс.

З ним важче. Наприклад, В Індії до 20% населення -мусульмани. Переважно якраз біля кордону.

Потім, скільки людей з досвідом водіння вантажівок, життя та роботи в організованих масах тощо.

Скільки мінімально треба лишити в тилу — тобто як працює народне і не тільки господарство тощо

Ну припустимо індуси вирішать послати м’ясними штурмами в Банзай волнами 100 000 000 солдат косанєрів, з багнетами на які мобілізуватимуть непистменних селян та далітів бусифікпцією. Що це дасть коли в Пакістана сучасна армія ? Крім того оскільки вони не сліпо-глухо-німі та сліпі і до того же ше і дурні, а також двадцять перше століття, інтернет і т.д. звісно Пікістан виставить кіл-зону з дронів копоненти на які купить в сусідньому Китаї. Дасть це тільки те, що на кремації дерева не вистачить по усій Індії, доведеться з російської Тайги імпортувати за рупії.
Та як бачите Індуси налетіли на бази терористів авіацією.
Черговий проміжок історії коли армії могли за зразком древнього Єгипту брати числом, пройшов. Зараз знову епоха професійних лицарів в латах, які до того же намагаються протистояти вогнепальні зброї — дешевій та ефективній зброї.
Що до чистої економіки, один єдиний Бангалор в Індії насправді коштує сотень мільйонів не письменних селян. Та так в них від початку створення їх цивілізації.

Черговий проміжок історії коли армії могли за зразком древнього Єгипту брати числом, пройшов.

— це нонсенс. Доступ до технології у всіх однаковий. Перемагає число, як і раніше.

Раніше це коли ? Так в бронзовий вік в давньому Єгипті це діяло, египтян за рахунок економіки замлеробства було набагато більше ніж будь яких армій, єдиною армією яка могла суперничати була Ассирія, та вони завжди були союзниками та торговими партнерами бо другі поставляли олово, необхідне для основи тогочасної економіки — бронзи. Остаточно ця ера закінчилась із Александром Македонським, який використовував науку, логістику і відповідно хетську технологію — залізо.
Так само це знову стало діяти із массовим розповсюдженням кремнівої фузеї, саме тоді Наполеон Бонапарт знову ввів військовий призов в армію, на базісі Великої Французької революції, і почало переставати діяти в кінці Першої Світової війни, а вже частково під час громадянської війни в США з гарматами Гатлінга і т.д.. Яраз добра екранізація, що відбулось в першій світовй www.youtube.com/watch?v=D3ILZI3ZCpQ нові лицарі отримали нового залізного коня і новий тип броні. І вже йшлось не про кількість м’яса із багнетами та фузеєю, а кількість : танків, літаків, гармат та боєприпасів в першу чергу із методами оргінізації військових дій. Як відомо апогеєм цього були сюзники під час другої світової війни.
В цілому же на протязі переважної частини історії людства, професійна армія і технологія, разом із професійною віською справою на базі науки і технології та логістики перемагає брутфорс і чисельність. Не дивлячись на те, що числельність та стретегія мурах дійсно було лідуючою стратегією на протязі принаймні двох тисяч років. Разом із тим в цей час людство особливо не розвивалось, та криза бронзового віку змінила буття.
Зараз в очевидть криза короткої в історії людства, але дуже прогресивної економічної ери нафти.

В цілому же на протязі переважної частини історії людства, професійна армія і технологія, разом із професійною віською справою на базі науки і технології та логістики перемагає брутфорс і чисельність.

Я ж зразу вказав, доступ до технологій однаковий.
Так само і в нашій війні — ні одна сторона не має значної якісної переваги. Залишається кількісна.
Те саме буде і з індусами.

Те, що 10 дорослих чоловіків можуть побити 40 дітей — не означає, що кількість не перемагає.
Наведіть приклад війни, у якій при ± однаковому рівні розвитку перемогла менш чисельна армія. Якщо і наведете — це пара прикладів буде. Стратегічна перевага виграє у тактичної майже завжди. За рахунок життів, звісно.

Лагаше энси Эанатум створює перше регулярне збройне формування, на базі стрілців лучників. В переше використовується пошта, з письмовою комунікацією. Обьєднання Єгипту Третьою династією. Обьєднання Китаю першою дінстією. ... Греко-перські війни, Пунічні війни ... повстання червоних пов’язок, завершення Реконкісти ... ... Битва при Лепанто ... Анлго-Бурська війна, Російсько-Японська віна, Радянсько-Фінська війна ... Шестиденна війна, Операція: «Буря в пустелі».

кількість переростає в якість. Сходіть в ТЦК 10 років тому і зараз. На кожному кроці відчутно, що раніше призивали чайною ложкою — а зараз поток.

>>

Дасть це тільки те, що на кремації дерева не вистачить

товариші в 2 Світову на то забили.

мобілізуватимуть непистменних селян та далітів бусифікпцією.

ну від солдатів не так щоб від усіх вміння читати вимагалось, згідно Уставу солдат має бути фізично здоров

В индии служба в армии это отдельная каста. Служить и быть воином у них это значит перейти чуть ли не в высшую касту. Это отличный социальный лифт кроме как для касты неприкасаемых. Так что те кто хотят подняться по касте, пойдут и с тапочками на врага.

перейти чуть ли не в высшую касту

А чому «мало не», кшатрії і є вища мирська варна. Брахмани — це релігія та вчені, зокрема і программісти. Сучасна Індія це по перше одна федеративна держава, а не купа різноманітних князівств з феодальною роздрібненністю. І в тому же Варанассі, найбагатші люди зараз ті же даліти які здіснюють кремації, а на роботу їздять на Мерседессах та Порше.
При тому в сучасному Пакістані коли усі мусульмани рівні перед алахом, там за офіцерами реально йде слуга вестовий і несе стілець, не наче десь в Персідскій імперії. В Пакістані фактично уся влада усіх типів зконцентрована в руках військових.

топік про конфлікт між Індією та Пакистаном, але 120 постів про польшу/германію/сша 😀

Та хз де той пакистан є, краще обговорювати щось знайоме

Та хз де той пакистан є

от за Україну щас абідна била ((

згоден з вами на 1000%, але для цього вже існують відповідні теми для обговорення. хай там й обговорюють де краще іпотеку брати

Чітко показує, що українцям пох. Але, коли іншим країнам пох на Україну, то виють вовчиком.

Я б не сказав що пох... Тут швидше навпаки. Українцям і Американцям досить вигідна війна між Індією і Пакистаном, при умові, що Китай ввяжеться в ту війну на боці Пакистану....

Я б не сказав що пох...

98% не зможуть сказати де знаходиться Пакістан, без інтернету.
99% не мають уяви про причини конфлікту.
А задонатили скільки? Та пох українцям на ці країни, давайте правду говорити.

Ну, пересічному, таки пох.... доречі, моя співробітниця з Індії донатила в Україну на початку війни. Звісно я не знаю сум, але давав їй ресурси куди донатити....
Просто, українці, вважають, що Україна, це центр цивілізації, а по факту, це просто відстала країна третього світу...

Я памятаю початок війни на американському ТВ, якогось американця перехожого спитали, чи треба підтримувати Україну і чому
Він відповів що треба, бо вони білі і християни.... це тупо все, чим Україна від умовної Нігерії відрізняється в геополітичного масштабі...

це тупо все, чим Україна від умовної Нігерії

Схуліто, ніхера собі так третя країна світу

Краще українців обосрать себе ну ніхто не здатен

Американцям начхати не тільки на Україну а й на решту світу, найшов мені показник.

Вони тарифи проти пінгвінів ввели. Мабуть от ума

що Україна, це центр цивілізації,

Бо Україна це центр цивілізації Русь. Раша хоче нас знищити щоб центр і далі був у складі й під ковпаком Росії.

Він відповів що треба, бо вони білі і християни....

Ну так, бач як усім пощастило народитись в Україні, а її лиш брудом поливають

Були би ми таджиками — всім би було справді насрать

Так шо Любіть Україну, будьте білими християнами, шоб іншим християнам було небайдуже, і як сонце любіть, і в радості мить, і плять в годину негоди. God bless як казав президент

Бо Україна це центр цивілізації Русь.

зачОт

... а крим?

А шо Крим?

Крим це Україна

зачОт

Ну давай тоді обоснуй шоле як не згоден ;)

Крим це Україна
Бо Україна це центр цивілізації Русь.

чим тобі ця обоснованіє не подобається? ти що Україну не любиш?

А то то було вираження згоди? Не зрозумів 👍

Русь скінчилась 800 років тому.

Схуліто, ніхера собі так третя країна світу

А якого світу країна? В Європі від сили 4-5 таких самих задниць залишилось

Ой та ти не був в залупинськах європейських
Поїдь в Португалію, кудись зайди в якийсь нетуристичний спот тільки перцевий балончик не забудь ;)

Чи остдойчланд навіть. Остберлін ще десять років тому — це ваще треш

Був ще в щецині — облуплені будівлі не краще львова. Люди пруться на маршрутках в облуплений берлін.

Зара хз канєш уже давно не був, але сумніваюсь шо багато помінялось

І в той же час був от у Вінниці — квіти плять на стовпах по всій дорозі висять, я ахуівав

Канєш Київ не манхетен а Львів не центр паріжа, тут спору нема.

Ну і я тобі скажу що так як наші бідні люди живуть, так ще не кожен мідл клас зможе собі дозволити

У мене кум сварщик живе в двоповерховій власній хаті в 5хв від Києва, жарить шашлики кожні вихідні на своєму плять дворі. Це тобі не іпотека на якусь халупу в годині їзди біля санфранціско для айтішніка на якусь зарплату в ***НГу

Хто сказав що зварщики — це бідні люди? Вони і закордоном ніразу не бідні. Цілком таки ловер мідл клас.

За СФ я казати не буду, але купити хату в Остіні і смажити ББКю — не проблема. Не кажучи вже, що ВВП Остіну приблизно дорівнює довоєнного ВВП Україні, зі всіма витікаючими по інфраструктурі і т д.

В Україні тупо нема, транспортного сполучення, медицини (так її нема, інакше б не возили дітей в Сан Антоніо на інєкції), дорожньої інфраструктури.
Розважальні заклади і івенти на рівні дно. Доступ до спортивних закладів як то басейни на душу населення, дно. Освіта — дно, що вища що середня. Сфера послуг — непогано. Але лише для рівня середнього і нижче середнього класу. Звісно, бордюри побілені і квіти на стовпах, це саме воно :)

PS, стосовно прикладів наведених нижче. Особливо східни Берлін — так тож був тойже совок, і якби не західний Берлін- було б досить униленько. Але, в цілому — вулиці прибрані, гром транспорт дуже адекватний. Дороги норм. Ну автобан з Польщі звісно вже трохи поплив коли я там був, але жодної ями не бачив.

Польща — я не був в Щецині, зате був в Гданську, Варшаві, Кракові і Катовіце — і там все гуд. Навіть в сраній шахтарській Сілезії- не гірше Києва. А що найголовніше — в дрібних містечках типу Рибніка, теж є якесь життя, на відміну від українських райцентрів.

Оригінальний пойнт був що залуп в Європі крім України нема. Це не так

ти мабуть не так зрозумів, пойнт не в тому що десь є кращі на вигляд басейни й барбекю, чи у вінниці краще за остін. Остін мільйонник взагалі. Може у Харкові чи Одесі (до війни) погано жить було?

The median sale price of a home in Austin was $580K

**власній** хаті в 5хв від Києва

і власною вона була ще 15 років тому, а не іпотєкою на херзнаскільки

І в мене те саме. Я до того як поїхав (десь 2012) наскирдував собі і на участок і на хату. Якби не війна давно б повернувся

Так от вір чи ні, але шашлик без іпотеки під Києвом смакує краще за барбекю в іпотеку під остіном чи сф мені особисто.

І у райцентрах єсішо теж є «якесь» життя.

Так от вір чи ні, але шашлик без іпотеки під Києвом смакує краще за барбекю в іпотеку під остіном чи сф мені
особисто.

Коли москалі зайшли то теж смакувало?
Бо безпека це теж складова ціни.

Ну і оце тупе «тількисне в іпотеку, кредит, аааа».
Іпотека це благо західного світу яке нашим людям важко зрозуміти.
Це гроші які позичають під нижчий % ніж інфляція, що дозволяє жити в свому житлі набагато швидше.

ти знущаєшся?

Іпотека це благо

ну звісно звісно, краще не там жити де тебе не виселять коли ти втратиш роботу, а в «своєму житлі» краще, виплатити +30% зверху відсотків банку і жити при цьому на півзарплати

де ти це дістав? у рокфеллєра в дупі?

з яких це пор бути должним півляма баксів — показник великого щастя й благо цивілізації?

ну звісно звісно, краще не там жити де тебе не виселять коли ти втратиш роботу, а в «своєму житлі» краще, виплатити +30% зверху відсотків банку і жити при цьому на півзарплати

Я тому і пишу що нашим людям важко уявити як це мати кредит під 3%, де % банку в рази менші за вартість оренди.
Оті байки «виселять», «30% банку», «жити на пів зарплати», "30 років кредит"...типові слова обмеженої людини для якої хата в селі це верх достатку

Дякую за оцінку, але мімо, тим не менш мій кейс тебе не стосується щоб метати бісер тут

> типові слова обмеженої людини для якої хата в селі це верх достатку

Типовий validation уізжуні, звісно найкраще й найправильніше жити так як може собі дозволити емігрант на західних клондайках, і жити треба як ці білі західні люди живуть — в погонє протів інфляціі і з любовʼю до банка. Зразу живи в шпаківні скирдуй на даунпеймент, потім виплачуй. Не вистачає грошей — нічого, білій людині в кайфіще похастлити. Чим тут взагалі можна бути недовольним. І взагалі хто не відкладає в стоки і не бажає перемогти інфляцію — обмежені лохи

Ти виграв, хорошо жити можна тільки в ельфіях, бажано біля океану, а таку рідкісну залупу як украіна ще треба пошукати. Ні стоматологів, ні медицини, ні освіти ні розваг, навіть басейна нема в достатній кількості на душу населення. І ВВП якийсь паршивий да. З достатку максимум бордюр пофарбують

> нашим людям важко уявити як це мати кредит під 3%,

мені теж важко уявити, уявити як це мати сімʼю і якусь медіану у ~встав своє улюблене західне місто~ бути змушеним вибирати між ібучою орендою, і ібучим відсотком за іпотеку. А тим кому не пощастило заробляти як топ-10 — то просто невдахи.

