Заробітна плата Junior: 465$ gross/місяць. Що скажете?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Є в просторах ітернету пропозиція Intern .NET developer

з умовами:

Інтернатура-практика триває 3 місяці, є неоплачуваною. Після успішного завершення — контракт на мінімум 1 рік. Заробітна плата Junior: 465$ gross/місяць.
Як для першої спроби попасти в ІТ — варто подаватися?
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Не варто, чекайте поки хоча б 5К дадуть. В принципі норм джун менше ніж на 6К не піде, але ж вам для першої спроби, треба трохи поступитись.

Це буквально ті умови, на яких я «вкотився» в повноцінне комерційне ІТ в 2012 в Люксофт в Києві.
Три місяці стажування( корисної роботи майже не робив, контора витратилася на ментора який мені допомагав ), потім співбесіда і позиція джуна за 500$, долар був по 8.
Тоді ще й в офіс щодня через весь Київ треба було їздити з КПІ до офісу на Васильківській.
Підвищення отримав також десь через рік.
Що тоді, що зараз, вважаю це шикарним варіантом для першої роботи в Україні.

Інша справа, що я тоді жив студентом в гуртожитку за який платив символічних 400 гривень.
Зараз вижити в Києві менш ніж на 500$ буде суттєво складніше, хоча й будемо чесні — можливо.

Але якщо нема інших кращих оферів — однозначно треба йти.

Якщо в «контракті на 1 рік» немає якихось антилюдських і протизаконних умов на зразок штрафів, то звичайно подаватись. Маючи досвід уже можна буде перебирати.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На першій своїй роботі я перший рік працював за 500$, тож 465$ не звучить як щось незрозуміло-кримінальне. Пробуйте.

Я б сказав що забагато

Нормально, я вкачувався на 150 у 2016-17, правда на пів ставки.

Добре хоч це вони вам платять, а не ви їм. Так шо подавайтесь.

теж починав з 400 коли був Trainee. Junior середня має бути 650-800

впринципі зарплата в атб 350, а тут тіпа 400 з перспективою росту, так що можна йти струячить.

впринципі зарплата в атб 350

350 на місяць єсть $4200 на рік у штатах мінімалка досі $8 на годину грубо $16,640 на рік отже з.п. у 4 рази але ввп... у скільки?

Але ж ми на в Штатах. Ми ж за Україну говоримо.

так і саме то є проблема яка вже була в повний рост уже до війни і можливо вже до ковіду я точно не можу вже згадати (маю особливості по голові тож селяві)

... цю проблему можна озвучити як «доларова інфляція» і зараз цей термін (я його сам був вигадав) почав знову сплівати у розмовах економістів українців бо ж фактична інфляція в гривні 13% більше але при цьому курс долара до гривні досить стабільний що означає фактичну вже саме інфляцію уже як «доларову інфляцію»

що означає вже цікаві речі бо коли ми говоримо за Україну

Ми ж за Україну говоримо.

то порівнюючи зі штатами

Але ж ми на в Штатах.

виходить що затрати на виробництво вже стають принаймні порівняні саме «у доларовому еквіваленті»

... тому вітчизняний виробник не може ні як «конкурувати» з польским сиром ні ціної ні якості просто ні як не кажучи вже за ту національну пропаганду «вихід продукції на іноземні ринки»

ти розумієш про що я взагалі і конкретно до чого тут відноситься оце

отже з.п. у 4 рази але ввп... у скільки?

По перше це інтерн вакансія а не на джуна. В 2017 стартував з 400 баксів в перший рік, так що в нинішніх умовах це ок зп.

Перечитайте, интернатура 3 місяці безоплатно взагалі, ок припустимо це в принципі відносно нормально.
А далі, по контракту, рік на пів ставки джуніора за ринком. Це власне ціна, на яку певні стажувальники оцінили свою роботу, приблизно $5400 з людини.
Це відвертий www.youtube.com/watch?v=9ACDIcroKdg Я багато коли таке бачів, одна справа коли хтось скіловий справді навчає чомусь. В більшості випадків то аби як сам джун, просто ще знущається над молодими.
На ринку для джуніорів є кращі пропозиції.

На ринку для джуніорів є кращі пропозиції.

Ну хай шукає:) Я рік попрацював з копійки, потім ще пів року за 1100 і перейшов одразу на 2500. Ніколи трейні на ринку не вибирали, завжди хапали першу можливість заробити комерційний досвід.

коли я починав потрапити в перфоманс маркетинг було майже неможливо без знань, я 2 роки брав все що давали за безкоштовно, щоб просто його вивчити. (знайомі, друзі, нетворк)

десь через рік вже знайшов роботу, маркетологом, але не по перфомансу, але все рівно дуже багато вивчав і робив, щоб розкачатись і через 2 роки змінити роботу на нормальну)

не скажу, що класно коли нічого не платять, коли прям нічого — це і порушення, і відстійне відношення, але маємо що маємо(

Моя перша інтернська зп була 300$ на місяць, після року інтернатури був рік джунівства з зп 750$ на місяць. Тож описана пропозиція з доходом 0/465 виглядає трохи заниженою, але якщо інших варіантів немає — то мабуть треба хапатися хоч за щось для старту.

В мене була початкова зарплата в 200$ у 2008 році на вайті шабашці, враховуючи падіння купівельної спроможності долара, то це ± є сучасні 468$. Максимум був 5.5к стабільних і десь 7к у піках. Так що нормально, треба з чогось починати.

Починав на фрілансі в 2016, з $300 десь але за півроку вже отримував більше. Компанії зараз перебирають бо багато кандидатів, більше може й не заплатять без досвіду. Раніше взагалі без досвіду не брали

Свій перший досвід я здобував, працюючи «в мінус», потім в нуль, тримаючи в голові, що це плата за навчання.

Люди які пишуть «я теж починав за 500 десь у 2010 і нічого, норм» забувають що долар сам по собі з тих пір знецінився у 1.5 рази. І тодішні 500 це сьогоднішні 300.

Люди які пишуть «я теж починав за 500 десь у 2010 і нічого, норм» забувають що долар сам по собі з тих пір знецінився у 1.5 рази. І тодішні 500 це сьогоднішні 300.

А у скільки знецінилась гривня?

Рахувати і порівнювати числа можна довго. Те чого не розуміє більшість тих хто каже «мало» і можливо ТС:
Перша робота (джун/інтерн/трейні) — це не про гроші, це про досвід. Головне отримати гарний практичний досвід на старті, максимально навчитись. Гроші прийдуть на наступних роботах.

В ситуації ТСа, сума — не проблема, основний ризик:

Інтернатура-практика триває 3 місяці, є неоплачуваною.

Оце червоний прапорець, що означає, що контора не готова інвестувати в джунів, тому є великий ризик, що він там навчиться значно менше ніж на норм роботі. Але тут теж треба дивитись на деталі, яких в пості не дуже багато.

Это было справедливо для 2015 года. В 2025, когда синьоров выкидывают на мороз пачками, можно проработать год за 300 долларов, два за 300 долларов, три за 300 долларов, а потом вообще ничего не найти.

В 2025, когда синьоров выкидывают на мороз пачками, можно проработать год за 300 долларов, два за 300 долларов, три за 300 долларов, а потом вообще ничего не найти.

dima-miekh, ви хоч трохи головою подумали б, перед тим як писати перший комент:
1) В ваших же обмеженнях альтернативою буде не працювати 3 роки, не отримувати 300 багзів і досвід і потім взагалі нічого не знайти і конкурувати з чуваком який мав 300 багзів та 3 роки досвіду.
2) Звільнені сеньйори будуть конкурувати між собою та з «мідлами» 5+ років. Багато контор не будуть їх розглядати на позиції де треба мідл 1-3 роки. І навіть на поточному ринку, зміна роботи через 1-2 роки — це вже дасть 1К досить легко, бо квантилі для 1-3 роки ОР — 1000-1600-2413, для 3-6 — 2019-3000-4057, тобто джуно-мідл з 1-3 роки банально має кращу ціну ніж мідл+

Нет, альтернативой будет пойти учиться на сварщика или сантехника, а через 3 года смеяться с тех, кто 3 года батрачил за 300 баксов, а теперь вообще ничего найти не может.

может 300 тогда это сейчас 500?)

Давайте ще пограємось в математику :)
ціна споживчого кошика 2024 — близько 455,50 гривень
ціна споживчого кошика 2008 -— близько 245 гривень на місяць
index.minfin.com.ua/...​hange/archive/2024-11-11 — 41,2982*500 == 20649.1 (курс за 1)
index.minfin.com.ua/...​hange/archive/2008-11-11 — 578,0400*5 == 2890.2 (курс за 100)
---
Ріст ЗП — 20649.1/2890.2 == 7.14452287039
Ріст кошика — 455,50/245 == 1.85918367347
---
Нехитрими хитрими маніпуляціями маємо
500 багзів в 2008 — це 2890.2*1.85918367347 == 5373.41265306 грн — 129.60 United States Dollar
В принципі чатгпт десь схоже рахує 45+ кошиків в 2024 і 11+ в 2008

Посони, не показуйте ці розрахунки роботодавцям :)

Це просто смертний вирок, бо реально навіть на хліб не вистачить.

не беріть укр державні метрики. то є зло та неправда.
Спробуйте знайти ціни на хоча б харчі або комуналку, на проїзд 2008го року та 2025го.
І буде вам щастя, а нещастя — не буде.
Ціна «житнього соціального українського» хліба в 2008 році — 1.64 та потім збільшилася в другій половині року до 3.1грн. Зараз — близько 30 грн. Це буде більш справедливий коефіціент в районі х5 або х10.
Бо пройшла суттєва інфляція не тільки в грн, а й в долл. Тобто авто чи щось таке в 10 раз не зросли в ціні — але навіть там вартість суттєво підросла.

Звісно, що якщо нема пропозицій інших — треба погоджуватися на цю. Однак ваші іграшки не виглядають релевантно

Тобто авто чи щось таке в 10 раз не зросли в ціні — але навіть там вартість суттєво підросла.

Так й складність збільшилася, комплектації стали набагато ширшими за фічами.

Так й складність збільшилася, комплектації стали набагато ширшими за фічами.

боже якій буллшит ))

ЗЫ: як що до складності та комплектацій та фічами «сиру по 500» (к) (тм)

боже якій буллшит ))

Боже, який змістовний коментар...

Що сказати то хотів?

Що сказати то хотів?

youtu.be/H2_Txc5zAr8

Боже, який змістовний коментар...

youtu.be/JffrXQ2TA30

Дорогая передача!
Во субботу, чуть не плача,
Вся Канатчикова дача
К телевизору рвалась.
Вместо чтоб поесть, помыться,
Там это, уколоться и забыться,
Вся безумная больница
У экранов собралась.
(к)

Які нафіг комплектації, китайська мікросхема не коштує нічого. А от що коштує — так це двигун, трансмісія. Якщо це рамний автомобіль, то якісна рама дуже дорого коштує. В сучасних авто дуже багато питань до якості якраз основних вузлів. Це називається прихована інфляція. Наче ціна та сама в доларах, а якість нижча.

ЄС нещодавно прийняла купу законів, які направлені на покращення екології та безпеки. Деякі з асистентів є обовʼязковими для виходу на ринок. Це не просто залізячка, там ще й програмне забезпечення важливе. Сучасні двигуни містять в декілька разів більше деталей, ніж ті, що були лише 30 років тому. Коробки стали складнішими. Системи безпеки розумнішими, купа датчиків, проекційні дісплеї, підігріви всього, світло розумне, безключові доступи й так далі.

ціна споживчого кошика 2008 -— близько 245 гривень на місяць

джерело?

Треба робити якісь асиметричні ходи, щоб виділятися з сірого натовпу. Запропонуйте платити їм 465$ щоб працювати на них. Послухайте, що скажуть.

моя перша була 12к грн але це чисті а через 3міс 16к ( вроді це було 550$ чисті в часи свободи )

Моя перша ЗП була 300$, це до податків.

Звичайно що вартує, на то вона і перша робота

Там десь пишуть, що це приниження)

Ну для світчера це так і може бути, особливо для таксистів після курсів з очікуваннями 1к зі старту)

Але ж якщо їм дуже треба, вони, навпаки, мають перевагу — могли відкласти трохи грошей на перший час, поки поки будуть платити копійки

Не для того вони роботу міняли щоб за 500$ працювати.
На курсах ж казали що джун то від 1к$, а сіньор це 5к$ і 2-3 роки досвіду

це до податків.

Саме так, ті самі $300. Це 2008 рік, до податків, і після податків.

А де ви там побачили

Заробітна плата Junior: 465$ gross/місяць

Там же наче чітко написано

Інтернатура-практика триває 3 місяці, є неоплачуваною.

Неоплачуваною — це означає що ніякої заробітної плати не буде.
Це дуже схоже на набір людей геть без самоповаги, яких можна буде після трьох місяців безкоштовної праці викидати.
Праця очевидно буде тупою, щось типу заповнення форм, розгадування капч, розсилка спама чи щось схоже.
Ніколи не працюйте безкоштовно (навіть на себе). Це принижує людську гідність.

На першій роботі мав $500 в 2020. Був Junior PHP Developer.

Цілком норм, теж пройшов схожий шлях, хоча і інтернатура була оплачувана.

Деяким коментаторам варто згадати, що зараз не 2021 рік, і компанії не розкидаються тисячами доларів за людей, які код вперше побачили три місяці тому на курсах.

Норм, я на первой работе (2010) год работал за $350 на руки

В 2011му році вакансія джуна на 500$ закривалась за 1 день. Якщо шукаєте роботу — варто подаватись на всі вакансіі, шанс навіть потрапити на співбесіду дуже малий.

В 2011му році вакансія джуна на 500$
закривалась за 1 день.

4 місяців курсів при ІТ галері, майже фулл тайм. Було майже 200 кандидатів на курси, взяли 6-7.
Потім місяць співбесід, взяли на 300$.

± той самий рік.

Норм зарплата. Я колись за 100 баксів починав

Якщо в «контракті на 1 рік» немає якихось антилюдських і протизаконних умов на зразок штрафів, то звичайно подаватись. Маючи досвід уже можна буде перебирати.

заради першої роботи можна підписувати все що завгодно, виконувати не обовʼязково (зі свого досвіду кажу)

cursor — 20 баксів в місяць
claude code max — 100 баксів в місяць
openai pro (codex) — 200 баксів в місяць

І це приватні ліцензії, ентерпрайзні, оптом, думаю будуть дешевше.
Плюс не потребують робочого місця, компа, печеньок, лікарняних, відпусток

Не знаю які контори виберуть джуна за $465 при таких розкладах. Або державне щось, або контора, де сінйори — старпьори і не чули таких слів.

говорят в ЮАР белых сильно убивают в последнее время. фермеров.

Если сумеют пройти три полосы обороны, там реально минные поля даже есть вокруг послений.
Но да, черные в отмезку за многие годы опортеида дико мстят, например заселились самозахватом в здания, и когда собсвенник отключил все комуникации продолжили жить ибо всеравно лучше чем глинобитной лачуге в саванне. Справлять нужду в шахту лифта.

cursor — 20 баксів в місяць
claude code max — 100 баксів в місяць
openai pro (codex) — 200 баксів в місяць

А промпти будуть менеджери писати? :) Як мінімум джун потрібен для цього. Тим більше у людини є хоч якась відповідальність через страх втратити роботу як мінімум. А яка відповідальність у LLMок через нагалюциновані баги?

Люди і літаки розбивають, і навіть атомні станції експлуатують так, що вони взриваються, чи Цунамі топить аварійні дизель генератори.
Вже йшдось і обговореннях, зо щоби якась технологія стала заміняти людську працю — то автоматика має робити цю працю не однаково з людиною, а набагато краще за людину.
Щодо промптів, то інструмент занадто перерцінений, так він корисний, та відносно.

Щодо промптів, то інструмент занадто перерцінений, так він корисний, та відносно.

В тому і штука, що з одного боку СЕО AI компаній ллють в вуха всім як їхні продукти розумніші всіх нобелівських лауреатів разом взятих і можуть всіх замінити, а на практиці саксес кейси того, як ці продукти виконують unsupervised SE роботу закінчуються тільки хелло ворлдами і тетрісами.

Так взагалі парацює ІТ бізнес, він походить з Америки, а це взагалі американська навіть не бізнес — а взагалі культура. У них навіть чемпіонат із хіп-хопу чи баскетболу двох блоків (під’їздів) на районі, буде зватися змаганням за звання чемпіонів світу.
Ключове завдання звісно полягає в тому, щоби продати вам самі підписки на LLM. Абсолютно переважна більшість, як і на .COM на AI лихоманці не заробить нічого, лише втратить і витратить. Створення золотої лихоманки — теж частина американської культури.

А промпти будуть менеджери писати? :)

Сінйори, чи в компанії більше немає інженерів? Приходить менеджер до сінйора, і питає, тобі джуна в команду чи підписку на openai pro за 200 баксів. Будь-який прошарений сінйор, який вміє в промти, який вже пів року-рік бавиться цими інструментами, вивчив слабкі і сильні сторони, вибере підписку, вибере підписку навіть перед мідлом чи двома мідлами, хіба що вони прошарені і також вміють в промпти.

Тому і пишу що лише контора з сінйорами-старпьорами найме джунів:

або контора, де сінйори — старпьори і не чули таких слів.

