Яка покупка до $300 змінила ваше життя?

Розкажіть про покупку до $300, яка справді змінила щось у вашому житті. Це може бути що завгодно — річ, послуга, курс, поїздка тощо.

Якщо маєте фото — додавайте в коментарі. Цікаво буде побачити, що саме вам так запам’яталося.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

За ~200 євро перебукав літак з України, 26 лютого => 22 лютого 2022

Квиток Київ-Мадрид на 12 лютого 2022 року за 60 євро

Моя найкраща покупка, обійшлась у 2 гривні в 2015 році)) З іншого можу відзначити психотерапію як те, що кардинально впливає на якість життя.

Посудомийна машина, робот-пилосос — тому що це економить купу часу. Посудомийка дає мені близько +1 год в день. Робот-пилосос десь 2 години в тиждень. От і +9 годин в тиждень на те що любите, або щоб більше встигати.

Компонети для збірки FPV дрона. І так більше ста разів.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

колись на початку 90их чи то на якійсь убогій турбазі чи лагері, чи в селі у бібліотеці, не памятаю вже, попала під руку книжка Стівена Кінга, назву теж не памятаю
в контексті того життя було цілком очікувано прочитати, хоч це був і не мій формат
там хлопчик десь на флімаркеті, чи в антикварній лавці, сам для себе неочікувано купив якийсь чи то ключ, чи щось таке, маленький артифакт невинного вигляду
і потім зясувалося, що завдяки ньому він (тільки він ніби) може переміститися в якусь тінь виміру і там щось далі має зробити
і на це 500 сторінок з яких я теж нічого більше не памятаю %)

так от, в контексті топіку спробував задуматися і просто не можу повірити, що взагалі поза сюжетами подібними кінгівському можливе те, про що запитано

тобто, наприклад якби Мері Склодовська-Кюрі раптом купила випромінюючу каменюку (а не грайндила руду) і дале все як насправді було — ось тут можна сказати про зміни
чи щось подібне
але ж все інше, що дійсно робить радикальні зміни, воно швидше інкрементальна діяльність, а не поодинокий акт, ще й такий банальний як купити якусь дрібничку (чи й не дрібничку), звісно кожен акт докладає до вибору, але все одно розчиняється як генетика батьків в нащадках, тобто дуже швидко стає непомітною

от таке от wtf прийшло в голову..

EDITED TO ADD: раптом замість всякої маячні про яку писав пригадав ніби добрий приклад як таки справді було (хоч вочевидь то ініціююча подія, потім інкрементальна рутина, яка 99.999% і створює)
Леонард Хейфлік, легендарна людина в принципі, але мало відома поза контекстом (який теж досить широкий, але не в массфокусі неангломовного світу)
www.youtube.com/...​RalXkFlo&feature=youtu.be
в дитинстві набір хіміка (подібні давно в бані кругом) з його слів у сповіді про життя ніби і став отією подією, яка дала йому його напрямок (нам всім на радість)

назву теж не памятаю

Перша книга серії Темна Вежа.
The Dark Tower: The Gunslinger.

bambulab a1 mini. до него уже правда взят был п1, но именно с миников и пошло-поехало.. привет всем друкачилам ДрукАрмии ;)

Амазон киндл- читаю книги тільки англійською Кавоварка еспресо.реально класна штука для кавоманів. До цього була крапельна

Домашню пивоварню

Колись я купив PocketBook Basic 2 — це було все, на що тоді вистачало грошей.
Саме з нього для мене почався світ електронних книг.
Хоча сьогодні на столі лежить Boox Go 7, який дає мені значно більше, ніж перший, Basic 2 усе одно залишається тим пристроєм, що коштував менше ніж 300 баксів і допоміг змінити життя.

Покупка бу ноутбука Dell e6330 в 2019 році. Це апарат на якому я заробляв найбільше. Тоді він працював шустріше за мій Dell Inspiron 5570 бо був на SSD і компактніший. Він переживі зі мною:
1). Контракт в британській компанії
2). Розлучення
3). Поїздку онсайт в ту ж кмпанію, але тепер із контрактом на офіс в Польщу
4). Початок ковіду
5). Переїзд працювати в Латвію
6). Повернення в Україну
7). Початок війни.
Цей ноут був єдиним комп’ютером і для роботи і для розваг. Дивився на ньому фільми, грав в Сталкери, обробляв фото.
Зараз маю Macbook Pro 14 M1 32RAM з куди більшими можливостями, але такого динамічного життя його покупка не принесла.

напиши цю історію у делл, може новий подарують )

Так закінчення історії ж невигідне — перейшов на Mac M1)

от тому й подарують :)

Цікаво як ноут міг вплинути на ці події? Ніби якби був Macbook Pro 14 M1 32RAM чи будь-який сучасний ноут то нічого б цього не сталося чи що? Ноут це лише річ, яка була рядом з вами в ці моменти життя, як і 100500 інших дешевших і дорожчих речей.

По поводу такого ноута, це мазохізм. Звісно краще такий ноут ніж взагалі без ноута, но 90% ноутів в 2019 були об’єктивно кращими за цей делл, і так же само справились би з контрактом в британскій компанії, і справились би набагато краще.

Короче сильно багато пафосу в вашому пості )

Я не відчував ніяких обмежень з цим ноутом. Це по-перше. По-друге це історія про те, як мало насправді достатньо для динамічного життя. Ви так захотіли побачити цю історію і так її побачили, а я її прожив. У всіх моментів є свої причини, уявіть щоб я зараз їх почав всі розписувати.

Книга Фредеріка Бастіа «Що ми бачимо і чого не бачимо. Закон. Держава. Кляті гроші!»

Класна штука. Дуже рекомендую усім хто «Чого скиглите через податки...»
Скільки рокі пройшло, а все ще актуально.
Але починати думати не через ... хм, телемарафон, краще з Талеба.

Маю 22 3D принтера :)

Що ви на них друкуєте?)

Запчастини для дронів, що ж ще. Треба ж якось притягнути за вуха (ага, 22 принтера за 300 баксів, по 15 баксів за принтер) щоб похватитись що «доначу», «волонтерю».

шось я тебя в форуме друкармии не бачив.. на шерстьхаб батрачишь что ли? )

Велосипед. Подарував багато років корисного рухливого способу життя, економії на бензині, парковці.

Калькулятор мк-52 потім картридж з програмами для нього

в 16 років купив пляшку пивка. так почався мій шлях в алкоголізм.

Электрогриль. Купил как раз перед началом ковида и научился вполне приемлемо готовить стейки правильной прожарки )))

вполне приемлемо

На електрогрилі тільки резинові стейки виходять. Рік мучився, сотні рецептів та відео на ютубі, а стейк аж зовсім не ресторанної якості. В результаті розумніші люди порекомендували взяти нормальну сковороду-гриль і після цього все поперло, як потрібно, а гриль так і стоїть пилюку збирає.

У каждого свой опыт. У меня получалось норм )

Canon 350D десь в 2007/8 році, бв. Це дало старт в ІТ в принципі, до цього я навіть ПК не вмів користуватися нормально. При чому тут фотик — не питайте, бо він до ІТ не має відношення, але вважаю це відправною точкою історично.

Якраз зеркалка і сири за 500 гривень були основним признаком айтішника в Україні 2010-2020 років. На цю тему багато розмов є тут на форумі

Я в курсі, бо в 10 вже їм був. А от на зеркалку заробляв все літо і не в ІТ.

Перший планшет — бо став активно ним користуватись: читав книжки, поки їхав годину в метро й дома, переважно технічні, що покращило мою експертизу.

Але мені складно згадати, звідки той перший планшет — або батькам подарували, або мені.

Другий уже купував свідомо, бо у першого вигорів екран.

Але зараз, через те, що працюю з дому, то вже рідко користуюсь планшетом.

Друга купівля — це 64 GB RAM замість 16 GB: ноут перестав підторможувати взагалі, хоча й до цього було рідко.

Замовлення плат з JLCPCB для пет-проекту, завдяки якому вдалось пройти співбесіду на першу роботу.

До речі, а я на заводі ДП «Електронмаш» робив, десь якраз в пару сотень баксів обійшлося в 2011 році.

колись купив за 1200$ крутий комп... Pentium-166МГц/32М/7Gb/СD-ROM
не зміг я на ньому заробити... через півтора року довелося продати за 400...

з тих пір сформувалася звичка — не купляти дорогу техніку... особливо коли не розумієш задачу...
остання покупка, якою дуже задоволений — новий планшет два роки тому...
вибирав між Amazon Fire і Lenovo Xiaoxin Pad
технічні характ., ціна, якість
зупинився на другому, бо хотілося поставити мінімалістичну LineageOS
140$

наступний мабуть буде такий... може колись...
www.olx.ua/...​y-android-15-IDV8VQk.html

Ви колись купили хорошу техніку, на якій не вийшло заробити, і тому тепер купляєте тільки найдешевший китайський непотріб бо маєте фобію «не окупити» якісну та потужну техніку?
А це точно раціонально?))

найдешевший китайський непотріб

я розумію, що китайський непотріб існує досі... але причому тут Lenovo?

маєте фобію «не окупити» якісну та потужну техніку?
А це точно раціонально?))

в мене просто на даний момент немає задач для дорогої техніки (я не айтівець)

Мабуть то 1997 чи 1996 рік був, бо в 1998 я пентіум-2 266 за 1060 баксів вже купляв

Мабуть то 1997 чи 1996 рік був, бо в 1998 я пентіум-2 266 за 1060 баксів вже купляв

Ото часи були гарні, а я ось хотів в Doom новий пограти, а він тільки на найновіших відеокартах йде. Подивився ціни, так зараз відеокарта коштує більше, ніж раніше увесь компьютер...