Прекрасний вибір який нам дала цивілізація

Сподіваюсь банк тебе любить так само як ти його :)

І уяви що ні, щоб жити пристойно нічого цього не потрібно, можна не трудитись над літкодом, чи фаангом, не паритись про інфляцію, можна працювати електриком і жити в своїй хаті у залупі, спати в своєму ліжку під своїм дахом, відкладати по трошечки на чорний день, не мати олімпійського басейна в селі, і бути хепі

Так шо хто тут обмежений ще треба добре розібратись

щоб жити
пристойно
жити в своїй хаті у залупі, спати в своєму ліжку
під своїм дахом

Поняття пристойно у всіх різне.
У будь якій країні житло в селі коштує дешево)

Так шо хто тут обмежений ще треба добре
розібратись

Та очевидно що ти

Та очевидно що ти

Я це так і зрозумів :)

> Поняття пристойно у всіх різне.
У будь якій країні житло в селі коштує дешево)

Ти правий :)

І уяви що ні, щоб жити пристойно нічого цього не потрібно, можна не трудитись над літкодом, чи фаангом, не паритись про інфляцію, можна працювати електриком і жити в своїй хаті у залупі, спати в своєму ліжку під своїм дахом, відкладати по трошечки на чорний день

Кайф, але в Україні це майже анріал.

У випадку іпотеки , ти раб на 25років у гарній обгортці. (є страх втратити роботу,та потрібно вставати кожного ранку на роботу протягом 25років мінімум). Працювати завжди, а взамін вам як слухняному рабу дадуть їжу, квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років)

У випадку іпотеки , ти раб на 25років у гарній обгортці. (є страх втратити роботу,та потрібно вставати кожного ранку на роботу протягом 25років мінімум). Працювати завжди, а взамін вам як слухняному рабу дадуть їжу, квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років)

Якщо ти живеш у Європі або США в тебе немає вибору, без іпотеки можна купити тільки житло рівня України. А нормальне житло починається з 0.5 млн євро, спробуй купи без іпотеки.

Ну взагалі в Україні теж є житло за півмільйона євро.

Ми говоримо про те житло, яке може собі дозволити українець без іпотеки. Житло за півмільйона в Україні середній українець і навіть золотий айтішник побачить приблизно ніколи.

без іпотеки можна купити тільки житло рівня України

А можна подробиці? Яке саме житло? Там є свої «хрущовки»?

У випадку іпотеки , ти раб на 25років у гарній
обгортці

В чому проблема виплаити іпотеку за 5 років а не 25?

квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років)

Квартира відразу ваша з першого дня, її можна продати, здати в оренду.

Навіщо писати про те що взагалі не маєш уявлення? Краще тоді вже пиши про рептилоїдів, хоч цікаво почитати буде

давайте будемо об’єктивними — класний айтішник, який в нас за 3-5 років відкладе на свою квартиру, така людина в США чи Німеччині за деякий більший час відкладе на цю квартиру і закриє кредит раніше.

наведу вам приклад:
— абсолютно всі мої колеги, які брали іпотеку останні 5-10 років засетлились на сумі, яка = 60-120% від оренди, яку вони платили (хтось обрирав розумніше і шукав, хтось платить перші роки і оренда ще не встигла так вирости)
— всі вони виплатили вже певну частку житла і зможуть його продати, бо навіть за 5/30 років ти офіційно викупляєш, якусь 3/30 — частину вартості. І це твої гроші, вони нікуди не дінуться і варіант це продати і поїхати в село — завжди є!
— ціна на нерухомість росте, і більшість вже кажуть, що їхня нерухомість виросла на 30-50%
(в деяких унікальних випадках уже 2х, але це вони 10 років вже в іпотеці)

не те, щоб ці фактори вас якось спасали, залишитись без роботи = втратити можливість платити, але для цього: беруть парами, беруть з вільним кешем щоб платити за 3-5 років мати змогу.

(яка не ваша на найближчі 20-30 років)

ні вона ваша, просто певна її частина :D — це все, що треба знати про знання таких людей, які пишуть такі висновки.

і так, звісно завжди можна жити в орендній) так от, ще раз напишу — ВСІ! мої колеги з ким я говорив, зараз вже платять менше ніж ціна такої ж квартири/будинку, який можна взяти в оренду. Чи потрібно вам нагадувати суміжні розходи з орендою у вигляді — переїздів/ремонтів/доукопмлектувань/ріелторів/не повернень перших внесків? (я недавно порахував, що в Україні в мене це було десь +30%, деякі люди в Польщі мені називали цифри і побільше, якщо пожили лише рік (вплоть до 50%))

а і ще один дуже важливий поінт:

коли ти живеш на орендній квартирі — ти також нічим не володієш, віддаєш інколи менше, інколи значно менше, а інколи значно більше грошей — дяді, а не банку чи державі. ого виявляється так буває.

окрім базових ризиків — тебе ще можуть завжди виселити (якраз в тих країнах, які ви дуже любите)

Брєд якийсь. Який процент людей в Україні може купити собі житло отак без кредиту? Порівняй ті дані з тими який процент населення може взяти житло в кредит в Європі і США.
Украіна — то не тільки ІТшники.

А який процент людей мають приватизоване житло? Стільки само й можуть продати старе, докласти зароблене й купити нове житло

Украіна — то не тільки ІТшники

Саме так, тому й не треба уявляти що поза айті люди не живуть, нічого не мають, не заробляють гроші і нічого не купляють

чувак, те що ти говориш це реально якісь базворди людини, яка перестала розвиватись)

так іпотека благо, мейбі вона не благо для українського сеньйорного айтішника, який вже отримує класну зарплату і хоче з класною зарплатою рік-два повідкладати і купити квартиру, а потім ще одну, а потім будинок.

для цивілізованого світу, у якого немає одразу в 20 років кешу на захід в нерухомість, але держава дає можливість мати справді свою власність, з адекватним або без першого в неску, адекватною ставкою %% (яка справді нижча за інфляцію в середні роки) і тим більше значно нижча за середній відсоток росту нерухомості в ціні.

в мене є багато колег які брали нерухомість в іпотеку 5-10-15 років назад, ціна нерухомості зараз за скептичними оцінками, вже перегнала всю повну лінію кредиту, яку вони виплатять до своїх 50 років.

Звідки тут стільки розумних...

Звісно ти прав :)

для цивілізованого світу, у якого немає одразу в 20 років кешу на захід в нерухомість, але держава дає можливість мати справді свою власність

Почитай чому існують іпотеки в 30 років, візьми державу на руки і подякуй ій

так можна і подякувати.

в 30 річну іпотеку складно психологічно і ментально заходити, коли тобі 30-40 — бо розумієш, що не факт, що роботоспроможний будеш під кінець іпотеки, а платити доведеться.

А коли ти в цивілізованій країні, в 22 виходиш на роботу, в 24 з історією береш іпотеку, яка виходить от прям в ціну твоєї оренди (а по факту реально нижче) і живеш собі не паришся до старості, бо знаєш, що в разі чого продаєш цю недвігу і їдеш в село, вже в справді свою нерухомість (бо на неї ти за 15-20 років дієспроможності вже відклав) + в тебе нормальна пенсія.

ну диви, ти ж сам бачиш звʼязок

сімейна іпотека в свій час нереально розбустила ринок, а те що її припинили роздавати — зупинило ріст в цінах на 2 роки

але при цьому

так можна і подякувати.

тобто ти дякуєш державі за існування інструменту який бустить ціни, за те що він дає можливість купити житло в умовах роздутих цін :) меджик

бо знаєш, що в разі чого продаєш цю недвігу

це настільки наівно, що навіть не можу

продати житло не так просто як написати речення, а коли ти _вимушений_ це робити і там живеш — це буде катаклізм у житті. Цілком імовірно це буде в кризу коли ринок буде йти вниз а в тебе може не бути роботи наприклад

плюс житло, яке можна _легко_ продати — коштує апріорі дорожче, ніж житло яке _можна_ продати, яке в свою чергу коштує дорожче за житло, яке буде _дуже важко_ продати

Я маю на увазі, що брати іпотеку бо «потім в разі чого можна продати» це дуже ризикована стратегія яка працює лиш коли дуже наперед стратегічно купляти. це не завжди можливо

в 30 річну іпотеку складно психологічно і ментально заходити, коли тобі 30-40 — бо розумієш, що не факт, що роботоспроможний будеш під кінець іпотеки, а платити доведеться.

Це називається хочеш не хочеш а треба їсти кактус. Це валідація. Якби ти мав вибір ти б ніколи не взяв іпотеку на 30 років. А оскільки ціни настільки космічні, це єдиний вибір якщо ти не буржуй від народження — так ти пояснюєш собі чому це круто поламати себе психологічно, бо 1, 2, 3. «найдешевші гроші», «кредитні канікули» «цивілізований світ», «благо», «пенсія колись», «колись продам», «інвестиція», «можна здавати». Якби ти міг купити за кеш чи мав змогу виплатити років за 5-10 як колись — ти б ніколи про такі речі не думав і не ламав би себе. Але завдяки «благу цивілізації» — це єдиний варіант для переважної більшості людей. І парадоксально що він створений якраз для більшості людей, але в результаті саме це бустить ціни, бо люди без нічого отримують з пустими кишенями левередж і купівельну спроможність. І потім дякують за це благо :)

Це справді геніально, коли людина може витратити мільйон, при цьому жодного дня в житті не маючи і десятої частини на рахунку. І саме тому будинки коштують мільйон, а в людей нічого нема. Це геніально, але це не благо, і дякувати тут нема за що

Отівсьо

блять чувак)

я і сперечатись не буду, що якщо б у мене був вибір не брати в іпотеку, я б не брав і купляв за фул кеш (за певними вийнятками, коли я не айтішник,а бізнес мен, і мої гроші обертаються і заробляють більше і швидше ніж мені економить іпотека) — це пояснювати не буду, більшим айтішникам впринципі не дано це зрозуміти.

Суть жеж в іншому, я не обираю між ефімерною Німеччиною з іпотекою, де вона впливає на ринкову ціну і Німеччиною без іпотек, де ціни на нерухомість нижчі)

я можу обирати між країнами як Україна та Німеччина, і пояснювати чому вибір айтішника в стилі «залишусь в Україні бо можна за декілька років сколотити на нерухомість» — є абсолютно недалекоглядним, мені здається не варто.

продати житло не так просто як написати речення, а коли ти _вимушений_ це робити і там живеш — це буде катаклізм у житті. Цілком імовірно це буде в кризу коли ринок буде йти вниз а в тебе може не бути роботи наприклад

звісно в рази ***єнніше, просто вилетіти зі зйомної квартири за які ти перші 5ть років життя — віддав суму, яка дорівнює іпотечним платежам, за 10 років — вже навіть більше. (це без урахування всяких перших внесків, ріелторських внесків та інших проблем пов’язаних з переїздами)

і коли ти вилетиш сказати — БОЖЕ ЯК ЖЕ АХУЄННО, ЩО Я БЕЗ ЖИТЛА І НЕ ДОВОТИТЬСЯ ЩЕ ЗАРАЗ ПРОДАВАТИ КВАРТИРУ.

імхо ваші аргументи на рівні школьніка) вирішили велику проблему, ви не володієте часткою в нерухомості, а значить менше відповідальності)))

давайте по черзі:
— люди які платять оренду вже через 5 років починають платити більше ніж люди, які взяли іпотеку (через 10-15 років ще й перший внесок і оренду)
— ці ж люди володіють житлом, яке зможуть продати

до всіх інших речей (те наскільки ця нерухомість якісна та ліквідна — можна теж підходити з розумом, так само як і сам кредит можна рефінансувати на вигідніші умови і заплатити навіть менше ніж було в першочерговому договорі, якщо ставка буде спадати — в мене є знайомі в Польщі які вже так зробили)

Це називається хочеш не хочеш а треба їсти кактус

це не про хочеш, не хочеш, а їж кактус. Це про те, що в Україні і взагалі багатьох нерозвинутих країнах, впринципі альтернатива іпотеці — якої немає, просто ніколи не володіти нерухомістю, а потім на старості нити.

Всі ризики, які ви розписуєте, вони валідні) Просто альтернатива для більшості людей, саме не айтосів — просто ніколи і не володіти нерухомістю, а потім в старості, що нити про те — що зато я гівна не поїв, не довелось продавати?

Просто альтернатива для більшості людей, саме не айтосів — просто ніколи і не володіти нерухомістю,

Бо ти не бачиш що іпотека і є причина цього.

Це про те, що в Україні і взагалі багатьох нерозвинутих країнах, впринципі альтернатива іпотеці — якої немає, просто ніколи не володіти нерухомістю, а потім на старості нити.

Дадада, прям ніхто ніколи не продає і не купляє нерухомість

пояснювати чому вибір айтішника в стилі «залишусь в Україні бо можна за декілька років сколотити на нерухомість» — є абсолютно недалекоглядним, мені здається не варто.

Справді недалекоглядно? Здається в мене як мінімум є тут не один друг який саме так і зробив, не скажу правда що це була стратегія, так вийшло

звісно в рази ***єнніше, просто вилетіти зі зйомної квартири

Так, в рази. Бо це буде кінець твоїх проблем і ти знайдеш іншу. А якщо ти вилетиш з іпотеки, яку взяв необережно з голою жопой, це буде тільки початок твоїх проблем.

І так само як ти не побачиш ніколи більше орендні платежі ти не побачиш ніколи відсотки в банк що ти заплатиш і комісії

імхо ваші аргументи на рівні школьніка)

Ніколи не доганяв звідки тут стільки розумних

Суть жеж в іншому, я не обираю між ефімерною Німеччиною з іпотекою, де вона впливає на ринкову ціну і Німеччиною без іпотек, де ціни на нерухомість нижчі)

Справді, я про це і кажу, в тебе вибору нема крім як брати іпотеку, тільки чомусь пану не доходить що це саме через те що існує іпотека

Короч, це бесполєзно, з пустого в порожнє
Може ти не зрозумів, але я ж не сперечаюсь, я пояснюю що коли ти за це дякуєш — це тупо :) це приблизно хоч і не точно — як наче б макдональдс дав тобі до бігмакменю знижку на похід в спортзал, і ти такий вау дякую, nice deal. Їсти бургери так класно — добре для здоровʼя

помолюся на божественну іпотеку.

Бо ти не бачиш що іпотека і є причина цього.

Ви рахували собівартість будівництва, ремонту?

Незалежно від наявності іпотеки, пільг і т.п. нове житло не буде коштувати дешевше ніж собівартість + 20% маржа.

А якщо нового не будуть будувати то і старе не буде дешевшати бо попит в містах росте.

чувак живе у своєму уявному світі)

іпотека завжди буде злом, для людей в яких багато грошей і можливість їх парканути сьогодні в нерухомість.

умовно завтра, такий чувак опиниться в сім’ї, де не буде можливості кожен місяць відкладати 3к$(навіть в Україні) бо непрацююча дружина і діти. При таких обставинах люди співають інакше, коли в якийсь момент розуміють, що навіть економлячи і відкладаючи все життя вони на старості залишаються в кращому випадку з грошами на квартиру, яка ще може подорожчати і стати недоступною для покупки)

Ти задрав своїми обзивалками, дартанян упоротий

Чювак

Ви рахували собівартість будівництва, ремонту?

Яка собівартість убитої вхлам квартири 50х років у центрі мюніха?

І вона коштуватиме більше за новобудову десь в глухих німецьких єбенях

Так само хрущовка в центрі Києва коштуватиме більше за нові хороми в глухому селі

Ціна нерухомості — це ціна яку готовий заплатити покупець, не більше і не менше. А собівартість там діло десяте. Не кажу що останнє звісно

Очевидно ж що земля в центрі Мюнхена коштує набагато більше ніж в селі)

Ну звісно, а вартість землі визначається чим? Кількістю забудовників що хочуть будувати

А кількість забудовників визначається чим? Попитом на житло

А попит чим? Твоєю кишенею без іпотеки або твоєю кишенею з іпотекою

От у тьоті моті війна, і вона вчора могла витратити всього 100тис баксів, бо вона була в києві, сьогодні вона приїхала в мюніх і вона може внєзапно витратити 600

Ринок досягає балансу попит/пропозиція з чи без іпотеки

Іпотека добре для ВВП, для інвесторів і будівельників, бо на них розмажеться тепер 600тис а не 100, держава збере більший податок на нерухомість, маклер і нотаріус відсоток з більшої суми. Всі щасливі. Навіть тьотя мотя дякує державі що змогла! Колись вона її продасть! Слава іпотеці! Та й іншого вибору нема! А оренда то ж гроші чужим людям!

Але в цивілізованому випадку вона попала на кредит довжиною в життя, тоді як в «залупі» могла б купити просто. Раз вона змогла наскирдувати стільки вона може наскирдувати ще і вкласти кудись, жити дешево й сердито але в цивілізованому випадку вона вже так не може, бо тепер треба виплачувати іпучий кредит і йти вкалувать на роботу як усі

Потім тьотя мотя зайде на форум і буде всім розказувати як вдало склалося її життя які ввічливі німецькі поліцаї в порівнянні з київськими копами, і як у тій залупі все було погано!

Чи стала тьотя мотя багатшою? Зовсім ні! Вона тільки що витратила 100тис і може років через 10 вона лиш поверне витрати на транзакцію. якщо все буде в німецькій економіці гут. і навіть еквіті на папері отримає вона тільки коли продасть колись, тоді все й порахує як вийшло.

Але важливо що щаслива вона зараз! Важливо що кредит уже підписаний і віддати треба буде, і ВВП скоро виросте, бо банк уже вклав це в державні бонди чи ще щось таке, ще до того як тьотя мотя встигла додому доїхати. Важливо що її майбутній income за все її майбутнє життя став частиною економіки сьогодні. Німецьким пенсам треба пенсію з чогось платити сьогодні всетаки

Такий собі цивілізований іньянь, ібуча періодична циклічність буття

Ти переоцінюєш вплив іпотеки.
Може на 20-30% воно і підніме ціни, але не більше.

В Україні ніякої іпотеки не було, але до війни в Києві $2к/m2 чи $1300/m2 у Львові на етапі котловану, при тому що реальні доходи набагато менші

По перше є, єоселя

По друге є і була розстрочка

По третє є держбудівництво

По четверте не всі купляють новобуд, чи будують з нуля, є валом радянського хлама від якого айтіеліта верне носом, але жити можна, і до якого просто треба прикласти руки, зробити ремонт і вйо жити/здавати

По пʼяте те що ти називаєш

реальні доходи набагато менші

Це твоя уява

Бо ціна не зʼявляється знікуди, якщо є квартири по 2к/квм, значить для них є ліквідний кеш у покупця. Наприклад айтішнік який заробляє $5к чи доця депутата сільради що наприватизував купу всього і продав щось, чи хтось іще з хабарчиком

Зарплати в конвертах

Навіть у бідного укра завжди є ще. В кожного плять пенсіонера пай десь є теж чи хата. Продають купляють дітям онукам.

В кожного десь кусок квартири приватизований

Тут на доу якісь реально більшість рафінованих обмороженних сироідів що поза екраном лептопа мабуть нічого не бачили і не жили життям. Сорі як ти не такий, але таке враження загалом

Не треба міряти українську економіку зарплатами вчителів.

Ти переоцінюєш вплив іпотеки.
Може на 20-30% воно і підніме ціни, але не більше.

Дешева іпотека колосально піднімає ціни. Німеччина гарний приклад. З 2000 року до 2021 відсоток впав з 6% до 0.5%, ціна будинку (квартири) при цьому виросла десь з 100-120k до 400-500k

З 2000 року до 2021 відсоток впав з 6% до 0.5%, ціна будинку (квартири) при цьому виросла десь з 100-120k до 400-500k

Так економіка росте, середня ЗП.
Якщо глянути німецькі стоки то там буде не менший ріст

Так економіка росте, середня ЗП.

Ну, ціна якихось речей, наприклад комп’ютера або автомобіля не сильно змінилася з того часу, максимум у 1.5 рази виросла, що дорівнює інфляції. Базові продукти виросли і того менше, молоко взагалі не виросло. А от житло виросло в 4-5 разів, бо іпотека стала доступнішою.

Але ти не рахуєш імпрувмент тих базових речей. Якщо зараз хтось буде робити корито з 2000 — його ціна буде половина з того мб...

Щодо молока, ну фермерів дотують безбожно.

в Україні теж в 2000-2008 роки ціна нерухомості росла немислими.

Навіть якщо брати якісь стабільні та не спекулятивні роки, ціна росла доволі швидко:
realestate.24tv.ua/...​a-2000-2022-roki_n2143158

в Україні теж в 2000-2008 роки ціна нерухомості росла немислими.

То була звичайна бульбашка на жадібності, без прив’язки до економіки, що й показали наступні роки, коли ціна впала одразу в 3 рази. Пам’ятаю, як тоді одразу декілька співробітників, що типу гарно заробляли, загубили собі життя, взявши іпотеку під 10-11% і ціною квадрату $3000.

там якраз була чітка прив’язка до економіки)
люди нарешті почали заробляти гроші і отримали можливість кудись витрачати. Почали нормально будувато житло, але не встигали за темпами можливостей людей.

це був час, коли вперше почав з’являтись якийсь прошарок середнього та аппер-середнього класу

Конкретно з ось цим:

для цивілізованого світу, у якого немає одразу в 20 років кешу на захід в нерухомість, але держава дає можливість мати справді свою власність, з адекватним або без першого в неску, адекватною ставкою %% (яка справді нижча за інфляцію в середні роки) і тим більше значно нижча за середній відсоток росту нерухомості в ціні.

Наприклад, Іспанія

та про будь-які, в мене вже колеги і в Іспанії, і в Нідерландах, і в США, і в Бельгії покупляли собі.

і от більшість з них ще молоді, але вже ± розказують що платять хто 1200-2200eur за свої міні будиночки, які вже коштують більше ляма-двох, а знімати їх менше 3к і не знайдеш (це саме ситуація в Нідерландах, Бельгії в межах столиць)

Навіть з точки зору якщо їм доведеться їх продати сьогодні — вигідно зіскребти скільки зможуть грошей в знайомих/друзів, бо якщо приспічить свою частку можна множити на 2-3х.

але вже ± розказують що платять хто 1200-2200eur за свої міні будиночки, які вже коштують більше ляма-двох

тупим буть харашо ))

2200 * 12 * 30 = 792,000

дуже харашо, якщо знати, що весь період 06-16 року, ціна особливо то й не виходило за 2.5к за квадрат (за квартири ближче до центру), а якщо говорити за будинки і околицю міста і велику квадратуру то суттєво дешевше.

якщо ти розумний і справді думаєш, що тебе хтось десь намагається на***ти, на тобі запит в чатджіпіті: «розкажи про іпотеку в нідерландах, які ставки за останні 10 років, який перший внесок, та які cпеціальні програми»

Там ти дізнаєшся:
— виявляється ставка в Нідерландах була 1.2-2.5% останні 10 років.
— існують типи іпотек, де платіж градаційно зменшується (Lineaire hypotheek)
— а ще на суму іпотеки можна зменшувати податки/отримувати спец пільги на енергоефективність і інші приколи.

Я мовчу про те, що існують певні приколи, як от:
«Якщо не можеш платити через хворобу, розлучення чи втрату доходу — гарантія покриє збитки банку.» — типовий кейс про який ти найбільше нив, що може бути в старості.

і ще факт того, що для молоді там окремі плюшечки-ніштячки)

чувак, подорослішай, повивчай, не будь таким зашореним, удачі тобі в житті з таким менталітетом і баченням.

Добре що в нас такі умови на іпотеку, що людям не доводиться страждати багато років. От як назбирають на хату, так і куплять. А іпотека це для лохів в німеччині)

Добре що в нас такі умови на іпотеку, що людям не доводиться страждати багато років. От як назбирають на хату, так і куплять. А іпотека це для лохів в німеччині)

Та мінімум 5 років збирати на квартиру в Україні, і то для айтішника.

А в Європі можна вже своє мати через пів року

А в Європі можна вже своє мати через пів року

Лолшо? можна цей рецепт? тут було б усім цікаво

Лолшо? можна цей рецепт? тут було б усім цікаво

Пів року емплойменту і можна брати іпотеку.
Я так і взяв, протягом двох років продав квартиру і закрив кредит.

Маючи сінйорські 5к і відкладаючи 3к цілком ріал за 3 роки наскирдувати з одної зп і вона твоя

Тим часом в будь-якій A-grade локації Німеччини цього навіть не досить щоб покрити витрати на транзакцію й данупеймент, тобто 70 квадратів тобі не світить як мінімум це буде 50-60,

Ти порівнюєш ціну квартири в країні яка воює вже 3+ роки, літають ракети і дрони по містах а не тільки на фронті.

Пів року емплойменту і можна брати іпотеку.
Я так і взяв

А то так і пиши, наскирдував у залупі, приїхав у рай з готовим даунпейнментом

Чітєр

Так це в мене була іронія. Відсутність нормальної іпотеки достатньо каже про фін систему в країні.
В Україні це наглядний приклад

Це каже про відсутність фінсистеми але не каже що іпотека це вау

Ось аж наугад перше шо впало в око

m.olx.ua/...​ku-vul-stusa-IDY14R1.html

Маючи сінйорські 5к і відкладаючи 3к цілком ріал за 3 роки наскирдувати з одної зп і вона твоя

Тим часом в будь-якій A-grade локації Німеччини цього навіть не досить щоб покрити витрати на транзакцію й данупеймент, тобто 70 квадратів тобі не світить як мінімум це буде 50-60, ну залежить де. І це буде зовсім не новобудова. Не кажучи вже що потім на місяць ти відлистуватимеш банку більше ніж тобі хотілося б

І скирдувати той взнос ти будеш з тоого що в тебе залишиться після оренди й життя, ну років 5-7 в залежності як ти любиш шикарно жити.

Так а ми про шо взагалі?
Ну звісно що в бідніших країнах в тебе, працюючого на іноземних ринках буде більша купівельна спроможність.

Тут просто є нюанс. Якщо тобі важливо в житті тільки можливість пригнати тачку з сша і своя квартира, то україна,грузія,молдова будуть супер варіанти.

Але там дешево не просто так)
От зараз треба повоювати, або придумати як не попасти в бусік, наприклад.

Коротше, тут вже в кожного свої життеві оріентири та критерії по вибору місця проживання.
Якщо тобі кайфово, то це супер, головне знайти в житті місце, де тобі подобається і бути щасливим

Якби не війна давно б повернувся

Ой, всьо...

Можливо навпаки? Тому що повертатись в Україну модна хіба в рожевих окулярах :)

Ну я ж не заявляю що прям завтра поїду ) може це буде через 10 років.

Не бачу нічого фігового жити в центрі Львова чи іншому місці поряд з аеропортом і літати абсолютно туди ж само куди можна злітати з мюніха чи берліна

І нікого не переконую, а таке враження що всім пригоріло що хтось хоче повернутись

Просто уізжуні типові думають що як їхати так с концами. Прям як вже їхати так щоб світло вимкнути в аеропорту. На западі одні фіалки а в Україні одна залупа. Ніколи цього не розумів

Не бачу нічого фігового жити в центрі Львова

Я там више довгий список навів. Зе можна додати сусідів, електромережі.

літати абсолютно туди ж само куди можна злітати

Якого Берліна? Це навіть не рівень Жешува... памятаю як в Мадрид літали через Київ... це дно :)

Ну західний в принципі нічо

Але Берлін то да це якраз чудовий приклад перемоги іпотеки над здоровим глуздом

З берліна можна в принципі літати чо, не треба купляти копійчану херню просто.
Це кста якраз про басейни й комфорт — впряжешся в якусь іпучу божественну іпотеку і потім будеш рахувати копійки

Хай буде не буерлін, в принципі shithole, погоджуся, але не тому шо там поганий конекшен кудись злітати

Прямі були багато куди

По ціні — вищій за те що є в ЄС.

Я хз нарахунок іпотеки в Берліні, але місцеві німці кажуть що там низькі відсотки, то в чому проблема, не рахувати копійки? Чи може ти наведеш приклад якій професії в Україні легше жити ніж в Берліні?

чого всі так берлін не люблять, я ото їздив на кілька днів — цілком пріколдесне місто)) Правда, я тільки в центрі був))

Та чо не люблять, я б сказав навіть люблю, спогади хороші, але просто не уявляю собі там кілок забити

Є певні плюси, особливо для молоді, для потусити, й для всяких любителів open minded culture, швидкий такт транспорту, але є великі мінуси, мої — оверпрайснуте як на тіпічну якість житло, і що лівачні й хіпстерів забагато.

уявляю як жити там самому, але не уявляю там жити сімʼєю

А в чому проблема з хіпстерами як з сусідами? Умовний реднек — буде набагато гіршим сусідом імхо

Ахаха! Як мені подобаються ці люди: «Я б в Україну приїхав, тут класно! Але не зараз, бо зараз тут пи**ець!». Та ні, це так не працює! Тому ви і не їдете, бо тут погано, а коли можна буде легко «зі Львова полетіти в Берлін», то це буде вже не та Україна, про яку ми зараз говоримо. Ви говорите про якісь рожеві поні і хмарки з фіалками. Або припиняйте галюцинувати, або приїжджайте і любіть Україну ТУТ І ЗАРАЗ!

не такий як ти

Та я в Києві. Відень в профілі — то прикол такий (я не справжній Еґон Шилє).

якби не війна 14 року, а потім якби не війна 22 року, скоріш за все ціни були б на рівні вище польських)
а іпотеки давно б ввели на набагато ширшому рівні

в період 20-22 року я активно придивлявся, до таких собі «преміум ЖК» в ближньому Соломянському та Шевченківському районі. І там ціни були 2к+ без ремонту. Важко уявити, як би цей ринок змінила доступна іпотека

«преміум ЖК» в ближньому Соломянському та Шевченківському районі. І там ціни були 2к+ без ремонту.

2k+ без ремонту, це мій бізнес клас. Преміум у Києві це 5k+ за квадрат.

я якраз про той «бізнес клас»// на солом’янці і не світить преміумом)

якби не війна 14 року, а потім якби не війна 22 року, скоріш за все ціни були б на рівні вище польських)

не були б

ріст 14-го року стався якраз здебільшого після війни коли зі сходу люди поїхали в Україну і купляти хто багаті і знімати хто прості

його не вистачило на довго і десь на кінець 10-ті Україна вже виходить на рівень «купувати власне більше ні кому» і забудовники намагаються «продати» ідею буцімто в Україні житла катастрофічно не хватає бо ось у германії житла по 40 метрів на людину а в Україні по 20 а отже потрібно будувати нове

а іпотеки давно б ввели на набагато ширшому рівні

а) не увели би бо у людей нема грошей тобто буквально вони вже просто не заробляють стільки як то не виробляють стільки

б) увели дивись усі ці плашки «продаж з єоселя» (к) (тм)

«преміум ЖК»
І там ціни були 2к+ без ремонту.

вони і зараз там такі

Важко уявити, як би цей ринок змінила доступна іпотека

не важко не змінилося би ні чого бо в багатих хто

«преміум ЖК»

їм «народна іпотека як інструмент» нах. і не потрібні нах.

... а в бідних всьо дно грошей нема хоч «іпотека» хоч ні

Важко уявити, як би цей ринок змінила доступна іпотека

так давай ще дочекаємося виплат за загиблих солдат по 15 млн гривень за душу

ріст 14-го року стався якраз здебільшого після війни коли зі сходу люди поїхали в Україну і купляти хто багаті і знімати хто прості

ріст 14го — пропускаємо він не цікавий, після дна 16/17 року ціни знову пішли вверх.

В 20-21 році, моя квартира яку я купляв по 1100$ квадрат (ЖК Старт), доволі радо забирали по 2к$ за квадрат.

якщо б не війна — додайте туди іпотечний ефект, і ми мали б ситуацію гірше Польщі.
Чи потрібно вам нагадувати, що до війни квартири у Варшаві були по «дещо адекватнішій ціні». І коли я кажу дещо, я маю на увазі 2-2.5к$ за квартири в центрі в класних ЖК (стиль ЖК Mennica Residence і подібних), або ж 1.5к$ за більш бюджетні варіанти.

можете глянути статистику)

В 20-21 році, моя квартира яку я купляв по 1100$ квадрат (ЖК Старт), доволі радо забирали по 2к$ за квадрат.

що ж ти так вже продав би б на піку вже купив би в варшаві на дні вже жив би в варшаві чистий профітЪ

до війни квартири у Варшаві були по «дещо адекватнішій ціні».

а з вами не погоджусь ні з приводу цін, ні з приводу іпотек)

в мене вперше знайомі, які отримали можливість через родичів брати іпотеки — почали їх брати, особливо не айтішники. А айтішники — брали так другу квартиру, як проект для здачі через ці іпотеки. (І те і інше бустить ринок і штучно роздуває ціну)

казати, що в бідних і так немає грошей) он в Польщі сімейна іпотека в свій час нереально розбустила ринок, а те що її припинили роздавати — зупинило ріст в цінах на 2 роки, і те що приїхали багаті українчики з великою кількістю грошей — ніяк не допомогло

Оригінальний пойнт був що залуп в Європі крім України нема
В Європі від сили 4-5 таких самих задниць залишилось
Може у Харкові чи Одесі (до війни) погано жить було

Звісно, я вище перелічив чому. Розумієш, я балуваний, я мордою кривою коли мені доріжку в басейні доводиться ділити з чуваком. А у Львові в мене був випадок, коли я тупо забав навіть заходити в басейн, бо там було 8 люлей на доріжку, це дно.

Так от вір чи ні, але шашлик без іпотеки під Києвом смакує краще за барбекю в іпотеку під остіном чи сф мені особисто

Так це твої особисті страхи. Іпотека, це прекрасний фін інструмент, яким ти просто не хочеш/вмієш користуватись.

І у райцентрах єсішо теж є «якесь» життя

Яке? Може навіть кінотеатр якийсь є, чи басейн, чи тренажерка нормальна? Там де моя бабуся живе, з інфраструктури, 2 ресторани і базар :)

Іпотека, це прекрасний фін інструмент

Нє, це коли в тебе лям кеша — це прекрасний фін інструмент

Коли ти пролєтарій на заході — це єдиний і дуже ібучий спосіб мати власну, а не прекрасний фінінструмент. А розмови як це круто — validation. іншого способу просто НЕМА, тільки спадок ще варіант

Є різниця ;) it’s not the same

Тут варто розмежувати на якому заході.
Якщо про США — то так. В США впринципі погано бути пролетаріат.
В Європі ж і для пролетарія прекрасно.

Але ж ми не пролетарії, то чому стільки стороні за них? Та і в Україні пролетарій лапу смочке плотно.

Ну я мав на увазі просто людей що живуть середнє життя а не топ зарплат в окремій галузі

Уявно кажучи, сумніваюсь шо якийсь пожежник у санфранціско може дозволити собі взяти в іпотеку житло у санфранціско. Так в принципі усюди де «розвинена фінсистема»

Іпотека просто надуває ціни бо маючи менше ти можеш витратити більше, більш нічого. Це не робить нікого ніде щасливішим

Але ж ми не пролетарії, то чому стільки стороні за них?

бо суспільство не лише з айтішніків що мають зп в шість знаків. Звісно це дає вибір, але це не каже нічого про «де краще». Це каже всього лише де краще людям з шестизначною зп

Середня зп в українець не 5к а 0.5к баксів.

Пожежник в Україні може купити будинок?

Іпотека просто надуває ціни бо маючи менше ти можеш витратити більше, більш нічого. Це не робить нікого ніде щасливішим

Її завдання не зробити когось щасливігим, а дати доступ до благ раніше.

бо суспільство не лише з айтішніків

Якщо так переживати про пролетарів, то тут Європа дає фору всім. В Польщі мій двоюрідний брат кухар, після училища має кілобакс. В Україні мій друг кухар зі стажем 15 років, має 250 баксів ;)

PS, доречі, сімя з двох пожежників, цілком може взяти будинок в іпотеку в Остіні. А в Україні може? Не кажучи вже, зо для пожежників тут мільйон пільг і плюшок, починаючи від дисконтів на техніку і розважальні заклади, закінчуючи пільгового іпотекою

Пожежник в Україні може купити будинок?

Ну таку квартиру на галицькій ні
Але може купити і квартику паршивеньку чи халупку й відремонтувати. Люди ж якось жили й живуть

На заході це буде те +/- те саме тільки замість наскладати зразу це буде паршивенька в іпотеку отівсьо

Я колись жив в village at western oaks районі в Остіні. Це досить пристойний район, в межах Остіну, 20хв від центру. Медіааний дохід на хаусхолд там 113к. Що в межах доходу сімї з двох пожежників. Якраз для сімї з двох пожежникфв. Там навіть школ.и вище середнього.

А в Україні, так

халупку й відремонтувати
Що в межах доходу сімї з двох пожежників

Бггг, от я тобі і поясню

По перше іпотека на дві зарплати (типу хаусхолд) — це ти собі шию уже засунув у гільйотіну. Я не розумію як можна при памʼяті взяти іпотеку на дві зарплати. Це апріорі більш ризиковано, бо будь-хто з двох може втратити роботу.

По друге, колись це було на одну зарплату і кілька років, потім на одну зарплату і 10, потім на одну зарплату і 20, потім на одну зарплату і 30, потім 2025тий рік і раптом ми розраховуємо на household income ;)

І скоро буде іпотека на 40 років! І навіть на 50!

Бо це робить щасливими інвесторів, банки і бізнеси будівельної галузі, а не людей які хочуть мати житло. Це добре для ВВП але до комфорту і де краще жити це має такесеньке відношення

Це просто статистика. Що люди можуть дозволити собі на дві зп пожежника. Давай тепер ти напиши, шо конкретно можна дозволити собі на 2 зп пожежників в україні.
І для комфорту, це теж має значення, тому, що район про який я написав незрівнянно кращий за будь який район Львова.

Це все валідейшн

Є залупи й в омериці й в еуропі

Допустім в Україні більше проблем і більша залупа. Це не значить що там одні фіалки а там всюди дупа.

Судити з точки зору айтішніка який мав змогу виїхати — ще більший bias, бо ті хто виїхали УЖЕ живчики, це скажем так більш адаптивні більш схильні до впахування, і можуть похвалитися що пройшли якийсь етап. Ті можливості які є в айтішніка-емігранта — їх нема в багатьох аборигенів. Це легко не помічати.

Емігранти в сша чи юкей мігрують в англомовні країни теж, це банально легше бо всі вчать інгліш як не як. Адаптуватись у європі в рази складніше і нічо з того щастя не додає

Багато на то нюансів, басейн і ресторан то фігня

Усьо шо я кажу, що не треба міряти все і для всіх через 3% іпотеки і басейни. Не всюди в Україні залупа, і не все в еуропі квітучі райські сади

Якщо рівняти apples to apples — то в Україні таки залупа. Але якщо ти рівняєш Щецін і Київ- то можливо не все так однозначно. Але навіщо

Так я собі і порівняв

Якщо б ото не війна, на то легко все спихувати звісно, умовно жити в мільйоннику в Україні краще і дешевше за мальовничу баварську залупу

А в мальовничій баварській залупі краще жити звісно ніж в мальовничій українській залупі

Тому я житиму собі у центрі Києва чи Львова, здаватиму в оренду в центрі мюніха, працюватиму десь в центрі США. а ви кожен собі живіть як хочете і де вам більше кінотеатрів на душу населення чи де тепліший океан :) кожному своє щастя

в мільйоннику в Україні краще і дешевше за мальовничу баварську залупу

Сумнівне твердження. Хто любить мальовничу «залупу», тому нафіг не впав твій множник:) тимбільше, якщо в тій залупі, можна отримати ту саму інфраструктуру:)

У великому місті як знать що вибирать, завжди краще, бо ти можеш просто сходити кудись, що тобі постійно треба, аптека, школа, нотаріус, гендель, те ж кіно, басейн, парк в пішій доступності.

В місті теж є залупи звісно, будь-де не підійде тут

Ну в мальовниче щось можна телепортуватись, тому й аеропорт звісно важливий

Любителі кіно й басейнів мабуть туди ходять кожен тиждень. Жителі берегів океану мабуть теж купаються в океані кожен день і відрами крабів ловлять на сніданок прямо з щасливим виразом обличчя. Заздритиму їм мабуть от, ще побачим

Можеш показати баварські єбеня де нема вищепереліченого? Я не експерт по Баварії, але в радіусі 20 хвилин їзди від адмін кордрну Остіну, все вищеперелічене в наявності і багатьох населених пунктах. Чи коли ти говориш про мальовничу залупу, ти маєш наувазі якийсь хутір чи ранчо? :)

радіусі 20 хвилин їзди

Чому всього в 20? Чому не година?
я про пішу доступність

«відлистать 100к на даунпеймент» в «20 хв від» vs «100к зразу в норм місті»

Ну жити в 20хв від Києва теж можна, але я не спорю що це буде гірше за 20хв від МЮ чи Остіна. Я це здається й написав

В радіусі 20хв їзди на авто від мюніха — це ціни в мюніх, там все є мабуть що жителю остіна потрібно тільки нащо там жити

Мій пойнт якраз у тому що жити В мільйоннику в Україні краще і дешевше за жити в «20хв їзди від».

Знайомий поляк жив у іпотечній трьошці в отобрюн ото «20хв від». Вибирав вибирав і минулого року продав свою і звалив у Вроцлав. Не тому що у отобрюні чогось нема. А бо йому треба було четверту кімнату. Чомусь полякам Вроцлав не залупа, зате Львів залупа українцям?

Чому всього в 20? Чому не година?

Тому, що модна знайти хороше житло не в мільйоннику а в 20 хвилин від нього?
Чи тому що ти хочеш хутір заходу до Києва рівняти? Ну ок, в Києві мабуть краще ніж на хуторі в Техасі, особисто для мене. тут я не сперечаюсь:) Хоча є люди яким ранчо це рай :)

Чи може тому, що годину їзди від Остіну, буде вже 20 хвилин від Сан Антоніо? :)

Я доречі не сперечаюсь, що в умовних США нема точок гірших за Київ. Їх дуже багато. Але нахіба там жити? :)

Ну про 20хв то можна списати на США
Плюс в США іпотека і операції з real estate набагато швидші й легші

Прямому порівнювати мабуть погана ідея

Навколо мюніха в 20хв на авто можна взагалі без авто жить, це в принципі мабуть різниця в країнах трохи, але це все одно субурбія. Там все є звісно, гарно, але там штіль, це не місто

Якщо кудись пряма електричка — там дорого. На авто можна і далі жити десь куди не так зручно, там дешевше

Тому, що модна знайти хороше житло

Ну диви приблизно хід моїх думок 10років тому

Я не планував взагалі осідати в Німеччині ну але так сталося, не попишеш, тому вирішив що лан нада шото брати шоб зачепитись було де, в разі непереборної сили

Я думав що як буду жити в субурбіі і їздитиму на електричці/авто півгодини/годину на роботу — то на*** нада, то краще я житиму в Києві чи поїду з цієї німеччини к ***м. Звісно це було до війни, але війна закінчиться

Якщо брати в субурбіі — важче продати, важче здавати

Тому я відкинув варіант субурбіі взагалі. Я вирішив надірвати дупу але взяти щось пристойне в мюніху в ходовому районі на здачу, де легко здати і легко продати, а потім поїхати додому де жити дешевше буде
Сказати що це було непросто — не сказати нічого, ну але зробив і все одно я там жити не планую, чисто на здачу. Залишилось «поїхати де жити дешевше буде»

Може це не підходить людям хто не планує повертатись чи щасливий що вирвався хз. Я це можу зрозуміти, але я не типова уізжуня, я не збираюсь жити в Німеччині все життя. І в мене нема пієтету до всяких басейнів, кіно, теплих океанів. Набагато важливіше якщо я можу на роботу, на концерт чи в маркет чи в аптеку сходити пішки чи проіхавшись без пересадок, шоб можна було школу вибирати для дитини

На мій погляд кожен хоче похвалити своє локальне болотце як воно круче ніж було колись вдома

Але на мій погляд в України купа плюсів і класних опцій у плані дешево й гарно жити, якщо правильно з прицілом вибирати де, але може це і щось інше буде типу португальских залуп. Хз, поки є надія на перемогу — я сподіваюсь що повернусь додому. Як вже буде — там видно буде

Тобто оце

Але нахіба там жити? :)

Якраз траекторія моїх думок, але прийшов я до висновку, що нахіба жити в субурбіі якщо можна жити в Києві чи десь хз бляха де там у нас аеропорти людські були :) і в рази дешевше.

Я вище і пояснюю. Що сабурбії західного світу буде мати кращу фнфаюраструктуру ніж центр центр Києва. Тому нахіба жити в Києві, якщо можна.жити в сабурбії?

Нуу то ж бо можна за даунпейнмент в західній субурбіі взяти суборбітальну квартиру в залупі під назвою Київ )

Ну мабуть крітікал аеропорт все таки мені. Не хо пертись в аеропорт годинами просто з якогось дахау чи отобрюна теж

якщо відкриють якийсь аеропорт в Рівному — взагалі в Рівне може поїду жити, хз

Ок, як завжди, все звалось до питання ціни. Так, можна жити фігово але дешево, це не новина. Іто, лише якщо ти айтішник. А як умовний вчитель, чи пожежник — то лапу будеш смоктати в Києві, а в сабурбії таки візьмеш кредит.

Та не просто ціни, жити без іпотеки це ж свобода. Може це останні десятиліття взагалі коли в Україні можна буде взяти дешево житло людське, іпотека людська зароджується теж, всяка єоселя і пожене ціни вгору.

Про пожежника і решту вчителів може й так, пожежник може паршивий приклад. Хай буде електрик чи сварщик типа може підробляти

Як ти й сказав як руки не з дупи — складе. І в украіні складе, може не на київський комфорт біля метро, але десь за містом, думаю без іпотеки справиться на якусь радянську хату за 50к біля Києва — на щось таке складе

Може хтось і прав що краще йому в скандінавіі жилося в іпотеку, не сперечаюсь

Та не просто ціни, жити без іпотеки це ж свобода

В чому, власне свобода? Квартира без іпотеки продається так само як і квартира з іпотекою. Гроші з іпотеки, приносять значно більше доходів на біржі. То навіщо ту іпотеку виплачувати?

Продається так само а живеться не так само

Коли тебе лейофнуть а в тебе буде іпотека в субурбіі — в тебе дупа палає
Це теж певний кондішен стану на роботі — коли твоє життя залежить від кредитного рейтингу і пропустити пару платежів — тебе виселять з «своєї хати», ти будеш більш лояльним ітд, менше вийобуватися, менше лізти з власною думкою ітд.

Був у мене тімлід тут, з новосібірска, але не москаль, ну короч був амбітний, і проривний. Взяв хату в годині їзди від мю десь ото «20хв» тільки година, і став дуже покладистим зразу. Там теж гарно мальовничо і все є. Я про це

Коли тебе лейофнуть в украіні а ти живеш у власному хрущі — можеш їх на хер смачно послать і жити далі. І от переконай що в цьому нема шарму :)

Я можу погасити іпотеку свою одним платежем. Якщо в тебе нема подушки на пів року, це і тоді справді в іпотеку краще не гратись. Якщо ж ринок ІТ загнеться, в мене завжди є варіант дауншифтнутись в Україну. Тільки на відміну від українського дева, в мене буде достатньо грошей на Фаєр, в Україні, і мені впринципі не буде розходитись ходити в офіс... це, звісно буде печально. Але не трагедія з перспективою картонної коробки.

Ну то ти тоді молодець, тоді ти все правильно робиш і все розумієш

Я і кажу про свій майбутній дауншифт в Україну не чекаючи загинання айті, а мене тут помідорами забрасують які в мене нєпрілічні плани

Якщо в тебе нема подушки на пів року, це і тоді справді в іпотеку краще не гратись.

На жаль іпотека єдиний варіант на заході, як ти не викручуй, а подушка не у всіх є, реальність цивілізації. Поки що в Укр ще не так, але тільки поки що. З іншого боку в украіні поки що війна, так шо баш на баш виходить

Я і кажу про свій майбутній дауншифт в Україну не чекаючи загинання айті, а мене тут помідорами забрасують які в мене нєпрілічні плани

Я так на пенсію думав вернутись (принаймі коли вже вік буде не призовний).
Але тут є великий мінус — медицина. В Європі в тебе все безплатно, в Україні тобі прийдеться за все платити

Ну тут палка о двух концах

З одного боку ти прав, з іншого всі кого я знаю ідуть до стоматологів у своїх країнах ;)

Знаю навіть румунку що ставила брекети в Румунії і два роки літала тудисюди

За те лаве що німецька страховка дере — я згоден платити за все в украіні хоч кожен місяць

Але не все так просто звісно, діти покриті, всякі інші болячки бувають, скоріше погоджуся ніж ні. Загалом якщо ти на державній страховці ти отримуєш херню все одно. Єдиний плюс я бачу в покритті дітей. За інші країни не скажу

Знаю навіть румунку що ставила брекети в Румунії і два роки літала тудисюди

Це гуд коли ти можеш це суміщати з відвідинами родини/друзів. Якщо це для умовного американця в Мексику кататись, то це дурна ідея :)

То не про неї )) її кейс це якраз в Мексику кататись

Наскільки воно було виправдано так паритись хз єсічес, зуби не мої))

Я колись читав кейс одного американця який так і робив, в результаті, він написав, ніколи знову. Іто, він десь недалеко від кордону жив, що йому туди сюди комют 5 годин забирав.

Якщо це для умовного американця в Мексику кататись, то це дурна ідея :)

гиги ну як тобі сказать

Безотносительно стоимости обычной медстраховки, что у тебя «дерет» немецкая страховая за зубную? У меня 70 евро на четверых в месяц. Все бесплатно, только если имплант, тогда евро 200-300 заплатишь дополнительно. В Украине 1К+.
Нужно было понять, что/как система работает, но зато теперь домой к стоматологу я не поеду.

Ну ще раз реітерейтну, бути бідним, погано. Бути програмістом в Україні звісно краще ніж бути вчителем в США, алe рфіняти треба apples to apples...

Україну не чекаючи загинання айті

Люди дацншифтяиься з різних причин, але зазвичай щоб забезпечити перший рівень піраміди маслоу. Якщо ти його забезпечив на заході і нк плануєш на пенсію, то який зміст в дауншифтінгу?
Дауншифтнутись легко, завжди встигнемо, а от апшифтнуьись, це зовсім не просте заідання.

Бути програмістом в Україні звісно краще ніж бути вчителем в США, алe рфіняти треба apples to apples...

Ну не зовсім. Оригінальний пойнт був про залупи а не про apples to apples

Якщо рівняти apples to apples то мейбі краще бути електриком в Austin TX а не електриком в києві

Але якщо я айтішнік, то не все в укр залупа для айтішніка

Комусь краще айтішну зп витратити на західні комфорти, комусь хочеться звалить, я не буду сперечатись, але комфортів у києві чи львові мені цілком вистачало коли я там жив. Якби не ***ана русня було б мені цілком окай і зараз теж жити в якійсь трьошці середнього рівня прілічності, цмокать смачно і обкладати всіх іпотєчніків х_ями

Воно і мені вистачало, поки не переїхав, тепер вже став балуваний. Тому взад переїжджати буде боляче :)

Це челендж, не сумніваюсь і не маю ілюзій, бо я вже пробував тестово повернутись десь у 2017ому році випросив рік ремоута, ну і зрозумів шо мене все навколо бісить але жити було вау як дешево. Тож балуваний. Так шо вірю

Тому це буде стопудово пригода знайти якусь комфортну НЕзалупу. Просто я теж розумію що це субʼєктивно. Сестра наприклад комфортненько живе жме якось свою піцерію і не париться про прильоти — це для неї час попить чайок

Ну короч, я достатньо адаптивний сподіваюсь, як можна в один бік можна й в інший

Тому взад переїжджати буде боляче :)

youtu.be/6MQNB0pclyU

Якби не ***ана русня було б мені цілком окай і зараз теж жити в якійсь трьошці середнього рівня прілічності, цмокать смачно і обкладати всіх іпотєчніків х_ями

— тут все це вже було років 5-10 назад, про «европурів» і тд, коли народ почав їхати після 2014р. Але в 2022 раха нагадала, в чому прикол

Це вже неважливо

це на поверхні так, може я б навіть ще погодився якби якась мирна угода була можлива

нмд це вже перейшло будь-які можливості вирулить мирно якимось варіантом де раша задоволена і відповзає

вони ж залупились оттак по скрепному і з таким розмахом, і останні три роки всяких дипломатів тільки утвердили їх що залупитись — для них виграшна стратегія

Що це значить для єс? Що єдиний правильний хід — руйнувати рашу

Трамп себе вже настільки красновим виставив що залишилось тільки взасос поцілуватись. Токо Європі це непідходить. Україна під окупацією — це ньюсовок аж до кордонів Австрії і адріатичного моря. Можеш на карті глянуть додай Угорщину Сербію

Так шо все йде до світової війни вже. Як мінімум в Європі точно. Але зачепить це всіх.. Імхо всі ці попередження про війну за 3-5 років — це для заспокоєння, рускі звісно не чекатимуть поки Європа підготується й одягнеться в обладунки.

Тому розвʼязка буде скоро. В якій раша звісно програє і її поділять

Залишилось найпростіше — дожити до цього

нмд це вже перейшло будь-які можливості вирулить мирно якимось варіантом де раша задоволена і відповзає

питання в тім що наразі саме тут і зараз це ні кому не треба окрім хіба що америки єтой вашей в особі особисто трампа які всі гдє-то далєко очєнь далєко

усім іншим то є «конфлікт» загалом вігідно а багатьом а може більшості а може і так само усім так і взагалі «без варіантів» як то ні якого «після війни» просто нема бо там ще більше проблем з усіма німа впоратися і ще більше не визначенності

Тому розвʼязка буде скоро. В якій раша звісно програє і її поділять

х. там в рот

тут історія така раша це совок так само як Україна то є такий само совок отже історія конкретно України заключається в тім лише де з яким конкретно совком конати

раша будучи совок так само сконає як колись це зробив совок оригінальний шансів у ній жодніх німа але далі питання а що же ж Україна

отже Україна як так само совок тож совок так само сконає і далі лише питання і чім саме складі чи то у будь якім складі ссср як то раші як то такім самім совку просто сівши у той самий потяг який і так вже йде до дна і потоновши разом з ним чи встигнувши пересісти на інший потяг аля євро совок і не те щоби «встигнувши» а просто маючи деякий час на передишку і на переосмислення самого совка і його невідворотнього кінця тож як то можливість просто технічно ще відтягти свій власний кінець не потонувши разом з рашкою або ж навіть можливість переосмислити і мати щось інше ніж совок

інших окрім двох ціх варіантів в України нема і вже не буде ні коли і більше того там і часове вікно вже геть звужується і фактичне рішення або приймати окончатєльно і безповороньо або ж воно просто вже буде просто фактично закріплене як де факто то є максимум 30-й рік не більше

Залишилось найпростіше — дожити до цього

та ніт питання там якраз у тім що криси хоч тушкой хоч чучєлом побіжать з вашого корабля а без ціх крис вашому кораблю п.да бо ніхто ж не зна ніх.я з того ні як керувати ні як кочегарити ні де в нього там турбіни генератори чи може там досі парова машина

і далі просто подальший звал у третій світ соціально тільки з відповідно до особливостей національного дегенеративним трендом демографічним

youtube.com/shorts/R9VvNR2QwlQ

але комфортів у києві чи львові мені цілком вистачало коли я там жив. Якби не ***ана русня

ну так бо твої явлення за комфорт не відрізняються вді ...на русня от сральнік в хаті поставив стіралку поставив ванну поставив і водопровод і всьо комфорт!

... щось забув? а посудомийну машину забув )) та дружина помиє

Коли тебе лейофнуть а в тебе буде іпотека в субурбіі — в тебе дупа палає

Коли в тебе іпотека то хоч є варіанти кредитних канікул, страховки від втрати безробіття, домовленості з банком про зменшення платежу (лише %).

Ще плюс іпотеки що це інвестиція з плечем. І пофіг що ти там живеш, виходиш на пенсію і крім пенсії ще є майно вартістю в тих кілька хрущів.

А якщо оренда то місяць не заплатив — гуляй.
Тобто іпотека це навпаки безпечніше.

пропустити пару платежів — тебе виселять з «своєї хати»,

Таке може в США є (і то сумніваюсь, в них навіть статистика є по пропуску платежів на 90+ днів), але точно не в соціалістичній європі.

Коли тебе лейофнуть в украіні а ти живеш у власному хрущі — можеш їх на хер смачно послать і жити далі. І от переконай що в цьому нема шарму :)

Жити на що? Все одно роботу треба)
От в мене зараз кредиту вже немає, так все одно є комуналка, витрати на життя.
Та навіть щоб дозвіл на проживання не злетів треба працювати)

Власна скважена ,дрова,сонячні панелі,город,сад,поле ітд

Нуу то ж бо можна за даунпейнмент в західній субурбіі взяти суборбітальну квартиру в залупі під назвою Київ )

брехня

якщо відкриють якийсь аеропорт в Рівному — взагалі в Рівне може поїду жити, хз

це правильно там жопа жопа до жопи

Ви не один такий. Дуже багато болгар, турків, поляків, угорців.... повертаються до рідних країв на пенсію, бо набагато комфортніше жити там з умовною німецькою пенсією, а особливо якщо до неї додати гроші зі здачі власної виплаченої квартири.

Дякую! От серйозно, бо хоч хтось розуміє і підтримав

їй-богу вже сил нема

«відлистать 100к на даунпеймент» в «20 хв від» vs «100к зразу в норм
місті»

Тут недавно скидали, в іншій гілці обговорювали, 240к$ у Львові

dom.ria.com/...​neva-ulitsa-33069079.html

Воно то класно уявляти собі що за 100к$ можна купити хороше житло, але навіть у воюючій!! країні таких цін немає.

Але реальний вибір це150к$ за 2 спальні в Україні vs 300к$ в більшості країн Європи (ще й з можливістю іпотеки).

