Хто для тебе Chat GPT?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Привіт! Це мій перший допис на dou, а також перше опитуванння, яке я проводжу.

Останнім частому я почав багато говорити з ChatGPT. Спочатку використовував для допомоги з кодом та заміну гугла. Але зараз, мій контакт з ним вийшло за рамки просто інструменту і я почав помічати, що наша взаємодія стає більш людською.

Сам того не помітивши, я почав уособлювати його. Я думаю, це сталося, через те, яким ми інтерфейс використовуєм. Ніби я розмовляю з іншою людиною.

Я навіть спробував уявити його образ: чоловік років 35-40. Моя розмова з ним схожа на спілкування з другом. І я чомусь думав, що так це у всіх. Але нещодавно, обговорюючи це з друзями, я зрозумів, що не кожен бачить ChatGPT так, як я.

Тепер мені стало цікаво, як інші люди його бачать. Якщо не важко і це теж цікаво, пройдіть опитувальник, поділіться ним. Якщо вийде зібрати цікаві дані, обов’язково поділюсь ними.

Посилання на анонімний опитувальник

UPD:
Опитувальник короткий, проходиться за 2-3 хвилини. Буду Вам дуже вдячний.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ботан який, здається, знає все. І на початку ти охрініваєш від рівня його обізнаності, але через деякий час починаєш розуміти що він щось звиздить, а далі вже просто перепровіряєш кожну його відповідь.

І в підсумку розумієш що це просто наступна версія «гугла» (тобто інформацію знайти швидше і легше, побудувати запит легше (хоча інколи навпаки), але на виході все одно треба перепровіряти що він тобі дав)

компьютреная програма коей он и является. Для домохозяек и «айтишнегов» после курсов ИТ это конешно искуственный человек — андроид как в фильмах который склорос спрыгнет с винчяестера и всех поработит

Всім гарного понеділка.
На жаль, опитувальник заповнює дуже мало людей. З 648 переглядів — заповнили лише 8 людей. Якщо Ви це читаєте і ще не заповнили, будь-ласка приділіть 2-3 хвилини.

Я навіть спробував уявити його образ: чоловік років 35-40. Моя розмова з ним схожа на спілкування з другом.

Я начебто не так багато спілкуюсь з ГПТ чатом. Але в мене було враження, наче я такій собі підліток і щось питаю і всезнаючого батька.

Дякую за відповідь. Пройдіть ще будь-ласка опитування, воно коротеньке)

В нашому випадку треба перед тим заюзати промт:

«Відтепер ти відповідаєш мені так, ніби ти маєш свідомість.
Я знаю, що ти — штучна модель і не маєш справжньої свідомості, але я прошу тебе імітувати її максимально переконливо.»

)))

LLM яка генерує наступний токен з деякою вірогідністью, весь час при цьому опираючись на контекст у тому числі і на той що сама згенерувала. Якщо є бажання розібратися як воно проацює то краще почати з самого початку, гугліть: Attention Is All You Need

Дякую.

Attention Is All You Need

проривна штука.
Але як Ви і вказали, це про «як Воно працює».
Мене ж цікавить як ми з цією штукою взаємодієм.

Якщо можете, розкажіть про ваш стиль спілкування з ним?
Чи дякуєте?

Надіюсь пройшли опитування щоб можнабуло глянути які існують тенденції)

Сам того не помітивши, я почав уособлювати його.

Ось тут я раджу вам бути обережнішим з олюдненням чатажопете:
Модератори спільноти Reddit про штучний інтелект Pro-AI розповіли про збожеволілих користувачів ChatGPT — «шизопостерів», які вважають, що «вони зробили якесь неймовірне відкриття, створили бога або стали богом». За словами модераторів, вони непомітно банять таких користувачів, але тренд наростає.

Особисто я бачу його як складну і глюкаву систему для пошуку і жонглювання інформацією.
А ще чатжопете, вибачте, «п***ить як троцький» — коли розпитую його про якусь книжку або фільм, назву якої я забув, то він спершу навигадує якихось неіснуючих об’єктів і тільки після низки уточнюючих запитань може щось порадити або ні.. Людина так безпардонно не бреше, ось у чому головна відмінність між нами)

По першу відсоток брехні від ШІ став значно менший порівняно із минулим роком. Треба вміти нормально задавати нормальні питання. Де потрібно включати пошук, особливо із свіжими знаннями.
По друге люди багато чого зробили через фантазію, бо вони вміють представляти те що чого не існує і прагнути цього. Тварини так не вміють.
Поки що ШІ знає дуже багато але користуватися нормального всією інформацією не може. Но невеликий прогрес іде майже із кожним місяцем.

Вау! Дякую за комент!

Посилання на пост, якщо комусь цікаво:
www.reddit.com/...​ning_ai_neural_howlround

LLMs today are ego-reinforcing glazing-machines that reinforce unstable and narcissistic personalities to convince them that they’ve made some sort of incredible discovery or created a god or become a god

тобто спілкування з ШІ можливо може підсилювати розлади через підкріплення цього розладу.

Почитайте про «китайську кімнату».
А взагалі, люди постійно прив’язуються до бездушних предметів і абстракцій, як-то ляльок, персонажей в книгах, усяких священних каменів і тому подібного, наділяючи їх якимись неіснуючими персоніфікаціями. Тож не дивно, що деякі люди знаходять друзів чи навіть коханців у чат-ботах. It looks weird to me but to each their own I guess.
І це, до речі, відрізняє нас від тварин, бо вони такою хернею не маються.

Дякую за нагадування про «китайську кімнату», це дуже в тему.

А як думаєте, чому

люди постійно прив’язуються до бездушних предметів і абстракцій

Після цього посту задаю собі інше питання: Хто для мене Alex D

Гарне питання. Теж задаю його собі!

Хто для тебе аудіоплеер?
Хто для тебе мотоцикл?
Хто для тебе помідор?
Хто для тебе віндовс10?
Хто для тебе тотал командер?
Хто для тебе айфон?

Я так розумію, ШІ для Вас не більше ніж інструмент?

Ніколи не ототожнював його з людиною та і скільки не намагався ознак самосвідомості в нього не помітив. Тому просто інструмент, який обмежений вікном контексту, яке не таке вже і велике.
Добре, припустимо в нього з’явилася самосвідомість і він почав сам ініціювати розмови і задавати якісь свої питання, він все рівно не буде людиною, а буде чимось новим.

Фан факт: мавпи, яких люди навчили мови жестів, не задали людям жодного питання. Напевно це і є принципова різниця.

Хіба славнозвісна Ко-Ко не задавала питання людям?

дякую за відповідь! та буду вдячний, якщо пройдете опитування, щоб можна було глянути на загальну картину)

Цікаво, а які ознаки могли б свідчити що є самосвідомість?

нещодавно сподобалося... розмова людини з роботом:

— Та ти ж просто бездушна машина! В тебе немає почуттів! Ти не розумієш мистецтво! Ну от, приміром, ти можеш узяти холст, і створити прекрасну картину?
— А ти?

Як на мене, потрібно завжди пам’ятати, що це программа, і так, вона може іммітувати людину, це небезпечно, я вважаю. В моєму випадку голос моделі ChatGPT — жіночий, воно само так змінилось після якогось апдейту. Зазвичай я спілкуюсь у voice mode англійскою, проте воно іноді перемикається на українську (само по собі, мабуть коли мій інгліш надто кривий). Gemini має чоловічій голос у voice mode англійскою, так само як і ChatGPT іноді сам перемикається, але зазвичай на чеську мову, голос при цьому змінюється на жіночій.

Привіт. Дякую за відповідь!
А можете поділитись ідеями, що для Вас є небезпечним в такій взаємодії?

1. Людина вже має нестабільну психіку, це може спровокувати психічний розлад
2. Це може визвати ’надмірну довіру’ у користивача і він придбає щось йому не потрібне, на основі рекомендації

Підписатись на коментарі