Який вибрати ВНЗ в Україні 121/122 спеціальність?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Усім привіт!

Вибираю між КПІ, КМА та КНУ. Хочу вступати на спеціальність 121 або 122, але більшість відгуків уже застарілі. Хотілося б дізнатися актуальну ситуацію. Допоможіть обрати, дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Закінчив у 23 році 122 кубік КНУ, можу порадити. Це був свідомий і обдуманий вибір, бо я міг вступити будь-куди. Є свобода вибору, у плані можна вчитись чомусь корисному в університеті, а можна закривати все на 60 і паралельно працювати. Можна обрати щось середнє. А найголовніше, буде дуже гарне ком’юніті у якого можна багато чого навчитись. Взагалі раджу пододаватись у чати для абітурієнтів і попитати у студентів

Привіт. Подивись в бік КШЕ. Там є бюджетні місця на 121 та 122. Крім того, вони дають гранти, які покривають всю вартість навчання. Знайди їхній канал доя вступників в Телеграм, там є вся інформація.

Якщо ви там вчитесь/вчилися, розкажіть будь ласка як студент (плюси, мінуси, та чому вибирати його, а не інші внз)

КШЕ — це приватний університет, в першу чергу. Якість освіти прямо залежить від інвестицій в неї, запрошених викладачів та студентів з високими балами. З цим всім тут повний порядок.
Сильна перевага — очне навчання, ніяких заочних, онлайн тощо. В корпусі універа є бомбосховище.
Ще одна відмінність від класичної радянської освіти — немає такого явища, як сесія та екзамени. Протягом триместру студент має набирати бали за присутність, роботу на парах, домашні завдання, а фінальний тест може важити всього 10-20% від оцінки. Таким чином, студент має працювати весь триместр, а не 2 ночі готуватись до екзамену. Так, до речі, викорінюється корупція.
Недоліком є нестабільний розклад, можуть бути великі «вікна» між парами, а може бути й 5 пар в день. Це трохи занадто.
На першому році навчання є англійська, з другого року всі профільні предмети викладаються лише англійською.
Обов’язкова практика після 2, 3 та 4 курсів.
Як бачиш, відмінностей багато і майже всі вони не на користь інший університетів.

КПІ — важко, але більше бази. КНУ — легше, але треба ходити на пари. В КПІ можна йти на ФІОТ, в КНУ — ФІТ або ФК

В КПІ мене бентежить, що дуже великий потік (на фіоті 121 спеціальність 200 бюджетників, а ще є контракт і я не кажу про інші спеціальності) на скільки ефективне буде навчання? І ще, чи чули ви щось про Могилянку?

З приводу великого потоку — він ділиться на різні групи, це абсолютно ок. В могилянці не вчився.

Завершую навчання через 2 тижні (здаю диплом зараз) на ФІОТ 126 спеціальність. У мене є знайомі на 121 спеціальності і зараз там стало набагато легше ніж було у 2021 році, коли ми поступали. Якщо загалом описувати то КПІ це про дистанційне навчання, яке не буде сильно важким на деяких спеціальностях, але тут як повезе зі спеціалізацією. Порівнюючи 121 та 126 спеціальності, сильно різниці між ними нема і я б сказав на 126 буде набагато легше і цікавіше вчитись.

З плюсів 126 ФІОТ КПІ — більшість викладачів молоді, більшість навчального матеріалу актуальний, базово дає відчути багато «айтішних» робіт — від веб-розробки до ШІ, більш поглиблені знання дає на вибіркових дисциплінах, активне ком’юніті (сорі, але Поляна це чудове місце для нетворкінгу), цікаві вибіркові дисципліни.
З мінусів — До двох з восьми предметів у кожному семестрі будут непотрібними або застарілими, нема або дуже мало укриттів у гуртожитках. Мій персональний мінус — мало геймдеву

Не знала, що 121 та 126 так схожі. До речі, в цьому році буде змішана форма для першокурсників (не дистанційна для тих хто на бюджет). Напевно із-за форми навчання в 21 році було складніше вчитися? Чи чому?

Кажуть що може бути змішана форма для перших двох курсів для проходження військової підготовки, але судячи по ситуації з укриттями в гуртожитках це може бути на пару місяців.
Загалом складність навччання не змінилась з 22 року, єдиний мінус що набагато менше взаємодії між студентами тому вчитись стало не так цікаво. Я був на змішаному навченні перші декілька місяців на початку. Складно було оскільки були складні предмети ( вища математика, дискретна математика, фізика і тд ). На 121 спеціальності буде трохи більше математики

Підписатись на коментарі