Лол ну ти простота

Хочеш себе переконати що ти прав — ти прав, я ж тобі вже написав

Мені у воюючій країні взагалі нічого купляти непотрібно, бо я нічо не продавав

А ти як продав — ну молодець, вітаю, тому для тебе гравітація на 9тому поверсі за такі гроші це звісно поганий варіант, пошукай щось притомніше

Ось дивися 540тищ в залупі, ще більше доводить що ти прав

www.olx.ua/...​n-chornovola-IDSf92b.html

Це щось доводить? квартир дешевих валом, він вибрав вторічку з гравітацією на 9тому поверсі

умовно жити в мільйоннику в Україні краще і дешевше за мальовничу баварську залупу

Я как раз из центра Киева переехал в центр общины на 7К людей в Баварии. Так вот ты не прав ;)

Конечно нет.
Точнее не в 800 метрах.
По месту есть волейбол (в т.ч. круглогодичный если надо), музыкальная школа и школа танцев. Гимнастика есть, но как обстоит дело с фляками я не интересовался. Йога, уверен, какая-то тоже найдется.
После написания я аж сам удивлен возможностям, но по части спорта немцы всегда очень развиты.
Но даже до них придется ехать на велике: все одноэтажное же и с участками, расстояния больше Киева.
Надо будет написать сравнения с центром Киева.

Я — член местного спортивного общества. Но по футболу.

Гимнастику я видел пару раз, т.к. в щитовую надо было через зал гимнастики идти)
Посмотрел на сайте, что есть:
Zumba
Гимнастика для живота, ног, задницы — так и называется, хз что оно — Bauch-Beine-Po-Gymnastik
Core-Yoga
Pilates
Flexi-Bar / Hula Hoop
Спортивная гимнастика
Гимнастика для детей

Да, волейбол и там, и там.

Если и этого мало, то в округе 3-4 фитнесстудии. Уверен там подходящее сальтокручение найдется. Но ехать машиной 5-10 минут надо)

Гимнастику я видел пару раз

це ти канєшно зря ((

youtu.be/fq5JFon-LOs

Не вперше читаю на форумі, що в Німеччині дуже добре розвинений спорт, доступний для масових верств населення, що робить цю країну дуже привабливою для переїзду.

Так і є, для дітей тут дуже круто в плані спорту. Записали вчора 5-ти річну дочку на уроки плавання, на літо. Двотижневий інтенсив, 300 метрів від будинку. Безкоштовно.

Ну і зараз думаємо, що їй буде цікаво ще, оце варіанти, які ми знаємо, у радіусі 1.5 км від будинку.

Футбол
Волейбол
Теніс
Баскетбол
Пляжний волейбол
Гандбол
Хоккей на траві
Каякінг, каноє, гребля, все що на воді
Велоспорт
Плавання, стрибки у воду
Водне поло
Бадмінтон
Стрільба з лука
Модерн-джаз
Акробатика, гімнастика, дитяча гімнастика
Бойові мистецтва різні
Настільний теніс

Тут всякі Vereins стиль життя суспільства і ззовні дорослим понаєхам це не зразу зрозуміло

Друзі в німців якраз переважно з таких от vereins

І не тільки це спорт, це про будь-що

як асоціальній свинюці, мені це незвично, це частина культури якої в нас не існує, змалку це виховується, українцям це виглядає як гуртки чи курси але це більше суспільна культура соціалізації, дивись на це в стилі «клуб любителів пива» який вже другорядним чином надає курси як правильно пити пиво. Ну і пити пиво поміняй на будь-який інтерес, хоч хрестиком вʼязати, хоч волейбол

Думаю не виключать, це ж не гітлерюгенд якийсь, але може й залежати що за членство ітд. Я був частиною фаблаба колись, який організований як Verein, платив взноси і ходив коли хотів, всім було начхати ходив я чи ні, скільки і що там робив, але я чесно не знаю, чи це про все типу спорта, бо в кожного звісно є правила свої. Наприклад мені довелося пройти техніку безпеки і так далі.

Вони це знають бо вони це роблять з дитинства, а понаєхі не знають бо тут не росли і ніхто просвітлювати звісно в таких речах не зобовʼязаний. Я просто знаю що вони це роблять як суспільство, таке собі горизонтальне тусування по інтересам, саме в таких місцях треба з німцями друзів заводити

Ну і не треба плутати з якимось комерційним чимось, бо звісно є комерційні курси чогось, і в басейн можна і так сходити, і в волейбол десь можна пограти, але це не те

Нет, все добровольно и без принуждения.
Но если ты нужен будешь на играх с другими клубами или будешь участвовать в местной лиге, то «соскакивать будет западло».

Наскільки я зрозумів, то в Німеччині не лише для дітей, а і для дорослих в плані спорту дуже круто.

Я тільки бігаю, тому не знаю, як точно все працює для дорослих. Але ходять в інтернеті картинки з різною статистикою, за якою видно, що зі спортивною інфраструктурою все добре
scontent-ham3-1.xx.fbcdn.net/...​MzI1ZETntPwGw&oe=6830DA79

На заході це буде те +/- те саме тільки замість наскладати зразу це буде паршивенька в іпотеку отівсьо

Хлопець, возьми калькулятор і побачиш що ніякий пожежник без хабарів квартиру у Львові не купить.
А американський чи тим більше європейський — це без проблем.

Люди ж якось жили й живуть

Ну та, в хрущовках 50 м2 по 2 сім’ї

Середня зп в українець не 5к а 0.5к баксів.

— так і є.
В мене знайомий електрик поїхав на початку війни, працює, то його рівень життя зараз набагато краще, ніж був в укр. Звісно в укр хата своя була, а в европі(скандинавія) немає. Але тачку гарну купили, діти ходять в якусь школу(вони в захваті від ремонту, що там є студія звукозапису і тд), почали багато подорожувати, лвл його життя бустанувся з їх слів. Коротше вони в захваті, кайфують.

І це саме типові пересічні українці(не айтішка)

Якщо ти не рукожоп, то на заході будеш міжл класом зі своїми скілами роботяги... тут бідосі, лише реальні рукожопи і лінивці. Ну або випускники коледжів зі спеціальностями типу fine arts, чи women hIstory.

Якщо ти не рукожоп, то на заході будеш міжл класом зі своїми скілами роботяги

— так і є, згоден

Я підтримую, в мене є знайомий,він жалюзі у Вроцлаві робить+ якщо треба якійсь роботи по дому( сантехніка, лампочки поміняти, полку для квітів зробити ітд).Каже, що почуває себе добре, і його родина теж.

Іпотека просто надуває ціни бо маючи менше ти можеш витратити більше, більш нічого.

х. там в рот надуває ціни не іпотека а «інвестори» для яких житло не житло а вже assets

х. там в рот надуває ціни не іпотека а «інвестори» для яких житло не житло а вже assets

Так порівняти ціну оренди до ціни купівлі, якщо до 20 співвідношення то і ціни не надуті.

Так порівняти ціну оренди до ціни купівлі, якщо до 20 співвідношення то і ціни не надуті.

так якраз до травнених мав з українцями з пригородів чікаги вони публічний дом купили целіком і тепер по троху роблять ремонти в апартах і здають було $850 стало $2200 то моє зауваження що то вже у самій чіказі golden mile вже порівняно то я залишив при собі

ціни не іпотека а «інвестори» для яких житло не житло а вже assets

mortgage-backed securities

Перечитай 10 раз

І нащо це лівацьке лайно взагалі про якихось абстрактних жадібних інвесторів, наче ти тут ніпрічьом, наче звичайні люди не вміють у відсотки, не купляють квартири під якийсь ейрбнб, використовуючи wait for it, іпотеку! Не купляють якісь reit чи etf

Freddi Mac був частиною божественного і вечнозеленіючого sp500 там мабуть і досі купа таких компаній

Інвестуй в SP500!

Ну а на рівні цін — іпотека це просто особливий кредит який дозволяє тобі витратити більше ніж в тебе є грошей.

наче ти тут ніпрічьом

тут важко сказать я тіко строю даже не продаю

наче звичайні люди не вміють у відсотки, не купляють квартири під якийсь ейрбнб, використовуючи wait for it, іпотеку!

да льоня ми партньори! (к) (тм)

іпотека це просто особливий кредит який дозволяє тобі витратити більше ніж в тебе є грошей.

і не просто витратити але інвестувати і заробляти гроші!

... маглам якось забули попередити за ponzi scheme ну буває просто бізнес

В Європі ж і для пролетарія прекрасно.

брехня так само х.во хіба що з різницею ти вже _ніколи_ не вийдеш інше так само як твої діти твої онуки взагалі

якщо казати за європу то там самий надрібнішій буржуа чи навіть лавочнік почувається більш природьньо ніж пролєтарії бо там пролєтарії реально говно як то буквально морлоки

у європі буржуа та лавочники буквально би б убили би б усіх «пролетаріїв» просто саме буквально саме не задумуючись і ти як недо американець навіть не розумієш та не сприймаєш глибини самого цього «навіть не задумуючись» але ж це те саме що просто взяти топор і порубати свій фольксваген рено whatever ну так цього не робить ніхто але ж і відношення саме таке як до електрики водопроводу каналізації

В США впринципі погано бути пролетаріат.

у тебе є якесь особисте відношення до електрики водогону каналізації чи то навіть до кондиціонера?

брехня так само х.во

Хуйовість має різні відтінки. В ЄС пролетарів жити краще ніж в США. Це підтверджується рейтингами еваліті.

у європі буржуа та лавочники буквально би б убили би б усіх «пролетаріїв» просто саме буквально саме не задумуючись

Що отак прямо лопатою по тімячку? Отакої. А в американських негрів би лінчували :)

у тебе є якесь особисте відношення до електрики водогону каналізації чи то навіть до кондиціонера?

Так, звісно, я їхній користувач. Якщо ти питаєш стосовно інших про стан електромереж — то в мене тато працював в Львівських електромережі, і в центрі, дуже печальні старі комунікації, які давно пора замінити.

Так, звісно, я їхній користувач.

тоді в штатах пока не погано жить пролетаріат ))

В США впринципі погано бути пролетаріат.
Що отак прямо лопатою по тімячку? Отакої.

ну ще можна печі в промисловому масштабі а ти з якої ціллю інтєрєсуєся? ))

А в американських негрів би лінчували :)

я певної сумніваюся бо чорне населення зараз десь 14.5% і то я пригадую десь у 20-ті їх було вже 16+% а натомість латинос уже 18.5% і більше

... як то вгадай хто зараз на стройці працює з двох раз вгадай ))

я певної сумніваюся

Так і я сумніваюся.

їх було вже 16+

Так очевидно 2% вже відлінчувались :)

Може навіть кінотеатр якийсь є

Конечно, в моём родном райцентре там недавно форсаж 4 крутили xD

Можливо це фестивальне кіно яке так любить жук? :)

Ну і я тобі скажу що так як наші бідні люди живуть, так ще не кожен мідл клас зможе собі дозволити

Хахаха
Якшо порівнювати українські топ 10% з найнижчими 10% на заході, то може так і буде

Ще раз — не в тому був пойнт

українські топ 10% з найнижчими 10% на заході

Це можна сказати про будь-яку країну крім сша, наприклад якщо порівнювати топ-10 румуніі з найнижчими 10% на заході. І це так само буде неправда і ні про що. Жити в Одесі краще ніж десь посеред лісів у квебеку чи кукурудзяних полєй в нєбраскє

Цей пойнт навіть валідний. Але з іншого боку, можна жити в якомусь нещасного Нешвілі, і мати інфраструктуру кращу ніж в КиєвІ;)

можна жити в якомусь нещасного Нешвілі
Nashville has been named by U.S. News and World Report as one of the most desirable cities to live in the country.

саме тому останнім часом що виявило що малі руські такі самі рівно як і великі руські і так само рівно підпадають під залізне правило перше правило жити в «оттуда» то є «ніколи не май справу з нашими» ))

работає я провіряв ))

ЗЫ: як то зокрема так само розповсюджується на мєсний совок як то зокрема raleigh проходить як одне з кращих місць для всякіх мамкіних соціал програмістів young professionals тож туди не соватись зато навпаки для прикладу щойно подивився по карті такій собі штат мінєсота целіком не потрапляє у рейтинги о значіт нада брать ))

і мати інфраструктуру кращу ніж в КиєвІ;)
Був ще в щецині — облуплені будівлі не краще львова

, прикольно, що найбільше місто західної України, її культурний/логістичний центр, такий задрипаний як і щецин в 400к населення in the middle of nowhere in poland.

Шеціні за останні 3 роки змінився на краще. Звісно що старе місце мале але за 1.5 години є Берлін, аеропорт Берліна з якого можна полетіти куди хочеш ,балтика німецька або польська в асортименті, маленькі містечка німецьки/польскі для інстограмних фотосесій.
Гори звісно далі, 4 години. І головне, сніг раз в рік

просто відстала країна третього світу...

швидше дно другого, індекс простоти ведення бізнесу між якраз Індією та Пуерто-Рико. Десь в Сомалі ситуація значно-значно гірша. Так план Клінтона полягав в тому щоби таким чином зробити Україну як і федерацію і решту осколків СРСР в першу чергу слухняними. Коли уряд фінансово залежний і безпомічний — він виконує усе що йому скажуть. Зокрема роззброюється і знищує оборонну промисловість. А виборець дуже любить коли йому показують як червона загроза та радянські ядерні бомби та інше проти яких їх роками в школі вчили ховатись в бомбосховище і надягати протигаз, пускають під ніж на маталобрухт. Те що головна зброя США — це були товари народного вжитку та Сева Новгородцев із рок-н-ролом, вони дізнались значно пізніше.
P.S. Капітуляція — запросто нас вводить в стан Сомалі чи Боснії і Герцоговини, тут так буде чистий третій світ тоді.

просто відстала країна третього світу...
швидше дно другого

на жаль нема там другого )) бо українська радянська соціалістична то і було друге а тепер відповідно інших для вас у нас нема такий от селяві просто бізнес

індекс простоти ведення бізнесу між

... далі пішла кумедна совєцька х.ня а отже

P.S. Капітуляція — запросто нас вводить в стан Сомалі чи Боснії і Герцоговини, тут так буде чистий третій світ тоді.

а отже тільки перемога!

Сомалі це навіть не країна третього світу, це failed state...

Про світи, це сталий термін економічного журналіста з Франції, Альфреда Сові uk.wikipedia.org/wiki/Третій_світ

Стаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Відповідно до статті першої конституції Україна визначає себе сама як соціалістичну республіку, при чому ще і суверенну (право самостійно приймати будь які решення) та незалажну (можливість самостійно приймати будь які рішення). Відповідно країна тоді відноситься до «другого світу». Хоча станом на зараз війна йде за перехід в Північний альнс та ЄС — тобто безпосередньо західний військово-політичний і економічний блок, який визначаеться саме як перший світ за Сові. Соціалістичною Україна на є принамні вже 25 років точно, це неофеодальна часткова демократія — олігархія за Платоном. Право і можливість до самостійного прийняття рішень дуже обмежена. Тим більше у віськового блоку НАТО та економічного блоку караїн ЄС, бо блоки якраз добровільно (або не дуже) обмежують свій суверенітет та незалежність, де юре. Дефакто Україна давно має дуже суттєві обмеження сувереніту, та залежні так що президент та віцепрезидент США показово принижують президента України в овальному кабінеті, тобто і усю країну, бо це офеціний візит.

Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію.
Україна є унітарною державою.
Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Ця стаття тепер де факто неможлива до виконання зовсім, де факто, путлер ще і вимагає де юре. Унітарність і до того була під дуже великим питанням, безумовно федеративний устрій як в Німеччині, або США працював би значно краще. Як мінімум би відпадали питання мов, війни регіонів за бюжєет і т.д. Усе на розсуд «штату», «федеральної землі» і т.п.. Також «автономна республіка Крим» взагалі не вписується в розуміння унітарності. А недоторканість теріторій нема срідств та засобів забеспечити.
Ну і т.д. по списку по конституції яку приймали під керівництвом Александра Мороза та Соціалістичної Партії. До 16 статті включно через це не виконуються.

Чувак, пн Корея, себе декларує демократичною, прямо в назві, еахіба мені твій потік нісенітнмць?

98% не зможуть сказати де знаходиться Пакістан, без інтернету.
99% не мають уяви про причини конфлікту.

я тобі більше скажу не знають де знаходиться посольство індії щоб піти виразити підтримку

... чи навпаки протест бо індія ж активно купує російську нафту спонсуючи війну? ти у своїх у німецьких новинах бачив «українці вийшли на протест до посольства індії»?

імхо то вже чисто дежавю

ЗЫ: до речі ця історія ще й ламає центральну ідею «віддали ядерну зброю» як то «на того в кого є ядерна зброя ніхто не нападає»

ця історія ще й ламає центральну ідею «віддали ядерну зброю» як то «на того в кого є ядерна зброя ніхто не нападає»

Позно ламать
Ця іграшка вже зламана

ну так бо власне сама Україна напала на кємську волость і шо і ніх селяві просто бізнес тупі кловани

Ця гнида не зупиниться, щоб не сипнуть, іще вспомниш, і привід ця сука знайде

Я не знаю чого це так всім не доходить, Трампу включно, їм не доходить перед чим вони стеляться, ця трирічна дипломатія — це вже перемога для раші

але для раші або Київ буде рускім або його не має бути

Ніякого миру не буде

Я не знаю чого це так всім не доходить, Трампу
включно,

Все їм доходить... а причини:

Бо агент Краснов

Бо сцикотно проти ядерної держави бикувати

Бо в рашки є куча ресурсів які потрібні заходу

Бо це «колишні руські землі», THE Ukraine, російськомовне населення

Причин куча, вибирай які хочеш.
Я тому і свалив, шкода тільки що за тиждень до вторгнення а не за 5 років

я тобі більше скажу не знають де знаходиться посольство індії

А типу американці усі в курсі де в Вашингтоні посольство Індії ?
В цілому зараз 2025 і воно гуглиться за хвилину, хоч в США хоч в Україні.

«на того в кого є ядерна зброя ніхто не нападає»

Так і бомбили терористів, військових не чіпали. Чомусь коли загін дельта в Пакістані ліквідував бен Ладен
зробивши бойові дії проти Аль-Каїди на території Пакистану, це нікого не цікавило. Різниця з повномасштабними бойовими діями і в’яло текучим конфліктом насправді дуже суттєва. Як не дивно в’яло текучий конфлікт типу холодної війни — це дуже суттєвий стимулюючий фактор. І Індія і Пакистан коли отримали ядерну зброю — розвинули власну індустрію, дуже суттєво. А от станом на зараз Індія член Брікс — на суттєвому економічному зростанні. А от Пакистан має суттєві економічні проблеми. А от тотальні війни — Сомалі, Парагвай, Югославія і т.д. вони наносять колосальні втрати.

А типу американці усі в курсі де в Вашингтоні посольство Індії ?

гиги а що американцям до індії взагалі? )) якийсь кшталт індопакістанців просочується через північний кордон з канади і на цім власне все то на те як уже пішло у тій самій канаді з тіма самома індопакистанцями значно більше власних проблем а американцям то чого перейматися?

А от Пакистан має суттєві економічні проблеми.

він то є десятки літ має від початку створення і як бачиш не завадило

і Пакистан коли отримали ядерну зброю — розвинули власну індустрію, дуже суттєво.

ти даже брехати не вмієш звідкіля ти взагалі взявся ))

я тобі більше скажу не знають де знаходиться посольство індії щоб піти виразити підтримку

Раньше было на Куреневке, возле трамвайного депо, а сейчас на Сырце. Летом там в соседний дом прилетело, после чего Моди сильно остыл к Раше.

Добре, нам пох))) Напевно, є якісь ширші причини чому ЄС і США не пох на нас, як розраховува вонючий кацапстан))))

Та і взагалі то нормально для того регіону.

США не пох на нас

За минулі півроку США тільки публічно принижували Україну і лизали дупу путіну, жодної нової допомоги не було. DJ Венс у інтерв’ю сказав, що усім пох на Україну і йому в першу чергу.

Тут швидше навпаки. Українцям і Американцям досить вигідна війна між Індією і Пакистаном

Чим ? Україні було вигідно коли між Індією і Пакистаном була гонка озброєнь, це наприклад давало можливість продавати Пакістану бронетехніку, яка частково вироблялась. Після отримання на початку 70-х років минулого століття обома сторонами ядерної зброї, Індії сприяли США а Пакістану — Китай, більше між ними великих збройних конфліктів не було.
Кому відігне протистояння між країнами — виробникам та продавцям зброї, при чому вигідно гонка озброєнь, а зовсім не збройний конфлікт. Коли Україна була виробником озброєнь — Пакістан був нашим клієнтом. Індія традиційно орієнтується на федерацію.
P.S. Що цікаво там ще і Китай захопив частину Кашміру вважаючи його частиною Тибету, і там прикордонники навіть бились на щітах із дубинками. При чому були загиблі із Індійської сторони, яких китайці витіснили так що вони впали в прірву.

Після отримання на початку 70-х років минулого століття обома сторонами ядерної зброї, Індії сприяли США а Пакістану — Китай

не пи.ди не було там китаю даже рядом індія була за ссср а пакістан був за штатами юний пі.дабол

Коли Україна була виробником озброєнь — Пакістан був нашим клієнтом.

не пи.ди розпродавали радянські склади ті самі американці навіть кіно вже встигли зняти про єто

Індія традиційно орієнтується на федерацію.
Індії сприяли США

пі.дабол ))

е пи.ди не було там китаю даже рядом індія була за ссср а пакістан був за штатами юний пі.дабол

Я залишу тут youtu.be/UgoWaJHeyLg?t=1426
Між іншим КНДР так само десь взяли ядерну зброю, без Китаю — хрін би там.

не пи.ди розпродавали радянські склади ті самі американці навіть кіно вже встигли зняти про єто

60/40 не було сучасних берез 300 штук, вони історично як і усе що було признано найкращім йшло на оборону Москви та в ГДР. З Берез T-80УД Таманської дивізії Єльцин розстріляв «Белый дом». Тому 40% танків пакистанського контракту були вже Т-84 із сварно-катаною баштою, інші — гарматою українського виробництва і т.д. повністю нових — інше виведене з ГДР. Ще потім спеціалісти допомогли Пакістану створити танк власного виробництва.

Очевидно, Китай втягнутий в війну буде мати менше ресурсів для рашки

Це вологі мрії розсорити. Індія станом на зараз член БРІКС uk.wikipedia.org/wiki/БРІКС тобто прямий економічний союзник КНР. Так вони юлять як завжди роблять азіати.

Блін, потім, який ще союзник. Індія, Китай і русня — це 3 змії в банці під назвою брікс, які геополітично завжди мали серйозні тертя, і станом на зараз нічого не змінилось.

У схулі не повинно

Індія підтримує рашу
Пакистан підтримує кітай який підтримує рашу

Їбала жаба гадюку

Це наші конкуренти, якщо там війна то в нас більше вакансій. Але що Індія, що Пакистан продавали нам снаряди.

Ті самі снаряди, які наші чудополітики їм же 20 років назад і продали, тільки тепер цим снарядам не 40 років, а 60, вони смердять коров’ячим лайном, і від неправильного зберігання, несуть загрозу більше для тих хто ними стріляє, ніж тим куди попаде.

Ну так Україна знаходиться в центрі Європи серед цивілізованих країн що може мати негативні наслідки для тих же цивілізованих країн, а що індія, що пакистан, це перенаселені угабугастани на краю світу, на які всім пох в оточенні таких самих угабугастанів які ніколи не приймуть біженців, а до цивілізації з тих країв по 8000 тисяч миль в обидва боки, і якщо вони зменшать свою популяцію, це позитивно вплине на регіон вцілому. Тіпа якщо білі багаті американці, це люди вищого сорту, західні європейці це люди першого сорту, східні європейці куди входять слов’яни це люди другого сорту, то індуси і всі хто на них схожі це виріб фаршевий м’ясомісткий.

А вам, особисто, як українцю, в яку саме сторону не пох? В сторону Індії, що в десна з Іраном, чи в сторону Пакистану, що в десна з Китаєм? Хто з них, по вашому, лиже русні менш активно?
Вам що більше до вподоби, анти-західний ресентимент у вигляді хіндутва-фашизму, чи анти-західний расентимент ісламського розливу?
Яка саме аргументація забиття жінок до смерті за безчестя по ту чи по іншу сторону Кашміру вам імпонує?
Садам Хуйесн і аятолла Хомейні, Пол Пот і Хо Ши Мін, ДНР і ЛНР, гівно і моча.

Коли Індії і Пакистану було пох на війну в Україні, то мені пох на них. А от коли «свідомі» європейці ігнорують небезпеку, будують північні потоки 2, торгують з агресором, а потім якось так виявляється, що ой, росія збирається перевіряти п’яту статтю НАТО десь на країнах Балтії, а воювати нічим, — от від того хочеться вити.

Знайомі з Бангалору цілком спокійні і впевнені, що ситуація під контролем

Ще би вони були такі дурні як нащі які з закордону які кожен день постять про якісь події тут.
Дональд Трамп усеодно закрив допомогу, а демократи програли усі вибори. І от клієнти виводять прожекти і вимагають знижку. Тобто це менше тих самих донатів, відповідно дронів компонентів і т.д.
А індуси думають головою — а не сракою як в нас. У них буде усе добре і інвестиціям клієнтів нічого не загрожуватиме, навіть як будуть взаємно ядерне бомбардування, усе одно на морді буде посмішка і казатимуть, що усе добре далеко від нас і ніяким чином нас не стосується, та скоро стухне. Нема чого переживати, а тим більше робити затримки в проплатах, просити великі знижки чи взагалі екстрено виводити прожект. Вчіться у азіатів комради, вчиться у азіатів.

20 февраля мои знакомые тоже были спокойны и уверены, что ситуация под контролем.

конспі-версія — це персональний Еяф’ятлайокютль Моді — щоб і не їхати, і відносинам не шкодити..

Як завжди журналюги, із невеличкого конфлікту, який спалахує там раз в 10 років, роблять третю світову війну. Спочатку наводять паніку, потім угарають.

При тому те, як вони «воюють» це окрема тема для лулзів.

що іменно заслуговує лулзів? Бо я тільки бачив про ракетні удари і 125 fighter jets battled for over an hour in one of the biggest dogfights in recent history www.newsweek.com/...​ts-recent-history-2069570

Але цих 125 винищувачів ніхто не бачив походу :) і жодного не збили в результаті. Плюс, dogfight — це ха визначенням ближній бій, а в статі написано зовсім протилежне.

Оу, таки збили щось :) я думав як москалі брешуть :)

Кожна сторона це робила зі свого повітряного простору з дистанції в 150 км. Це не dogfights, а «ми не ескалуємо». Та і складається враження що вони просто стріляють аби стріляти, а не щоб кудись попасти. dogfights це маневри на близькій відстані.

Значна частина індустрії розташована досить далеко від Кашміру — Бангалор, Ченнай, Нагпур і т.д.
Якщо конфлікт не вийде за його межі — а так скоріш за все і буде — то приблизно так само, як АТО 2014-2022 років вплинуло на нашу (фактично ніяк)

Індуси вдарили авіацією вже по провінції Пінджаб. Тим не менше офіціних віськових уникали, вдарили по базам «терористів» (легіндовані віськові формування). Два літаки Індії було збито і почалась артелерийська дуель в Кашмірі. Ситуація звісно ескалується, та ядерна зброя в обох сторін — є ядерна зброя. Сторонам доведеться домовлятись. Текуче перемірря прервано з 2021 року. Хоча звісно Пакістан дуже хоче Кашмір, і переселення туди індуістів поступово знишує можливість.

та ядерна зброя в обох сторін — є ядерна зброя.

загалом так я був трохи не правий як казав «оба два ядерні держави» тож не має там ядерна зброя з обох боків тобто як буквальне там з обох боків якийсь число малих ядерних зарядів якіма теоретично можна покидатися одне в одне без таких суттєвих наслідків вже стратегічних за які вже мала би бути вже стратегічна ядерна якої якраз нема

Хоча звісно Пакістан дуже хоче Кашмір

та їм нас рать )) саме тому відбулося те саме «третій свій ака глобальний південь не поняв суті питання великого європейського конфлікту сучасності»

загалом так я був трохи не правий як казав «оба два ядерні держави» тож не має там ядерна зброя з обох боків

«Ми будемо їсти траву але в нас буде атомна бомба!» Зульфікар Алі Бхутто президент Пакістану 1965 рік.
А так то, факт є факт навіть в мусульманскому світі — не так багато країн де стільки проблем як в Пакістані. Наприклад 40% наслення не вміє читати та писати тому напевно і духи полюбили країну як і Афганістан, Палестину та Ємен.
Хоча до дна Пакістану ще дуже багато. Мусульманский світ тим унікальний, в них є як країни із топ списку світової економіки світу як то : АОЄ, Саудівська Аравія чи Малазія — так і офіціно найбідніші та найпроблемніши країни світу : Афганістан, Ємен та Сомалі. В усіх країнах із проблемами процвітають — духи, вахабіти. Якраз традиціний іслам перший забив тривогу на них. Бо по суті це навколо ісламіське сектанство яке створила фашиська політична сила з Египту «Брати мусульмани». В цілому теж классична Єгипетска історія про Мамлюків.
От тепер невелика кількість радикалів, просто от так приходять вбивають людей трактуючи джихад на свій лад і ставлять весь світ в черговий раз раком. Справжня проблема зовсім не наявність атомної зброї, атомна зброя показник розвиненості суспільства. Реальна проблема — духи, яким запросто пройтись по курорту та постріляти людей.

