Робота з відеосигналом на FPGA

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до Defence tech спільноти!

Наразі шукаю актуальну тему для магістерського диплому. Спеціалізуюсь на розробці FPGA проєктів. Цікавлять теми обробки/генерації/конвертування та інших маніпуляцій з відеосигналом на базі FPGA. Тому що вони часто спливають у профейсійних обговореннях або чую від рекрутерів.

Хочеться вирішити дійсно актуальну задачу/проблему, яка наразі існує, наприклад, у Збройних Силах України.

Обмеженнями проєкту є лише те, що протоколи, відеоформати та інтерфейси, що будуть використані при реалізації, повинні бути відкритими. Інакше, я не зможу реалізувати проєкт через брак інформації по предметній області.

Чув про задачу SDI-MIPI відеоконвертера для літальних дронів, це актуальна задача або вона вже вирішена?

Можливо є якісь проблеми з існуючими конвертерами оптоволоконних сигналів або тепловізорами (генерація зображення на основі сигналу з інфрачервоного датчика)?

Я розумію, що ця інформація може бути під нерозголошенням, але, можливо, є якість схожі задачі? Бо я хочу отримати актуальний досвід під час навчання.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Комету все ще шукають б/в по військових барахолках, можливо вартує попрацювати в цьому напрямку) Тобто робота з кількома gnss приймачами кожен з яких налаштований на своє сузір’я і фільтрація координат що вони видають.

ще є навігація, коли порівнюємо мапу з Гугла з тим що баче камера вниз і видаємо координати, русня почала таке робити

Чув про задачу SDI-MIPI відеоконвертера для літальних дронів, це актуальна задача або вона вже вирішена?

github.com/antmicro/sdi-mipi-bridge — є таке рішення від поляків. Вирішить задачу?
На магістерську не тягне, бо там тупо glue logic між asic (SDI receiver) і IP core від Lattice для MIPI CSI. Може й потягне на дипломну, якщо самому імплементувати логіку асіка для SDI чи MIPI CSI, але крім академічних цілей, це навряд вирішує

дійсно актуальну задачу/проблему

Щодо

Можливо є якісь проблеми з ... тепловізорами
Обмеженнями проєкту є лише те, що протоколи, відеоформати та інтерфейси, що будуть використані при реалізації, повинні бути відкритими.

Не знаю як зараз, але років з 10 тому у виробників тепловізорів все що знаходилося на шляху від матриці до отримання готового зображення було або конфіденційне, або під NDA, або під експортним контролем (софт і специфікації теж попадають під регулювання ITAR, не тільки залізо).

Є китайчик один, будує камери полукустарно але вони працюють, от якщо б туди додати yolo ip від xilinx щоб воно намагалося классіфікейшен робити у потоці, може на диплом потягне
github.com/...​upas/amd-open-hardware-23

x.com/...​&t=VU1mtIZ4LvSSYqMi3BH1vQ

Юзає він матриці від IRay

щоб воно намагалося классіфікейшен робити

Хм, цікаво, модельку на військові цілі вже натренували? До речі цікава задача, по ідеї якщо говорити про автономні камікадзе — ще треба окрема швидка моделька під target lock, і потім вже рахувати різницю векторів для коригування.

Пробують усі давно, питання датасету і заліза, витрачати джетсон на кожному малому камікадзе фігово, русня на ланцети ставить для донаведення.

Йдіть на практику на оборонне підприємство і вам дадуть якусь реальну задачу в цьому напрямку.

Підписатись на коментарі