Кімоно, а на решту — ходили з братом і його друзями в Пузату хату. Для нас на той час це було , наче в модний ресторан київський сходити:)

інтернету ще тоді не було стільки... книжки купляв... психологія, нлп... поплавили мозок... став менше заробляти )

Збір на візу в штати)

Де? Я не там 😂 віза, то ж можливість катати, а не квиток в один кінець

Купив перший бездоковий травмат глок.

В 29 років я заплатив десь $300 за обід і коротку бесіду з київським підприємцем, який на той час вже став доларовим мільйонером 💰

Середня зарплата в Україні тоді була ~$290.
На ці гроші я міг поїхати у подорож Европою.

Але замість цього — купив годину розмови.

Минуло 10 років. Подивіться, до чого це привело:

тепер на обіди запрошують вже мене 😅

Виявилося, що такі інвестиції мають окупність вище 3000%

Просто, цікаво, яку цінну інформацію ви винесли з того обіду?

— Знаєш, як зацікавити дурня?
— Як?
— Завтра розкажу.

Як же цей пост залетить в лінкедині, у мене голова запаморочилась тільки від думки...

Той обід, мабуть, склав десь 0.5% від всього, що вам довелося зробити щоб цього досягнути.

А я пошкодував би платити гроші за обід з гуру чи за якісь курси розвитку бо в дитинстві читав таку казку-притчу і чогось запам’ятав:

Архієрей купив на ринку кошик яєць і найняв наймита щоб донести його до будинку. Іти далеко, до того ж ще у гору.
Запропонував наймиту вибір: 3 монети або 3 цінні поради. Наймит розкинув мізками і вирішив — гроші невеликі , а мудрість зайвою не буде, вибрав поради.
Пройшли третину шляху. Архієрей рече: якщо тобі скажуть що краще бути хворим ніж здоровим — не вір цьому!
Пройшли дві третини шляху. Церковник продовжує знущатися: якщо тобі скажуть що краще бути бідним ніж багатим — не вір цьому!
Підійшли до воріт будинку. Піп, відверто потішаючись, прорікає останню мудрість: якщо тобі скажуть що краще бути наймитом ніж архієреєм — не вір цьому!
Наймит вклонився: дякую за науку! а хочете я вам теж розумну думку скажу, безкоштовно?! Архієрей дивується — чого цей пентюх може навчити — ну скажи!
Наймит розмахнувся кошиком і з усіх сил шмякнув його об ворота: якщо тобі скажуть що в цьому кошику залишилося хоч одне ціле яйце — не вір цьому!

а далі наймиту всипали різок. і якщо хтось скаже що це не так — не вір йому.

і правильно — сам зголосився на умови інфоцигана, тобто архієрея — пізно пити боржомі)

таке читав:
«Один владелец харчевни, чтобы привлечь клиентов. написал на вывеске у входа: «Здесь готовят с любовью!»
Конкурент напротив, увидев это, написал на своей вывеске: «А здесь готовят с маслом!»

ггг, згадав анекдот:

великий магазин оголосив акцію — розпродаж, все зі знижкою 20%
магазин поряд, щоб переплюнути конкурента, оголосив — все зі знижкою 50%
а між двома магазинами маленька крамничка Рабиновича, як із ними конкурувати?! Вивісив оголошення — тут головний вхід на розпродаж!

Квиток на потяг з Дніпра до Києва у 2005 році — на співбесіду на першу роботу, яка простяглась на 13 років ))

тест на вагітність

1. Ящик пива, коли знайомився з КПІшниками на поляні (сам вчився в НАУ)
2. Квиток Київ-Краків.

Водійські права. Сильно змінило відношення до пересування містом і пріоритети деяких поїздок

цікаво на що саме витратили.

Мав на увазі на автошколу :) Тому що так, можна по-різному на них витратити

Посудомийна машина, робот-пилосос — тому що це економить купу часу. Посудомийка дає мені близько +1 год в день. Робот-пилосос десь 2 години в тиждень. От і +9 годин в тиждень на те що любите, або щоб більше встигати.

Дивно. Мені це економить хвилин 20 максимум. Бо ж посудомийку ж потрібно зібрати-розібрати, перед тим, як ставити туди посуд, кожну тарілку потрібно мокрою губкою обтерти від від залишків їжі, після цього додатково помити раковину.

Навіщо ти робиш роботу за посудомийку?) залишки їжі — у смітник (для продвинутих — у подрібнювач відходів), брудні тарілки у посудомийку. Magic!

залишки їжі — у смітник

саме це я і роблю

кожну тарілку потрібно мокрою губкою обтерти від від залишків їжі

Достатньо стряхнути тарілку над смітником :) На крайняк — вилкою скинути залишки. Мокрою губкою — це overkill

дуже дивно

коли без посудомийки то у вас посуд сам летить у раковину і сам з неї потравпляє у шари — це так? Бо час треба витрачати у будь якому випадку.