Там війна з моменту поділу країни на Пакистан і Індію. Періодично вона переходить у гарячу фазу без застосування ядерної зброї. Тому ніяк не повпливає. Трамп більше має вплив на цей ваш аутсорсинг.

Навіть Уоренн Баффет позавчора вирішив піти на пенсію (є підозри, що його пішли бо він кладав в американскі бонди останнім часом по дуже багато). Те у що пішов Трамп по факту це зміна економічної моделі на планеті. В це складно повірити, але американо-центричний світ вже рухнув. А недовіра до уряду США, обраним народом США — автоматично означає недовірою до підпісів і по суті усіх документів які випускає цей уряд. Включно із облігаціями та казначейськими банкнотами ФРС, які вважались надійнішими за золото.
Так що коли уряд шось підписує типу устав НАТО із п’ятою статтею яка нсправді нічого не гарантує як з’ясувалось (єдина караїна по якій це застосовувалось були самі США 11 вересня 2001), або Будапешській мемораднум чи щось інше де з рештою закладено обман із ціллю в разі чого уникнути забов’язань в стилі Рокфеллера та Моргана, то насправді це матимете дуже суттєві наслідки. З рештою десь в Оттаві кажуть — король голий і це кінець, Японія головний тримач держ боргу США, вже стала скидувати американські бонди.

Там війна з моменту поділу країни на Пакистан і Індію.

не «країни» )) просто території під британським імперським мандатом

ЗЫ: уся індія на справді така сама територія так само як вони мають той самий вопрос так само на півдні ака бангладеш і тіко вже далі починаються вже помітні зміни починається вже індокитай

... якій індокітай в свою чергу з тімо саміма рівно ж «подільними проблемами» просто так сложилось що вони індокитай не мали едного британського імперського мандату і тому по виходу європейських загарбників поділились як змогли точніше як получилось а так історія рівно та сама і ще раз у середині самой індії поділи дуже точно аналогічні

Конфлікт, інцидент, агресія... Чому не «відкриті бойові дії»?

а чого вони перші почали не називать нашу війну війною

Станом на травень 2025 року:
Індія має населення приблизно 1 461 463 038 осіб, що робить її найчисельнішою країною світу
Пакистан має населення близько 255 220 000 осіб .

Ці дані свідчать про значну демографічну різницю між двома країнами, з Індією, яка має приблизно в 5,7 разів більше населення, ніж Пакистан.

яка має приблизно в 5,7 разів більше населення, ніж Пакистан.

Вже в кінці бронзової ери перестало діяти саме так, хоча це ідея древнього Єгипту — тобто стратегія виживання мурах. Винайдення технології отримання заліза з рештою призвело до перемоги греків над персами, з остаточною перемогою армії Александра Македонського над амрією царя Дарія. Стратегія була повернена Наполеноном Бонапартом, через дуже багато століть — бо багато людей стало потрібно з однією метою, кремніва фузея головна зброя того часу — була ефективна тільки при массовму залпу, бо била не далеко і була не точною. Чим більше рушниць одначасно — тим потужніша армія. Усе знову розвалилось під час першої світової війни, яка знову стала війною технологій. Тепер вже потужність армій стала поступово вимірюватись не кількістю людей — а кількістю та якістю : танків, літаків, гармат на кілометр фронту та наявністю боєприпасів і т.д.
Сучасну еру у віськовій справі відкрили американці із операцією Буря в Пустелі, де чисельно більша армія Саддама Хусейна яка була формально 4-та в світі була розгромлена за 100 годин із мінімальним втратами зі строни нападаючої коаліції. Тільки мандат ООН і міжнародне право не надали вожливості стратити смуттьяна Хусейна одразу, бо він капітулював.
Сучасна війна це в першу чергу віна економік та технологій. Буря в Пустелі — це супутникова навігація та розвидка, засоби зв’язку із шифруванням, вискоточні (ураженення цілі із першого пострілу) зразки зброї, направленне осліплення та дещорганізація супротивника спеціальними засобами, дрони та інша робототехніка, оснащення класичних видів озброєння приборами які дають абсолютну перевагу вночі та погану погоду і т.д. і т.п. А головне розвинена логістика та організація дій.

Ці дані свідчать про значну демографічну різницю між двома країнами, з Індією, яка має приблизно в 5,7 разів більше населення, ніж Пакистан.

ти зовсім трохи плутаєш реальне населення з реальним розподілом тіх хто до того пакістану якось реально відноситься саме з індійської сторони бо ж 90% реального населення на той пакістан тупо нас рать чисто виходячи з самого реального розподілу «5 разів більше населення» яке саме по собі чудово розділене на більш ніж 5 частин

... аж на стільки що роль «міжязика» займає так само досі імперський англійський як то реальну роль не хінді ідеологічну за наказом Партії

ЗЫ: за тім самім цензом до населення індії можна так само додати усі сусідні території як то непал бутан бангладеш бірма

ЗЫ: загалом і сам пакістан то і є ті самі індійські території та індійські населення просто мусульманські

ти зовсім трохи плутаєш реальне населення з реальним розподілом тіх хто до того пакістану якось реально відноситься саме з індійської сторони бо ж 90% реального населення на той пакістан тупо нас рать чисто виходячи з самого реального розподілу «5 разів більше населення» яке саме по собі чудово розділене на більш ніж 5 частин

По-перше, яка різниця, що там думає умовний дравід про умовного белуджа? Моді сказав воювати, значить буде воювати.
По-друге, ви переоцінюєте розгалудженість індійського суспільства. Роками в Індії виковувався надетнічний націоналістичний режим Хіндутва — по суті, фашизм рашківського розливу. Папа бурят, мама татарка — а син рускій хінду. Навіть сучасний індуїзм — вже скоріше уніфікована монотеїстична релігія, де Тримурті не дуже відрізняється від християнської Троїці.

По-друге, ви переоцінюєте розгалудженість індійського суспільства. Роками в Індії

... станом на якій рік я переоцінюю? ))

Роками в Індії виковувався надетнічний націоналістичний режим Хіндутва

якіма самімо роками? точні дати є? ))

по суті, фашизм рашківського розливу.

рашка ще стукала ложками в ворота кийова з боліт коли індостан вже були фашисти )) і так само не весь «ідиний і не подільний» а кожні в окремності

... власне сам інцідєнт «індостан проти муслімстан» то і є власне саме про це власне особливо інших об’єднуючих ідей у саміх індусів власне нема

у них власне навіть імперських ідей нема хоча би на відміну від того же ж китаю

Навіть сучасний індуїзм

плакалЪ (к) (тм)

від християнської Троїці.

що там православні вже прийняли папський календар? ось щойно паска співпала а що там на наступний рік? паска тупо визначається від дня сонцестояння і далі за місячним календарем і далі просто перша субота чи там неділя що там у православних християн за свято і всьо

... там оба два події чисто астрономічні інакше їх трактувати не можна бо ж вони тупо спостерігаються і не залежать від православ’я а далі «неділя» у всіх однакова (що слід вважати за велике досягнення)

... і тут #внезапно паска відрізняється у православних а ти мені тут заливаєш за відмінності від христіянської трійці у контексті індо пакістанського інциденту )) кловани

Пакистан возобновил авиасообщение, расходимся

Ніяк, в індусів відкриті кордони. Норм спеціалісти, хто там залишався, вільно переїдуть в Тай чи ще кудись.

Там інші умови та податки, ваш кеп. Тим не менше по багатьом прогнозам за 6 місяців в усьому світі буде нова світова фінансова кариза, це буде криза доллара як єдиної резервної валюти. Що зміниться в світі аутсорсу — абсолютно усе. Індуси як і українці в аусторсі працюють на зовнішні ринки, тобто на економіку до якої не мають жодного стосунку, те що вони виробляють майже не має попиту в самій Індії. Це звичайнісеньке старе добре батрацтво як і в колоніальні часи, тільки через посередників.
Як тільки зі схеми виключається виско-конвертована валюта, тобто та за яку продають — нафту та газ в першу чергу — основу сучасної цифвілізації, це усе розвалються як карткова будівля від торнадо.
Щодо нафти та газу зараз їх Індії продають за рупії, це треба брати до дуже суттєвої уваги. Брікс до якого належить Індія, ретельно готувались до такого варіанту розвитку подій.

відкриті кордони

так і є але є одне але

вільно переїдуть

не повіриш у них то є реальна проблема хоть війна хоть не війна вони би і раді хоч чучєлом но то є реальна проблема реально

Як думаєте, які будуть наслідки для аутсорс індустрії?

Прогнози діло невдячне.
Насправді, ніхто цього не знає і знати не може.

Але припускаю, що нічого не зміниться. )

Але припускаю, що нічого не зміниться.

Ващі припущення, власне як і будь яка інтуіція — базується на чомусь, зазвичай на закономірностях. І тут усе вірно — з обох сторін потужні збройні сили та ядерна зброя. Обом сторонам треба дуже сильно подумати перед тим як вести агресивні дії. Це зовсім не та сама ситуація коли задля подавлення соціалістичної революції в Гласго — уряд Британії перше в історії введе туди танки ,на які саме жителі Гласго більше усіх і задонатили серед усіх декілька років тому. Це демонстрація сили — проти якої соціалістам було нічого протипоставити, король примінив останній довід. Потім аналогічне подавлення тількі вже буржуазної революції танками в Будапешті, пізніше в Празі.
Радянькій Союз, щоправда, за допомогою танків в Фінляндії хоч і вирішив з рештою свої вимоги формально, тим не менше стратегічно програв — а Пітербург усеодно опинився в облозі під час другої світової. Тобто паска раставленна англійцями — спрацювала на 100%, щоправда зіграла на фашистів, тобто проти самої Британії з рештою. А вже Уінстону Черчелю довелось дружити зі Сталіним.
От зараз та же федерація із падінням ціни на нафту — матимете катострафічні фінансові наслідки вже літом. Світова ціна на нафту та газ — впала, і рентна економіка не матимете грошей на своє фінансування. Та з цьгого насправді виграє Китай, який швидше за усе зробить Юань резервною валютою принаймні Брікс. І самим Брікс не буде сенсу будь що виходити на ринок США щоби отримати доллар, бо сировину в першу чергу нафту та газ продають лише за доллар. Економіка США фактично втратить 2/3 своєї дутості, це дуже давно не економіка Рузвельта чи навіть Рейгана і фінансова бульбашка незабезпечених грошей лусне.
Історія ніколи не повторюється як є, тим не менше має цикли.

Вони в стані війни вже більше 50 років, та по факту діє перемирря. Як бачите жодні папірці про наміри нічого не гаратують, навідміну від 200 ядерних зарядів які дуже охолоджують будь які гарячі голови. Будь який лідер перед тим як віддати наказ, має сильно-сильно подумати — бо може отимати ядерну боєголовку собі прямо під зад, і жодний бункер не врятує.
Інценденту вже тиждень — та воно соболиво нікуди не пішло. А от в Україні, яка на вимогу США позбавилась ядерної зброї — кожний день повний спекрт.

А от в Україні, яка на вимогу США позбавилась ядерної зброї — кожний день повний спекрт.

Не на вимогу США,а на пропозицію отримати гроші.

Це був безальтернативний шантаж. Нащо молодій Україні треба було раптом американскі гроші будь що ?
Дуже просто розрахуватись із федерацією Ельцина за газ на опалюванний сезон, та бензин та солярку на посівну та уборочну. Нафта та газ — критичні ресурси для сучасної світової економічної системи, без них в прямому сенсі буде холодно в тому числі смертельно, у великих містах буде взагалі не можливо жити. Багатоповерхівкі критично залежні, це не хата в селі яку можна топити дровами та кізяком. Також не буде чого їсти — сільгосп техніка і транспорт критично залежні від вуглеводного палива. До преходу в інший технологічний уклад на базі енергетики із відновлювальних джерел та атомної енергії, так і буде.
Як не дивно, та єдиний спосіб не віддавати ядерну зброю і не опинитись з рештою там де ми опинились за 30 років — було йти віною не федерацію із нашої сторони. Тим не меше віддати абсолютно усю зброю включно із тактичною, це було тотальний ідіотизм. Тактична зброя ніяк не загрожувала США, вимагав віддати і тактичну зброю ще Єльцин, який хотів тримати Україну за дупу саме з метою мати змогу зробити те, що намагаєтья зробити його наступник. Там ідея була та сама — що в Будапешті, Празі та Грузії. Вийшла — Радянсько-Фінська, або Лівонська.

Нащо молодій Україні треба було раптом американскі гроші будь що ?

Саме так. Гроші потрібні були не Україні, а конкретним людям.

Нафта та газ — критичні ресурси для сучасної світової економічної системи, без них в прямому сенсі буде холодно в тому числі смертельно, у великих містах буде взагалі не можливо жити.

Які міста? Яка сучасна економіка? Яке благо для інших?

Я якось в Епіцентрі вибирав батареї для опалення. А поруч пара теж вибирала батареї.
І от чую діалог: батарей із заданим січенням немає, є менші. Але якщо поставити на той стояк без байпаса з муфтою-перехідником, то батареї будуть теплі, а у сусідів по стояку стануть холодніші.
На що та дівчина відповідає: «ви так говорите, наче мене це повинно їб*ти!»

В Україні заради особистого комфорту всім начхати, що там навіть у сусідів по будинку.
Треба захерячити прибудову на палях, закривши сонячне світло сусіду знизу?
Та пофіг!
zemexpert.kh.ua/...​troi-dizain-oboi-8-1-.jpg
encrypted-tbn0.gstatic.com/...​q-Y7p4qE7qCLF-h9ieRa8VA&s

Треба замок причепити до багатоповерхівки?
Та пофіг!
photos.wikimapia.org/p/00/02/62/13/39_big.jpg

А ви тут про міста і загальне благо)))

Станом на тоді насправді усім. Особисто я в : 94, 96 та 98-99 на собі дізнався як це коли в зимку треба в хаті сидіти сильно одягненним, а останній сезон то вже було і веїрне відключення світла. А от те що батальйон Монакко отримав купу бенефітів по виходу із того — так отримав, власне тому і в князівстві сидять. Хоча туди фактично не можливо дістатись без потрапляння у Францію чи її тереторіальні води. Тобто ще напевно дуже давно, була домовленність. Як пам’ятаєте був скандал — щодо укараїнської зброї в Іраку, із прямим звинуваченням головних очільників цього батальйону. Франція озброювала Хусейна абсолютно відкрито при цьому.

Вривайся в третю світову! ©

Вона вже не можлива після реалізації Манхетенскього проекта і проекту Курчавтова. А друга холодна йде повним ходом — де ви живець на ресурсну диктатуру із рентною економікою, щоби провалити світови ціни на енергетичну сировину — нафту та газ. Як бачите це успішно було зроблено.

Підписатись на коментарі