Чи є сенс вчити MacOS kernel development?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Привіт всім хто читає. Я студент який у вільний час вчить щось по ІТ час від часу. Недавно я завірив собі що мені підійде робота с ядром ОС і драйверами. Так вийшло що у мене є Мак і гадав що це «знак» тому і гадав почати саме з нього. Я ще чайник і у цьому не сильно розуміюсь.

Чи ж сенс вчити мені це направлення чи це марна витрата часу?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не парься, якби це було б твоє, ти б не питав, чи варто вчити кернел, а просто з палаючими очима біг би його вивчати.
А так, певний ринок розробників ядра Darwin для MacOS — є, прямо в Apple :) але для розуміння, як працює ОС, можна вивчати ядро будь-якої сучасної системи.

А так, певний ринок розробників ядра Darwin для MacOS — є, прямо в Apple :)

redhat ще є і я зустрічав комерційні пропозиції від canonical

але для розуміння, як працює ОС, можна вивчати ядро будь-якої сучасної системи.

десь був курс з написання власної операційно з нуля тобто саме як «великої» операційної як то з mmu вот єто всьо тобто там буквально у курсі пишеться операційка шаг за шагом

Це був жарт, звісно. Є певний сет компаній, які роблять низькорівневі рішення для macos

ага, як все просто

курс з написання власної ОС з нуля

звучить майже як пайтон з нуля

тобто саме як «великої»

якщо «великої», тоді також треба в лапках «курс»)

тобто саме як «великої»
якщо «великої», тоді також треба в лапках «курс»)

тут як «великої» не противагу «малої» як то freertos або arduino чи навіть pc dos

звучить майже як пайтон з нуля

і в чім власне тут видно проблема? я не доганяю фішки

як для прикладу 5. C to Assembly | MIT OpenCourseWare

прослухали лекцію C code to assembly — а де велика власна ос?

ясно, «все» що треба щоб написати велику ос)

Тільки якщо вдасться влаштуватись в Apple. З комерційної точки зору це не найкращій вибр станом на зараз. Якщо системне програмування обирати, то є сенс розглядати embedded.

Большой коммерческой перспективы там нет, но как первый шаг для чайника — почему нет. Наберёшь скиллов низкоуровневой разработки, а там уже посмотришь, что для тебя ближе и перспективнее.

В академічних цілях можна робити що завгодно.
Для практичних цілей kernel розробка на macOS вже майже мертва ще після BigSur, епли заборонили все, тепер «тру вей» це юзермодні екстеншени.
Живий кернел девелопмент в лінуксі і вінді.

Дякую, а що тоді більш краще, лінукс чи віндовс. Я трохи погуглив бачив тільки на лінукс вакансії, але сам на лінуксі я нуль, з віндовс я з дитинства знайом, але не скажу що «знаю» аж все, тому і тут у мене така дискусія з собою.
P.S. у мене ціль саме знайти роботу у цій сфері

Робота є і там і там.
Базовий користувацький досвід не дуже допоможе у подорожі в кернел девелопмент, то вже більше до чого душа лежить.
Сходіть на курси в компанії, які цим займаються, наприклад в апріоріт.

Якщо готові до розробки в open source — перспективно. Але треба багато часу та зусиль, ну типу не рік-два, а десятки в перспективі. Далі вже в rh або щось подібне можна зануритись. Це по nix-ам, що там з вікнами я хз взагалі.

Лінукс більш актуальним був для аутсорса, здається що вінда поступово, але дуже повільно, здає свої позиції. Андроїд і інші лінуксові системи мають більше застосування. Розробка нейтів додатків чи колупання в ядрі андроїд це та сама лінукс розробка. Дуже було актуальним для аутсорса. Та і макось десь там поруч валялася, хоча здається там бсд, але посікс сумісне ядро.
Під віндоус кернел за 10 років епохи розквіту галер, мені нічого не траплялося, але я особливо і не шукав.
Там своя атмосфера, хоча принципи ті самі. З плюсів там є якась адекватна документація, в лінухах здебільшого приходиться читати код.

Підписатись на коментарі