DOU Voice chat про тренди FPV: відповіді на запитання
29 травня DOU разом із Social Drone UA провели войсчат, присвячений актуальним трендам у FPV. Через обмежений час не вдалося охопити всі запитання — тож відповіді на них публікуємо в цьому топіку.
Q: Предметом мого магістерського диплому є FPGA проєкт для обробки відеосигналу. Але я ще не визначився з об’єктом дипломної роботи. Тому, хочу дізнатися, які існують актуальні проблеми пов’язані з обробкою відеосигналу? Якщо така інформація є конфіденційною, тоді порекомендуйте схожу проблему, вирішення якої дозволило б мені отримати актуальний досвід на ринку праці.
A: З того, що мені відомо — обробка відео в режимі реального часу, енергоефективність обробки та інтеграції з різними AI.
Q: Комплектуючі на 13/15 дюймів. Більше «не хоббійних» частот на VTX (включно з 3д друоком під антени). Варіанти прошивок (кофігів) на великі дрони під Ardupilot
A: Рекомендації по комплектуючих на 13/15 дюймів повинні бути, про це говорили під час войсчату.
На рахунок частот на VTX, то тут відштовхуємося від запитів військових і що вони використовують.
Прошивки на Ardupilot менш популярна тема, оскільки військові в більшій мірі використовують Betaflight. Ardupilot це трохи вузька спеціалізація і прошивки від Social Drone UA скоріш за все не варто очікувати, але якщо у вас є якісь питання по них, то питайте в чаті. Там є багато людей як розбираються в Ardupilot і можуть вам допомогти.
Q: Вітаю! Можливо у Вас є налаштування для дрону www.aliexpress.com/...tem/1005007756368075.html або відео інструкці, як його краще скласти і чим краще наповнити. Це буде бомбер із скидом від Шершнів. Має носити ТМки.
A: Немає. Збирайте цей дрон і пробуйте запускати на прошивці, що йде по замовчуванню. Якщо не взлетить, пробуйте розбиратися самим або запитуйте в чаті.
Q: Чи дійсно дрони на оптоволокні русні сьогодні значно переважають наші дрони з точку зору якості за рахунок якості оптоволокна?
A: Я думаю, що в нас і у ворога приблизно одне і те ж оптоволокно, яке в більшій мірі їде з Китаю. Його завозять великими бухтами і тут може відрізнятися процес перемотки на 5, 10, 20 км.
Q: Відправи на баланс 18 дронів, але покищо не отримав жодного фото звіту про отримання моїх дронів військовими. Мені не потрібна персональна подяка, достатньо загальної подяки, головне щоб я і мої спонсори знали що серед тієї партії дронів за яку звітують військові знаходяться наші дрони.
A: Можете написати мені персонально (ред. Миколі) і я постараюся вияснити чи можна щось отримати для вас і ваших спонсорів.
Справа в тому, що ваші дрони могли бути розподілені по різним підрозділам, зі своєї сторони ми в адмінці пишемо в який підрозділ передали дрон.
Q: Вітаю. Що по дронам з українських комплектуючих? Які з компонентів вже зараз мають достатню надійність і фізичну доступність? Що все одно буде китайським? Скільки може коштувати український дрон співставний з балансною десяткою, і яка частина цієї суми все одно піде в Китай?
A: Чіпи і магніти будуть не наші. Карбон можливо nt;/ Решта або вже є, або з’являється. Найдовше чекали на відаки з камерами. Перш ніж додати українські комплектуючі, нам треба детально все відтестити. Роботи в цьому напрямку ведуться постійно, виробники ортимують фідбек, вносять корективи і так по колу. На сьогодняшній день українського дрону від сд ще нема, але ми близькі до того
Q: Вітаю. Раніше казали що інструкції будуть переноситися з Notion до sdua.tech, але якщо зайти в профіль, там не дуже свіжі інструкції, наприклад хотів спробувати зібрати цифру, але інструкцію не знайшов (можливо погано шукав, тоді запитання до навігації). Схожа ситуація і з комплектуючими, якщо на swarm замінили spedeebee на SoloGood, свіжі зміни та нюанси потрібно шукати в групі телеграму, тобто відсутня актуалізація інформації на сайті. Щось плануєте змінити чи не на часі?
A: Якщо бачите якісь недоліки в інструкціях чи невідповідність, то обов’язково про це пишіть у підчаті «Питання до адмінів». Ми зі своєї сторони бедемо реагувати і покращувати. Слідкувати за те щоб там була весь час актуальна інформація досить важко, тому будемо вдячні за ваш фітбек
Q: Чому досі на дронах використовують звичайні шумні гвинти? Конструкцію вже давно слід було б змінити. Я розумію, що це високошвидкісний гвинт, але він має меншу вантажопідйомність і вищий рівень шуму.
А: Яку проблему ви цим хочете вирішити? Гвинти йдуть в комплекті з рамою і це зручно. Купляти десь окремо якісь інші гвинти і переробляти під це всі пресети які і так оптимально налаштовані на поточні комплектуючі — це Сізіфова праця.
🔗 Аудіозапис войсчату ви можете прослухати за посиланням. Долучитися до спільноти можна тут.
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів