Порадьте, будь ласка, курси для data analyst

Вітаю, майбутні колеги дата-аналітики!

Дуже цікавить ваш досвід прийому на роботу джунів — можливо, помічали якусь кореляцію між пройденими курсами і рівнем знань кандидатів? І також поділіться, будь ласка, досвідом навчання та пошуку першої роботи.

Я наразі шукаю для себе курси. Розглядав Hillel, але там програма виглядає дуже слабко. Mate Academy виглядають привабливо, але дорогувато. Думаю, чи варті вони тих грошей. Може, ще якісь варіанти порадите розглянути або маєте досвід з тими школами, що я назвав?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

В далекому 2019 році я витратила кілька місяців і певну суму грошей на курс Python від Cursor. Вибір зупинила саме на цій школі, бо вони обіцяли допомогу з працевлаштуванням. Як можна здогадатись, найбільша допомога, яку від них дочекались — пару онлайн-лекцій з рекомендаціями як скласти резюме та готуватись до співбесід. На цьому все)) Власне, після того не довіряю жодній школі, яка позиціонує свої курси як «для початківців» або «з 0 до першого оферу».
В IT я таки потрапила, але пізніше і зовсім непомітно для себе (вирішила змінити роботу, почала шукати вакансії, релевантні навичкам та досвіду, вийшло, що я — дата-аналітик).

Власне, якщо починаєте зовсім з 0 і хочете на готовий курс — чому б і ні. Але очікувати, що робота з’явиться разом із сертифікатом про успішне завершення я б не стала (що б не обіцяли всі ці школи). Якщо якісь знання вже є (+ гарна англійська), можна пробувати потрапити на курси від IT-компаній, після яких можуть запропонувати стажування. Це складно, але реально.

Ще варіант написати чату gpt свої побажання щодо кар’єрного шляху, які знання/навички вже маєте, і щоб він склав перелік того, що треба довчити, і ресурсів, на яких є ці матеріали.

P.s. щодо рівня знань на першій співбесіді саме на позицію дата-аналітика, мені допоміг хороший досвід з SQL (cte, window functions і т д), який я мала завдяки роботі (а не курсам) і якісь загальні знання Python (для такого мінімуму курси точно не є необхідними).

Підписатись на коментарі