Ваш ідеальний бухгалтер для ФОП — який він?
Всім привіт!
Цікавлюсь досвідом ФОПів з IT-сфери.
Працюю з підприємцями і хочу краще зрозуміти, що вам реально важливо у взаємодії з бухгалтером.
Бо всі ж різні — хтось хоче «тільки щоб все працювало», а комусь треба пояснювати кожен крок.
От цікаво, як ви для себе це бачите:
— Чи потрібно, щоб бухгалтер був постійно на зв’язку? можливо підкажіть зручні години, коли вам необхідний зв’язок з бухгалтером
— Чи важлива «людська мова» без канцеляриту? Чи краще нехай бухгалтер пояснює все професійною мовою щоб ви теж були в темі?
— Ви взагалі хочете щось контролювати, чи краще «просто щоб не було проблем»?
— Ну і кому надасте перевагу: рекомендації знайомого, спец. сервісу, людині з ФОП-досвідом?
Було б цікаво почитати ваші думки — особливо якщо вже маєте досвід (і хороший, і не дуже) 😅
9 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівІдеальний бухгалтер, це той, якого нема, а робота бухгалтера зроблена.
Навіщо бути на звʼязку, якщо я не хочу з ним взагалі спілкуватись?
Так, краще щоб просто не було проблем.
Так, надам перевагу рекомендації спец. сервісу з ФОП-досвідом.
Супер, дякую за відповідь!)
Таксер найкращий бухгалтер для ІТ ФОП. Вони ще заінтегрували Монобанк і тепер навіть непотрібно самому вводити доходи з ФОП.
Вносити свій дохід накопичувальним підсумком раз в квартал в таксері -не думаю що для цього потрібен бухгалтер.
Таксер — це, звісно, корисний інструмент, але все ж не повністю безкоштовний.
Бухгалтер потрібен не тільки для того, щоб просто порахувати податки за шаблоном. Іноді виникають ситуації, коли змінюються реквізити, треба виправити помилки у звітності, повернути помилково сплачені гроші і так далі. Усього не описати, але якби професія бухгалтера існувала виключно для того, щоб за шаблоном рахувати податки — їхніми послугами ніхто би не користувався.
У практиці було кілька випадків, коли люди, навіть користуючись Таксером, змогли наробити біди.
Тому, власне, я думаю, що якщо важливий спокій у плані податкових питань — краще доручити справу професіоналам.
Дякую за вашу відповідь!
Для того щоб просто здавати звітність — повністю
А бухгалтер ніколи не буває безкоштовним)
І доречі, так само робить помилки, бо людина а не робот))
Для цього бухгалтер не потрібен взагалі
Дебіли і при наявності бухгалтера нароблять біди)
Взагалі ви тут марно намагається знайти клієнтів, третя група з it послугами просто не ваша кормова база🤡
Чи обмежується ведення свого ФОПа виключно подачею звітності? Розрахунок ЄП безкоштовний на Таксері?)
Я розумію, що для людини, яка має досвід у веденні ФОПа, це елементарні речі, які можна зробити навіть без Таксера, не кажучи вже про бухгалтера.
Але не всі мають бажання і час розбиратися з усіма податковими нюансами.
У мене на веденні — десятки ІТ ФОПів (більшість — не напряму, а через компанію). Зазвичай ті, хто з початку своєї діяльності вели ФОПа з бухгалтером, не заплатили жодного штрафу і взагалі не парилися з податковими «приколами».
А от ті, що приходять на обслуговування не через компанію, які вели свого ФОПа самі, але в певний момент зрозуміли, що знають не все — це якраз найбільш поширена, як ви кажете, «кормова база». Дякую за вашу відповідь!)
це елементарні речі для будь якої людини навіть зі шкільною освітою
ті хто не мають бажання, з часом можуть отримати проблеми саме через це небажання
я ФОП з 98 року, завжди вів його сам (навіть на загальній системі) — жодних штрафів та «приколів»
Повністю з Вами згодна) на рахунок вашого досвіду — це супер!)