Ваш ідеальний бухгалтер для ФОП — який він?

Всім привіт!

Цікавлюсь досвідом ФОПів з IT-сфери.

Працюю з підприємцями і хочу краще зрозуміти, що вам реально важливо у взаємодії з бухгалтером.

Бо всі ж різні — хтось хоче «тільки щоб все працювало», а комусь треба пояснювати кожен крок.

От цікаво, як ви для себе це бачите:

— Чи потрібно, щоб бухгалтер був постійно на зв’язку? можливо підкажіть зручні години, коли вам необхідний зв’язок з бухгалтером

— Чи важлива «людська мова» без канцеляриту? Чи краще нехай бухгалтер пояснює все професійною мовою щоб ви теж були в темі?

— Ви взагалі хочете щось контролювати, чи краще «просто щоб не було проблем»?

— Ну і кому надасте перевагу: рекомендації знайомого, спец. сервісу, людині з ФОП-досвідом?

Було б цікаво почитати ваші думки — особливо якщо вже маєте досвід (і хороший, і не дуже) 😅

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Ваш ідеальний бухгалтер для ФОП — який він?

Ідеальний бухгалтер, це той, якого нема, а робота бухгалтера зроблена.

— Чи потрібно, щоб бухгалтер був постійно на зв’язку? можливо підкажіть зручні години, коли вам необхідний зв’язок з бухгалтером

Навіщо бути на звʼязку, якщо я не хочу з ним взагалі спілкуватись?

краще «просто щоб не було проблем»

Так, краще щоб просто не було проблем.

— Ну і кому надасте перевагу: рекомендації знайомого, спец. сервісу, людині з ФОП-досвідом?

Так, надам перевагу рекомендації спец. сервісу з ФОП-досвідом.

Таксер найкращий бухгалтер для ІТ ФОП. Вони ще заінтегрували Монобанк і тепер навіть непотрібно самому вводити доходи з ФОП.

Вносити свій дохід накопичувальним підсумком раз в квартал в таксері -не думаю що для цього потрібен бухгалтер.

Таксер — це, звісно, корисний інструмент, але все ж не повністю безкоштовний.
Бухгалтер потрібен не тільки для того, щоб просто порахувати податки за шаблоном. Іноді виникають ситуації, коли змінюються реквізити, треба виправити помилки у звітності, повернути помилково сплачені гроші і так далі. Усього не описати, але якби професія бухгалтера існувала виключно для того, щоб за шаблоном рахувати податки — їхніми послугами ніхто би не користувався.
У практиці було кілька випадків, коли люди, навіть користуючись Таксером, змогли наробити біди.
Тому, власне, я думаю, що якщо важливий спокій у плані податкових питань — краще доручити справу професіоналам.
Дякую за вашу відповідь!

Таксер — це, звісно, корисний інструмент, але все ж не повністю безкоштовний.

Для того щоб просто здавати звітність — повністю
А бухгалтер ніколи не буває безкоштовним)
І доречі, так само робить помилки, бо людина а не робот))

Бухгалтер потрібен не тільки для того, щоб просто порахувати податки за шаблоном

Для цього бухгалтер не потрібен взагалі

У практиці було кілька випадків, коли люди, навіть користуючись Таксером, змогли наробити біди.

Дебіли і при наявності бухгалтера нароблять біди)
Взагалі ви тут марно намагається знайти клієнтів, третя група з it послугами просто не ваша кормова база🤡

Чи обмежується ведення свого ФОПа виключно подачею звітності? Розрахунок ЄП безкоштовний на Таксері?)
Я розумію, що для людини, яка має досвід у веденні ФОПа, це елементарні речі, які можна зробити навіть без Таксера, не кажучи вже про бухгалтера.
Але не всі мають бажання і час розбиратися з усіма податковими нюансами.
У мене на веденні — десятки ІТ ФОПів (більшість — не напряму, а через компанію). Зазвичай ті, хто з початку своєї діяльності вели ФОПа з бухгалтером, не заплатили жодного штрафу і взагалі не парилися з податковими «приколами».
А от ті, що приходять на обслуговування не через компанію, які вели свого ФОПа самі, але в певний момент зрозуміли, що знають не все — це якраз найбільш поширена, як ви кажете, «кормова база». Дякую за вашу відповідь!)

Я розумію, що для людини, яка має досвід у веденні ФОПа, це елементарні речі, які можна зробити навіть без Таксера, не кажучи вже про бухгалтера.

це елементарні речі для будь якої людини навіть зі шкільною освітою

Але не всі мають бажання і час розбиратися з усіма податковими нюансами.

ті хто не мають бажання, з часом можуть отримати проблеми саме через це небажання

Зазвичай ті, хто з початку своєї діяльності вели ФОПа з бухгалтером, не заплатили жодного штрафу і взагалі не парилися з податковими «приколами».

я ФОП з 98 року, завжди вів його сам (навіть на загальній системі) — жодних штрафів та «приколів»

Повністю з Вами згодна) на рахунок вашого досвіду — це супер!)

Підписатись на коментарі