Брехня Умєрова: браковані міни продовжують надходити на фронт, попри обіцянки це виправити. Некомпетентність, саботаж чи корупція?

Привіт. Попереднім міністром оборони був Резніков, який оскандалився історією з «яйцями Зеленського по 17 гривень», бо був призначений на посаду Зеленським. Резнікова звільнили — просто звільнили, без належного покарання за брехню.

Його наступником став Рустем Умєров, також призначений Зеленським. І за час його роботи на фронт почали постачати браковані міни. Минуло вже пів року, Умєров обіцяв виправити ситуацію, але браковані міни досі постачаються.

Детальніше — у відео від Центру протидії корупції:

Новину побачив у телеграм-каналі «Український Барліг», який веде Oleksandr Suvorov.

У таких новин має бути більше переглядів.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

48 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Грантожери виють з голоду, бо допомога від usaid закінчилася. Переходять на підножний корм.

Якщо ви вловили, як саме риторика ЦПК змінилася від моменту наявності підтримки USAID до її припинення, то розпишіть, додайте посилання або хоч якось підкріпіть свої слова.

USAID справді фінансував ЦПК — це зазначено у звіті:
antac.org.ua/report

яйцями Зеленського
призначений на посаду Зеленським
також призначений Зеленським

це фейспалм просто, цей зеленський прям всюди всрався, навіть яйця вже зеленського

телеграфую в анталію, що кандидатура Міністра оборони подається Президентом, але призначається Верховною Радою

zakon.rada.gov.ua/laws/show/3376-20#Text

проголусвали ЗА 338 депутатів
zn.ua/...​im-ministrom-oboroni.html

передай вєчному порохоботу суворову, що порошенко теж мабуть голосував за умерова, але це не точно, бо 1 утримався, так що як мінімум петя був не проти

тому правильно буде

яйцями Порошенка
призначений на посаду Порошенком
також призначений Порошенком

Дякую за уточнення, кандидатура Міністра оборони подається Президентом та призначається Верховною Радою, але врахочуючи, що у Верховній Раді монобільшість, то я сприймаю це так, що Міністр оборони призначається Президентом.

це фейспалм просто, цей зеленський прям всюди всрався, навіть яйця вже зеленського

Є: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». Я вважаю, що це трохи, але все ж стосується й призначень, враховуючи, що колишній Міністр оборони Резніков уникнув покарання за брехню про завищені ціни на яйця та куртки.

уникнув покарання за брехню про завищені ціни на яйця та куртки

красіво, але не памʼятаю щоб був якийсь судовий висновок на основі доказів, що прям резніков

зеленського сюда пришвартував ти теж справно

слава богу у нас досі країна де немає покарань за брехню на підставі роліків у ютуб імені шабуніна, статей на доу імені тебе і новин у телеграм каналах імені суворова. яктокажуть на заборі тож написано

Стидно має бути, ну і як тобі тепер довіряти, коли ти чорнуху розганяєш цк цк цк

Є минулорічна проблема з бракованими мінами. Ця проблема набула розголосу, Міністерство оборони обіцяло це виправити. Ось джерело. Міністр оборони — Рустем Умєров.

Є сьогоднішня проблема з постачанням бракованих мін на фронт.

Першого разу проблема набула розголосу, і почали щось робити для її вирішення.

Другого разу проблема вже набирає меншого розголосу — так із багатьма проблемами. Але проблема залишається такою ж серйозною, як і раніше, тож потребує більше зусиль для розголосу.

Я вирішив надати цій проблемі розголосу й на DOU, як зміг — із моїм ставленням до Зеленського.

Ця проблема набула розголосу, Міністерство оборони обіцяло це виправити. Ось джерело.

з твого ж джерела

В решті-решт, кілька тижнів тому — у травні 2025 року — частина винних у браку мін отримали підозри та потрапили до СІЗО. Серед них — Леонід Шиман, багаторічний директор того самого Павлоградського хімзаводу (ПХЗ), який і виготовляв непрацюючі міни та воєнпред Міноборони, який мав контролювати їх якість — колишній керівник одного з військових представництв Михайло Шкуренко. Останній мав перевіряти продукцію на ПХЗ, поки його дружина, згідно з декларацією Шкуренка, працювала на тому самом Павлоградському хімзаводі.

то що тобі не до вподоби? і до чого тут взагалі зеленський?

з твого ж джерела

Треба дочитувати далі:

Поглянемо правді у вічі: ці затримання зовсім не гарантують, що відтепер українські міни на фронті будуть спрацьовувати. Про це вже свідчать і нові повідомлення з фронту про неякісні 120-мм міни.

тобто цей курва такий паганий умеров таки не збрехав? але за тиждень курва не встиг злітати з переговорів і пройтись по всій лінії фронту й вилучити всі міни на яких була позначка «я бракована»? так шолє

діяльність ЦПК вражає 👏

Є минулорічна проблема з бракованими мінами, є обіцянки Міністерства оборони це виправити, проблема з бракованими мінами повторилась цього місяця й розголос цієї проблеми в часі перетнувся з переговорами в Стамбулі.

Запропонуй альтернативи ЦПК, яким довіряєш.

і до чого тут взагалі зеленський?

Бо Зеленський призначав, як попереднього міністра Резнікова, так і поточного Умєрова. Я ж вже писав раніше: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», — і що маю скептичне ставлення до Зеленського, у якого досі працює Татаров.

Бо Зеленський призначав

ні зеленський подавав, а призначав обох порошенко своїм пальцем!

але ти далі перекручуєшсприймаєш це так бо тобі здається що в раді монобільшість

то я сприймаю це так, що Міністр оборони призначається Президентом.

але ж призначили повним складом

Я бачу наявну серйозну проблему з повторенням бракованих мін, яка цього разу набуває меншого розголосу, ніж попереднього разу, а далі згадую всю вертикаль влади, яка причетна, й Порошенко — лише один із багатьох депутатів, які голосують; роль Порошенка у політиці зараз значно менша за роль Зеленського.

Менший розголос, бо банально санкції введено suspilne.media/...​i-aki-aktivi-zablokuvali Відповідно ЗМІ із відповідною редакційною політикою, темниками і т.д. просто розгорнулись в ту сторону в яку треба. А коли були відповідні гроші і ресурси, ви чули про браковані міни чи яйця по 17 з кожної праски.
BTW В США через курячий грип і порізану птицю, яйця вже подекуди по $20 за 12 штук в роздріб. Це по курсу 501.6 грн тобто одне яйце коштує 41.8 грн, десяток в роздрібну в Києві по 45 грн Якщо хтось хоче нормально наварити, купляйте тут навіть в роздрібну і продавайте в Америку, навіть по $3.5 за 12 продати, за вичетом транспорту (доставка зброї, назад транспорт йде порожнім) і мит, буде мінімум 3 ціни. І не треба нічого нівкого красти, усе легально.

Я думаю, ці два фактори накладаються: перший — це те, що браковані міни вже вдруге, й при повторних проблемах у суспільстві вже менше уваги; а другий — це відсутність фінансування ЗМІ з боку Порошенка й з боку USAID.

Навіть якщо були або є темники в ЗМІ, які підсвічували корупційні проблеми, то ці корупційні проблеми справді існують, і навряд чи про них розповідатимуть на єдиному телемарафоні, який фінансується з податків.

Так DOGE вскрили махінації на сотні мільярдів долларів і не ефективність та поганий захист від шахрайства, частини бюрократичних систем типу соціального страхування. Так що то таке, дивлячись в чию сторону дивитись, та як. Недоліки є в усіх і голвне які будуть підсвічуватись, як інтенсивно і т.д.

В решті-решт, кілька тижнів тому — у травні 2025 року

А ще тиждень назад Коля Мітбол, пякий побив військового на камери, спокійно собі вдень ходить у Раду.

то що тобі не до вподоби? і до чого тут взагалі зеленський?

Зеленський тут не до чого, це все гетьман винуватий..

тому правильно буде
яйцями Порошенка
призначений на посаду Порошенком
також призначений Порошенком

Вже більше ніж 5 років Зе президент, з монобільшістью у Раді, з неконституційними призначеннями своїх суддів в Конституційний суд, з повністью реформованими під себе ДБР та БЕБ, з повністью зачищеною під себе медійкою, навіть Яник в найкращі для нього часи не мав такої повноти влади, а сивочолий йому до цих пір все в штани накладає. О то сивочолий потужний політик. Всім папєрєднікам папєрєднік..

Це занадто спрощення ситуації. В саннсі покладати усе на міністра, політично призначеного із затвердженням з закордону, в біографії нема жодного стосунку до армії, зате є Канадсько-Українська парламентська программа. За кордоном теж є звіти ЄС про виробництво зброї і там теж не найкращі висновки, особливо по цінам і що ринкові механізми не працюють для військової сфери так як для загального ринку.
За роки розвалювали радянску систему, де була військова прийомка, промислові міністерсва які реалізовували державну программу, сама державна программа, державна політика і відповідно держ план та спрямоване наукове планування (яке для ринку споживчих товарів наприклад не дієве, але не навпаки для ринку озброєнь та амуніції) , і т.д., що було помилкою. Ну і звісно активно це усе зупиняли політикою роззброєння з закордону, було утилізовано тисячі тон боєприпасів, зброї припинено виробництва, розпродане чи взагалі знищено обладнання, виставлені на мороз робочі колективи і т.д.
Так само у нас просто не має частини інституцій типу ГРАУ, бо вони банально завжди були в Москві.
І от тепер коли йдеться про міни і т.д. як казав Чмут : «Вони не не хочуть — вони неможуть». 55% не виконанаго оборон замовлення. Як кажуть ворожі аналітики це «втрата компетенцій».

Вибачай, друже, але таке критиканство з-за кордону виглядає мирославоолешківщиною трохи.
Варто усвідомлювати свої об’єктивні обмеження.

Плюс Шабунін....

Тобі це ніколи не заважало

Приклади можна, що мені куди не заважало? Так, щоб ото моє критиканство на весь екран, з репостами зрадоньки?
Чи звикло насвистюнькав, як і ціла ваша шобла любителів домахатися?

Мої топіки від початку війни:

5 січня 2024 1413
Помер Ніклаус Вірт, творець Pascal — точно, як я міг написати про класика-швейцарця, якого мій начальник знав особисто. «Сучьонак, бл», ага.

26 жовтня 2023 199
Налаштування email-сповіщень від DOU — якраз для таких як ти і попросив, щоб тієї дурні менше бачити.

Я не про топіки, а звичайні вказівки з-за кордону в комментах що і як робити

І знову приклади давай. Чи двічі насвистюнькав?

З осінтом це до інших людей. Пишу свою суб’єктивну думку щодо твоїх коментів в політичних темах

То бери її на ручки і разом чухайте лісом.

Так це тобі щось не подобається, ти і чухай

Ви згадали моє перебування за кордоном, щось маєте до Шабуніна, але жодного коментаря по темі.

щось маєте до Шабуніна, але жодного

Один учасник розпилу, а другий робить вигляд що служить і викриває корупцією. Задоволені всі крім простих українців.

Варто усвідомлювати свої об’єктивні обмеження.

Є якийсь офіційний список з об’єктивними обмеженнями у спілкуванні в інтернеті для українців, які живуть за кордоном, у порівнянні з тими, хто живе в Україні? Якщо маєте посилання на цей список — надайте його. Якщо ви створили його самі — опублікуйте в окремій темі.

Мне вот интересно, а почему этот топик появился именно через два дня после того, как Умерова поставили разгребать мутные переговоры в Стамбуле? Ведь истории с минами сто лет в обед.

Вам потрібно дивитися трохи глибше. Цей топік був написаний у той самий день, коли з’явилося відео на YouTube-каналі ЦПК — вчора, а опублікований сьогодні, бо проходив модерацію.

Тож запитання варто додатково ставити у коментарях до оригінального відео.

А в мене немає відповіді на ваше запитання.

коли з’явилося відео на YouTube-каналі ЦПК

Другими словами пахнет грязной политической интригой.
Ярославчик, жизнь в сладких субтропиках тебе не на пользу. Возвращайся домой — станешь трезвее смотреть на жизнь.

Є проблема — браковані міни, які продовжують постачатися на фронт.

Є ви — для вас обговорення цієї проблеми пахне брудною політичною інтригою.

Є я — живу в Анталії, і можу наступного разу писати вам в особисті, щоб ви спершу понюхали. Що скажете?

Є я — живу в Анталії,

И ходишь в белом пальто, когда твои ровесники умирают на фронте.

Що скажете?

Скажу, что трус.

Якщо ви зізнаєтеся в тому, що ви боягуз — це самокритично.

Щоб мої однолітки менше помирали на фронті, потрібен розголос проблеми з бракованими мінами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Eugene Nuribekov, я прочитав ваші погрози, хай будуть, видаляти їх зайве.

У мене буквально відсутнє розуміння вашої агресії.

Є проблема з бракованими мінами, яку має виправити Міністерство оборони. Через цю проблему гинуть українці, а помститися ви хочете мені.

Погрози ви могли б написати в особисті — було б ефективніше. Або почекати пару днів і написати анонімно.

Краще додайте мене в контакти на LinkedIn. Коли мені вдасться побувати в Києві, спробую зустрітися з вами — якщо у вас ще буде бажання. Або ж, якщо ви будете в Анталії, — пишіть.

Я взагалі трохи в шоці що модерація доу лише видалила той коментар, а не заблокувала користувача. Для них то норма мати в себе в коментарях погрози життю?) подумаєш, людинка погрожувала, видалемо комент і все) дно якесь

Дякую за підтримку.

Копія погроз від Eugene Nuribekov збережена.

Я думаю, на подібне маю реагувати я, і буду це робити, коли буду в Україні. Адміністрація могла заблокувати можливість писати коментарі й приватні повідомлення, а профіль залишився доступним.

Так вперед в минометчики, кстати стандартное предложение в ТЦК вместе с штуромовиками :) Интеретно почему ?
3.14здеть пока по тебе не летит мастеров много.

Некомпетентність, саботаж чи корупція?
В принципе все три вполне не взаимоисключающие

Друге та третє насправді теж втрата компетенцій тільки в інших галузях, бо якщо у військовий час це стає можливо — а це безпосередньо державна безпека, то не має компетенцій це ефективно припиняти. Власне коли народ за це голосував, це була спрямована підтримка політичної программи : «Краще телезірка із комуністичною программою, ніж компетентні буржуї». Хоча і тоді був великий брак компетеності, бо ворог запросто підірвав військові склади. В СРСР така компетенція теж була напрацьвоана тільки під час другої світової війни, а до того Абвер та інші розвідки та диверсанти робили, усе що хотіли. Зокрема і сприяли підрівній діяльності яку робили самі НКВД під видом : «борьба с вредительством».
P.S. В цілому оці усі «журналістки розслідування» по факту по секретних темах стосовно оборони, де мають працювати виключно компетені органи, порушення презумції невинуватості з цілями зокрема чорного піару і т.д. це усе наслідки втрати компетенції. Зате санкції проти політичних опонентів і т.п.
P.P.S. Массовий випуск бракованої міни підрпиємством безумовно втрата чи не стача компетенції, провал по контролю якості, порушення технології і т.д.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

получить от прыгноблювачив развитую цивилизацию с полным космическим циклом и атомне бомбуэ

Україна була частиною тієї цивілізації, і приймала активну участь в її побудові

все разворовать и растянуть

1) не все
2) будь-яка техніка, споруди, їдеї рано чи пізно старіють

варяги в очередной раз колонизируют одичалую территорию

та нє, це вони роблять територію одічалой — і свою, і чужу

Україна була частиною тієї цивілізації

Нам Мєдінскій вже пояснив, що українці не брали участі в будівництві Пітера, не воювали в битві під Полтавою з обох сторін і так далі... Їхня ідея зараз в тому, що ми взялися нізвідки, понаїхали з безкінечних неіснуючих сіл Вілікіє Вуйкі, де 100 км до найближчого телевізора...
Хоча мого двоюрідного діда поховали в межах нинішньої Москви. Кадровий офіцер, майже щойно з училища на фронт, загинув у 21 рік, щоб путлери з мєдінскімі могли пискувати...

Чому браковані міни знову потрапляють на передову!

Тому що ми їм це дозволяємо.
Тому що корупція, яку ми толеруємо.
Тому що влада живе в своєму світі і не асоціює себе з країною.
Вони не є державниками.
Тварі.

Підписатись на коментарі