Що гірше — новий дизайн MacOS чи Safari під Windows?
Вісімнадцять років тому, 11 червня 2007 року, сталася цікава подія, що вплинула як не на розвиток веброзробки в цілому, то на моє цинічне до неї ставлення так точно.
Apple випустила Safari для Windows.
Це була спроба конкуренції з Internet Explorer і Firefox, з обіцянками «найшвидшого браузера на планеті». Версія для Windows вийшла одразу як бета, проте мала багато багів та обмежену підтримку вебстандартів, і взагалі відчувалась як «інородне тіло» в системі Windows.
Попри кілька років підтримки, Safari for Windows помер тихо уві сні у 2012 році. Apple припинила оновлення без офіційного анонсу — дистрибутив просто зник з сайту.
Що цікаво, Internet Explorer свого часу теж був представлений в екосистемі Mac, ще з 1996 року. Так-так, з версії IE 2.0! І «каденція» бравзера від Microsoft на системі конкурентів тривала дещо довше — у 2003 році було припинено розвиток цієї версії, а остаточно підтримку життєдіяльности відключили аж 2005 року.
А тепер хочете прикол? IE був браузером за замовчанням на Mac OS 8 та Mac OS 9, і навіть ранні версії Mac OS X. Найперша версія Safari просто зʼявилася лише 2003 року.
Отак ми й жили у
Минуло 18 років, браузерні війни давно відшуміли, стандарти перемогли. Але я досі не можу пробачити Safari for Windows за його рендерінг шрифтів.
Приєднуйтесь до Дивовижного світу веброзробки в Телеграм!
P.S. Сьогодні ЗСУ перетнули позначку в 1 000 000 дохлих та покалічених кацапів, то чого б і нам не перетнути позначку в 100 000 гривень у зборі на РЕБ для 109 ОГШБ 10 ОГШБр «Едельвейс»
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів