Чому я ніколи не приходжу на перше інтерв’ю з рекрутером

💡 Усі статті, обговорення, новини про HR — в одному місці. Приєднуйтесь до HR спільноти!

Коли до мене стукає рекрутер і пропонує ідеальну вакансію, я завжди погоджуюсь на інтерв’ю. Але ніколи не приходжу вперше.

Інтерв’ю — не показник зацікавленості в мені. Це просто спам у зв’язку із терміновістю закриття вакансії. А терміновість забезпечується тим, що у разі успіху — рекрутер отримає гонорар.

Я завжди прошу перенести зустріч і ставлю додаткові запитання — чому саме до мене звернулися з вакансією? І чим я кращий за інших кандидатів.

У 80% випадків — мені не відповідають. Або шлють стандартні відписки «позиція на паузі», «ми змінили вимоги і хочемо до офісу» або «ми вже закрили внутрішні ресурси».

В інших випадках я отримую розгорнуту відповідь, причому з інсайтами на основі інтерв’ю з попередніми кандидатами. Саме розуміння персонального бренду дозволяє бути не таким як усі, а отримувати підвищену увагу та шанси з боку рекрутера.

Більше того — можна легко попросити про такі речі, які знають не всі, наприклад — контакти Тімліда, який зацікавлений в експертизі та зрозуміти — чи пройдете ви успішно технічне чи ні.

Я проходив подібні зустрічі не лише особисто для себе, а для своїх колег і можу з упевненістю сказати — якщо у вас не бачать людину, а бачать лише «ресурс» — не варто витрачати часу.

І ще — зараз особливо немає сенсу відгукуватися через публічні вакансії. Кандидати — маса, AI дозволяє обійти фільтри ATS і рекрутерм доводиться переглядати вручну сотні кандидатів. Дуже великий шанс, що до вас просто не дійдуть у черзі. Рекомендую будувати нетворкінг та шукати рефералів — тих, хто запросить вас зсередини компанії.

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
контакти Тімліда, який зацікавлений в експертизі та зрозуміти — чи пройдете ви успішно технічне чи ні.

Раніше я б до цього речення був скептичним, але буквально нещодавно один гарний спеціаліст (який в кінці кінців отримав офер до нас у команду) написав хайрінг менеджеру у Лінкедін, щоб розпитати про вакансію, а потім просто запросив його на ланч :)

Не думаю, що ланч зіграв важливу роль у процесі найму, тому що після цього було ще три етапи співбесід (дві технічні: лайф кодінг і сіс дизайн), але кандидат дійсно приємно виділився на фоні інших.

Цікаво взагалі коли автор був останній раз на співбесіді ? Та на яку вакансію подавався ?

Регулярно проходжу та допомагаю проходити колегам!

Рекомендую будувати нетворкінг та шукати рефералів — тих, хто запросить вас зсередини компанії.

Коли працювати?
Вести соціальні мережі,будувати нетворкінг, а є інтроверти і це чудові інженери.

Неймовірно, але якщо клікнути на організацію поряд з моїм профілем — можна знайти відповідь на це риторичне запитання.

Правильно. Ти один, а їх багато. Хай вони за тобою бігають.

Декому навіть по 10 мільйонів пропонують

Згоден — сотні рекрутерів в контактах лінкедіна нічого не варті , коли це по справжньому потрібно. Коли щось пропонують завжди очікую подвох — нормальні позиції майже закриваються одразу — у великих компаніях з бенчу у маленьких — через знайомства

Топові позиції там вже міс назначено і все заплачено, а ось ця масовка для конкурсів краси також потрібна. Я зараз не про тендер чи вакансію, а про красу, бо краса врятує світ.

Підписатись на коментарі