Home Assistant Community Meetup Kyiv 2025

🎉 З радістю повідомляю про створення 🏠 форуму української спільноти розумного будинку .

У рамках глобальної ініціативи Home Assistant community day в Києві відбувся Home Assistant Community Day !

Не зважаючи на жахливий нічний обстріл Києва російською армією, люди таки прийшли на мітап і класно провели разом час.

Послухали доповіді на тему:

• Євген Лабунський — Автоматизація і управління енергозабезпеченням будинку
    Розповів про сонячну електростанцію Victron та керування енергоспоживанням у його домогосподарстві. Дуже цікавою мені здалась детальна частина про автоматизацію пристроїв розумного будинку за допомогою Node-Red.
  • Богдан Свердлюк — Без хмари над головою. Локальне керування пристроями розумного дому
    Я розповів про переваги локального керування пристроями розумного дому, на противагу хмарним сервісам. Розглянув популярні локальні протоколи (Wi-Fi, Zigbee, Z-Wave, BLE) та новий стандарт Matter, а також ключові системи керування Home Assistant, прошивки ESPHome/Tasmota, Apple HomeKit, OpenHAB)
  • ​i3 Engineering — Atom всередині, Home Assistant зовні
    I3 розповіли про можливість інтеграції контролерів Atom в Home Assistant за допомогою MQTT протоколу.
  • ​Денис Довгань — Голосове керування українською
    Надзвичайно цікава доповідь для мене про голосовий асистент Voice Assistant який говорить українською мовою. Денис у деже простій та цікавій формі розповів про TTS (text-to-speech), цікаво було почути про ефект зловіщої долини і занадто справжні голоси, STT (speech-to-text), різноманітні LLM (large language model). Розповів яку мовну модель він використовує та їх вартість. Показав присутнім пристрій Home Assistant Preview Edition та показав ​ демо як воно працює.

Презентації спікерів можна переглянути тут.
Пост на форумі Home Assistant

Дякую партнерам та спонсорам, що допомогли в організації події: I3engineering та Державному Університету Інформаційно Комунікаційних Технологій.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі