Чи реально джуну отримати першу роботу у 43 роки?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Добрий вечір, спільното!

Підкажіть будь ласка, наскільки складно знайти першу роботу джуну у віці 43 роки?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не те щоб тут тільки вік вирішував, зараз новачку в IT важко знайти першу роботу в будь якому віці. У мене є друг 22 роки вже рік шукає першу роботу.

а в чому саме в нього загвоздка?

Не те щоб тут тільки вік вирішував, зараз новачку в IT важко знайти першу роботу в будь якому віці. У мене є друг 22 роки вже рік шукає першу роботу.

Працювала з трейні QA, якому було здається навіть більше, ніж 43. Він почав працювати десь у 2023-2024. Отже, це реально.

Суть в том, насколько предыдущий опыт матчится с новым. Если 20 лет опыта в продажах, а из компьютера только Эксель — боюсь будет грустно.

Вся світова економіка тримається на ексель) В яких тільки сферах я його не зустрічав, від менеджменту до виробництва чіпів.

Ха..есть знакомый который сделал бизнес на курсах бизнес аналитики из екселя — сейчас преподает и Ексель со скриптами и немного sql и дата аналитику . Ммотрит в сторону бигтдаты. Так что Ексель Екселю рознь. А если ещё есть опыт с ОЛап кубами , кликвью или табло там вообще быстрый свитч. Но.. как видно из Гита автору хочется в js и реакт. Ну так себе затея

Ха..есть знакомый который сделал бизнес на курсах бизнес аналитики из екселя — сейчас преподает и Ексель

Верю, но думаю, что начал он намного раньше сорока.
Вообще нормальное «вкатывание», это когда человек был уже рядом и сделал маленький шаг, а не в сорок лет решил радикально все поменять.

Рей Крок створив мережу McDonald’s коли йому вже було 52 роки uk.wikipedia.org/wiki/Рей_Крок до того він був комівояжором, що продавав мікрсери і ще займався бозначим. Брати Макдонанлди ніколи не мали ідеї такої франшизи і мережі фастфудів. Власне їх головна ідея взагалі була в тому, щоби офіціантки філіртували із пілотами — а під це вони організували поточне виробництво гамбургерів. Кроку сподобалась ідея поточного виробництва, а від фліртуючих офіціанток вони взагалі відмовились бо ті мало продавали гамбурегерів — а здебільшого працювали на власні чайові.

Але є й такий момент, що 2 людини по 40 років можуть бути абсолютно різніми — одна може бути в душі на 20, інша на 60 років. Але, зазвичай, всім на це пофіг.

В залежності від країни і ринка праці. Justjoin.it- це один із найбільш поширених сайтів у Польщі, подивіться кількість вакансій і вимоги для джунів.

по одному из направлений стал джунов в 45 лет, пока еще не выгнали

Вкотился в дев. В 42+, до этого был разношёрстный опыт в ойти, Но это было в до-ковидные времена ... И трава зеленее

Я би сформулював інакше: чи реально в 43 роки отримати навички, необхідні для роботи хоча б джуна.

Якщо у вас є бронювання, це може значно підвищити шанси.

Ти би розібрався що таке бронювання для початку.

Ви швидше за все маєте на увазі відстрочку. Бронювання надає роботодавець.

так, маю на увазі персональну відстрочку чи зняття з обліку за станом здоров’я чи інше.

Тоді до чого тут бронювання в першому повідомленні?🤦‍♂️

Я мешкаю за кордоном

Драстє :)
Тоді краще питати вказуючи ринок де шукаєте роботу і ще краще питати на локальний сайтах.
Джун/трейні — сильніше прив’язаний до локації ніж досвідченіші спеціалісти, по ряду причин

а задач на літкоді скільки прорішали ?

Я працюю біля року з ментором і там комплексні задачі

У автора найброньованіше зі всіх бронювань, він за кордоном.

наскільки складно знайти першу роботу джуну у віці 43 роки?

Джун це людина з досвідом.
Перша робота це (зазвичай) Trainee (стажор).

Я думаю що для позиції дева це нереально, тут студенти профільних вузів не можуть роботу знайти.

Девопсом, тестером ще якийсь шанс є. Або зі залізом працювати, мілтех чи інші «не стандарні» компанії

Отримати реально . Шанси мізерні . Якщо про гроші то ’золота ера зайти в ІТ після курсів за 6-8 міс’ закінчилась. Ну за виключенням якщо у вас не екстраординарні здібності , тоді навіщо воно це ІТ вам треба ?

Чи реально джуну отримати першу роботу у 43 роки?

Реально. Але є купа але:
В цілому це складно в 30+, в 40+ ще складніше, навіть без поточного контексту ринку.
Зараз такий ринок, що особливо джуни цікаві до 25 років, або «з можливістю закордонних відряджень» (насправді за кордон вас ніхто не планує відправляти;) ).
Ринок переповнений пропозицією працівників, роботи мало.
Тому треба готуватись шикати довго (якщо знайдете швидко принаймні будете хоч якийсь позитив).

Тому правильно задати питання: А воно вам для чого? І який у вас бекграунд (може ви вже не джуніор)?

Практики більше 2 років проте немає комерційного досвіду. Тому і вважаю, що джун.

Це Trainee.

Джун — це людина з комерційним досвідом. Зазвичай, від джунів вже очікується досвід від року:(

Якщо ви кандидат з точних чи природничих наук то цілком реально.

Так, це ж природнича наука.

Ну в цілому у застосунок Тиса Брод + з картами та маршрутами патрулів моде зірвати банк, та стати Єдинорогом.

У статті Виробники Перемоги. Як ми долаємо кадровий голод в оборонці автор пише:

Ейджизм — давня хвороба українського ринку праці. Людині пенсійного або навіть передпенсійного віку знайти роботу дуже важко. Ми залучаємо таких людей — як чоловіків, так і жінок.

Збірка дронів — фізично неважка робота, там не треба тягати мішки або бігати. Якщо людина вміє користуватися шуруповертом та має мотивацію, вона буде ефективно працювати.

Можу навести приклад пенсіонера, який все життя працював інженером, але по іншому профілю, не пов’язаному з літальними апаратами. Він мав велике бажання допомагати Україні. Ми з’ясували, що людина непогано паяє, тому зараз він займається пайкою. Але я впевнений, що його інженерний досвід теж стане нам у пригоді.

Можна подивитись ось тут вакансії на подібні теми:
jobs.dou.ua/...​st-job/?category=Hardware

Або на інші теми теж:
jobs.dou.ua/first-job

Вперше старим в ІТ мене назвали в 27 років. У українського суспільства давно вже проблеми з культурою і воно є носієм ейджизмів, сексизмів, непотизмів та інших ізмів. Воно досі відмовляється визнавати ці проблеми, тож я не бачу жодної ознаки що ситуація буде покращуватись.

В Італії до 40 ти малий п***юк.

А що не так? Старі дійсно переважно більше туплять. Нічого не зробиш.

Тобто для вас людина в 27 вже стара? Це чудово. Це доводить мої слова що суспільство як було диким так і не збирається виправлятись.

27 це звичайно вже перебір від якихось дітей.

Якщо серйозно, то AI зараз дуже серйозну конкуренцію робить рівню джун. Тому потрібно додатково буде піднімати рівень.

Так, цілком з Вами згодний, тому і виконую купу проєктів із ментором. Для роботи за кордоном потрібен дуже часто профільний диплом

Підписатись на коментарі