Кажуть, скоро айтівці залишаться без роботи... схоже, не тільки айтівці... Обговорюємо AI музику
Вражає якість музики, створеної за допомогою штучного інтелекту, що з’являється у 2025 році на ютубі...
Кілька прикладів:
Що думаєте з цього приводу?
Вражає якість музики, створеної за допомогою штучного інтелекту, що з’являється у 2025 році на ютубі...
Кілька прикладів:
Що думаєте з цього приводу?
Будь-яке генеративне мистецтво — це тупік.
Подумойте про наступне: зараз немає абсолютно ніякої проблеми без ШІ створити текст, створити мелодію, гармонію, знайти вокаліста, який це нормально виконає, музикантів, які це зіграють, записати, обробити, звести.
Результат буде нормальної якості, але це не буде мистецтво. Це шлак, придатний хіба що для того, щоб грати на фоні. Він не має художньої цінності. Як згенеровані ШІ картинки, які ліплять на початку тексту. Мозок їх просто ігнорує. Вони не цікаві.
Мистецтво не існує без митця. Це не високопарна максима, це факт. Розвиток генеративного ШІ це дуже чітко демонструє. Чорний Квадрат — це мистецтво, а найкрасивіша генеративна картинка — ні. Вуличний музикант, який волає у переході мимо нот — це мистецтво, хоч і хєровеньке, а середня композиція від ШІ — ні, хоча якість у нєї на вищому рівні.
Мистецтво — воно має бути актуальним, тобто мати посил, зміст, який доноситься до глядача певними художніми засобами. І саме він є первинним, з нього починається і пісня, і картина, і книга. Митець цей зміст має бачити, помічати, і втілювати. ШІ, звісно, помітити його не здатен.
Впевнений, що будуть існувати і вдалі ШІ-генеровані речі, але вони будуть випадковістю, не закономірністю.
ПС Сука вийшов п****ць який снобістський текст. Прохання не сприймати його у ключі «ви усі бидло і ніхуя не розумієте у мистецтві, зараз я вас навчу».
Ну, «Чорний» то не мистецтво
Як і «висморкався на полотно».
Це щось хайпове і все.
Чорний Квадрат — це мистецтво"Чорний" то не мистецтво
квадрат — символізує колесо програмування, чорно-біле — відповідно 0 1
:)
Якщо його обвести в коло, то символізував би армію: кругле тягнути, квадратне котити.
З постійним reinventing wheels нікуди програмування і тягнути не треба
— «квадратне колесо» як символ природньо вписується в суть програмування. Хоча і спершу був написав тільки якісь окремі його підвиди, а потім чого мелочитися — має бути програмування взагалі. А чорнобілі 01 то походу, і не більше ніж мистецькі деталі.
Ну це мистецтво, в певному сенсі. Бо він був перший, хто зробив/показав/продемонстрував щось там. В тому-то і справа, що витвір мистецтва не існує сам по собі, він невідʼємний від свого творця, і від часу/історичного моменту, в який він був створений.
Наприклад, Мона Ліза — це мистецтво, копія Мони Лізи — це ремесло, якою би технічно досконалою вона не була.
цікаво, як можна виявити найпопулярніші на сьогодні (де)генеративні пісні на ютубі ? )
кількість переглядів та лайків — це ознака якості чи ні?
Дякую за посилання! Потестував (де)генеративне мистецтво ;-) (suno та riffusion), ось результат:
Перша спроба — задав простір для творчості з загальним промптом «fantasy tavern». Cгенерило досить непогані пісні на англійській, як на мій дилетантський смак; не знаю чи сподобалося б найтів спікерам, сам я не помітив якихось вад:
The Wandering Bard (2 варіанта)
suno.com/s/oftow2FBmwzaoCmQ
suno.com/s/Qx6E14duyzqhsf8Q
Dance of the Mossy Mug (2 варіанта)
suno.com/s/OSk09l6t3UybodhX
suno.com/s/II2L314EIXuzJxnm
Потім я спробував задати готовий текст, обрав хіт «Києве мій», але обидва сервіси відмовили без чітких пояснень, напевно через копірайт.
Тут я згадав про свої тексти і замовив пісню на власний літературний переклад «Відьмак — Пісня Прісцилли українською».
Перший варіант — отримав якийсь танцювальний шансон а-ля Зібров чи Поплавський ;-)
suno.com/s/Hd4tKrZ28Fkra5FJ
Другий варіант вже краще — жіночий вокал:
www.riffusion.com/...ce-4f33-aee7-37092ff3c5d5
І насамкінець забодяжив рок-баладу із своїм перекладом пісні до кінофільму «Останній дюйм» (2 варіанта):
suno.com/s/F8pHDrTqcz2K2eX2
suno.com/s/lM7ae9aWvLKzsEDv
Тут я вже помітив проблеми з наголосом "на бІгу"/"на бігУ", "душІ"/"дУші", "клопІт"/"клОпіт" і таке інше.
Але в цілому — вельми вражає, не чекав такої якості.
Англійською суно 4.0 непогано вміє, от для цього роліка я взяв декілька кадрів і згодував чатжпт щоб він написав мені промпт для суно, а суна вже згенерувала, вважаю що вийшло непогано як для фонової музики
Update: щодо цього
Потім я спробував задати готовий текст, обрав хіт «Києве мій», але обидва сервіси відмовили без чітких пояснень, напевно через копірайт.
Тоді я кардинально змінив текст і замовив пісню «Котику мій», ось що вийшло:
folk версія
suno.com/s/dlYTN3oulpn8oM78
rock версія
suno.com/s/I3nfEWUnvVusxDow
переслухав... усе супер )
............................
можна ще спробувати такі тексти:
1)
ЗМІСТ
Передмова 4
Тема 1. Основні поняття та принципи дослідження операцій 5
Тема 2. Методика проведення дослідження операцій та методи економіко-математичного моделювання 12
Тема 3. Задачі та моделі оптимального розподілу ресурсів 21
Тема 4. Транспортна логістика. Оптимізація транспортних перевезень 25
Тема 5. Транспортна задача із заборонами 35
Тема 6. Виробничі функції 42
Тема 7. Динамічне програмування 50
Тема 8. Моделі управління та оптимізаційні задачі управління запасами 60
Тема 9. Мережне планування та управління мережами 74
Тема 10. Моделі мережного планування 85
Тема 11. Моделі сіткового планування і управління 97
Тема 12. Задачі масового обслуговування 104
Тема 13. Теорія ігор і прийняття рішень 110
Тема 14. Прийняття рішень в умовах повної невизначеності 123
Тема 15. Стохастичне програмування 134
Тема 16. Багатоцільові задачі та методи їх розв’язання 140
Список використаної літератури 144
2)
Отак подивишся здаля, на москаля.
І ніби справді він людина,
Іде собі, мов сиротина,
Очима — блим, губами — плям,
І десь трапляється хвилина,
Його буває навіть жаль,
А ближче підійдеш — СКОТИНА !
3)
Людина має право на утому...
На те, щоб не утриматись від сліз...
Сховатися від світу в себе вдома...
Або втікти у тихий темний ліс...
Людина не залізна... Вона може
Стомитися від всього в якусь мить...
До інших стати трішечки ворожа
І виказати все, що їй болить...
Засуджувать не треба поспішати,
У душу заглядати їй не слід...
Людина має право не встояти,
Не втримати на плечах цілий світ...
Людина має право на невдачі,
На помилки, падіння у житті...
І ці моменти слабкості не значать,
Що має потонути в каятті...
Людині треба просто розуміння,
Не осуд і не жалість — співчуття!
Не треба в неї кидати каміння,
Стомитись може кожен від життя...
Не слід казать: «Мені б твої проблеми!
Є ті кому ще важче ніж тобі!»
Це вірно,та душа у всіх окрема...
Не слід усіх судити по собі...
Ми люди — ми не роботи залізні...
Ми можемо стомитись в якусь мить...
Причини можуть бути зовсім різні...
Людину треба просто зрозуміть...
Хтось може крикнуть в запалі щось грізно,
А потім шкодувать за ті слова...
Пробач йому -людина не залізна...
Усі ми робим помилки бува...
Щодня в метро, у черзі, чи крамниці
Ми бачимо розлючених людей...
Здається, їм дай волю посвариться,
Сварилися б невпинно цілий день...
Але, якщо замислитись, а може,
Усе насправді зовсім навпаки....
Стомилися, тому такі ворожі,
Чому б не простягнути їм руки?
Згадайте, чи ви самі не робили
У запалі в образі щось таке,
Що стримати у мить ту не зуміли,
Щось геть на вас не схоже і гірке...
Щасливі не кричать тобі у спину...
Кричать нещасні, ті кому болить...
Не слід судить людину — бо людина
Не втриматися може в якусь мить...
Давайте станем трішечки добріші,
Розбудимо у серці співчуття...
І стануть зразу люди щасливіше
І легшим стане в кожного життя...
Давайте будем іншим дарувати
Тепло своє підтримку і добро...
І навіть коли важко пам’ятати,
Усі ми люди, щоб там не було...
(І.Огнєва)
4)
Потестував (де)генеративне мистецтво ;-) (suno та riffusion), ось результат:
Перша спроба — задав простір для творчості з загальним промптом «fantasy tavern». Cгенерило досить непогані пісні на англійській, як на мій дилетантський смак; не знаю чи сподобалося б найтів спікерам, сам я не помітив якихось вад:
The Wandering Bard (2 варіанта)
Dance of the Mossy Mug (2 варіанта)
Тут я згадав про свої тексти і замовив пісню на власний літературний переклад «Відьмак — Пісня Прісцилли українською».
Перший варіант — отримав якийсь танцювальний шансон а-ля Зібров чи Поплавський ;-)
Другий варіант вже краще — жіночий вокал:
І насамкінець забодяжив рок-баладу із своїм перекладом пісні до кінофільму «Останній дюйм» (2 варіанта):
Тут я вже помітив проблеми з наголосом "на бІгу"/"на бігУ", "душІ"/"дУші", "клопІт"/"клОпіт" і таке інше.
Але в цілому — вельми вражає, не чекав такої якості.
експерти і любителі рок-музики... оцініть за десятибальною шкалою )
(бо я не розбираюся)
www.youtube.com/watch?v=Dy6MpsDPKts
Я не ксперт, але на мій смак too generic
але можу сказати, що звучить якісно, тому тут є цінність
Відео за посиланням 11 років. Щось мені здається то не АІ генерував.
я вкинув реальну пісню, щоб було з чим порівнювати згенеровані,
щоб експерти не звинувачували мене у відсутності слуху )
ну ось тепер думаю шо ти прав
аудиторії яка не впізнає артистів втюхать таке справді вийде )
нуль цінності, навіть якщо б це буля пісня від якогось гурту
на дискотеці чи на весіллі зайде норм)
Коли словам сотня років і їх співають діти — ось це вічне
youtu.be/...q2pfA?si=JJ0ksPfLsYRNB1N9
Коли мелодії 400 років і її набирають на електро — це вічне
youtu.be/...YO6M8?si=CiO6cWQ5XtMcTCNb
А те ото шо намудохано в Ші — не музика, а колупання в носі
А те ото шо намудохано в Ші — не музика, а колупання в носі
це заздрість )
Для мене це білий шум, але я скажу що 90 відсотків музики не краще в світі. Тому цінність нульова.
Nine Inch Nails, Daft Punk, Radiohead, Muse, Placebo, Massive Attack, Depeche Mode, Rammstein, Бумбокс, старий Океан Ельзи.
Ніякого резонансу якщо чесно, був б у цьому списку Боріс Бланк чи Марк Нопфлер хоч щось
А в мене ніякого резонансу від Марка Нопфлера
Але це справа смаку, мені наприклад не подобається Guns N’ Roses, але ця музика точно має цінність і я розумію чому вона популярна.
Тому питання смаку не треба змішувати з цінностями.
Боріс Бланк
Yello?
У них досить багато експериментальної музики, яка... Вельми дивна 🤔
Мені у них альбоми з кінця 80х лише подобаються
Але без Дітера та Yello, Борис може б і не став тим, ким є.
Взагалі дивна група.
Перший період музонну таке собі...
Дітер співати навіть не вміє 😁
Але ось вони де...
Хоча я навіть не знаю чи дуже вони популярні поза колом любителів 🤔
Я хз, у колах тз аудіофілів Yello Limbo це еталон щоб поганяти аудиосистему, як раз багато сінтетики, модів, чотко розведені канали, є басок. Першу пластинку я послухав десь у 1988, це був Flag з дикою the race на 8 хвилин, з того моменту захопився і як і Крафтверк це моя база. Крафт є зведений у atmos і це окреме задоволення. У
колах тз аудіофілів Yello Limbo це еталон щоб поганяти аудиосистему,
Слуханув
Нічо там нема на чому тестувати, хіба шо басок але на басок є кращі )
Не з тими аудіофілами ти дружиш ))
Тестувати треба на оркестрах де складні швидкі переходи й інструменти з широким діапазоном, від органа до цимбал.
На паршивих системах ти не почуєш чітких переходів баса, бо в глибоких октавах <70гц теж бувають ноти уяви, не почуєш там дихання співачки чи звук педалі рояля чи овертонів інструмента чи високі частоти будуть замазані під час басової партії чи будуть артефакти цифрової обробки чи все одразу
На електроніці взагалі це не йде, ну тестувати, бо електроніка by definition не має цього
Коли ти чуєш детальку в складному переході, яку ніхто не чує в своїх beats — ось для цього аудіофілія
Так, нема кіловату, не ті системи. Можеш свою кіловатну елітну описати, щоб знати до чого тре намагатися дотягнутися.
Та при чом тут кіловат.
Можеш прикалуваться канєш флаг в руки
Будь-що що зведено для мас маркету — зведено для того щоб звучати гарно на ейрподах УЖЕ в студії щоб ти все почув шо тобі положено
Тестувати на треках з ютуба — уже фейл, як мінімум треба якісний лайв запис з якісного мікрофона на якісний рекордер. Офіційний бутлег наприклад як свого нема
Короч, це безтолково, тестуй далі на йелло але не позорся тоді своїми аудіофілами з умним відом хоч
Так дай приклад ідеалу, що ти зливаєшся як соска, мас маркет, ейрподси, навали брендів, покажи свою кдп, які бас ловушки, саунд панелі, тощо. Можеш приклад ідеального трека на tidal чи qobuz, там нормальний лослес
Ну записувати треба лайв я ж тобі написав
Навіть звичайна гаражна банда з бас-гітарою і електро і співачкою має пускати всіх через компресор. В лайв записі ти чуєш всіх як є і можеш потім порівняти що ти чуєш з тим що чуєш в записі
Береш якийсь інтерфейс з півдесятка мікрофонів, п***уєш на оркестр і записуєш. Приходиш додому слухаєш через своє
Нема ідеального трека, то все дроч
Щоб знати що ти слухаєш як мінімум треба знати референс. Як ти можеш тестувати на треку з ютуба коли ти не знаєш як воно звучить крім як з ютуба? ніяк. Ти можеш тільки ходити по форумах і читати анонімусів які так само не чули його ніде як з ютуба.
Протестувати частоти можна на сінусоіді банальній чи на шумі, для цього не треба супер пупер трек
Якщо по простому на авось, якийсь запис лайв оркестр з басами й цимбалами й купою інструментів з швидкими переходами і великим діапазоном. Зразу розбираєш його слухаєш стопіцот раз, щоб напамʼять деталі й сюжети знати, потім можеш пускати його через шо завгодно. Тобто навіть в цьому варіанті — це твій особистий тестовий трек. Ну в мене такий bohemian rhapsody, і ще пару, тільки це нікому крім мене не поможе. Суть в тому що він має просто бути складним і мати деталі, і ти його маєш просто знати як плять горбики й впадинки на тілі дружини (ну чи коханки)
У тебе токени до ллм не закінчуються ? Якийсь Vic від аудіо. Напиши вже свій сетап чи коротке слово Злився.
Розмечтався
А я люблю попіздєть, особливо про аудіо
> свій сетап
Don’t trigger me
Обзавівся другим fireface ufx iii шоб не трогать перший
монітори hedd type20 mk2 і пара старих Adam a7x + сабік окремий
вуха за 20 баксів дешеві, якось знімав частоти з кількох вух різних прайсів для тесту на вимірювальний мікрофон — і повір студійні навухі за 20 баксів мають всього лише мати хорошо паролона шоб не давити на макітру :) так шо я не просто тобі про вуха писав рілі. Ну мабуть будь-яке гамно все одно купляти не слід, але різниця між прайсом в 20 і 200 в звуку мінімальна. Ти заплатиш за якість матеріалів і бренд якщо брендові, ну і може фічі якісь типу якогось кучерявого зручного складання на шиї ітд
Колонки то вже другий разговор, кіловат чи не кіловат то непринципово. Просто на малих потужностях якість колонки не має сенсу якщо ти не слухаєш її близько, краще вже слухати у вухах
Оці вуха
www.thomann.de/de/the_tbone_hd_815.htm
Чудесні просто, репліка чогось брендового, колись знав але забув чого саме.
