Екран ноутбука — матовий чи глянцевий

Підкажіть, будь ласка, в такій ситуації: у моєї близької родички погіршився зір з 1,0 на 0,9. Причина невідома. Вона ще вчиться в школі, але хоче бути веб-дизайнером. Я чув, що матовий екран ноутбука краще для зору, аніж глянцевий. Є ще ноутбуки з антібліковим екраном. Але вони напевно дуже дорогі, а бюджет в мене дуже невеликий. Питання: чи можна використовувати при роботі (не тільки для навчання) веб-дизайнеру матовий екран? Бо я чув, що передача кольорів на матовому екрані погіршується. Не знаю, правда це чи ні. Я знаю, що ноут для роботи повинна видати фірма. Але на пів-дня роботи можуть і не видати. І знаю іипадок, коли не видали і на 8 годин роьоти. То можна використовувати для роботи веб-дизанеру матовий екран чи ні? Чи не рекомендується?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Може, купити свій монітор та користуватись ним, а не мучитись з ноутом?

Так, для веб-дизайну можна використовувати матовий екран — він зручніший для очей, особливо при тривалій роботі. Якість передачі кольору більше залежить не від матовості, а від типу матриці — краще брати IPS. Якщо бюджет обмежений, матовий IPS-дисплей із хоча б 60% sRGB.

Це має значення лише у випадку, якщо екран ноутбука — OLED: там справді є різниця для очей та кольорів, особливо між QD-OLED та WOLED. Якщо екран не OLED, різниця майже відсутня.

Я за матове покриття, тому що ноутбук часто використовується у різних умовах та при різному освітленні, і зовсім не хочеться бачити відображення та блиски на екрані.

Підписатись на коментарі