Ви не айтiшники, вам краще пiти з IT

Набридло читати про те, як ви вигоряєте, що проєкти не цікаві, що зп маленькі, але це все через те, що ви — не айтішники,

Ми починали айти з програмування в школі на шкоду навчанню і гулькам, а перша зп була 40 баксів і це нікого не лякало, а ви насправді таксисти, сантехніки та автослюсарі, які просто хочуть велику зп, вам краще піти з айти,

Вас легко роспізнати якщо запитати що ви кодите вдома. 99% з вас нічого не кодить. тому що вам нецікаво кодити

А коли я ходив на роботу, я кодив і до роботи, і на роботі і після роботи, зараз в мене бабла щоб ніколи не працювати більше, але я кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних і мені не 20 а 42 і в мене здоров’я далеке від ідеалу, а ваші вигоряння пов’язані саме з тим, що у вас ваш розум не народився налаштованим на такі завдання, він налаштований збирати меблі або крутити гайки або може корчити пики на сцені, тому після 8 годин кодiнгу ви вмираєте, а ми після 8 навіть не відчуваємо що працювали навiть в 42, тому що кодити чи проектувати чи концептуалiзуваты це и є наш нормальный стан.

👍ПодобаєтьсяСподобалось23
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

ChatGPT analysis:

Цей допис — приклад елітаризму й хибної генералізації, в якій особистий досвід видається за універсальний закон. Ось чому автор неправий:

1. Захоплення ≠ професіоналізм

Вас легко роспізнати якщо запитати що ви кодите вдома.

Неправда. Людина може бути чудовим спеціалістом, навіть якщо не кодить у вільний час. Це просто означає, що вона:
•має інші інтереси (сім’я, спорт, музика),
•розділяє роботу та відпочинок (здоровий підхід),
•не хоче вигорати.
Айті — це робота, а не хобі для всіх. Той, хто добре виконує свою роботу з 9 до 18 — професіонал. А хто змушує інших «любити свою справу», як він — токсик.

2. Інший старт не робить когось «не-айтішником»

Ви насправді таксисти, сантехніки та автослюсарі...

Неповага до бекграунду. Люди з різних професій приходять в ІТ і досягають успіху. Знецінювати їх — це:
•принижувати реальні досягнення,
•виявляти страх конкуренції,
•не розуміти, що світ змінюється, і кар’єрний поворот — це нормально.

3. Вигорання — не ознака «не того розуму»

Вигоряння пов’язані з тим, що ваш розум не налаштований...

Неправда. Вигорання:
трапляється з найкращими, навіть фанатами справи,
викликане не лише відсутністю інтересу, а:
•поганим менеджментом,
•хронічним стресом,
•відсутністю відпусток і балансу,
•відчуттям безсенсовності.
Працювати 15 годин на день без вихідних — шлях до вигорання, не успіху. Якщо автор цього не розуміє — він сам на межі.

4. «Айтішник» — це не клуб обраних

Ми починали айти з програмування в школі...

Добре, що почали рано. Але це не дає права знецінювати інших. Айтішники бувають різні:
•з університету, з коледжу, з курсів,
•фанати, прагматики, ті, хто прийшов за грошима.
І всі вони можуть бути корисними індустрії.

5. Токсична гордість — не чеснота

Я кодю 15 годин і не відчуваю втоми.

Це небезпечно і не є прикладом для наслідування. Це схоже на робоче розладження, не на здорову продуктивність. Якщо людина ставить себе вище інших, бо працює без відпочинку — вона:
•компенсує внутрішню порожнечу,
•нездорова фізично чи ментально.

Висновок
Автор допису:
•романтизує трудоголізм,
•знецінює інших,
•нав’язує власну норму як єдину правильну.
Але в ІТ — як і в будь-якій сфері — важливі не «кров з очей», а сталість, повага і якість. І немає нічого поганого в тому, щоб мати межі, не фанатіти від роботи й хотіти гідну зарплату.

Навпаки, саме зрілі спеціалісти так і роблять.

Дядько здурів через то шо по 15 годин свої пет-проектіки кодив, haha classic

Я старший за автора і давно вже не кодив, пет проекти на паузі, інтегрую код від п’яти сотень таких програмістів, як автор в один продукт на роботі. Після роботи не працюю, вдома нема комп’ютера, на вихідних не працюю, не думаю про проект в неробочий час, не відповідаю на повідомлення. Чого і автору бажаю, бо від роботи коні дохнуть і можна зловити маніакальну білочку і будуть тоді тримати в сорочці з довгими рукавами в кімнаті з м’якими стінами і видавати таблетки по розкладу. З ІТ не хочеться нікуда йти, за бортом всюди зп дуже маленькі.

Автор не написав жодної операційної системи, жодного свого компілятора, та що там, навіть в ядрі лінукса його змін нема!
Автор, ти не айтішник, не дури людям голову.

P.S. Колись, коли ще був студентом і жив у запуканій общазі № 8, ходив популярний анекдот:
anekdotov.net/...​t/all/tschpnkzhpnvtrt.htm

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На DOU прям сезон всратих топіків

але я кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних

Коли стільки кодіш це перетворюється на рутину. Все одно що крутити гайки)

Ви не сантехнік якщо вдома не збираєте всіляку сантекніку та ви не вчитель якшо не вчите всіх хто поряд як жити треба

Кому не подобається — ваші проблеми! Ми з Максимом кайфуємо від своєї діяльності і нашого Нового Інтернету на який Максим витрачає свої гроші і час каждого дня — дуже великі кошти — а ви?

Що ви? На зарплаті відпахали і пішли «відпочивати», «давай не про роботу», «хочу не думати про це»

Самим не соромно?

Нет, это и называется жизнь.
Кстати про большие деньги. Озвучь свой часовой рейт и месячную загрузку в часах.
Чисто интересно

А зачем озвучивать зайди на Апворк redduck(dot)io увидишь 100$ в час на девов, а я Co-Founder, на линкедын мой зайди

Сейчас 100-200 в час в зависимости от задач, но я редко консультирую

В основном ретейнер и процент от компании которую я беру в инкубатор — такой формат работы — у меня Инкубатор Веб3 и ИИ, среди проектов balnce(dot)ai backed by Nvidia Inception, coralapp(dot)network 3m$ CryptoRank backed by Binance Labs, Gate

Ага, тобто

Сейчас 100-200 в час в зависимости от задач

100 with protection ...

но я редко консультирую

... 200 w/o

Загрузка на тиждень 60-70 годин

ну те берем грубо 150*65*4=39K в месяц до налогов (если их не платить то нафига эти деньги нужны).
в целом это примерно в 1.5 раза больше чем у меня , но я при этом не 65 часов в неделю работаю а дай бог чтоб 20-25.

При это я кайфую от совсем других вещей не связанных с айти и у меня на них есть время.

Та я тоже и в бары хожу и с девочками гуляю, могу в баре даже работать, у меня же есть часть бизнес девелопмента на конференциях на попойках в том числе )

Плюс я не про деньги тут говорил, из этих часов время и на нон-профит идет организации и на будущее — где проекты до поднятых инвестиций и заработок в моменте 0

У меня нет загрузки фуллтайм на мой рейт — не на 40 часов в неделю у меня консалтинг

Я занимаюсь инициативами не для прибыли и занимаюсь созданием стартапов и акселерацией «чужих»

Так ми не айтішники, шановний автор! Ми прийшли сюди заради грошей. Ми кайфуємо від десятків інших речей, не пов’язаних із сидінням за монітором по 15 годин на добу. Ми просто знайшли, як «зламати» систему. Коли ринок був живим і активним, а щоб змінити колір кнопки потрібні були команди фронтендерів по $6000, ми масово пішли в індустрію — щоб їхати на горбу таких, як ви, шановний топікстартер!

І знаєте що? Нам це вдається. Нас стає все більше. Ми, як тонка плівка, вкриваємо вас — справжніх айтішників, які іноді працюють за трьох, бо не можуть здати код, поки не зроблять усе ідеально. Ми безсоромно користуємося вашим «код оунершіпом», щоб виставляти в 3–5 разів вищі естімейти. Ми любимо життя у всіх його проявах і прагнемо витрачати якомога менше часу на роботу — розвиваємо тіло, соціальні навички, ведемо блоги, серфимо океан. І все це — завдяки вам. Ми мали б подякувати вам за той фундамент, який ви побудували, але ми занадто самовпевнені, щоб це зробити.

І знаєте, що найцікавіше? Коли ринок впав, коли почалися масові звільнення — ми знову «хакнули» систему першими. Нас звільняють рідше. Бо коли менеджеру просто кажуть скоротити кількість людей, він обирає залишити когось, з ким приємно провести вечір за келихом вина і поговорити про щось окрім роботи.

Те саме з HR — вона швидше пропустить у наступний етап веселу, розслаблену людину без темних кіл під очима, ніж «душнилу», який завалить її питаннями про технічний борг і фреймворки, які треба переписати з нуля.

Я тебе розумію, авторе. Це боляче й образливо. Комусь усе легко дається, а справжнім професіоналам — лише важка праця й мінімум преференцій. Я і сам колись був СПРАВЖНІМ айтішником. Але швидко зрозумів, яка це безперспективна справа.

І тут тільки два виходи: або теж «стати не справжнім» і отримувати всі бонуси цієї гри, або першим піти з індустрії. І тоді — лише тоді! — клієнти та продакти прозріють, усвідомивши, який баласт тримався на чесних спинах людей, що народилися з клавіатурою в руках. Ось тоді їм точно не позаздриш.

А поки ви, справжні, ще існуєте й готові тягнути все на собі, жертвуючи часом і здоров’ям — нас буде тільки більше. Вибір за тобою.

А потім ви стоїте в черзі до психологів та обговорюєте які антидепресанти краще...

В промежутке между охотой рыбалкой садоводством и другими приятными вещами включающими театры и поездки приходится иногда работать.
Но в целом 3-4 часа полного рабочего времени включая сторонний консалтинг мне кажется оптимальной нагрузкой.
Первые 15 лет конечно приходилось работать больше.

В промежутке между охотой рыбалкой садоводством и другими приятными вещами включающими театры

Looks like a rentier life and taking into account a quite dynamic nature of IT technologies, what’s a connection with today’s programming?

Самое прямое. Работать успеваю на столько на сколько нужно.
Даже считаюсь перформером.
Весь этот дайнамик нейчер это про делать вид а не реальная занятость.
А вот реальной работы совсем не много.

Дайнамік — про те що все дуже швидко змінюється і треба за тим усим встигати між «садівництвом, рибалкою, і театрами», щей код відповідно видавати не в рамках фреймворків минулого століття. Саме це малось на увазі.

Пойнт в тим, що насправдi — не треба

Весь текст це суцільні стереотипи, що ІТшник, який проводить за компом 10-12 годин — це жирний скуф, зануда, з мішками під очима і вбитим здоров’ям. Но ІТшник з 8 годинами за компом, це мачо-донджуан, душа компанії, Бред Пітт.

Короче все як завжди, всі ІТшники навколо неправильні, лише я один правильний.

Бо коли менеджеру просто кажуть скоротити кількість людей, він обирає залишити когось, з ким приємно провести вечір за келихом вина і поговорити про щось окрім роботи.

Якісь у вас дивні відносини з менеджером, непрофесійні так би сказати. Так і напрашується тема «в фронтенд через постіль» )

Я би краще свій проект покодив ніж з менеджером вечір за келихом вина проводити. Є виняток, але сумніваюсь що ваш менеджер це молода, самотня, симпатична дівчина.

Ну це все ж таки трохи як жарт був)

Бо коли менеджеру просто кажуть скоротити кількість людей, він обирає залишити когось, з ким приємно провести вечір за келихом вина і поговорити про щось окрім роботи.

а він для цих вечорів робить джира тікет чи це просто такий овертайм на добровільній основі?

Менеджер просто алкаш, йому одному ліньки бухати, тому шукає сопляшників... Нормальні свій мозок отруювати не захочуть, а зумери залюбки будуть робити все, аби не працювати...

Заради того, щоб не працювати вони підуть на будь-яку жертву... :D

Ні, ні, дякую, настільки розвивати софт-скіли щось не хочеться)
Бо ця сентенція чомусь нагадала назву іншого топіка:

«Геймдев через ліжко? Мій прикрий досвід для застереження інших»
gamedev.dou.ua/forums/topic/53378

І тут тільки два виходи: або теж «стати не справжнім» і отримувати всі бонуси цієї гри

«Мишки станьте їжачками» ©
Справжній ІТшник не може стати «не справжнім», так само як справді хвора людина не може просто за бажанням стати здоровою.

або першим піти з індустрії.

Схоже з цим я вгадав! Не бачу зараз жодного сенсу демпінгувати та надрочувати літкод аби пробитися на падаючому ІТ ринку. Пройти 100500 собесів, усюди робити тестові завдання і тільки аби влаштуватися десь — де точно буде меньше, ніж було у 2021 !
Як на мене саме для цього у 2021 я заробляв у 3 рази більше, ніж витрачав — аби за потреби потім не працювати декілька років поки криза не мине, AI бульбашка не лусне і спеціалісти знову не будуть у дефіциті.

Ну так чого ж ти маєш не айтішник заробляти великі кошті чи такі самі як айтішник — 2к стеля і краще б гривень

Та це у айтішніків якраз стеля. А ось наприклад стеля у прокурорів, воєнкомів, митників, помічників депутатів і тд стеля більш гнучка. Та взагалі багато різних тємщиків зараз, які за день можуть айтішну зп намутить. Це тільки в порівнянні з ледащим сантехніком в айті доходи трохи вищі. Бо нормальні сантехніки заробляють кілобакси також.
Я в айті працюю більше 10років і ні разу не бачив рядового девелопера на машині дорожче за 40-50к$. Таке собі багатство)

Я в айті працюю більше 10років і ні разу не бачив рядового девелопера на машині дорожче за 40-50к$. Таке собі багатство)

Ну в більшості айтішники достатньо розумні люди щоб не спускати бабло на понти)

Хоч в мене був менеджер який купив б/у ауді Q7 за 50к. При тому що жив в 2к квартирі 90их років)

Ну так це тільки підтверджує мої слова. Жив в квартирі 90х, бо все на машину витратив. Бо рпз бідні люди©

Нашо кошти якщо ти не можеш купити те що хочеш? Ну захотів Ауді і купив

Автору данной темы необходимо обратить к квалифицированному специалисту в области психического здоровья. Ситуация очень серьезная, тут не просто глубочайшее выгорание ... поможет только специалист. Найдите пожалуйста возможность обратиться.

Фігня якась, допомогти вигоряти оркам в силах оборони України)

Будеш оскорбляти мого друга — отримаєш проблеми. Ми інноватори — UltraNet.org

Подивимось на тебе через 5 років )

Ну дивись — ми вже тут — такі рішення робимо — UltraNet.org/manifest a ти де ? Хто ти ?

Там же, де й ти. Чого ти вирішив, що я звертався до тебе? Ти поділяєш думку автора на 100%? Ок, тоді логічне запитання — чи вважаєш ти, що наприклад стоматолог, у вільний час теж має проводити практику, у себе вдома? Інші лікарі? Або не лікарі, а будівельники, сантехніки, взагалі будь-хто? За гроші чи ні? Якщо за гроші, то чим це відрізняється від роботи? Якщо ні, то це зветься волонтерство, тобто ти очікуєш, що кожен має займатись волонтерством, при цьому це має стати сенсом його життя? Чому такі як ти, вважають, що у інших людей може бути поділ на роботу та власні справи, і лише у IT власні справи мають дорівнювати роботі? Може, краще піти голову полікувати, і не писати херню на форумі?

Кому ви відповідаєте? Подивіться на його коментарі, це або тупий троль, або еталонний довбограй

Ти давай попроще спілкуйся — ми в Харкові навчались в ХУУ0 — Харьковский Университет Умножения на 0

Від спілкування з тобою помножитись на нуль може тільки мій айкʼю

У Харкові Кернес «множив на нуль» ще коли це не було меінстримом.
Зараз «помножити на нуль» стало розповсюдженим покаранням серед командирів.
Якщо хто не знає: «нуль» — це передові позиції максимально близько до ворога, іноді у «сірій зоні». Як правило це викопані руками «щілини» у землі без жодного комфорту.
Через постійну присутність ворожих дронів на «нулі» — дістатися туди можна тільки пішки вночі. Ніякого забезпечення їжею, водою чи набоями там немає — усе треба тягнути на собі. Евакуація поранених також неможлива.
Відповідно похід «на нуль» — це дорога в один кінець. Бійців на нулі заміняють тільки коли хтось загине. Здатися в полон — неможливо бо усе попереду позицій засіяно мінами. Втекти — також неможливо бо як тільки виліз зі «щілини» — тебе відразу вполює ворожий дрон на оптоволокні.
Ось яке сучасне значення виразу «помножити ну нуль».

Питання в тому, що ти для того робиш, щоб то помноження помʼякшити — що ми робимо- ми знаємо

Автор — мій партнер та найкращий випускник ХАІ 2004 року компьютерних мереж

Я теж випускник комп’ютерних мереж. І мій перший внесок в open source на С++ був задовго до появи GitHub, Git взагалі, коли Subversion ще був в уяві автора, документи передавали факсами, а інтернет був забавкою для студентів. То є що відповісти по суті?

Кто в деле своем до конца и с удовольствием — тот и делает изменения, кто просто работает на зарплате — тот просто гребет куда-то не свое дело

та найкращий випускник

Якщо мірятись в оцінках... це як раз вже підозріло.
Думаю, порада щодо психолога як раз доцільна.

Це завжди цінно, але є обʼєктивні показники на рік випуску- і про це можна і треба говорити, щоб лідери технічної думки були експертами, а не Федоровим

LINUX (Ubuntu 22.04 LTS)
1. Install dotnet 8.0

Далі можна не читати

MACOS

Далі можна не читати

Docker
The latest Node Sun container will be pulled out and installed at the first its run by the command

hub.docker.com/r/mightywill/sun/tags — TAG latest Last pushed 12 months by mightywill — cool, what would Colonel Sanders say...

docker run -ti —rm -v ${HOME}:/root mightywill/sun:latest node run peer

Гарна спроба злити home :)

Розвивайте толерантність та емоційний інтелект. Люди нікуди не підуть, потрібно годувати сімʼї та ви за всіх форми не нашльопаєте)

За всіх накліпаємо форм, не хвилюйтесь, безкорисні «кодерки» індустрії не потрібні

Дуже схоже на написане під речовинами.

Схоже на те що не можеш правді в очі дивитись — замовкни, будь ласка

Я старший за автора і давно вже не кодив, пет проекти на паузі, інтегрую код від п’яти сотень таких програмістів, як автор в один продукт на роботі. Після роботи не працюю, вдома нема комп’ютера, на вихідних не працюю, не думаю про проект в неробочий час, не відповідаю на повідомлення. Чого і автору бажаю, бо від роботи коні дохнуть і можна зловити маніакальну білочку і будуть тоді тримати в сорочці з довгими рукавами в кімнаті з м’якими стінами і видавати таблетки по розкладу. З ІТ не хочеться нікуда йти, за бортом всюди зп дуже маленькі.

А Максим не работає він інноватор як Тесла тому і по кайфу

I’m practically perfect in every respect.
I haven’t a flaw you could ever detect.
As soon as you know me I’m sure you’ll agree
there’s no one around who’s as perfect as me.

I’m handsome and rich, with a generous heart.
I’m funny, and charming, and totally smart.
At school, in my classes, I only get A’s.
I’m also athletic in so many ways.

My clothes are expensive. My hair is just right.
My teeth are all straight, and they’re shiny and white.
I’m practically perfect. I’m sure you could tell.
And, oh, did I mention? I’m humble as well.

poetry4kids.com/...​s/im-practically-perfect

I’m handsome and rich, and humble as well.

якаж віскісодарокінрол пауза без tu-vuo-fa-lamericano
youtu.be/rJF0_4CtZf8
youtu.be/J0ogqBcK9ow

Мопед не мій. Автору пишіть. ;) Якщо є вже бажання вчити т̶а̶т̶а̶ ̶з̶а̶й̶м̶а̶т̶и̶с̶я̶ ̶с̶е̶к̶с̶о̶м̶ поетів писати вірші. ;)
А пісня гарна. Я теж її люблю.

Вигоряти можна не тільки від роботи :) У вас є ще щось окрім роботи про що турбуватися і піклуватися? Дружина, кіт, пес, донька, син, старіючі батьки які потребують уваги, часу і підтримки? Спорт? Життя — це комплексна і небінарна система, яке не обмежується суто кодингом і роботою. Навіть за умови що ви сприймаєте роботу як хоббі (в що я вірю з натяжкою, бо на справжній роботі все одно може бути багато фігні, яка може вкурвлювати і сприяти вигорянню — починаючи від колів з клієнтами до банального логування часу.)

Причина вигоряння не в роботі. Вона у внутрішньому конфлікті між жадібністю та безглуздістю. ;)

але я кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних

Це і є вигоряння, просто приховане... поздоровляю, ви давно в ньому, терміново біжіть до лікаря.

ахахахахахах, людина — професійний троль, що з нього взяти
зате буде пост, який набере найбільше активності за найкоротший період часу
профіт

можна вічно дивитись на три речі — тік-ток, цицькі та як палає на доу

цицькі

Мама? На цицькі? На свої?

Мама? На цицькі? На свої?

на цицькі справжніх айтівців, які виростають, якщо роками писати код

і до роботи, і на роботі і після роботи

Ви любите дивитися на такі цицьки ?

Ви любите дивитися на такі цицьки ?

вони колихаються у такт ударів пальців по клавіатурі і в цілому це має заспокійливий медитативний ефект

і в цілому це має заспокійливий медитативний ефект

опціонально в окремому термінальному вікні
cbonsai -li

p.s. dpkg -s cbonsai | grep Desc
Description: terminal-based bonsai tree generator

Ууууу-хх!
Яка хвиля піднялася.
Когось все ж таки за живе зачепило )
Я особисто згоден з топік-стартером — якщо людина вигорає на роботі, значить ця робота їй не цікава, у кращому випадку, а у гіршому — просто продалася, як буває дівчина виходить заміж за нелюбимого заради бабла.

якщо людина вигорає на роботі, значить ця робота їй не цікава, у кращому випадку, а у гіршому — просто

навпаки
якщо людина не вигорає на роботі, то значить вона не доходить до своїх лімітів, працює недостатньо, бо йому просто нецікаво. будь яка людина, яка довго знаходиться на ліміті своїх можливостей і не приймає фарму, там бета-блокери та інше, рано чи пізно вигорить.

не доходить до своїх лімітів, працює недостатньо

Я би не ставив ці 2 ствердження поруч.
Якщо те, скільки працює, це достатньо для продукту, з яким працює — то чому обов’’язково треба впиратися в ліміт?
Краще так, як пише автор, розподілити сили та час ще на щось — якийсь пет, або свій бізнес — в перспективі.
Хіба ні?

Я особисто так і роблю — працюю на компанію зазвичай більше 8 годин. А потім ще — для себе 2-3. І немає вигоряння без всякої фарми, бо мені подобається саме програмування.

І немає вигоряння без всякої фарми

значить працюєш не на своєму ліміті і міг би значно більше

а зачем? :)

щоб перестати описувати світ конструкціями у стилі «вигоряють ті люди, що не люблять свою справу, бо я роблю те, що мені подобається аж 8+3 години для себе і нема в мене ніякого вигоряння»

значить працюєш не на своєму ліміті

Та я ж і не кажу, що до ліміту.

і міг би значно більше

Так це і роблю, тільки вже не в робочий час компанії і саме — для себе.

Ну брєд. Тобто за 8 годин в день дрочіння на матан, і 8 годин в день працювати над цікавим для себе пет проджектом, вигорання наступить однаково? 8 годин же що там що тут, ті самі ліміти.

Щось мені здається, що інструктор по лижам, катаючись цілими днями на лижах, вигорить не так швидко, порівняно з інструктором по лижам якого заставили цілий день джаваскрипт вчити (вайтішнік)

Справжні айтішники не користуються IDE та копілотами, щоб сидіти ще довше. Красноглазіє — наше фсьо.

Справжні айтішники не користуються IDE

What’s an IDE? TurboPascal?

Красноглазіє — наше фсьо

К̶р̶а̶с̶н̶о̶г̶л̶а̶з̶і̶є̶ Віндоус — наше фсьо

Та хоч Emacs з плагінами, будь що, що економить час, автокомпліти, дебагери та інше

emacs з плагінами,... що економить час

vim з lsp

Ти не айтішник,
Ти просто маленьке чмо.
Іди у таксисти,
Ледаче гівно.

О-у-у-о, ти не айтішник,
Не кодер ти,
Якщо втомився ти кодити.

Ми в твої роки
Працювали добами,
І червоні очі
Не приховували.

О-у-у-о, ти не айтішник,
Не кодер ти,
Якщо втомився ти кодити.

Автор не написав жодної операційної системи, жодного свого компілятора, та що там, навіть в ядрі лінукса його змін нема!
Автор, ти не айтішник, не дури людям голову.

P.S. Колись, коли ще був студентом і жив у запуканій общазі № 8, ходив популярний анекдот:
anekdotov.net/...​t/all/tschpnkzhpnvtrt.htm

Впевнений? А от наше рішення — UltraNet.org/manifest

Шо далі кажеш?

Ну якщо ти такий є — співчуваю

Ми не айтішники — ми айтівці!

А по якому курсу зараз — за одного ай-тішника три аі-пішника?

Ви скоріше за все — нічого з себе не представляєте але це не точно

Слухайте, ну ви серйозно? Вам не айтішникам справді варто задуматися. Знаєте, що об’єднує справжніх айтішників? Пристрасть до справи. Ми не просто кодимо, ми живемо цим. А ви тут скаржитеся на вигорання і низькі зарплати. Але все це — просто результат того, що ви в цю професію прийшли не за покликанням, а заради грошей. Так, я теж починав з 40 баксів на місяць, і що? Це було круто, бо я знав, що роблю важливу і цікаву справу. А зараз у мене гроші, про які ви тільки мрієте, але мене це не зупиняє, бо я не «вигорів», а живу тим, що роблю. Ми такі — нам не важко працювати по 12 годин на день, ми просто кайфуємо від процесу.

А от ви, на жаль, якщо запитати, що ви кодите вдома, то всі ваші «проекти» зводяться до перегляду серіалів або пошуку легких грошей. Ваша проблема в тому, що ви не можете сприймати код як мистецтво, а для нас це майже як друге повітря. Ми можемо працювати і після роботи, і на вихідних, бо кайфуємо від того, що створюємо. А ви повертаєтесь додому і просто не розумієте, як можна отримувати такий кайф від роботи.

Тому так, може, вам справді варто спробувати піти з айті, якщо ви не готові працювати так, як ми. Бо якщо б ви справді горіли цим, ви б не скаржилися на низькі зарплати чи вигорання. Програмісти, які це грок писав я просто тролю, люблять свою справу, для них робота — це не тягар, а сенс життя. Так що, хлопці, або ви працюєте, як айтішники, або не працюєте взагалі.

А сантехник живет ремонтом толчков.
А маляр живет красотой покрашенных стен.

Я на работе работаю, вне работы у меня куча хобби и активностей.

А сантехник живет ремонтом толчков.

Як тут не згадати класичний анекдот)

Студент інституту комунального господарства прибув до ЖЕКу на практику.
Направили його до старого, досвідченого сантехніка. Раптом алярм!
Прорвало каналізацію та затопило весь підвал. Сантехнік із головою пірнає у лайно.
Тільки зрідка висовує руку і каже практикантові: «Ключ, викрутку..».
Через деякий час все починає вирувати, бруд кудись всмоктується.
Сантехнік, витираючись та обтрушуючись, наставляє:
— Вчися, студенте, а то так і будеш все життя ключі подавати!

твоя проблема, что ты не можешь ремонт толчков

сприймати як мистецтво

, а для настоящего сантехника це

майже як друге повітря

и

не тягар, а сенс життя
Ми можемо працювати і після роботи, і на вихідних, бо кайфуємо від того, що створюємо.

Віддаю перевагу витрачати зароблені гроші на щось що не викликає геморой:) Ось планував купити парамотор, але війна:(

Ви плутаєте ноулайф з ентузіазмом.

Лайф це інновації та ентузіазм а не робота на галері для тру девів

інноваційно-ентузіастична галера для тру-девів

Ну при чому галера? Ти грести не будеш якщо тобі по кайфу — будет за кермом за власним бажанням

філософія «лайф» не повністю розкривається парою слів з «це»)

Повністю згоден. Вебщики не програмісти. JavaScript це як заразна хвороба.