В принципі я не любитель слухати через вуха, і не скажу що особо перебирав теж. Бо сетап в мене заточений на колонки. Якщо хочеться супершикануть можна шото й покруче взять і заточить на вуха в такому разі.
в принципі ще не було чогось такого що я в цих вухах почув інакше ніж через монітори, купив би інші, але з іншого боку я і не можу сказати що слухаю годинами роялі й оркестри через них теж. Yello в них абсолютно однаково звучить :)
Take it as it is
Yello в них абсолютно однаково звучить :)
все таки прибрехав
з 1:08 по 1:30 на моніторах чути набагато краще всякі високочастотні кльові кліки й клацання, схожі на краплі, такі вони watery, у навухах в принципі чути але не такі виразні й не такі кльові і зовсім не схожі на краплі. Якщо чуєш їх у своїх вухах як краплі — в тебе кльові навушники, якщо не чуєш і ти аудіофіл — пошукай такі щоб чув там як краплі.
Думаю це якраз мої навухи не реагують вчасно на сигнал
ось тут той самий фрагмент де кліки чути разом з бульканням набагато виразніше, так шо помітно навіть просто на айфоні
www.youtube.com/...watch?v=LdEI-A7UDr0&t=88s
www.youtube.com/...atch?v=EkJHVEfcuKQ&t=119s
якби я цей трек слухав тільки в релізному варіанті і на чомусь менш-задроченому ніж мої монітори, я б мабуть ваще не помітив що там взагалі якась клікально-крапельна водичка в налічіі, думав би просто кліки, доки на концерт не сходив би. булькання час від часу проскакують окремо, але їх там більше ніж те окремо
так шо в чомусь ти таки переміг, можна на цьому треку тестити
ну і в принципі я думав це фул-електро, але тепер мені навіть зайшов yello )
Чую кліканья і «водичку» на своїх дешманських DT 770 та Fiio K7.
P.S. Композиція — якесь специфічне творіння для «цінителей» :)
О точно dt770 це та моделька з якою томан репліку робив, схожа на вигляд, але канєш я свічку не тримав, може й варто розкошелитись
На тих лайвах добре чути, спробуй той самий кусок на релізному треку, в мене звучить розмитенько і так єлієлі у вухах, клацання чути але зовсім не так вони звучать
www.youtube.com/...watch?v=D_ksYVM2cWY&t=67s
тут кліки+крапельки у вухах я чую просто як кліки, тільки на колонках чути що вони мають там чутьчуть водички
Ну якісь кітайсьскі вуха за 32є, а який усілок та стрімер, блок живлення, дроти і все таке інше. Тобто мені мій сетап за 10к викинути, взяти за 32є навушники і все, повний кіловат ? От я лох, завтра замовлю, оце відкриття, чому я раніше на реддіті роками дрочився, коли на рідному доу таки таланти. Ех ...
який усілок та стрімер, блок живлення, дроти і все таке інше. Т
яібу чувак ти не читаєш
Який ще блок живлення дроти і таке інше, в мене не пасивні колонки
Тобто мені мій сетап за 10к викинути,
Можеш викинути, тобі він ума явно не добавив. Понти як і твої друзі аудіофіли
І що в тебе за сетап, містер аудіофіл? Давай вразь мене. Зуб даю ти з тих людей що пускають 192/32 через rca з позолоченими контактами
В лайв записі ти чуєш всіх як є і можеш потім порівняти що ти чуєш з тим що чуєш в записі
тобто в лайві компресори не використовують? ))
Використовують але ти маєш порівнювати що ти чув сам з чимось що записано що ти чув сам
Ну я тобі он скинув два лайви де різний звук з різними деталями вираженими
Це просто для порівняння.
З чим ти порівняєш релізний трек? Якщо ти не інженер що його зводив, ти його ніколи не чув.
Просто ніфіга в запису лайва не все так як ти чуєш. Мікрофон має свої обмеження по дд в тому числі + додатковий мастерінг все одно роблять, і я майже впевнений що компресор так само використовують. А ще банально різні умови прослуховувавння — на концертному майданчику зі своїм рівнем гучності і своїм ДД і вдома з зовсім різним рівнем гучності (ви ж не слухаете >100dbc вдома? див equal loudness curves) і зовсім іншим ДД (відкрите вікно з шумом машин, шум девайсів ітд).
Це якщо одним мікрофоном пишуть, а не окремо кожний інструмент (зі своїм компресором) а потім зводять це все разом з записом толпи.
Взагалі, якщо говорити про акустіку (не навушники), то тут куди важливіше ФЧХ ніж АЧХ, вона впливає більше на те як зрештою вуха і тіло будуть сприймати звук. Тут, дійсно, якщо лайв записаний чесно, то куди більше можливості це оцінити (бо обдовбаний звукач не разкромсал сцену на свій лад), але казати що компресор — це те що вбиває звук, трохи дивно, бо він використовується на кожному етапі, ще навіть до того як він вийде з колонок на концернтному майданчику.
Зрештою аудіфіліядрочерство — це постійне порівняння, не бачу чому не можна порівнювати саме на тому матеріалі, який будеш слухати. Наприклад якщо я послухав один якісно зведений на студії трек на 100 аудісистемах я теж можу робити певні висновки так само як ви по прослуховуванню лайвів. Але напрядчи я хочу робити вдома звук як на концерті для порівняння.
Якщо записувати yello то справді ніхера не так
Якась гаражна рок банда компресує максимум кожен інструмент в лайв щоб просто вирівняти всіх, і пускається це не через пищалки консумерські а хоча б через серйозні колонки. Ето хоть шото
Якщо записувати оркестр без всякої електромутоти то все прекрасно так.
