Робота і ПТСР
Сьогодні хочу розповісти, як працюється з ПТСР. Пишу з власного досвіду.
Бачив деякі пости про те, що ось повернуться наші контужені Захисники — і буде повна жопа. Звісно, держава повинна працювати над психологічною реабілітацією ветеранів, але, як ми знаємо, наразі їй не до цього. Тому це відповідальність і суспільства також: ми повинні допомогти нашим Захисникам у реінтеграції в цивільне життя.
Але тепер до теми поста. Якщо коротко — працюється важко, особливо якщо робота стресова. Адже стрес може викликати, так би мовити, загострення. Взагалі, при ПТСР, якщо хтось не знає, спостерігається підвищена тривожність, яка впливає на роботу тим, що ти постійно переперевіряєш свій результат.
Також є проблема зі зміною настрою. Я іноді можу покричати або, навпаки, впасти в депресію, але мені пощастило з колективом — вони ставляться до цього з розумінням. 😅
Через проблеми зі сном не завжди хочеться працювати — хочеться тільки спати. І через це знижується концентрація та увага, що іноді призводить до некритичних проблем.
Та навіть із цим ветерани — дуже проактивні та ініціативні люди, які завжди доводять свої задачі до завершення. Можливо, від компаній потрібен просто унікальний підхід до таких людей — наприклад, частіше давати можливість працювати віддалено тощо. Головне — звертати увагу на результат!
Тому хочу ще раз сказати: ПТСР, попри всі труднощі, не заважає нормально працювати! Головне — не боятися розмовляти з такими людьми, і тоді ваш бізнес тільки виграє.
Адже ветерани це не лише про «проблеми», а ще цінний досвід, витривалість попри всі проблеми зі здоров’ям а також відповідальність!
Найкращі коментарі пропустити