а на рахунок ПРЕ-миття — це не потрібно робити бо це негативно впливає на цикл миття. Машинка має датчики які розуміють рівень забрудення (ці датчики ще років 30-40 тому почали ставити) і коли ви миєте посуд ДО посудомийки, то ви кінцевий результу. Тому якщо у вас там не прилип кусок мяса чи кістка, не займайтесь фігнею.

Що таке ПРЕ-миття? В інструкції до посудомйки написамо витерти посуд паперовим рушником від залишків їжі. От я це і роблю.

Треба їсти так щоб тарілка потім виблискувала, або замінити їжу, або зменшити порцію.

перед тим, як ставити туди посуд, кожну тарілку потрібно мокрою губкою обтерти від від залишків їжі

перед запуском пральної машини треба одяг в тазіку прополоскати.
їжу довести до кімнатної температури, потім тільки в мікрохвильовку.
якщо є робот-пилосмок, то перед його плановим прибиранням краще трошки віничком пройтись...
не дякуйте)

Кавоварка. Не ріжок, а оте що мити від залишків кави, де є бачок. Фільтра.

Ну взагало то так. Якщо у вас одна дуже брудна річ яка без спецзасобу не відіпреться і 15, які можна випрати «на експресі», то ця ббружна різ замочується в умовному ваніші і далі переться на експресі з легкозабрудненими речима.
Нагрів їжа кімнатної температури потребує менше енегрії — якщо є можливість то саме так і роблю, хоч зараз і немає відключень але електроенергію дарма витрачати не варто.
Про роботів-пилососів нечого не скажу, в мене для підмітання діти є)

а можно просто раз на три місяці запускати прочистку посудомийки з Dishwasher Cleaner Liquid

напевно для чашок з кавою та бокалів з під вина та пивних келихів миття є слушна ідея, але якщо є літо і канікули і ти токсично говориш, що є діти і на роботі про це не можна, бо образиш, а це форум робочий, тут лише про роботу є. Ви ж повинні власний бренд будувати і показувати, що всьо ото є чуждо.
Це з мемчиків, коли на твій акаунт підписався шеф чи акаунт для рекрутерів. Прочитають гілку.

Напишіть, про курси, які змінила ваше життя. Брехня, скрита реклама, але то працює норм.

Oй дякую, посміялась. Мій шеф не знає що таке доу та ніколи сюди не зайде, бо банально не вміє в кирилицю. A бренд треба створювати англійською, а не на укр. форумі доу, де кожен тиждень щось у когось підгорає від політики, війни, податків, ухилянства та про заведення трактора при зачинених кордонах. Цим доу і є цінним, що тут можна писати те що є у житті, це давно не лише про роботу. І вибачте, а чому на роботі не можно згадувати дітей? Кого це має образити? Чи може наведе сумнів на компетенцію жінки? Якщо так, то це ні що інакше як гендерна упередженість. Кожна дитина для жінки це здобуток, якщо ця жінка ще може поєднувати та працювати фултайм у ІТ — це подвійний здобуток, якщо крім цього вчити іноземну мову та постійно підвищувати компетенцію — це ще й мега менеджмент скіллс. Все залежить в якому середовищі Ви працюєте та як самі себе позиціонуєте.

Якщо закидати в посудомийку посуд з їжею, то крильчатки заб’ються жижею з залишків вже через кілька тижнів. Був досвід.

кожну тарілку потрібно мокрою губкою обтерти від від залишків їжі

Це зайве. Велике сміття викинути (типу кісточки від м’яса) — так. Але це швидко і без губки.

Макаронини, залишки каш, 5мм жиру на сковорідці...

Макаронини, залишки каш,

Це просто виделкою чи ложкою в смітник.

5мм жиру на сковорідці

О, ну тут треба той жир прибрати.

Посудомийка дає мені близько +1 год в день.

Співчуваю. Мабуть у вас 5+ дітей і ще свекров з тещею на утриманні.

у мене 4 дітей = 3(+/-) циклів великої посудомийки на день.
а як добре вона відмиває.......

Орендував квартиру в Києві в 2005 за $200 (і здається $100 завдатку)

о, кстаті
в мене теж з 2011-12 амазонівський девайс, нещодавно таки вирішив законектити його до сервака щоб чесно куплені книги завантажити, то витратив десь годину+ щоб на нього мануально накатати всі апдейти, бо дуже стара версія прошивки була — що навіть в https не вміло

Фільтр зворотного осмосу

бутербродниця / сендвічмейкер.

Моя найкраща покупка, обійшлась у 2 гривні в 2015 році)) З іншого можу відзначити психотерапію як те, що кардинально впливає на якість життя.

Яка красуня 😍

А як її звуть?

підкажіть, як і де знайти хорошого спеціаліста? я про психотерапію

Можна шукати різними способами, від гугла (просто вбивати психотерапевт + ваше місто, якщо вам важливо офлайн) до конкретних сервісів (такими не користувалась). Можна читати інформацію про освіту психотерапевтів, яких знайдете, напрями, в яких працюють, досвід. І так обирати. В мене також гарно працювали рекомендації знайомих. Також зараз є проєкти безкоштовної психологічної допомоги українцям, можна спробувати одну сесію точно безкоштовно і, якщо спеціаліст вам сподобається, перейти далі на роботу на платній основі.

Знаю одного непоганого психотеропевта, дуже рекомендую.
Звуть його Джек.

Свого теж за 2 грн купив:)

Газифікатор води. Я вже років десять п’ю газовану мінералку (до проблем з травленням досить добра штука), ну і звик тягати спайки по шість півторачок.
Виявилося, що коли є доступ до чистої води, то не тільки не треба постійно думати про кількість пляшок, не тільки не треба утилізовувати пластик, а ще й проста вода з газом ліпша на травлення, ніж мінералка, бо вона не знижує кислотність додатково.

Я на амзаоні замовляю спайки, прямо під двері, така ж ціна як в магазинах а то і дешевше, і безкоштовна доставка.

А газифікатор був і викинув, бо то срака руками газифікувати — не зручно, балони треба постійно міняти, і смак все-одно гірший ніж в магазині.

Можна і замовляти, але то все одно пластик.

амазон возить в Україну «під двері» і при цьому ціна як в магазинах?
лол))

повнорозмірні навушники bowers&wilkins px7 — кардинально змінили в кращий бік звучання та задовлення від самого процесу прослуховування музики. ну і під час роботи шумодав дуже допомагає відсіяти сторонні звуки та підвищує концентрацію, не кажучі вже по громадський транспорт або типу того

Весілля. Якись там збір РАЦСі + посиділи в KCF :-)

А дорослим в KFC вхід заборонений?

ну ти шо, дорослі люди повинні замутити гоп-весілля на 100+ гостей у генделику і тамадою під вєрку сердючку з веселими конкурсами, витративши на це піврічний дохід. а просто розписатися і кури поїсти — це не серйозно, не по нашенському.

Нє, має бути 300 гостей, всі родичі про яких чув хоча б краєм вуха, сусіди. Весілля має бути на кредит, який потім ще віддавати 5 років. Щоб було купа фотографів, операторів, подружки в однакових сукнях, кидання вінка, цигани, музики, сороміцькі конкурси, звичаї, рис, розбита тарілка, торт в який падає гість, потім ще один торт вже справжній з якого вистрибує стриптизерка. Тамадою має бути якийсь місцевий стендаповець з масними жартами.

200$ за applications в штатівські університети для дитини (4 applications х ~50$ кожна).

мопс (але без роодовідної , тільки ветпапорт був) за 100USD

не треба розводити мопс-ів, порода має зникнути

Забронював будинок в словацьких горах з 19.02.2022 (доля кожного якраз менше 300$ приблизно вийшла)

Мопед в ~2016. Якраз $300. А до того купив класний шосейний велик за ~1к, який зі мною поїхав у канаду, а зараз і в ЮК, їзжу на ньому на роботу щодня. Транспорт дійсно покращує життя.

робот-пилосос, посудомийка, підписка на chatgpt, gemini, деякі книжки, пес (не річ, але точно змінює життя)

А хабар в інституті рахується за послугу?) — мабуть ні :)
В 2012 +/- за 70$ купив б/у ракетку для великого тенісу 🎾 - завів друзів, познайомився з дівчиною. З дівчиною розійшлися, теніс закинув, але то вже інша історія.
Пів року тому знову купив ракетку вже нову за 150$ — кинув палити, схуд на 5-7кг, нормалізувався тиск і викидую майже весь негатив на корті.

А як можна грати в теніс однією ракетку без оплати кортів?

Ти ж архітектор, судячи по лінкедину, придумай рішення, або збери мітингах та організуйте мозковий штурм :)

В статті вказано суму до 300, тому залишок можна врахувати за групове тренування (тоді це було десь 30$ в місяць). А ще треба ж купити кросівки, м’ячик, кепку і тд.

Якщо ваш мозковий штурм не дав результатів, то ось варіанти як грати безкоштовно:
1. За корт платить інший гравець(ці), бо у тебе гарні очі :)
2. Власник кортів / головний тренер ваш кум/брат/сват/товариш дитинства
3. Ти є тренером або спаринг партнером і то тобі платять за гру.

В моєму випадку це був варіант 3 :)

PS: Як казав кіт Леопольд: Давайте жити дружно.

Смарт колонки Amazon Echo і Google Home в 2017. Почав писати скіли для Alexa та віртуальні асистенти на Dialogflow як хобі. А на початку 2023 з OpenAI API та Langchain це стало мейнстрімом. Зараз розвиваю напрямок Conversational & GenAI Solutions в компанії.

Ось як це було 7 років тому:

Планшет з стилусом для рукописних нотаток, тепер аналогові блокноти здаються неюзабельними

Я спеціально не писав конкретну модель, бо я більше за сам концепт, може бути є-інк, може бути олед айпед. В мене samsung S6 Lite який ± вписується в заданий бюджет і по своїм ТТХ ближчий до блокнота, ніж до планшета))

Я купив переносний HDD на 256Gb у 2010 році і почав власний бізнес по встановленню ОС і ремонту аналізу ПК. :) тепер я тім лід ;)

А могли б прийняти за розповсюдження піратського софту. І було б «пацан к успєху шол, в натурі. Нє получілось, нє фартонуло» ©

Купив гітару Ібанез в 2005, с тих пір не мав проблем з пошуком дівчат)

Квиток Київ-Мадрид на 12 лютого 2022 року за 60 євро

а, ну й у 2001 купив за 270 баксів у кредит недостаючі комплектуючі для свого першого повноцінного компу..
деякий час він був нодою фідонет 2:464/1100

35 років тому книга «Алгоритми і структури даних» — знайомство з рекурсією змінило мій спосіб мислення :)

у кінці 2017 купив за 350 баксів 0,05 біткойну.
це все.

Купив маску гарну для зварювання. Кардинально покращило якість роботи.

Компонети для збірки FPV дрона. І так більше ста разів.

Яку б тему не піднімали, завжди знайдуться ті, хто відмітиться що донатить / дрони збирає / волонтерить. Прямо як мемчик з двума чуваками у пісуарів.

гг, згоріло? не дивно. той мемчик висвітлює щось погане чи абсурдне. якщо підтримка армії для тебе це погано чи абсурд — ти дегенеративний манкурт

вам на мемологію на перездачу

Якщо з мемами погано, уяви, стоїш в черзі на касі сільпо, а незнайомий чувак попереду обертається і каже: «а я сьогодні 5 дронів зібрав». Це добре чи погано?

Підтримка армії це добре, кричати на кожному кроці: «а я доначу» — це погано.

незнайомий чувак попереду обертається і каже:

«доречі, я веган»

Бо це справді мотивує інших людей донатити. Звичайно якщо вони хоча частково знаходяться в контексті подій в країні, а не намагаються не дивитися вгору.

Родители подарили микрокалькулятор Электроника МК-61, что втянуло меня в IT много лет назад. Цена девайса была, емнип, 80 рублей.

Теж з нього починав. Я пам’ятав що 85 р., погуглив — початкова ціна 70 р., потім скакнула до 85 р. так що схоже на правду)

У меня такой сохранился .там клавиши "=’’ не предусмотрено . Для настоящих гиков

Обратная польская запись! Молодым не понять)

Был у меня тоже такой. Но начинал я ещё со спектрума, батя спаял сам, когда мне было лет 6. Так что на калькуляторе мне уже программить было сравнительно несложно, после Basic. Надо было только понять логику работы с регистрами вместо переменных и польскую запись вместо нормального присвоения.

Колись натрапив на цитату Дейкстри:
“It is practically impossible to teach good programming to students that have had a prior exposure to BASIC: as potential programmers they are mentally mutilated beyond hope of regeneration”
— я ще тоді зрадів що починав з MK-61, потім Фортран і вже третім що вчив був Бейсік :-)
Але Дейкстра і COBOL хейтив:
“The use of COBOL cripples the mind; its teaching should, therefore, be regarded as a criminal offense”
Після того як морочився щоб впихнути програму в 105 steps на MK-61 — Бейсік відчувався відпочинком та розкішшю)

Ну, Basic с его Go to / Go Sub действительно не учит нормальному стилю программирования, спору нет. Но в общем-то мне было абсолютно несложно перейти на Pascal / C + ASM в КПИ. Вот с Java пришлось попотеть, да :) Но кстати для меня языком, в котором видел больше всего антипаттернов в прод коде (окей, в коде тестов, но anyway), является Python 2.

Basic с его Goto

Фортран стайл

Python

Достатньо багатий на концепти для демонстрації та ознайомлення в цілому (плюс легкість у використанні), тому часто розглядається як gateway у програмування зараз. Теж саме аж ніяк не можна було сказати у свій час про бідний на концепти бейсік — який тому і був стигматизований, і наполегливо рекомендували починати з чого завгодно тільки не з бейсіка.

Фортран стайл

Необходимость использования goto в том диалекте Basic, что был у меня, обуславливалась отсутствием else и группировки. Т.е., вместо
if a != 0
doThis
else {
doThat
doAnotherCode
}
commonFlow

надо было писать что-то типа
10 if a== 0
20 goto 50
30 doThis
40 goTo 70
50 doThat
60 doAnotherCode
70 commonFlow
Туда же go sub: там отсутствовала возможность написать отдельную функцию. Вместо этого использовался go sub / return.

Теж саме аж ніяк не можна було сказати у свій час про бідний на концепти бейсік

Не совсем так. Эти машины (Spectrum, Atari, ...) - появились ещё до x86 world и их задачей было втащить юзера в мир PC вообще. Если сейчас вопрос «зачем в семье нужен смартфон / ноутбук / ...» ни у кого не вызовет проблем с ответом, то на момент появления этих машин (моя, к примеру, появилась у меня в 1986-м, а разработана — что-то типа в 1982-м) этот ответ был абсолютно неочевиден для средней американской (исходный рынок) семьи. Для повышения продаж решили завлекать через игры, коих наплодили невероятное количество. Можем вспомнить компьютерные рынки 90-х в Украине — сколько кассет (а позже и дискет) с играми продавалось ))
И туда же. чтоб научить среднего американского бухгалтера или манагера программировать, был придуман язык, не требовавший многих лет изучения концепций — напомню, что stackoverflow тогда ещё не существовал, как и собссно интернет в целом, поэтому спросить на форуме было не у кого — свои грабли ты решал сам ))
Естессно, в 90-х и позже, когда комп в каждом доме стал нормой, а его отсутствие вызывало удивление, когда книги по программированию стало возможным найти на любой раскладке на углу, программирование стало более популярным, а с появлением интернета стало возможным получить помощь сообщества, если ты что-то не смог понять и имплементировать согласно какой-нить хитрой концепции. И тогда бейсик стал не нужен. Но свою роль он ИМХО сыграл.

Необходимость использования goto в том диалекте Basic, что был у меня, обуславливалась отсутствием else и группировки

Це також складова бейсик бідності. Для мене інтенсивне використання gotos асоціюється чомусь саме з фортраном, хоча інші специфічні фортан-фічі засіли в пам’яті ще сильніше)
А goto і зараз по коду зустрічаються, нп греп по gtk видає щось типу

% grep -rs 'goto ' gtk-4.19.0/ 2>/dev/null | grep 'c:' | wc -l
19819
чтоб научить среднего американского бухгалтера или манагера программировать, был придуман язык, не требовавший многих лет изучения концепций

можливо, відносно — рекомендували починати з чого завгодно тільки не з бейсика — це казали студентам техн.спеціальностей

машины (Spectrum, Atari, ...) - появились ещё до x86 world и их задачей было втащить юзера в мир PC

так, єдине де запам’ятав що — бейсик не був стигматизований — це сінклери (по досі зрозумілим причинам)

рекомендували починати з чого завгодно тільки не з бейсика — це казали студентам техн.спеціальностей

Тем — конечно, поскольку туда шли именно те, кто был готов к высокому порогу вхождения. А тех, кто по факту оказывался не готов — нещадно отсеивали ))
Ну и в плане порога вхождения — я в 12..14 лет уверенно на нём программировал, не имея в те годы никаких умных книжек по программированию, кроме самиздатовской распечатки по формату команд языка и помощи бати в начале. Т.е., язык был достаточно прост, чтоб разобраться в нём, имея в наличии всего лишь список команд в алфавитном порядке.

Та то все «до сраки» та дуже умовно.
Мені в 1995 подарували ес 1841 (аналог ібм пк).
Крім ігор там я почав на басіку крдити.
В 1996 мені чувак приніс борланд С.
Я ніфіга там взагалі не зрозумів.

В 1998 поступив до універу і 2 роки нас надрюкували по паскалю, і з 2000 почали с/с++ вчити, і потроху воно таки зайшло.

Тож усьому усвій час (якщо ти не мега геній що в 13 років і хаскель і с++ і квантову механіку за одні вихідні вивчиш).

в 1995 подарували ес 1841

шось в мене таке було, якраз у 1995
у порівнянні зі спектрумами це вже був крок уперед )
ще пам’ятаю,. для чогось купив ліцензійну бухгалтерську програму Clerk виробництва Запоріжжя... хотів змусити комп працювати...

Тамні в мене тоді тільки бєйсік та редактор лексікон там були, все інше ігри, ну і нортон коммандер звичайно.

Я в то время на BASIC в тетрадке ручкой программировал :)

Мы такое тоже делали на уроках информатики в школе ))

Язык программирования C++. Базовый курс. Стенли Б. Липпман, Жози Лажойе

Olympus C-150, одна з перших бюджетних цифрових камер, і перша в общазі.
en.wikipedia.org/wiki/Olympus_C-150
Завдяки появі цифрових фото, з’явилася потреба їх десь викладати, але у 2003 році не було Інстаграму, FB, та й взагалі мало що було. Тому вирішив написати свій сервіс і для цього вивчив програмування. А завдяки програмуванню можу тепер їсти сири за 500 гривень.

завдяки програмуванню можу тепер їсти сири за 500 гривень.

Вау, €10.44 — на півтора євро дорожче, ніж найдешевший сир в магазині в нас на районі
п.с. Та я в курсі звідки ця фраза, але пора вже ціну скорегувати.

Мему більше років ніж половині джунів в айті, які

€10.44

Ну так, гривнева інфляція, олди пам’ятають...

Купив 3d прінтер (так, це реально менш ніж за 300$), і відкрив для себе цілий новий світ, в тому числі світ CAD. Тепер не розумію як без нього жив раніше

А що ви там такого друкуєте що це цікаво?

Здебільшого, що сам змоделюю — те і друкую) просто друкувати готові модельки з інтернету не так цікаво

А так, з недавнього, подрузі треба було досить специфічний тримач для леза, щоб малювати на хлібі. Готові рішення у нас продаються, але вибір малий, і все трішки не таке. А от у америці це популярна тема. То я подивився що у них вважається найкрутішим, і змоделював/надрукував щось схоже. Подруга дуже задоволена, каже це найкращий тримач що в неї є

В цьому, власне, весь кайф 3d друку. Вирішувати якісь невеличкі проблеми/забаганки/інженерні задачки.

а шо за модель?

Був Bambulab A1 Mini. Зараз тимчасово без прінтеру, але думаю що знову куплю bambulab, хіба що може не mini версію

Мене до цього ні хто не попередив, але я вас застерігаю. Вони розмножуються, якось мені дуже захотілось і я купив 1, правда перший був дорожче за $300, а зараз їх вже 3.

Ферми то вже під промислові масштаби))

а потім ще сушилку треба і понеслося))

так а шо там за вироби... яких немає в магазині?
я так розумію — побутовий 3д принтер — це лиття з пластмасси різних дрібниць?
лопасті вітряка, наприклад )
чи не тільки з пластмаси?

На А1 міні навряд надрукуєш лопаті, а от різні корисні для дому речі, або цікаві іграшки, цілком можна.

пригадалося... стикався весною з такою проблемою:
є парники на кілька соток — дуги, плівка..
сильний вітер здуває плівку миттєво — якщо не закріплювати...

найдешевший спосіб — прикопати края плівки...
але вже в квітні сонце — у парнику +50... реально таке бачив на термометрі
порозкривати — вночі бувають заморозки... або просто холодно... нічого не росте...

найвигідніше було б вдень парники розкривати,. а на ніч накривати...
(скажімо, кілька соток парників за півгодини одна людина вранці розкриває, і так само ввечері накриває)
для цього потрібен спосіб швидко закріпити плівку — до дуги, або до землі... а потім швидко відкріпити... якась штучка... застібка... кріплення...

ще толком не шукав в інтернеті рішення, на осінь буде треба
враховуючи кількість парників у країні... якесь раціональне рішення цієї проблеми могло б бути комерціно вигідним... мабуть )

Із банального — валявся фен (той що голову сушити) на тумбочці, не зручно. Пошукали з дружиною «магазинні» варіанти кріплення на стіну — воно все всрате та/або. В результаті відкрив CAD та змоделював зручне кріплення конкретно під нашу модель. Дрібниця? Так. Але з дрібничок складається комфорт.

Само собою, що деякі речі просто ідеш і купуєш за 40 гривень у «Аврорі», а не пів дня друкуєш

Придбані книжки по С++ за попередні 15 років якраз ± в цю суму впишуться.

Ще підписка на ChatGPT можна вважати не те, що зміною, але суттєвим спрощувачем життя і розширювачем можливостей.

Не з унікальних речей можна назвати — інтернет чи мобілку — і якось без них обходились колись, що вже важко уявити сьогодні

Обручка для заручин рахується?

Звичайно рахується)

Не скажу що прям змінила, але гарні навушники маст хев, перша моя купівля після того, як почав щось заробляти.
А потім знову, і знову, бо критерії «гарних» (як і рівень достатку) зростав. Наразі це AKG N700.

Маю дешевші AKG K361-BT. Амбюшури померли за півроку. Може знаєте де окремо можна придбати?

В гуглі за хвилину находяться
flatline.com.ua/...​yury-dlya-naushnikov.html
Але взагалі це стара проблема АКГ, у мене кілька їх моделей було. Якість звука топова, якість материалів\збірки жахлива. Навіть в преміальних моделях.

У вас який апгрейднутий гугл. Я знаходив все що завгодно але не це. Дякую!

Квиток на літак Київ-Кольн в 2009.

За ~200 євро перебукав літак з України, 26 лютого => 22 лютого 2022

22 лютого ще літали? В мене товариш в Європі «застряг», мав в тому околі повертатися з воркейшена, але його рейс скасували.

Ну десь до 4 ранку ще літали.

Даже.в ночь на 24 были последние вылеты.

Це ж люди вже спалахи могли бачити і нашу військову авіацію в небі...
Як казала дружина про ту ніч, «було чути літачки» (наші позлітали, щоб не накрало ракетами)

Я за 30 з 21 на 14, як раз вдало знявся з облiку та виїзд на ПМП оформив. Але це скорiше допомогло не змiнити життя

Підписатись на коментарі