В якому сенсі JavaScript заразна хвороба ? Еталонна скріптова мова.
Скріпт є інтерпретаційний сценарій який реалізує алгоритм заданої программи, для базової середи (бараузер, Node, движок гри, табличний процессор аля Excel і т.д.)
Застосунок — реалізує алгоритм заданої программи для цільової программно аппаратної платформи, користуючись функціями базової середи (системні визови чи API виклику системних визовів операційної системи, віртуальна машина типу Oberon, Java, .NET і т.д.)
Операційна система — системна программа, що керує аппаратною частиною компьютера і надає програмний інтерфейс для прикладних программ застосунків, системиних программ — драйверів пристроїв, службових программ — сервісів (демонів), та сервісних программ — утіліт.
Віртуальна машина — програмна як то застосунок чи програмно-аппаратна система яка емулює аппаратну платформу. Може виконувати або аппаратно незалежний бінарний код застосунків, або бінарний код для одної програмно-аппаратної платформи (guest) на інщій (host).
Таким чином JavaScript — є імперетаивна, інтрепретаційна скріптова мова загального призначання (підходить для завдання алгоритму будь якої цільової программи), що має вбудований інтерпритатор, який генерує аппаратно незалежний код, що виконується в віртуальній машині JavaScript.
Заразна хвороба — сирожерство :)

В тому сенсі що цей JavaScript зʼявляється там де не треба. Краще б воно не виповзало за межі HTML—сторіночок в WWW. Нічого еталонного в JavaScript немає. А все решта просто якась маячня.

Беззаперечно. Типовий поціновувач JavaScript це людина яка нічого окрім свого JavaScript та верстання HTML—сторіночок не знає і не бачила. Або якийсь дютий конформіст а отже не справжній програміст. Все як пише автор.

А що таке

справжній програміст

?

поціновувач JavaScript

Ну я поціновувач javascript, при чому моя основна робота це системщина и реверс, мої основні мови це Ada, С і Rust почав приходити, і буде бог мені суддею, але джаваскріпт на відміну від цих мов мені дозволяє писати, що я захочу і так як я захочу і мені за це нічого не буде ахахаха, а не довбатись два-три тижня втикая в якийсь невідомий ассемблер, щоб зрозуміти, що діди-пердуни в 1989 році просто назвали змінну двома символами, а не одним, того в тебе зайнятий лишній байт і в тебе нічого через це не вміщається, а потім переписати цей ассемблерний треш на С, так щоб потомкам була можливість хоть якось цю срань прочитати пердолясь натомість уже з моїми улюбленими дельфінами стандартизаторами з комітета компілятора gcc.

Зараз набіжут тайпскриптьори та почнуть тобі розповідати, що ти все робиш неправильно :D

поясніть простими словами про що то було, не всі в реаліях вебпрограмінга так глибоко

Протистояння JS vs. TS — це про гнучкість та кастрацію. ;)

JS vs. TS

Якщо розібрались в усьому тому — що таке відбулось у 89році з символьною нотацією що призвело до «ахаха» і «лишній байт» у вебпрограмуванні? (єдина асоціація з односимвольною нотацією то ijklmn з фортрана, чи звичне в сі — for (i=...), але то явно щось інше було).
А заодно що там робить ada (яку можна зустріти не занадто частіше ніж динозавра) чи «компілятор gcc» (певно якась релевантність з сі, що актуальніше і в 89му і зараз) — і якто все пов’язано з вебпрограмуванням.

Вмикаю режим «вгадайко».

У 89му році невідомі програмісти написали деякий код для невідомого компілятора. Автор зробив трансляцію байт-кода в асемблер. Розбирав роботу саме байт-коду. А там трапилася халепа, компілятор через довжину змінної неправильно вказав адресу, тому утворилося зміщення, яке потім призвело до помилок.
Це ніяк не повʼязано ні з Ада, ні з Растом, ні з С.

JS, натомість, має трохи іншу «архітектуру», це інтрерпретована мова, де інтерпретатор робить багато брудної роботи за тебе, тому писати код є суцільним задоволенням.

Вимикаю режим «вгадайко».

Вмикаю режим «вгадайко»

чомусь з «Зараз набіжут тайпскриптьори та почнуть тобі розповідати» — здалося що то якісь загальновідомі факти у вебпрограмуванні, аж цікаво стало

У 89му році програмісти написали деякий код для невідомого компілятора... Трапилася халепа... потім призвело до...

написання в подальшому майбутньому js, ts)

Вимикаю режим «вгадайко»

до 89го можливо релевантним буде C89 стандарт, але як то пов’язати з «лишнім байтом» залишається неясним

здалося що то якісь загальновідомі факти у вебпрограмуванні, аж цікаво стало

Там інший прикол. Зазвичай люди, яки приходять з нескриптових мов програмування, або зі строго типізованих мов, плюються на JS, бо там повна «анархія», купа багів, кров, гівно, пісок та цукор. ТС натомість — як промінчик світла в темряві, як рятівний маяк, як ковток свіжого повітря, мінімізує весь той безлад, що накоїли автори JS під час створення. ТупеСкрип — це «нормальна» версія JS, яку й треба було розробити багато років тому. І тільки ТС можна використовувати, інакше смерть проекту, топи галеру, суши весла. :D

Можливо, чи точніше не знаю, js мало користувався у написанні чогось, пайтоном трохи бувало, — і з тим і тим було нормально в плані зручності (у відповідних рамках використання)

Потребує окремий «талмуд» чи «транскрипт» щоб «глибина» написаного розкрилася.

мої основні мови це Ada, С і Rust
почав приходити, і буде бог мені суддею

оригінал був з біблії Карла словами Фрідріха Енгельсон?

діди-пердуни в 1989 році просто назвали змінну двома символами, а не одним, того в тебе зайнятий лишній байт

в 89му замість ’i’ в циклах почали записувати з «іі» — рілі?
І про зайняло цілий «лишній байт» в бінарнику теж цікаво.

прочитати пердолясь натомість уже з моїми улюбленими дельфінами

ага, «моя основна робота це системщина»

Любов до JavaScript — це чорна мітка. Тим більше що JavaScript HTML—сторіночки а web—програмісти, як ми всі знаємо, несправжні програмісти. Ще й Rust. Фу.

Розкажіть, на чому пишите, ми разом посміємося.

по радикальності сприйняття js малиб бути інтернет-експлорер технолоджі віндовс

Краще б воно не виповзало за межі HTML—сторіночок в WWW.

... и ограничить макс длину скрипта со всеми либами в 500 строк.

В якому сенсі JavaScript заразна хвороба ? Еталонна скріптова мова.

google://"WAT JS"

Краще бути «несправжнім» іт-шником, зате мати здорове тіло, займатися спортом, користатися попитом у дівчат, подорожувати, мати офлайн захоплення, не мати проблем зі здоровʼям, як ментальним так і фізичним, чим «справжнім» — з пет-проектами — але без усього цього.

в твоём исполнении — это ныкаться от людей в форме, выёбываться тем, что СЗЧ, и быть трезвым раз в год, наёбывая кастомеров на бабки?

я тебе предлагал поработать на меня за 10% отката — ты не согласился

А потім у «справжніх» іт-шників клянчити гроші на білет з Єгипту? )
dou.ua/forums/topic/26468

І в чому проблема суміщати? Я ось також любитель кодити для себе, далеко не кожен день, но якщо з’являється якась цікава ідея, можу кілька тижнів по 12-16 годин в день кодити (робота + пет проджект). При цьому, здоров’я, спортивні показники в 39 дай боже таке 20-літнім мати (vo2max, пульс в спокою, тиск, тестостерон, ліпідний профайл, відсоток жиру в організмі), дівчина на 8 років молодша, подорожую за кордон по 2-4 рази в рік, є деякі інші оффллайн і активні захоплення крім кодингу.

Думаю ти за компом (а якщо не комп то телефон) стільки ж часу як і він проводить, тільки він кодить, а ти якийсь дебільний контент на ютюбі дивишся. Ось і вся різниця. А на пиво та інші захоплення приблизно так само ходите.

Хоча бачу у тебе топіков по ІТ більше ніж у 99% аудиторії ДОУ. Ти такий же ІТ-шний задрот як і автор теми, тільки чомусь рахуєш себе кращим, придумав собі що у автора життя більше крім ІТ немає.

так тоді chatGPT ще не було

Краще бути «несправжнім» ... чим «справжнім», але без усього цього

New theory of aithing:
всі ті ваші АІ несправжні, а насправді там всередині галери вебпруграмерів на аутсорсі. Математика та їх галюцинації тому підтвердження, і без усього цього.
💯

:)

займатися спортом, користатися попитом у дівчат, подорожувати,

ну справжній айтівець теж тренується.
там дупа натренирована так, що ідеально повторює форму стільця. і дівчата їх полюбляють, бо гроші дає. при тому, що самого його майже не видно, бо по 15 годин у своїх проектах колупається.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Майндлі — підбір психолога онлайн

Нема на це часу

я кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних

До речі, чув, що це саме

Майндлі

дере з психологів до 50% комісії за сесію. Тому така собі шляпа. Зате реклама з кожного утюга.

треба ж на щось жити. Якщо знайшли нормального психолога/сантехника/etc, можна далi i мимо платформи

Наскільки я розумію, то так багато хто і робить. Ці платформи реально стріляють собі в ногу з такими комісіями і їхній бізнес більше нагадує піраміду.

Схожа ситуація й у Englishdom: учень платить 450 гривень, а вчитель отримує 110 гривень. Минулорічний огляд цього — на YouTube.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Дядько здурів через то шо по 15 годин свої пет-проектіки кодив, haha classic

Як можна здуріти від того, що приносить кайф? Дуріють навпаки, коли змушений займатися тим, що не подобається. Радий за дядька що знайшов себе. А ви, таке враження, що завидуєте )

Не знаю, але якось такии здурів, судячи з посту

Як можна здуріти від того, що приносить кайф?

Він ж написав

12-15 годин без вихідних

Пофіг як він то любить, це весь активний час доби.
Робочий тиждень обмежили в 40 годин не просто так.

37.5

Breaks are too short, our goal is 36.6

p.s. можливо і нижню межу запровадити

Робочий тиждень обмежили в 40 годин не просто так.

ну да, бо потім приросте до клавіатури і лікуй цього фріка за кошти страхової

Вадимко, пет проектік як ти кажеш — Новий Інтернет з великим власним фінансуванням за інтересом всесвітніх організацій таких як kwaai.ai та стартапу balnce.ai з Долини підтриманий всіма світовими корпораціями — Інтернет для AI агентів

Замовкни, будь ласка, і ніколи нічого ніде не пиши

Вас легко роспізнати якщо запитати що ви кодите вдома. 99% з вас нічого не кодить. тому що вам нецікаво кодити

Для мене програмування це й хоббі теж (не єдине слава богу), й я дійсно буває можу декілька місяців кодити по 15 годин на день, 8 годин — робота, 8 — щось своє, й ще й по вихдіним.

Набридло читати про те, як ви вигоряєте, що проєкти не цікаві, що зп маленькі, але це все через те, що ви — не айтішники,

Так от я:
— декілька разів був в депресії тому що набридла робота — це щодо вигорання.
— проекти дійсно не цікаві. Тому й хочеться щось покодити для себе.
— працюю заради зп. Якби не зп, я б й далі кодив, але точно не працював би в айті, якщо б були альтернативи.
— від такого кодингу для себе розшатується психіка — тобі одночасно й цікаво й дуже сильна втома.

Я взагалі не розумію логіки, мов якщо тобі подобається кодити, то тобі має подобатись працювати. По цій логіці ви можете в проституцію піти, бо вам подобається секс.

По цій логіці ви можете в проституцію піти, бо вам подобається секс.

бгг )))
а якщо проститутці секс не подобається, то вона не справжня проститутка, а фейкова

Для души таксуєть, а проституткою тільки заради грошей

Ви не монахи, яким потрібно зосереджуватись і боротись зі сном під час медитацій, тому вам краще перестати пити каву!

Ви не весільні фотографи, тому досить купувати собі дорогі камери!

Ви не кур’єри, тому досить купувати дорогі велосипеди.

І сир також облиште!

А чому так зневажливо до таксистів та сантехників?

Це ваше світосприйняття. Ці професії обрані автором як повноцінна заміна аутішечці. Там не так все погано з грошима, повірте.

Таксистам — self-driving cars загрожують. Програмерам — ai-agents. Сантехнікам ... — нічого, тобто то виходить найбільш secure job з окреслених)

в programer-edition і taxi-edition — повірю, у ventouse-edition... — не повірю, то фантастика

бо труби ніколи не перестануть засмічуватися

Це не означає платоспроможності публіки якій це потрібно виправити, і вона з більшою імовірністю займатиметься проблемою сама, або буде зливати відходи прямо з вікон.

Це вже було, постіндустріальна економіка значно зменшила необхідність в робітниках на фабриках і селянах на полях, чи «зливали вони відходи з вікон» — можливо, але якось адаптувалися. А якщо взагалі — то social factor вже з самого початку розглядали як той що буде заважати впровадженню АІ, і що з тим усим робити виходячи з попереднього досвіду автоматизації.

То у пана просто загострення власних комплексів. Є «таксисти», котрі роблять $3k на місяць чорного налу просто катаючи людей від Львова до пішого в Шегинях, і назад. Пересічні ІТ «мідли» вже облизуються. А вправний сантехнік взагалі розумніший за пересічного ІТ «сініора» і заробляє ± стільки ж. Бо я вам скажу грамотно спланувати каналізацію не кожен зможе. Особливо якщо це приватний будинок і септик не прямо під боком хати, а винесений десь на протилежний край ділянки. Працюють «зіркові» сантехніки розслаблено, в чистоті і сухості. Без червоних очей від перепрацюваннь.

Так это все бизнес. Таксист сам находит клиентов, сам отвечает за ремонт машины. Сантехник сам находит клиентов, сам определяет стоимость проекта, его себестоимость и сам выполняет, попутно убедившить, что есть все инструменты. К программисту уютном офисе это не относится, ему выдали ноут с ПО, кофемашину, список задач/требования — выполняй. Аналогия с такси: человеку дали клиента и машину и сказали вези от А до Б. Сантехнику сказали тут проложи трубу 100 с уклоно 1%, держи набор инструментов.

Аналогия с такси: человеку дали клиента и машину и сказали вези от А до Б.

Ну більшість таксистів так і працюють.
Є фірма, власник авт, є диспетчер який приймає замовлення, є таксист який возить.
Убер/уклон це те саме.

Є ще ті які стоять під вокзалами і клубами, але їх меншість)

Є «таксисти», котрі роблять $3k на місяць
А вправний сантехнік взагалі розумніший за пересічного ІТ «сініора» і заробляє ± стільки ж

Ну так нехай собі заробляють. Якщо такі молодці, то нехай і не лізуть в ІТ.
Навряд чи якийсь ітішник полізе в сантехніки бо там багато платять.

Оксано, я взагалі вважаю, що зараз максимальний пік по зп у сантехників, і всіх, хто ремонти робить. Бо їх просто немає , або десь на західній Україні вони.
В мене в будинку жіночі бригади сусіду роблять ремонт, так він їм допомагає, бо вони чисто фізично то підняти не можуть, то інше. А ремонт треба робити.

І саме головне, що цей пік буде оновлюватись кожного року. Тому що кінця-края війни якби і не проглядається.

Набридло читати

то не читай

ви насправді таксисти, сантехніки та автослюсарі, які просто хочуть велику зп

так, я тут лише заради нормальних бабок. ще питання будуть?

вам краще піти з айти

нікуди не піду, поки не перестануть платити нормальні бабки. не подобається — напиши на мене скаргу

я кодив і до роботи, і на роботі і після роботи

молодець

вайб кодинг вихідного дня приймається? чи це вже з іншої секти?

о, я тоже вчора повайбкодив, навіть задоволення отримав — проект виловив на гітхаб :))

Ви себе не зрозуміло ким уявили. Будівельник)))
Ви звичайний працівник як і всі. Якщо ви за своє хобі отримуєте гроші, то це вже не хобі або ви не професіонал.

оууоуу, звідки стільки злоби та ненависті??!!

бажаю скоріше одужати, бо з таким поглядом молоко біля вас буде киснути одразу... та ще й кисляком можна назавжди лишитись.

оууоуу, звідки стільки злоби та ненависті??!!

А як б ти себе почував, працюєш майже 20 років, ще і по 12+ годин на день.
А тут піценосці і таксисти за 3-4 роки стають сіньорами і заробляють більше)

Людина просто вигоріла ...

Ви не айтiшники

а шо то воно взагалі таке є «айтішник»?

Компʼютер з підключеною людиною

кажуть що це «динозаври» які були до появи «аішників»

якщо подумати

справжні айтішники — це ті у кого перед очами матриця
справжні фінансисти — ті хто множить в умі шестизначні числа
справжні водії — ті хто входять в повороти з закритими очима
...
додайте будь яку професію.

таланти це в принципі штука рідкісна, а талант який зміг реалізуватись в сфері для якої був «створений» це питання одиниць на мільйони людей, а може і на весь світ.

Всі решта працюють для того щоб жити, в сфері в яку змогли потрапити. У когось виходить краще себе реалізувати в одній сфері, у когось в іншій. І мабуть тому ми і хочемо завжди знайти — "майстрів своєї справи"/"справжнього професіонала" в тий чи іншій сфері коли звертаємось за послугою.

А по досвіду будівництва я можу сказати що сантехніка хорошого знайти ще важче ніж СЕРЕДНЬОГО айтішника! І що? працювати тільки тим 20-30-40%, скільки реально відсотків тих хто працює на своєму місці? :)

якщо подумати

справжні айтішники — це ті у кого перед очами матриця
справжні фінансисти — ті хто множить в умі шестизначні числа
справжні водії — ті хто входять в повороти з закритими очима

якщо «додумати» )

Автор же цього не писав. Автор писав що справжні айтішники кайфують від програмування і що для них це не тільки гроші, но і хобі, що часто кодять для себе свої проекти.

Тоді фінансист це той, у якого дашборди і віджети на телефоні з різними макропоказниками і який у вільний час слухає CNBC якийсь

Водій має машину для душі, а не раціональну камрі якусь, тюнить її, цікавиться автоспортом

А по досвіду будівництва я можу сказати що сантехніка хорошого знайти ще важче

Ну бред. Або шукаєте чим дешевше тим краще. Просто сантехніком можна стати за 2 тижні по ютюбу, тому кожен алкаш сантехнік і бере по мінімуму. Народ потім замовляє їх і жаліється що важко знайти нормальних.

Впевнений якщо шукати тих, кого пре від сантехніки, у кого ютюб каналі, чи телеграм канал, чи сучасний сайт, який молодий, має свою юніформу і візитки, там відсоток рукожопих буде мінімальний.

кого пре від сантехніки, у кого ютюб каналі, чи телеграм канал, чи сучасний сайт

Щось все в кучу.

сантехніка хорошого знайти ще важче ніж СЕРЕДНЬОГО айтішника

Так чому порівнюємо хорошого з середнім.
Нехай би вже рівний з рівним.

Ви читаєте про вигорання в ІТ, тому що серед усіх фахівців найбільше айтівці спілкуються онлайн і пишуть про свої проблеми. В інших сферах таке ж саме вигорання і навіть гірше. В армії вигорання це постійний стан, з переходом в депресію. Але сабатікали там не дають, і до психолога не водять.
З чим я погоджуюсь — робота має подобатись, тоді можна і у вільний час кодити та вивчати новий тех. стек.

робота має подобатись, тоді можна і у вільний час кодити та вивчати новий тех. стек

сказав ШІ і пішов вивчати стек програмування щоб у вільний час накодити трохи програмерів :)

В армії вигорання це постійний стан, з переходом в депресію. Але сабатікали там не дають, і до психолога не водять.

Це не втішно ((

я кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних і мені не 20 а 42 і в мене здоров’я далеке від ідеалу

Вже 42 а розуму так і не прибавилось)

якщо запитати що ви кодите вдома. 99% з вас нічого не кодить. тому що вам нецікаво кодити

Працював тільки в ІТ вже 10+ років, освіта дотична до ІТ.

Останній раз «кодив» безплатно на 5 курсі, ще було кілька разів як до сертифікацій готувався.

кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних

це називається «вахтовий метод» — період інтенсивної роботи за хороші гроші... а потім тривалий період відновлення...

он боксери проводять 2-3 бої по кілька хвилин на рік... а чим вони в інший час займаються невідомо... і якось воно в них іноді навіть окупається... мабуть...

айтишник — это не просто кодер за зарплату. Это должно быть призванием и конечно нужно иметь определенные задатки.
Быдлокод теперь и чатгпт может писать.
И таки да — айтишники обычно кодит и после работы — просто потому что технологии развиваются быстро и если ты самостоятельно ничего не изучаешь и экспериментируешь не разбираешся в чемто и вообще ничем не интересуешся кроме того что по работе — то айти это не твое.

вже є куди піти з IT )))
«Співвласник SoftServe та засновник Моршинської будують корівник на 2000 голів біля Моршина»
inventure.com.ua/...​2000-goliv-bilya-morshina

Власна точка зору — це як білизна. Є в кожного, але демонструвати її на публіку не завжди доречно

Ну ви ж от свою білизну чому продемонстрували?

Перепрошую якщо це зачепило ваші почуття.

Мої ні. Але навіщо писати про щось і потім самому ж це робити?

вам краще пiти з IT

Це так не працює. Якщо піценосці можуть заробляти кілобакси за ІТ, то ніхто нікуде не піде. Business, nothing personal. Якщо расово вірним ІТшнікам щось не подобається — не наймайте піцесоносців на роботу.

Шо за бред. А час на себе і на сімʼю ? Це не повноцінне життя і ти будеш недорозвиненим у інших сферах. Скоріш за все ти будеш жирдяєм або дрищем бо на зал треба час, ти не будеш спілкуватися з дітьми якщо вони в тебе є, ти не будешь читати художні книги бо це час, ти не будешь щось вивчати нове типу іноземні мови і взагалі будеш не цікавою і недорозвиненою людиною з якою не цікаво спілкуватися.

Мій досвід каже навпаки — більшість професіоналів своєї справи дуже цікаві у спілкуванні на інші теми також.

Тобто вони витрачають час на щось інше окрім своєї професії бо інакше з ними немає про що говорити окрім того з чим вони працюють 24/7

Працювати 24/7 ніхто не змушує. Є періоди захоплення роботою, є періоди відпочинку — це теж повноцінне життя. Часто якраз ті, хто говорить про «баланс» і «повноцінність», по факту у причинне дмухають, та по яйцях барабанять.

ТС пише шо якщо ти не кодишь 15 годин на день без вихідніх то ти не ойтішнік

В цьому є щось. Людина, яка захоплена справою, готова занурюватися з головою. А яка заради грошей — буде нудьгувати та шукати work-n-life баланс.

Краще work-life balance ніж бути хворим жирдяєм без хоббі, друзів, сімʼї ітп. Ше можна зрозуміти якщо ти володієш бізнесом і вкладаєшся, а якщо ти на галєрі то тебе можуть в любий момент викинути не дивлячись на те скільки годин в день ти працював і скільки років віддав галері. Я працював на одній галері і дуже вкладався мене хвалили і все таке, а потім просто всіх скоротили і все. Я попросив написати мені фідбек в лінкедін і вони тупо відморозилися. На галєрах на тебе всім похер, так можно не рвать жопу. А твої потужні стартапи 99% нікому не треба і ніколи не будуть працювать. Тому краще жити нормальним життям воно і так коротке

Працювати багато можна лише при умові, що тобі це подобається. Для мене програмування це насолода, на рівні статевої. Це і є відповідь на питання.

Я працював на одній галері і дуже вкладався мене хвалили і все таке, а потім просто всіх скоротили і все.

Хто багато працює, тому ніколи заробляти гроші... ;)
Ти не туди вкладався. Інвестувати треба в себе в першу чергу. А коли ти інвестуєш в галєру, то не очікуй, що тобі дадуть медальку чи долю в бізнесі. Дадуть тільки більше роботи.

А твої потужні стартапи 99% нікому не треба і ніколи не будуть працювать.

Той, хто вміє писати код не вміє автоматично стартувати стартапи. Це не тотожні знання та не випливають одне з одного.

Тому краще жити нормальним життям воно і так коротке

Нормальне життя, це коли ти насолоджуєшся тим, що робиш, чи то програмуєш, чи відпочиваєш, немає різниці.

На галєрах на тебе всім похер, так можно не рвать
жопу

На будь якій роботі по найму на тебе похер, ти просто ресурс, human resource.

Оскільки я була по обидва боки ( і як людина, що повідомляє про звільнення, і як людина, котру теж звільняли/ скорочували), то я для себе просто роботу сприймаю як сьогодення. Є робота — і добре. Бо, як показує життя, нікому не потрібні твої хвилювання чз скорочення, пошуки справедливості ітд.
Це просто треба пережити, воно проходить.

Як ви зазвичай повідомляєте про звільнення? Кажете справжню причину чи формальну (скорочення позиції в наслідок реструктуризації тощо)?

якщо ти не ..., то ти не ойтішнік

опції ойтішників — стати ойпішниками чи аішниками :)

його зате візьмуть працювати в такерсофт

Якесь двояке відчуття виникає. Перша думка така, що немає сенсу на людей тиснути, вони ж не за хобі в айті пішли, а за оплатою адекватною зусиллям. То хай собі працюють, аби не ламали нічого. І топік якраз про вигоряння самого ТС.

А з іншого боку — в червні буде 30 років, як я в ІТ. Проєкти цікаві,ЗП, ніби, не маленька, вигорянь не було. Резюме розсилав раз за всю кар’єру — в 2013 році. Концептуалізую на раз, проєктую на два. Хіба що по 12 годин не кодю, бо за ті роки назбирав людей, що добре кодять самі. Зі здоров’ям все добре. Відсутність емпатії до тупих дозволяє не перейматись майже нічим.

І, може, то дійсно так: якщо воно твое, то тобі завжди буде добре, а якщо не твоє, а хочеться, щоби як у них, то і буде так, як описано...

. Відсутність емпатії до тупих дозволяє не перейматись майже нічим.

класс! реально найважливіший софт-скілл

найважливіший софт-скілл

Незвична ідея — розглядати це як скіл. Бо якщо це скіл, то його можна описати детально і розвивати, впровадиши якісь методики перевірки. До цього дня я вважав це чимось вродженним, типу як високий больовий поріг. У випадку із тупістю ти не можеш без додаткових питань точно сказати, чи тупить той, хто чекає від тебе реакції, чи ти. Можливо, тут би допомогла формалізація самого спілкування у випадку якихось очікуваних реакцій, так як роблять оті скрипти для телефонних спамерів.

Звичайно, кожен може вкладати в це поняття різні речі. Я б казав би більш узагальнено «мати справу з поверхневими людьми» й аналізуючи результати спілкування можна, вибудовувати різні стратегії. Не певен, що це гарно формалізується з числовими KPI, але, як на мене, це прокачується (й деградує якщо не працювати з цим)

Ты быстро поумнеешь когда перейдешь в какуюто корпорацию. Корпорации не могут нанимать только лучших, и поэтому их ожидания настроенны на середнячков. Как только кто то очень толковый попадает в среду середнячков его тут же нагружают работой на 200% процентов и держат в таком режиме пока не выгорит или пока не уйдет.

Корпорации не могут нанимать только лучших, и поэтому их ожидания настроенны на середнячков

Є якесь дослідження цього доволі контроверсійного твердження?

Вочевидь малися на увазі не топ-продуктові корпорації (які таки можуть собі дозволити кращих), а саме українські ІТ-галери, які максимальний гешефт мають від продажу середнячків як професіоналів. Якщо вони інколи і наймають цінного спеціаліста (за гідну оплату) — то відповідно і навантажують на 200% аби працював за себе ще й за купу інших фальшивих профі.

конкретно эти 200% я слышал от менеджера из амазона. Они всегда нагружают девелоперов на 200% и если он закончил 120-130% то он хороший девелопер, потому что он сделал чуть больше ожиданий. Нагружают на 200% процентов потому что естимейты не всегда правильны и если давать таски только на 100% то чувак быстро все сделает и у него появится буфер свободного времени, девелопер будет еще 3и дня доводить код до совершенства и отдыхать. Из за этого менеджер наверх 100% добавляет буфер занятости, и смотрит что бы девелопер таки делал больше 100%. Если кто то инженерным умом попадает в амахон то он сидит по 12 часов и деливерит свои 150-180 проценто и все равно живет с чувством что он не успел сдалать все что нада было, это и ведет его потихоньку к выгоранию.

Да вот, чувак 9 лет был сеньойр менеджером в корпорации www.youtube.com/...​atch?v=RQZEnnPo_0s&t=688s , он расказывает как оно. Я наблюдаю приблизительно тоже самое, интелектуальных людей в опенспейсе с кем можна о чем то поговорить два-три человека на десяток работников. Остальные живут в режиме — мне нада срочно сганять в японию а то давно не был, а по приезду рассказывать что там на каждой станции метро автоматический туалет с подогревом сидушки и на улицах много людей, все. Хотя может мне просто не повезло с проектом.

Я проводив і продовжую проводити співбесіди в корпорації (msft і goog) і я ще жодного разу ще не давав рекомендацію «цього кандидата брати не можна, бо він занадто професійний і інтелектуальний». І від своїх колег я такого теж ніколи не чув.

а скольких кандидатов ты отметил что рекомендуешь уровень выше чем его собеседуют ? например рекомендуешь нанять чувака на Л6 а не на Л5 ?

Таку інформацію я надати не зможу через її конфіденційність.

ІТ справді починалося з «задротів», які тікали у комп’ютери від реального життя. І які справді могли кодити по 12-15 годин без вихідних тільки для власного задоволення.
З чим не можу погодитися:

ваш розум не народився налаштованим на такі завдання, він налаштований збирати меблі або крутити гайки або може корчити пики на сцені

Звичайно-ж тут справа не у якихось генетичних особливостях. Скоріше дитину з малеча зацікавили конструкторами, пазлами та різними «тямучками». І з часом це перетворюється на цікавість до рішення різних інтелектуальних задач (у тому числі і ігор).
Роздуми про це натякнули мене на дуже цікаву аналогії між «справжнім ІТ» та шахами!
Насправді спільного дуже багато: аби опанувати шахи треба також вивчити багато різних партій, стратегій захисту або нападу, але також бути креативним і імпровізувати. Так само, як для ІТ, для шахів треба мати особливий склад характеру і розуму. І бажання присвячувати цьому більшість часу, відмовляючись від інших занять.
Стати гросмейстером у шахах неможливо просто прочитав декілька книжок — тільки роки практики, набутий досвід і власноруч відкриті та напрацьовані стратегії дозволять піднятися до професійного рівня.
А ще ця аналогія примусить замислитися тих, хто добре знає історію популярності і занепаду шахів. Навіть якщо ви читали тільки «12 стільців» ви могли помітити якою популярністю користувалися шахи у минулому столітті. Шахові гросмейстери були зірками світового рівня, про протистояння між ними писали газети, «шахова війна» між країнами повторювала «холодну війну», шахові чемпіонати справді збирали еліту світу. Але і серед звичайних людей шахи мали велику популярність. У кожному парку можна було побачити як люди на лавочках грали в шахи (подекуди навіть на гроші). Газети публікували шахові гамбіти і навіть звичайні пролетарії їх обговорювали. Майже у кожних «Васюках» справді були шахові клуби і гросмейстери їздили по країні проводити сеанси гри, як якісь поп-зірки на концерти.
Ще аналогія у тому, що аби заробити шахами великі гроші — треба було не вміти грати, а вміти себе продавати. Чудовий приклад Остапа Бендера — як першого шахового «інфоцигана» добре описаний у книзі. Аналогічно в ІТ мільйони заробляють зовсім не девелопери, які пишуть код.
Ну і найбільш актуальною аналгією має стати що моду на шахи фактично вбив AI ! Шахи — доволі детермінована гра де нема місця випадку. А отже як тільки комп’ютери стали достатньо потужними — вони прорахували усі комбінації і змагання між людьми втратили сенс. Усе одно жодна людина не зможе тримати у пам’яті стільки комбінацій, як комп’ютер.
P.S. Шахи справді не для кожного. Але колись в них грали навіть робочі та колгоспники. Тому не варто казати:

Ви не айтiшники, вам краще пiти з IT

Вот кстати врядли найдется профессиональный шахматист, который бы при этом выгорел и ненавидел бы шахматы,
который занимался бы шахматами c «9 до 5» или по табата-таймеру а потом радостно захлопывал бы доску и бежал бы делать «ворк лайф беланс» при этом вещая что ему надо
«успеть наслаждаться жизнью» что он
«в шахматы уже на сегодня отыграл»
«какой смысл перенапрягаться больше все равно не заплатят / не выучу»

Я это знаю очень хорошо
Я это наблюдал очень долго — батя мой и есть тот самый гросмейстер

Да, все профессиональные шахматисты не прочь и выпить пивка
или поплавать в море
или еще что-то
Но при этом на уме у них — всегда будут и шахматы
это их не напрягает абсолютно

Бо они любят эту игру,
а не ради бабла туда пришли,

если бы они не любили шахматы — бросили бы в тот-же час

только мазохист-пограмист, о котором и пишет автор
вкатившийся ради бабок
и терпящий всю эту токсичную вакханалию исключительно ради бабок
аки раб на галере
только он может вещать про «баланс» со своим пассивно-агрессивным настроем
и внутренними обидками на весь мир
и выгорать от безысходности и жадности круглый год

ПС
Я бы вообще «вайтишникам» поставил памятник, вроде вечного огня.
И на латыни там написано было «Горит но не сгорает»

Про шахматистов ничего не могу сказать, а вот среди профессиональных футболистов полно людей, которые футбол не любят, не интересуются, не смотрят матчи.
Хватает и тех, кто по окончании карьеры вообще со спортом завязывают, даже в парке с друзьями не бегают.

С шахматистами вполне может так быть, человек может иметь предрасположенность к игре в шахматы — усидчивость, хорошую память, развитое логическое мышление, но сама игра его не прёт. Вполне допускаю, что можно с такими вводными данными дорасти до гросмейстера

Вот кстати врядли найдется профессиональный шахматист, который бы при этом выгорел

чатжпт не согласился и назвал гроссмейстеров мирового уровня Magnus Carlsen, Vasyl Ivanchuk, Bobby Fischer, Hou Yofan, переживших в своей карьере burn-out

Навіть екс-чемпіон світу Дін Ліжень 9 місяців відходив:

Ding, who took a nine-month break after becoming world champion in April 2023 by beating Russia’s Ian Nepomniachtchi, shared that he has seen a psychologist for his mental state.

шахи — найпопулярніша гра в світі.
У неї і досі грають робочі і колгоспники. Про що мова взагалі)

Бобр, шахи зараз переживають пік популярності. З’явилися шахові стрімери, фанатські ютюб канали якою хочеш мовою, багато дітей в шахових клубах, симпатичні дівчата на змаганнях. Все добре з шахами зараз.

моду на шахи фактично вбив AI

А повернув The Queen’s Gambit 🙂

Блін. А про шахи таки правда. В фільмі «День незалежності» один з ГГ грає в шахи в парку. В фільмі «The thing» Курт Рассел заливає ЕОМ саме через програну партію в шахи. В циклі Театр теней Кира Булычёва є гурт або навіть угрупування шахматистів. В місцевій бібліотеці, принаймні раніше, було чимало ще радянських книг по шахах. В «Джентельменах удачи» грають саме в шахи. В серіалі «Коломбо» є серія про шахматистів. Раніше в потягах частенько бачив як грають в шахи. В мого діда, хоч і жив він в доволі глухому місці, була шикарна шахова дошка. Два вчителя фізкультури з моєї школи некисло так грали в шахи хоча дивлячись на них на думку спадав лише літрболл.

про шахи

шахи як опція по привабливості залишається як і була, але кількість і різноманіття доступних опцій куди інвестувати свій час — значно збільшились (не в залежності грає в них ШІ чи ні)

Автор, выпей, пожалуйста, яду.
Твой опус, может, и был актуален году в 2020-ом, но сейчас нас всех уволят в течении пары лет (тебя тоже) и на галерах будет веслать чатжпт.
И неважно, 15 часов в день ты веслаешь, или 25. Всех выставят на мороз.

Чекаю-не дочекаюсь, піду на морозі працювать лижним тренером і буду знавать щастя

Клімат змінить і частину суші затопить а частина перетвориться не пустелю. Сніг в такій кількості щоб можна було кататися на лижах залишиться лише в якихось поодиноких місцях.

Тоді він може стати тренером на водних лижах )

А навіщо чекати?
Можеш це зробити і зараз.
Хіба ні?

Отлично, отлично! очень годно! Следующими предлагаю раскрыть темы:
— Особенности поведения и строения черепной коробки у семейства вайтишников, которые не получив в течении 2 дней отклик на отосланную драгоценную резюмешечку пишут отрицательные отзывы на доу
— Кидок на ЗП при увольнении из конторы «рога и копыта» — кто виноват и как такое могло произойти?
— Как так получилось, что айтишники выгорают чаще грузчиков. Нет ли тут п**дежа?

А сенс багато працювати? Це додає здоров’я?

Є надія що буде потепління, пердак вже вийшов на 7000 кельвінів

Прочитав і відчуття наче 8-ми классник претензію кинув)))

От заради цього я плачу за Інтернет.

ти не айтішнік якщо ти платиш за інтернет

хакни сусіда або не повертайся

З останніх поколінь реальних айтішників відсотків 10-20 максимум. Всі інші за баблом прийшли.

Золотые слова! Спасибо автору!
Читаешь и радуешься,
словно это не сыроварня а старый добрый итальянский сайт

а куди він зник?
хоча і писав болгарською

Он ничего не «писал» — он публиковал статьи на том языке, на котором ему их присылали.

Схоже на сезонне загострення, або проплачену провокацію.

Дідусь не хворій, ніхто в тебе твій zx spectrum та Fortran не відбирає)

— Мама, смотри, настоящий айтишник!
— Быстро отойди и не трогай; видишь, пена на морде? Он бешеный!

Бистро відійди — бо аішником станеш!)

та он всегда таким был. когда был маленький, то мог три дня машинку по полу катать до дырки в ковре. как то на новый год про него забыли и он два дня хоровод вокруг ёлки водил. а теперь вот это

коли я ходив на роботу, я кодив і до роботи, і на роботі і після роботи

Чувак, айти- это не только код, прикинь.

Топік скоріш провокативний. Я при цьому не сумніваюся, що ви любите свою роботу.
Не претендую на істину в останній інстанції, але:
В кожній сфері потрібні різні люди, бо робота знайдеться усім. Від того, і різні напрямки в ІТ, різні посади у людей/грейди/зп.
Мені здається, що наявність хоббі у людини ніяк не характеризує його, як справжнього/ несправжнього ІТ-ка. Навпаки, це дозволяє людині змінити фокус. Скоріш по життю краще, коли людина вміє ще щось робити, аніж навпаки.
Ви можете багато писати, щодо того, що нормально кодити поза робочий час, але поки що біологію, фізіологію організму ніхто не відміняв. Тому, всі вигорають, втомлюються.
Чи всі в ІТ із- за грошей- дискусійне питання. Але нічого поганого в цьому теж немає.

Сумнівно. Я колись (20 років тому) кодив весь вільний час, навіть від друзів з пивом тікав покодити, але щобільше ти віддаєшся роботі, то менше хочеться мати сайд-проєкти в тому ж напрямку.
Я більше скажу — ти сам (якщо існуєш в описаних параметрах насправді) недовантажений насправді цікавою роботою комерційно, якщо тобі хочеться ще щось.
Мені от не хочеться, мені хочеться вчити німецьку (і не задротити, а як вчора «Біжи, Лоло, біжи!» в оригіналі), лазити по горах, проводити час із дружиною та іншими живими людьми. А в роботі я встигаю і сам покодити і ще десятку людей допомогти.

Нам би ваші проблеми. Айті, вигорання, не пердолить код по 12 годин на добу —

вам краще пiти з IT

А ось для купи людей такі реалії:
aboutdifferentthings.com/...​a-khotiv-by-pomylyatysya

Занадто товсто, спробуйте ще

Колись я кодив вдома, зараз я старий пердун, в мене є дружина, син, будинок і город. Тепер я кодюсь в цьому))) Але оцей аутсорсинг хоч і допоміг зрубати бабла на це все, але душа до аутсорсингу ніколи не лежала і я просто в захваті від того що я його нарешті покинув і моя діяльність тепер знову стала направлена на внутрішній ринок))) Я вас розумію.

він налаштований збирати меблі або крутити гайки

Наче це щось погане. Інженерія не обмежується одним тільки кодингом і відсиджуванням булок на стільці.

ChatGPT analysis:

Цей допис — приклад елітаризму й хибної генералізації, в якій особистий досвід видається за універсальний закон. Ось чому автор неправий:

1. Захоплення ≠ професіоналізм

Вас легко роспізнати якщо запитати що ви кодите вдома.

Неправда. Людина може бути чудовим спеціалістом, навіть якщо не кодить у вільний час. Це просто означає, що вона:
•має інші інтереси (сім’я, спорт, музика),
•розділяє роботу та відпочинок (здоровий підхід),
•не хоче вигорати.
Айті — це робота, а не хобі для всіх. Той, хто добре виконує свою роботу з 9 до 18 — професіонал. А хто змушує інших «любити свою справу», як він — токсик.

2. Інший старт не робить когось «не-айтішником»

Ви насправді таксисти, сантехніки та автослюсарі...

Неповага до бекграунду. Люди з різних професій приходять в ІТ і досягають успіху. Знецінювати їх — це:
•принижувати реальні досягнення,
•виявляти страх конкуренції,
•не розуміти, що світ змінюється, і кар’єрний поворот — це нормально.

3. Вигорання — не ознака «не того розуму»

Вигоряння пов’язані з тим, що ваш розум не налаштований...

Неправда. Вигорання:
трапляється з найкращими, навіть фанатами справи,
викликане не лише відсутністю інтересу, а:
•поганим менеджментом,
•хронічним стресом,
Працювати 15 годин на день без вихідних — шлях до вигорання, не успіху. Якщо автор цього не розуміє — він сам на межі.

4. «Айтішник» — це не клуб обраних

Ми починали айти з програмування в школі...

Добре, що почали рано. Але це не дає права знецінювати інших. Айтішники бувають різні:
•з університету, з коледжу, з курсів,
•фанати, прагматики, ті, хто прийшов за грошима.
І всі вони можуть бути корисними індустрії.

5. Токсична гордість — не чеснота

Я кодю 15 годин і не відчуваю втоми.

Це небезпечно і не є прикладом для наслідування. Це схоже на робоче розладження, не на здорову продуктивність. Якщо людина ставить себе вище інших, бо працює без відпочинку — вона:
•компенсує внутрішню порожнечу,
•нездорова фізично чи ментально.

Висновок
Автор допису:
•романтизує трудоголізм,
•знецінює інших,
•нав’язує власну норму як єдину правильну.
Але в ІТ — як і в будь-якій сфері — важливі не «кров з очей», а сталість, повага і якість. І немає нічого поганого в тому, щоб мати межі, не фанатіти від роботи й хотіти гідну зарплату.

Навпаки, саме зрілі спеціалісти так і роблять.

Цей текст — приклад радикальної думки, яка викликає сильну поляризацію. Спробуємо розкласти, чому автор вважає себе «правим» і чи має він раціональне зерно в своїх висловах:

---

Чому автор вважає себе правим:

1. Пристрасть до кодування
Автор вірить, що справжній айтішник не може не кодити. Для нього це — не просто робота, а стиль життя. Саме тому він не вигорає, а інші — вигорають.

2. Досвід і жертовність
Автор наводить особистий приклад — як він жертвував часом у школі, працював за мізерну зарплату. Це слугує аргументом: він «справжній», бо прийшов у професію не за грошима.

3. Фільтрація людей за мотивацією
Люди, які не кодять поза роботою, за його логікою, не мають справжньої мотивації чи «природного хисту» до ІТ.

---

Що в цьому є раціонального:

Так, люди, яким дійсно подобається програмування, рідше вигорають, бо отримують енергію від процесу.

ІТ — складна галузь, і якщо йти сюди лише за грошима, не маючи внутрішньої зацікавленості, — справді можна швидко вигоріти.

Не всі мають бути програмістами — ІТ включає й інші ролі: менеджмент, тестування, UX тощо.

---

Чому автор не зовсім правий (або токсичний):

1. Не всі мають горіти кодом
Люди працюють з різних причин. Хтось хоче стабільний дохід, хтось — цікаві задачі, а хтось — баланс життя й роботи. І це ок.

2. Токсичний елітаризм
Поділ на «справжніх» і «несправжніх» айтішників принижує інших людей і не враховує особисті обставини, досвід, ментальне здоров’я.

3. Романтизація овертайму
Писати код 15 годин на добу без вихідних — не геройство, а шлях до хвороб. Така поведінка не є обов’язковою для професіоналізму.

---

Висновок

Автор правий у тому, що внутрішня мотивація і пристрасть допомагають витримати складність ІТ, але помиляється, коли виключає всіх, хто не поділяє його стилю життя. ІТ — це індустрія, яка потребує різних людей з різними підходами. Не всі мусять бути фанатиками кодування, щоб бути корисними, продуктивними й щасливими у цій сфері.

))

Death Internet все ближче і ближче.

— Whose internet is that?
---- Internet is dead!
— Who is dead?!
---- That internet is dead!!

•поганим менеджментом,
•хронічним стресом,

Це все про стрес. А результат стресу — втрата мотивації чи інтересу.
Це трапляється коли ви ходите на роботу заради ЗП, а не заради задоволення від роботи. Ваша підсвідомість починається боротися зі свідомістю, трапляється внутрішній конфлікт між жадібністю та змістовністю в житті. Фанат своєї справи може швидко перемикнутися з одного типу задач на інший, підтримуючи рівень інтересу на рівні, але не фанат буде сприймати це не як вирішення проблеми, а як інший профіль тих самих яєць.

ChatGPT analysis

От і гайки нам усім, ChatGPT зробив мою роботу =(

Море бабла это сколько пассивненького дохода в месяц?

достаточно, чтобы содержать команду на своем open-source проекте неограниченно довго

$40 на місяць він сказав же у тексті :)

Додайте, до опису теми, посилання на свої проєкти

Ось мої:
1. github.com/readytotouch/readytotouch
2. github.com/u8views/go-u8views

Треба було у пʼятницю після обіду таке постити, це ж типова тема для пʼятниці.

Дійсно, мені здається автор бажає просто похоліварити.

Ви знаєте, що таке пунктуація? У вас одне речення на цілий абзац в якому все підряд.
Закиньте допис в ChatGPT, щоб він переформатував до читаємого вигляду.

на шкоду навчанню і гулькам

Це ваші особисті проблеми

я кодю свої проекти по 12-15 годин

Це особисто ваш вибір, що робити в вільний час.

не народився налаштованим на такі завдання

Facepalm, ніхто ніким не народжується.

після 8 навіть не відчуваємо що працювали

Значить ви виконуєте однотипні не складні задачі, або ви кіборг.

Якщо ви такий нев$бений спеціаліст — напишіть технічну статтю на dou, ми почитаємо.
А це ниття ні про що.

у мене є написані не тільки статті, але i цілі документи, тільки обговорювати їх з бездарними таксистами-фронтэндщиками, що працюють тільки заради зп і відпустки в альпах немає ніякого сенсу, а вас тут 98% таких, тому я не пишу и не буду писати ту тничого технiчного

Так може взагалі нічого не писати?

а вас тут 98% таких

Що тоді ви тут забули?

Пане, це не ви загубили клоунські башмаки?

Обговорюй зі мною (в цьому топіку) — в мене є книга leanpub.com/metapatterns

Ви знаєте, що таке пунктуація? У вас одне речення на цілий абзац в якому все
підряд.

Там вже профдеформація.
людина роками працює по 15 годин на день, це вже до психіатра)

Дивно таке читати від людини якій 42.

кодю свої проекти по 12-15 годин без вихідних

перегрівся

Та ні, то вже мабуть речовини якісь, бо працювати 12-15 годин на день без допінгу після 40 можуть не тільки лише усі ©

Щось мені здається, 1-2 рядки в годину, решту часу гав рахує...

ну так мудрість приходить не з віком, а з осмисленням накопиченного жіттєвого досвіду (є 0.0001% унікумів, які виграють в стохастичну лотерею і для них пазли складаються швидче)

медіана мабуть проходить в другі 40х, але для цього треба інвестувати «медіанний час» в спостереження за іншими, спілкування, участь в усьому різномаїтті життя і тп

якщо ж людина витрачає 0.5 «медіанного часу» на все це, то до неї «медіанний рівень мудрості» прийде вже поза біологічними можливостями не те що поукладати його та інтегрувати в модель світу, а поза часом життя тіла

ну от 12-15 годин денне на будь-що залишає мало шансів на все інше, когнітивна енергія має свої ліміти

тому люди іноді й залишаються «генералізаторами спрощених моделей світопояснення» не зважаючи на сиве волосся
(власне відома річ — більшість видатних геніїв постренесансної науки все менше розбираються навіть у простих справах і часто поза доменом цілком непридатні до надання якихось порад — вони саме тому і досягли, що все можливе заінвестували в домен)

Підписатись на коментарі