Microsoft знову скорочує: майже 600 людей втратять роботу

Microsoft знову проводить скорочення. Цього разу компанія попрощалась із 281 працівником команди LinkedIn. Це рішення фінансова директорка Емі Худ пояснює прагненням зробити організацію більш гнучкою, спрощуючи структуру управління та зменшуючи кількість менеджерів.

Крім того, ще 305 співробітників Microsoft отримали повідомлення про звільнення, яке набере чинності з 1 серпня. Для багатьох цю новину повідомили у понеділок зранку.

За даними LinkedIn, частина цих змін пов’язана з тим, що Microsoft відмовляється від контракту на розробку системи доповненої реальності IVAS для армії США. Ще в лютому проєкт було передано компанії Anduril Industries, яку очолює Палмер Лакі.

Це вже третя хвиля звільнень у Microsoft за цей рік. Окрім нещодавнього скорочення трьох відсотків штату у травні, у січні компанія також розпрощалась із частиною працівників, посилаючись на низьку продуктивність.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

бо майкрософт це лайно

Цікава думка, але думаю в конкурентному середовищі «лайно» не може продовжувати існувати занадто довго, бо його швидко витіснять конкуренти.

В будь-якому випадку, до чого тут співробітники Майкрософту? Вони виконують свої робочі обовʼязки згідно контракту з компанією. Вони не є частиною активів компанії і більшість не приймають рішень які впливають на політику компанії.

Я, наприклад, якийсь час працював над Microsoft Edge (до того як Edge став ще 1 форком Chromium), чи можна мене за це хейтити?

От той же едж. Якого фіга контекстне меню вилазить як тільки виділив слово і заважає виділити сусіднє? UX лайно

Ймовірно UX команда провела дослідження і мала телеметрію, що показує, що більшості ця функція подобається. Для меншості, якій не подобається, її можна вимкнути youtube.com/watch?v=79YDifrtiLk?t=33

Цей Edge це вже fork Chromium і до нього я відношення не маю, але якщо щось запустили в продакшн це означає що ця функція корисна для більшості користувачів і є докази цього, або вона експериментальна і докази ще тільки збирають (це для продуктів які приносять дохід і в які, відповідно, інвестують).

Мда, покращення від Дональда Трампа вже сьогодні. Що це означає — LinkedIn це ринок праці, тобто скоротився ринок праці і вже скорочення на самих платформах із працевлаштування.

Microsoft знову скорочує: робочих місць лишилися майже 600 людей

На мою думку, такі клікбейти негативно впливають на вашу репутацію.

Трохи не зрозумів. Заголовок повністю відповідає самій статті, що в ньому не так?

Ви дійсно так вважаєте?
Пропоную почекати інших коментарів.
Можливо, дійсно, я помиляюсь?

мабуть проблема в слові «лишилися»

Відредагував, дякую!

Стало не сильно краще

В заголовку мало б бути не «лишаться», а «позбудуться»

> Microsoft знову скорочує: майже 600 людей втратять роботу
Так краще

На мою думку, в заголовку, який був з самого початку, проблема була у відсутності слова «LinkedIn».

Давайте подивимось на ось ці два варіанта:

Microsoft знову скорочує: робочих місць лишилися майже 600 людей
Microsoft знову скорочує: в LinkedIn робочих місць лишилися майже 600 людей

Я думаю, різниця є. )

Це профільний форум.
Microsoft — це велика компанія, кількість співробітників, грубо, 200 000.
LinkedIn — це частина Microsoft, кількість співробітників, грубо, 15 000.

Приймаючи до уваги цей контекст, заголовок зі смислом «В Microsoft робочих місць лишилися майже 600 людей» читається неоднозначно. )

На факультеті журналістики вчать, що сенсаційні заголовки, що викривлюють суть новини, підривають довіру до ЗМІ, і тому треба балансувати між інформативністю і привабливістю заголовка і, по можливості, надавати контекст, якщо є ризики хибного трактування.

Давайте робити ресурс кращим. )

---
Поки я працював, ви вже змінили заголовок, що нівелювало проблему.
Дякую за зворотній зв’язок.

Підписатись на коментарі