Орган видає нижче 20гц навіть піаніно видає 40 шо недоступно більшості консумер систем, почути деталі в усьому діапазоні що там є через колонки — треба знати що там є для початку
Мікрофон має свої обмеження
Ну так правда, кожен девайс має обмеження. Неможливо видати з одного конуса якісно баси й високі так шоб все було прекрасно, а в навушниках це фізично нереально. В навушниках в тебе нема навіть справжнього стереоспоийняття. Бо в живу ти чуєш ОБОМА вухами усе одночасно з усіх боків.
і мікрофони теж треба кілька
Ну так я про це і кажу, що диванний аудіофіл не маючи з чим порівнювати не то шо якість оцінити не зможе, він навіть не зможе зрозуміти коли його суперпупер наворочена сістема за 10к має якийсь здутий конденсатор. А слухаючи Yello не відрізнить дісторшен синтезатора від дісторшена колонки
Театри вбухують сотні тищ на людський звук — це от нехер делать, хіба не знають вони ото що послухати yello — показник великої якості. Балбеси треба їм доу читати
тут куди важливіше ФЧХ ніж АЧХ, вона впливає більше на те як зрештою вуха і тіло будуть сприймати звук.
Ну це вже пішло канешно але критично ще реакція на сигнал. Коли в тебе басова діафрагма ганяє літри повітря, вона фізично нездатна видати деталі в високих. Тому і роблять багатополосні системи. Це тобі от наушники — одноголосний дінамік, хоч там вони 500 баксів коштують
От я канешно згоден що мої вуха китайські за 30, але за 300 баксів я ніфіга кардинально краще не отримаю. Може за 1000 вони й видадуть, але сорян за 1000 я скоріше куплю ще собі колонок ніж хитрожопі наушники
компресор — це те що вбиває звук, трохи дивно,
Ну я не кажу що вбиває, але коли воно на ютуб звідкись попадає — воно як мінімум десь було конвертовано пережато. Ти не знаєш шо з ним робили просто. А робили з ним звісно те що я кажу — підтягували щоб звучало кльово в ейрподах
Просто не все шо акуратно відтворено, приємно звучить через динаміки розміром з сантиметр
Ну це вже пішло канешно але критично ще реакція на сигнал
і ще мінімум з п’яток параметрів, де ми прийдемо до впливу приміщення і неможливість його відтворити вдома
Тому і роблять багатополосні системи.
але їх треба ще звести, інакше це буде просто 3 дінамика в ящику, навіть якщо кожен по 1000$
а потім ще запитати електрично це треба
Ну так, і те теж
То звісно.
Але тут панове шукають ідєальную пєсню просто на якій можна потестити рандомну систему з наскока
yello limbo басок качає — значить все тіптоп все якісно, лаве не даром відлистано ;)
я послухав один якісно зведений на студії трек на 100 аудісистемах
Абсолютно, бо в тебе є референс для порівняння
Згоден
На моїй пам’яті як раз the race і був їх першим хітом, який по радіо ганяли дууже часто (я про угорські радіостанції, бо у ті роки з них «нові» речі слухав)
Крафтверк, ну теж 👌
Сінти це було круто тоді.
JM Jarre — Ethnicolor, Diva ще
Daft Punk, Massive Attack — электронику тоже за музыку многие не считают. А за отсутвие в списке Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppeline вообще готовы бригаду патлатых инквизиторов выслать на адрес с удушением гитарной струной иеретика.
Так я вважаю що
Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppeline
Також цінна музика
Просто назвав ту яку вважаю цінною + ще й мені подобається
А не вважати музикою якісь жанри це від обмеженого світогляду. Я поважаю поп чи k-pop музику, хоча самому подобається не великий відсоток такої музики
youtu.be/...EmOMU?si=gBBotPzKDRgRzsU1
youtu.be/...lsyYY?si=MeDibMgkotUlX4he
від останньої взагалі сироти по шкірі йдуть, особливо коли вживу слухаєш. і такий ефект кожного разу, хоч чула багато-багато разів
Дуже непогано!
Але мені ближче
www.youtube.com/watch?v=ZPdk5GaIDjo
Ото ви наспамили прикладів)))
Було би цікаво почитати про процес створення: які LLM чи сервіси юзали, чи потрібно було допилювати напильником, і т.д.
Ви що про кожну тему будете створювати? Коли буде порнушка? Там теж акторам скоро несолодко буде
капець... оце конвейєр... і таких нових каналів вже безліч... з’явилося у цьому році...
www.youtube.com/@LyricsNeuro/videos
слухайте, а є ще така тема — голографічні зображення... воно якось розвивається?
уявіть собі... через кілька років... ви собі засинаєте... а отам у кутку об’ємне зображення вам грає колискову )
www.youtube.com/watch?v=4M3mgSzFkws
(або дід Панас казку розказує)
Ну приблизно як вилити три відра фарби на стіну і якщо це живопис, то нагенероване ШІ можна назвати музикою
зовсім не так... візьми тільки аудіо... дай послухати випадковим людям...
усі 100% скажуть — музика як музика... і ніхто не скаже що це ші
усі 100% скажуть
ну так покажи їм Давіда — вони скажуть ну пісюн як пісюн
в цій «музиці» нема ні якогось сенсу, ні чогось високого, ні краси, ні емоції, ні протесту, ні мейнстріму, ні віртуозності виконавця. То що в ній? Порожнеча
нє, вони скажуть, що несправжній
а в даному випадку голос як справжній, ніхто не відрізнить
в цій «музиці» нема ні якогось сенсу, ні чогось високого, ні краси, ні емоції, ні віртуозності виконавця. То що в ній?