І потім парочка таких сінйорів, з підписками, зробить більше роботи, ніж парочка сінйорів-старпьорів з командою джунів і мідлів. Як думаєте, кого на мороз виставлять?

Якась дивна логіка. Вибрати підписку і самому працювати? Нащо то сіньйору?

Ну вибір невеликий:
1. Нянчитись з джунами, ставити їм таски зрозумілою мовою, вводити в проект, відповідати на 100500 їх питань в день, ревьювити і завертати їх говнокод
2. Зробити свої таски швидше з підписками, і зайнятися своїми справами (попрацював 4 години, зарепортив 8)
3. Зробити в 2 рази більше тасків за допомогою підписок

2. Зробити свої таски швидше з підписками, і зайнятися своїми справами (попрацював 4 години, зарепортив 8)

Сумніваюсь що так вийде, не всюди у менеджменті дебіли

По—перше, більше роботи за ту ж платню виставляється як щось хороше. По—друге, зневажливе ставлення до людей. По—третє, нянчиння джунів це не назавжди.

Так на нафіг тоді нянчитись якщо відразу можна сінйора найняти чи хорошого мідла?

Дурне питання з очевидною відповіддю.

Ну типу аргументи закінчились

Ти так кажеш, як наче з Курсорами і ко «нянчитись» не треба.

Якщо ти саме сініор, а не тімлід, то ти прямо не відповідаєш за роботу інших членів команди (вищезгаданих джуна, мідла і т.д). В твоєму ж прикладі, ти сам повинен ретельно дивитися, тестити і дебажити те, що в*срала ЛЛМка. Не знаю як у тебе на проекті, але у мене це завжди займало набагато більше часу, ніж сам кодінг. Я уже не кажу про інші супутні задачі.

Тобто якщо брати з точки зору навантаження, то додаткова людина зменшує його набагато більше, ніж просто якась підписка ІМО.

Ну у мене зовсім інший досвід.

З простими задачами агенти справляються на порядок швидше сінйорів, не говорячи вже про мідлів і джунів.

З складними задачами, чи якщо великий проект на сотню модулів і зміни треба зробити в кількох модулях агенти не справляться, но і джун і навіть мідл не справиться без твоєї допомоги. Сінйор справиться, но з допомогою агента, автодописуванню коду, вбудовуваному чату справиться набагато швидше ніж без он цього всього.

Тому питання, яку користь принесе джун? Ну да, раніше спеціалістів не хватало, можна було потратити час і виростити сінйора із джуна, но зараз з цим проблем немає, а ті сінйори, що вже є, стають набагато продуктивніші з АІ тулзовинами.

Свідок секти божественного ШІ?

А ти із тих хто з піною в роті 2 роки доказував що ШІ бульбашка, зараз лусне, що ніколи код писати не буде, максимум копіпаст із стековерфлоу, що чатгпт зараз награлися і всі забудуть про нього?

З тих пір капіталізація опенай виросла в 10 раз, з’явилося ще більше гравців, з’явилися агенти які успішно повноцінно вирішують прості (поки що) задачі від специфікації по пул реквесту, навчилися генерити сносне відео, а фото вже взагалі нікого не здивуєш.

З тих пір капіталізація опенай виросла в 10 раз, з’явилося ще більше гравців, з’явилися агенти які успішно повноцінно вирішують прості (поки що) задачі від специфікації по пул реквесту, навчилися генерити сносне відео, а фото вже взагалі нікого не здивуєш.

І що? А тепер погугли статистику для чого люди використовують чатжпт

Я спеціально не слідкував і не слідкую за цим. І не користуюся. Лише якось пробував Copilot. Твого захвату звісно не розділяю. В те що в осяжному майбутньому воно замінить людей не вірю. І навіть в неосяжному теж не вірю.

Людей не замінить, але скоротить досить суттєво

Людей не замінить, але скоротить досить суттєво

Курсор з новою Claude 4 видає кращий код за слабенького міда в команді.
Це я з власного досвіду кажу.

А для решти додасться більше роботи.

з’явилися агенти які успішно повноцінно вирішують прості (поки що) задачі від специфікації по пул реквесту

www.reddit.com/...​eriencedDevs/s/O8E2piAQnv

Підписка про чи молоду тестувальницю в тіму?)

А так звісно ви пишете нісенітниці

Сексизм у всіх розуміннях ))

Підписка про чи молоду тестувальницю в тіму?)

Тут звісно друге

А так звісно ви пишете нісенітниці

Ну як би факти говорять обернене, а саме джуну майже нереально знайти роботу. Та що там джуни, сінйори зараз по кілька місяців шукають. Хіба що це прошарений джун задрот який програмить з 12 років і у якого гітхаб в 19 років весь зелений, но у мене язик не повернеться назвати такого джуном і я його виберу перед 40 літнім сінйором який 10 років просидів на одному проекті в одній компанії і заперечує тренди.

Це буквально ті умови, на яких я «вкотився» в повноцінне комерційне ІТ в 2012 в Люксофт в Києві.
Три місяці стажування( корисної роботи майже не робив, контора витратилася на ментора який мені допомагав ), потім співбесіда і позиція джуна за 500$, долар був по 8.
Тоді ще й в офіс щодня через весь Київ треба було їздити з КПІ до офісу на Васильківській.
Підвищення отримав також десь через рік.
Що тоді, що зараз, вважаю це шикарним варіантом для першої роботи в Україні.

Інша справа, що я тоді жив студентом в гуртожитку за який платив символічних 400 гривень.
Зараз вижити в Києві менш ніж на 500$ буде суттєво складніше, хоча й будемо чесні — можливо.

Але якщо нема інших кращих оферів — однозначно треба йти.

НЕ-приймати подібний офер бачу в двох варіантах:
1. У вас є стабільна робота або бізнес, який вже приносить в рази більше і ви не готові до даунгрейду, мінімум, на рік.
2. Ви вузькоспеціалізований професіонал, наприклад Ph.D. в фізиці, працюєте за фахом, а вас кличуть на ІТ-проект, де треба ваші унікальні круті навички і таких людей як ви в Україні всього декілька або взагалі нема. В такому випадку треба також просити в рази більше, а якщо кличуть на умовний каліфорнійський стартап, де треба ваша унікальна експертиза, то й в 10-20 разів більше вимагати можна.

У всіх решта кейсах треба підписувати офер і працювати.

Ph.D. в фізиці, працюєте за фахом, а вас кличуть на ІТ-проект, де треба ваші унікальні круті навички і таких людей як ви в Україні всього декілька

в 2017-му такому пану люціферсофт зі старту дав 1700 і за півроку підвищив до 2300. але тут значний елемент везіння, саме тоді у них був замовник, якому саме така експертиза була дуже потрібна на вчора, тож можна було просити і побільше))

Так, такі випадки відносно рідкісні, але все ж трапляються і коли таке є, то можна просити зп мідла+.

500$, долар був по 8.

Це станом на 2025 — $707.64, бо Байден нормально так надрукував самомго доллара і роздавав американцям в COVID-19. Абсолютно прийнятний варіант для джуніора, трохи по низу ринку та тим не менеше.
$300 2012 року — це $424.58 в 2025
www.bls.gov/...​/inflation_calculator.htm
На життя цих грошей в Києві буде мало, мінімальні витратити якщо знімати житло в Києві це $550, це практично в нуль $20 залишається про усяк випадок, ліки купити наприклад, або одежину якусь.
Такі от пропозиції, працювати в нас це велика честь були завжди і будуть завжди. Підійде це як підробіток для студента у котрого гуртожиток, батьки підтримують чи живе з ними і т.д. А так краще таке оминати.

В умовах, коли джунів не беруть майже ніде і ніхто, офер на 465$ це вже не так і погано.
Ну але рік жити в режимі жорсткої економії, знімаючи десь кімнату в хрущовці або однушку на пополам з кимось ще.
Хоча якщо є ремоут, запросто можна пожити із суттєво дешевшої локації ніж Київ. Ну або з батьками/бабусями, якщо є така можливість.
Я б сказав, що проживання з батьками додасть додаткової мотивації вчитися і ставати кращим спеціалістом аби через рік вже з яким-ніяким досвідом шукати щось від 1-2к$ або просити підвищення вдвічі-втричі.

Ну якби 384 вакансії зараз на DOU по запиту Junior. Лідує системно Frontend.

через рік вже з яким-ніяким досвідом шукати щось від 1-2к$ або просити підвищення вдвічі-втричі.

Це якщо припустити, що після 2009 настає 2010 і відбувається вихід з гострої фази кризи. Та такі перспективи наразі дуже туманні. Дуже може бути, що краще зараз дати деру за кордон і там влаштуватись для початку десь і розкладати товари по полицях. Потім робити якийсь бізнес. На .NET особливо знаючи, що зараз в Microsoft я би не ставив. Краще вже Swift тоді, або Kotlin.

там по 100-300 аплікантів на 1 джунівську позицію...

Так це червоний океан і йдеться в очевидь вже про іншу бізнес стратегію, демпінг, тобто надання послуг по цені менше собівартості. У випадку Кієва собівартість $550, aкщо ще облалання за власні купляти треба додати ще амортизацію обладання. Та чи є сенс рік працювати на пів ставки ? Це виходить IT заради великої честі працювати в IT. Минулого світу і минулого ринку не буде. Хто вважає що от от і завтра буде усе добре і бізнес ас южуал — ні не буде. Як мінімум усі провідні агенства знизили кредитний рейтинг США, а КНР скинули вже половину держ боргу, купила Велика Британія у якої самої суттєві проблеми із держ боргом. Що в переспективі світить на дефолт в Америці вже скоро, або чергову волну інфляції включать друкарській верстат. Вони в рік витрачають трільйон долларів лише на обслуговування цього боргу.
Технології Microsoft та .NET це завжди йшлось в першу чергу про американскій ринок. Особливо коли взагалі нема досвіду йти в технології Microsoft тобто .NET наразі сенсу не бачу. Буде отримано лише не релевантний досвід, якій нічого не коштує на ринку при пошуку роботи на іншу позицію десь в Android наприклад, чи Python. Принаймні на ринку аустсорсу саме так працює.
Так, десь в Data Analys-ти дуже можливо сенс за їду навіть по працювавти, підмастерям аби мастер навчив, ще є.

знімати кімнату сотка, ще сотка-півтори на харч, $250 щомісяця в «емерженсі фонд»
fi202x.blogspot.com/2025/06/128-2025.html

Лол, колись знайду час і почитаю блог)

ще сотка-півтори на харч

Я черешні купив на 100$ кілька днів тому, за два дні сім’я з’їла.

У мене з самого початку була зарплата — 300 доларів/міс (3000 грн на той момент) за 6 годин роботи в день (2014й). Тоді я памʼятаю за першу зарплату купив собі новий годинник Seiko і шкіряну куртку. Що прекрасно ілюструє купівельну спроможність на ту суму в той час :)

В мене до тієї офісної роботи ще був фріланс та деякі інші підробітки типу системного адміністратора на заводі «Артем», а ще перед тим, оператор в колл-центрі Лайфу.

Я ті зарплати майже повністю споскав на різний «нєфорський» шмот типу «стілів», шкірянки, та різне музичне обладнання)
res.cloudinary.com/...​/uqta7v9qvi5ail57mmpg.png

Буде не популярна думка, але станом на 2025 менше $550 розглядати не варто. Проходив усе те коли був джуніором, щоправда без контрактів ще в нульві. Як тільки стає питання про зарплатню — ви якось дивно стаєте одразу токсичним.
Якщо інтернатуру 3 місяці не платять це ще припустимо бо може інтерн нічого корисного для бізнесу компанії і не робить, то потім ще рік на пів ставки, то таке.
Краще з молоду зрозуміти, що на роботу ходять заробляти гроші в першу чергу, а не досвід — бо з часом за боснійською приказкою, залишитись без грошей, але з великим досвідом.
Так само не популярна думка, але з досвіду, якщо нема .NET роботи із нормальною зарплатнею, цей вид діяльності треба кидати і йти десь в : Go lang, Python, Node і т.д. Робота в наймі це такий самий бізнес, як і підприємництво. Нема маржинальності, червоний океан — ви витрачається час даремно. Як вже писали, $465 це оплата рівня кассира на кассі в Києві, де вчитись треба максимум пару тижнів. Такі попит та пропозиція, лише кажуть — що ну його, банально не рентабельно.

якщо нема .NET роботи із нормальною зарплатнею, цей вид діяльності треба кидати і йти десь в Go lang, Node і т.д.

угу, когда нет хлеба, можно поесть и пирожные

В цілому є дві бізнес стратегії Блакитний океан, та Червоний Окен uk.wikipedia.org/...​ратегія_блакитного_океану
От при червоному океані, усе що залишається це створювати величезні сітьові галери і демпінгувати ціни, бо попит народжує пропозицію. Тому як не дивно так — погано продається, міняй асортимент послуг. Хліб звісно завжди буде треба, це сталий попит — та щоби вийти на прибуток в деяких станах ринку, краще продавати булки, або і тістечка, бо будеш Папою Карло в коморці у якого самого хліба не буде, хоча він весь час тяжко працює.

менять ассортимент услуг это не перейти с .NET на Go
это из программирования пойти кассиром работать

Якби я не перехрестився і кинув Delphi як пам’ятаю в 2006 і пішов через терни в Java, то зараз напевно був би кассиром. BTW Якраз программістом підтримки софту на кассах в супермаркеті і працював, була перша робота студентом. Так жодним чином це не просто виявилось, ринок і тоді шукав 22 річнизх з 20 річним досвідом і щоб ше і доплачували, за велику честь в них працювати. Тієї мережі супермаркетів давно нема.
Прямо зараз теж між іншим саме над таким софтом і працюю, але на TypeScript і для Англії :)

Якщо вакансія ще на сьогодні актуальна і не на холді від кількості охочих — подавайтеся.

Я не розумію, які цілі ви намагаєтесь досягнути, тому важко відповісти, варто чи не варто.

Це якась шляпа. Пропонується працювати задурно 3 місяці а потім, можливо, тебе оформлять і будуть давати трохи грошиків. А «контракт на мінімум 1 рік» навіває думки про ярмо яке на тебе накинуть як на худобу.

Інтернатура-практика скидається на безглуздий евфемізм. Інтерн це стажер. Виходить стажування-практика. Стажер — особа що проходить випробувальний термін. Випробувальний термін буває без практики? Тобто ти приходиш на роботку і нічого не робиш?

Насправді виходить ось що: junior developer з ЗП 465 $ і неоплачуваним випробувальним терміном тривалістю аж в три місяці.

Так працюють і працювали внутрішні курси на більшості галер)))

Це якась шляпа

Усе є відносним. Якщо цей досвід буде початком шляху до заробляння кілобаксів, то не шляпа.
Але якщо ТС може без проблем вже отпримати кращі умови, то так, шляпа. А не може, то нема чого й обговорювати. Хочеш — влаштовуєшся, не хочеш — ні.

Може. Але в будь—якому разі це принизливо.

Какая нормальная зарплата для Junior Java Developer-а (в Киеве)

Меня, очень, интересует вопрос: какая нормальная зарплата для Junior Java Developer-а (в Киеве)?
Мои рассуждения таковы:
1.На мой взгляд минимум денег, на которые можно жить — 600 у.е.
2.Посмотрел статистику зарплат, и увидал, что средняя зарплата, которую получает Java Developer — 1400–1500 у.е. Если учесть, что человек выходит на эту зарплату постепенно (в процессе ряда повышений), то можно предположить, что зарплата для позиции Junior Java Developer = зарплата для позиции Java Developer / 2 = 725 у.е

web.archive.org/...​//dou.ua/forums/topic/14

2008 рік. Думайте.

Junior Java Developer-а (в Киеве)
Intern .NET developer

Думайте :)

Ті ж самі яйця, вид сбоку. А після трьох місяців зепка в 465 долларів США.

Ви оце серйозно питаєте?

Зарплата нормальная, как у кассиров с опытом в супермаркетах, но разве можно это сравнивать? Работать девелопером — это большая честь!

Зарплата нормальная, как у кассиров с опытом в супермаркетах, но разве можно это сравнивать? Работать девелопером — это большая честь!

Правильно, олди знають, що порівнювати треба з діджеєм в аквапарку!

Вам відмовлять.

Навіть компанії, які платять трохи менше, мають зневажливе ставлення до працівників, курять в офісі та лаються — і про це повно відгуків на DOU — все одно ростуть за рахунок найму початківців.

Вам відмовлять, бо щоб вам запропонували роботу, треба конкурувати з початківцями, які вже мають півроку досвіду в пошуку роботи й робитимуть вигляд, що це найкраща можлива робота.

Раніше подібні інтернатури з контрактами оминали, бо була менша конкуренція — і вдавалося знайти першу роботу, попрацювати півроку й піти на $700+.

І ще — запитувати подібне на форумі малоефективно. Краще знайдіть студентів різних платних ІТ-курсів і розпитайте, скільки часу вони шукали роботу.

Подавайся на все підряд особливо не думаючи, тільки так є шанс знайти першу роботу

Звичайно що варто спробувати. Такі пропозиції зараз не часто зʼявляються, а конкуренція тільки збільшується, відповідно шанс попасти на позицію зменшується.

Не варто, чекайте поки хоча б 5К дадуть. В принципі норм джун менше ніж на 6К не піде, але ж вам для першої спроби, треба трохи поступитись.

Підтримую, менше ніж 5К — це знущання!

«Нада просто пєрєстать бить джуном»? 😂

Підписатись на коментарі