Я хоч і не такий категоричний до масмаркету, як автор посту, але ти зараз описав 90% сучасної музики, яку створив не ШІ
Ну навіть паршивейша попса хоча б має виконавицю з цицьками чи виконавця без, на концерт якої/го можна сходити й покачати батонами, взяти автограф шолє
Хотя можу й погодитись мабуть, але це гірше за попсу навіть. Не знаю навіть як це оцінити. Ото мабуть «музика як музика» хіба
прикол у тому, що значної кількості цих пісень не існує в іншому варіанті — з живим виконавцем...
і ще ти можеш узяти свій коментар, і ші зробить з нього хіт )
ну чого, я можу легко
коментар узяти-начитати
стадіон зібрати-розкачати
щоб у тисячі кобіт
потекло під мегахіт ;)
ШІ та Suno суне й суне
та красуням не присуне...
Можна просто перебор,
винчик, зорі, просто ля,
вечір, цьомчик, циці, дупа...
очі, подих, мокро там десь
гаряче...
І я!
нє... ну все-таки вірші чатджпт ще не вміє писати
тут треба руцями...
Не пробував, але пофіг
Воно тому й мистецтво що це митець щось виражає, а ти потім бачиш/чуєш
Це спосіб спілкування і не тільки, воно багатогранне й багатовимірне. Коли воно щось в тобі торкає, ти навіть не знаєш, не розумієш що саме, просто відчуваєш, просто хочеш бачити чути це ще
А з Ші це десь як на кірпічну стіну дивитись і милуватись красою гармонії
Та ж Sia доволі популярна, але лайв виступів (без фонограми або плюсу, викрученого на максимум) у неї просто немає
Тобто у слухача немає можливості дізнатися, чи є у цієї співачки голос. По факту це просто людина, яка стоїть на сцені, поки на концерті грає запис з флешки
З таким успіхом можна сходити в клуб, включити запис ШІ музики, а на сцену, для виду вивести випадковий танцювальний колектив
В дупу май! Врубай Фрістайл!
Обираємо вітчизняне!
Дагараєт свєча, зажжоная табой...
Порылся в сабже аж интересно было. Погенерировал даже не много.
Пока рано говорить, хотя перспективы есть. Композиция то такое — ничего интересного не ждешь конечно, как в принципе и от любой попсы где главное вокал. А с вокалом беда — сухо. AI не понимает эмоционального подтекста (а если б понимал то я б начал боятся) и не умеет правильно расставлять акценты. Поэтому такое.
Вот знаете куда бы Lounge/Smooth Jazz типа что-то что играет в фоне часами подошло б. Может быть вообще непрерывная генерация для какого нить банкета или просто людного места А че прикол — оно вроде не выделяется но приятно и не приедается потому-что идет непрерывная композиция.
там 60% успіху — текст... вірші... слова...
насправді не так і просто знайти/написати класний текст, і вдало підібрати мелодію...
youtu.be/PpaM11TX6ww?t=31
Вот знаете куда бы Lounge/Smooth Jazz типа что-то что играет в фоне часами подошло б.
эта «музыка» как грудастые девицы идевльной внешнрости которых рисует ИИ. вначале красиво а потому понимаешь что это искуственные пуствшки и быстро надоедает а реальная пусть и на фото м не идеальная баба гораздо интереснее
Что касается айти — да ИИ может заменить «програмистов» после курсов програмирования. Но быдлокод все равно никому не нужен хоть написаный Ии хоть ивым быдлокодером.
а потому понимаешь что это искуственные пуствшки и быстро надоедает
У Японцев есть целый массовый культ поп айдолов где клепают однотипных школьниц которые имеют привлекательную внешность и умеют хоть мало мальски петь и танцевать. И это не наша попса где все же нужно иметь какой-то уникальный бренд — там каждый год реально тысячи ни чем не выделяющихся практически одинаковых малолеток в одинаковой школьной форме поющих одинаковые песни. И все равно спрос огромен как среди молодежи так и старых извращенцев.
ну если такое называть музыкой тоды конешно. просто замена клубняку или так называемой ди джейской музыке — ну типа зарядил синтезатор на бесконечное бумканье и повторение какого то слова и все дела.
Ти ж розумієш, що це не про музику?) Якщо таких «співачок» порівнювати з Queen чи хоча б OneRepublic, то це буде порівняння чорно-білої Нокіа з останнім айфоном — обидва телефони, але є нюанс)
Пісень таких виконавців ніхто не знає, але у них мультяшна зовнішність і за ними прикольно дивитися. Але слухають їх максимум на фоні.
проіллюструю )
youtu.be/J6P7ftVjIWs?t=47
(панове експерти, ви ще спробуйте написати такий мотивчик)
Послухав.
Це несмак.
а шо робити нам, споживачам?
принципово не слухати музику АI ?
але ж воно вже не відрізняється...
В смислі? )
Хтось змушує це слухати? )
Ну вимагайте закони, які зобов’яжуть маркувати твори AI-Generated.
Чи слухайте AI-Free.
Але це складно буде реалізувати.
В принципі, кожен слухач сам обере, що йому слухати. )
Якщо комусь подобається — будь ласка, чому ні?
Я, наприклад, музику слухаю рідко, мої музичні смаки сформувались давно.
Якщо я захочу насолодитись музикою, я навіть не подумаю шукати подібні «новинки», незалежно від того, воно написане людиною чи ні, навіщо мені це? )
так а шо тут... просто приємний голос... якихось особливих вокальних досягнень не чути
Музика це не спорт. )
У більшості треків інструментальна частина звучить наче її в FL Studio накидали за пів години.
По вокалу стало краще ніж було, але все рівно іноді паузи криво розставлені, артефакти і «штучність» на високих нотах. Розчеплення звучить також не натурально.
Про примітивність з точки зору композиції — можна навіть не казати.
Коротше якісь Дорефєєви можуть напрягтися, іншим пофіг.
Поки що=)
Розчеплення звучить також не натурально.
Та це ппц як по мені, бо зразу кидається в вухо. Ще гірше ніж по 7 пальців на руці у AI картинках. Хоча це може недоліки конкретного AI генератора. Правда думаю, що це не прямо для всіх потенційних слухачів такого буде помітно.
(на мою думку) ця продукція — вже досить високого рівня, як для масового споживача...
який відсоток людей скаже, що ці голоси штучні, якщо не попередити?
Популярна музика всіх жанрів має досить просту композицію, тому воно все прекрасно автоматизується. Але як нижче написали, якщо маєш хоч мінімальний слух то звучить вона поки вся як з унітаза. Особливо вокал.
Професійні музиканти вже декілька років граються. Окрім пісні де кожне слово — Cat, виходе таке собі.
Воно значно краще робить відео із футуристичною науковою фантастикою.
Фанаты к стати классные AI версии клипов клепают. Прям действительно новое искусство.
цікава думка... а можна приклад — щоб я зрозумів, що слухають люди з музикальним слухом?
Слух не ключевое. У музыкантов наступает профдеформация и стоковую музыку слушать не могут. Либо слишком однообразная либо много где лажают.
Хороший пример музыки для людей искушенных velvet underground про которых шутят что хоть продали мало пластинок зато их пластинки у каждого музыканта
velvet underground
знайшов їхній канал, і найпопулярніше відео... 9,6 млн. переглядів
www.youtube.com/watch?v=fND_Y6OgsDs
так а шо тут... просто приємний голос... якихось особливих вокальних досягнень не чути
Эта группа особенная Они подали много революционных музыкальных идей, большинство которых и взяты за основу современной поп культуры. А музыку нужно слушать внимательно чтоб понять (к стати вокалистка не из группы), это к стати одна из тех групп которые невозможно слушать в сжатом формате, только Losses в качественных наушниках. В mp3 или ютубе они звучат совершенно по другому Простую музыку пофиг как слушать.
И группа к стати никогда не была коммерчески успешной. Они наверное единственные кто выпустив абсолютно провальный альбом умудрились крепко засесть на верхушке топа Rolling Stone. Успех в таких вещах как музыка это всего лишь ошибка выжившего. О многих крутых коллективах большинство и не слышало, но это не делает их не крутыми
К стати я считаю что расцвет AI как раз позволит вырваться многим крутым коллективам. Люди которые потребуют чуть больше будут искать что-то новое, то что еще не смогли повторить AI
А музыку нужно слушать внимательно чтоб понять
якщо слухати уважно... та ще в якісних навушниках... та ще коли пластинка куплена за великі гроші... а вибору особливо немає... можна поступово себе переконати, що будь-яка пісня є шедевром )
Питання смаку. Якщо для тебе справді важлива якість звуку, то рішення придбати якісні навушники/колонки прийде саме собою. А якщо слухаєш лише фоном, то навіть не виникне необхідності переконувати себе в тому, що у тебе є музичний смак.
куплена за великі гроші... а вибору особливо немає...
Ну і те, що на якісний звук потрібно багато грошей, це більше міф. Так, це не вкладиші за 500 грн, але і не десятки тисяч, як багато хто думає. Коли кажу знайомим, що студійні навушники можуть коштувати вдвічі дешевше за масмаркет з Ельдорадо, то щиро дивуються)
А платівки це вже для справжніх поціновувачів і у таких людей питання ціни стоїть рідко — звук для них пріорітетніший за їжу і квартплату)
Именно
Был знакомый помешанный на Hi-Fi там и лампы и винил все как положено. Но все это просто дорогие причендалы чтоб насладится определенным звучанием. Звук не хороший не плохой просто он другой
А просто качественно нормально все расслышать то мой сет старые Sony полноразмерные уже модель даже не помню, еще штекер тыщу раз в них перепаянный и SunDisc Sansa с прошивкой RockBox чтоб слушать Losses потому что с телефонов штекер убрали, а беспроводные даже хорошие физически не способны обогнать по звучанию даже плохие проводные
Студійні навушники як і моніторні колонки це не зовсім те саме, що і hifi, їх задача промальовувати моди, щоб звукарь міг скорегувати, тобто це щоб слухати звуки а не музику, не усім зайде
Нещодавно бачив блогершу (типовий контент «ні про що»), у якої зламалися її безпровідні навушники і вона для експерименту взяла Баєри 770. Декілька днів тільки про них і говорила — хвалила якість музики, вокалу тощо. Хоча навушники студійні. Вони не ідеальні, але якщо переходити з масмаркету, то це величезний левел ап. І, наскільки знаю, як раз з них багато аудіофілів починають своє знайомство з якісною музикою
Музику слухають меломани, а аудіофіли як раз слухають обладнання та кабелі :) я навушники не люблю, лежать стареньки audeze lcd, теж типу студійні, довго в них не можу слухати, а на кліпш хересі хоч усі вихідні. Погано що майже нема ретейлу офлайн, раніше пішов і послухав 50 моделей, а зараз тре по блогерам шукати
пфх ти не шариш
Навушники — то якраз дроч, якісний звук в навушниках можна отримати за 20 баксів
зібрати якісний кіловат 20-20k без навушників та шоб потім не слухати як вікно резонує — це тобі не шубу в труси заправити
В принципі якщо не ганятись за кіловатом — якщо поставиш в кімнаті саб і пускатимеш сигнал через якісь дешеві студійні вуха+саб, уже хоч трошки можна сказати що був на концерті. В принципі саб має бути такий щоб могло в грудях качнути. Для маленької кімнати маленький згодиться
Ну але є дроч теж і тут, всяка проводка з позолотою й міддю 123% чистоти то канєш, якість не такими кабелями робиться
та що кіловат, треба 10, ніщо не переграє модулірований зварювальний апарат
Ну то для прикладу
на велику кімнату треба більше
На маленьку менше, гучність падає пропорційно квадрату відстані, різно для різних частот ітд
Всякі предмети в твоїй кімнаті включно з самими колонками чи компом можуть входити в резонанс на певних частотах
Це токо початок
Там кабелі за 5 баксів можна, і не в них зовсім справа, але це ж не цікавить якогось любителя відлистать 200+ уо просто на понтові кабелі. В певних людей по жизні все шо дешево — автоматом пиль і гамно, і навпаки
та що кіловат, треба 10
ну вот це мій стайл :) хороша музика — тільки гучна музика :))
Останній хто вмів співати все одно був елвіс
От цікаво тепер послухати хто на думку чию вміє зара співати
Ось якийсь чувак наче непогано тягне:
youtu.be/...jgnTs?si=SfWYJISqMv8cDMEk
та то ж для дворянства
але але але ось цей вміє трошечки www.youtube.com/watch?v=2N4tXf3Ensw 0:18 :D
Це ж виключно на смак 🤔
От для мене наприклад
Marian Gold, Morten Harket
Але вони «пенсіонери» вже...
З сучасних оці подобаються (хоча, можливо вокал там не супер)
youtu.be/...2ohI4?si=r9XLEsxGAp6-Bubk
І оці
Вони зазвичай слухають свій музичний інструмент чи голос якщо займаються вокалом :)
uk.wikipedia.org/wiki/Музичний_слух
Музичний слух тут вжито не в цьому значенні. А у базовому «смаковому» розумінні, що щось звучить off. У AI generated композиціях справді багато артефактів і це досить легко можна почути навіть без занять сольфеджіо в музичній школі.
youtu.be/...hgL4g?si=i8LzUjddqvAB6Kyh
youtu.be/...QncuQ?si=MX-cJWx4SbztUj0s
youtu.be/...7gnMw?si=g1Ex-00e4F2PqlmD
youtu.be/...48568?si=BBFqW3YfXzbBSBta
Якшо з вокалом:
youtu.be/...thxbA?si=lJNAaNQHHAX2z50n
youtu.be/...hWB7g?si=PGRCNEQpQOk7NeVo
youtu.be/...FZj48?si=f4uPFgsKxgSXsg8n
youtu.be/...SmF4I?si=5wLP6Od9RdvEvIH4
youtu.be/...P1t9Q?si=_7798IncZiIFP7LW
та ну... якісь любителі )
ось звичайнісінький “Голос країни”...
youtu.be/gRNuiwjlFZg?t=107
youtu.be/ZT-rdjv8wgQ?t=12
youtu.be/swQZhmbllNU?t=140
Ага і при цьому ось велика естрада України =)
youtu.be/...9MXUk?si=R-r3EftriIEmg16
ану ось таке от ШІ хвальоне згенерує? та нікагда!
Хе хе.
Слухав їх у дитинстві 👍
I can boogie all night long тепер здається має геть «інше» значення 😁
ось наприклад оце
www.youtube.com/watch?v=J46sRuj99Cw
на звичайних колонках, в будьяких наухах, і в моєму кріслі — ти почуєш і головне (😅) відчуєш три різні пісні
у мене нема музичної освіти єсішо, просто не люблю слухати у навушниках — вуха плять запрівають
ну але шоб прям показать що я естет
www.youtube.com/watch?v=zBhXuc9D1B0
www.youtube.com/watch?v=ACDMXS4J8bM
www.youtube.com/watch?v=iUjo01vIBEs
www.youtube.com/watch?v=BCxRwkSUm_s це тобі комсомольський прівєт передаю, поможе плять скучати за виноградниками шо всохли за незалежності ))
www.youtube.com/watch?v=QjX8__S05zY
www.youtube.com/watch?v=xphZkAiJve0
щось генеруватимуть і забудуть, а щось слухатимуть ще тисячу років
В ближайшее время угроза есть как стоковой музыке, стоковым фото так и манки кодерам.
Да нужно мозги включать чтоб на плаву оставаться . Бывает...
а шо робити нам, споживачам?
принципово не слухати музику АI ?
але ж воно вже не відрізняється...
я все частіше задумуюся — а може якось почати жити без ютубу?
1. думаю, що кожен слухає іншу музику, чим інші люди
2. я ж не можу тут увесь список написати того, що слухаю
Відрізняється. З того, що я послухав, створена ШІ музика більше нагадує контент музикантів-початківців або тих, хто ще не має значного досвіду. А щодо того, що робити споживачам, то все просто — слухати те, що подобається. У більшості сучасних виконавців голос і близько не витягує ноти, які вони дають у студійних записах, тому особисто я не бачу принципової різниці між майбутнім «вокалом» ШІ та обробленим голосом сучасних поп-зірок.
тому особисто я не бачу принципової різниці між майбутнім «вокалом» ШІ та обробленим голосом сучасних поп-зірок.
не бачите, чи не чуєте? )
У більшості сучасних виконавців голос і близько не витягує ноти, які вони дають у студійних записах, тому особисто я не бачу принципової різниці між майбутнім «вокалом» ШІ та обробленим голосом сучасних поп-зірок.
Це так.
Є такий софт (здається японцями розробленний) називається Vocaloid. З’явився ще задовго до усіляких ШІ та став стандартом у студіях звукозапису.
а мелодію машина може придумати ?
www.youtube.com/watch?v=5c6YZiRZCyA
youtu.be/M-aV9SbwVGU?t=127
youtu.be/V8Ri7ct638Y?t=43
суть у тому, що від людського голосу не відрізнити вже... це просто приклади...
і такої продукції вже дуже багато... мабуть скоро буде більше, чим справжніх артистів
155 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів