Як я створив Job Manager

Job Manager: Від особистої потреби до повноцінного інструменту для пошуку роботи

Привіт, спільното DOU! Мене звати Михайло, я досвідчений Full Stack розробник, зараз працюю як Front End Engineer в компанії Uvik Software. Мій основний стек — React.js + Next.js. Хочу поділитися історією створення мого проекту Job Manager — веб-додатку, який народився з особистого досвіду та перетворився на комплексне рішення для управління процесом пошуку роботи.

🔗 Link — manager-9a33d.web.app

Як все почалося

Коли я опинився у складному становищі та не міг знайти роботу, зрозумів, що потрібен структурований підхід до цього процесу. Спочатку, як і багато хто, я намагався відстежувати свої заявки в Excel таблицях, але швидко зрозумів обмеженість такого рішення.

Перші питання, які мене турбували як розробника: «А чи є аналоги? А раптом ніхто не буде цим користуватися?» — ті самі сумніви, які відвідують всіх, хто створює щось, на їхню думку, «нове».

Але після дослідження ринку виявилося, що аналогів банально немає. Всі використовують Excel таблиці, де можна відстежувати хіба що статус заявки та сортувати за зарплатою. Ця проблема відпала відразу, і я без роздумів почав розробку.

Вибір технологічного стеку

Як досвідчений розробник, я зупинився на Vue.js на користь того, що на попередній роботі довгий час працював з цією технологією і хотів краще прокачатися в цьому напрямку в зв’язці з Firebase. Незважаючи на те, що мій основний стек — це React.js + Next.js, Vue.js для цього проекту виявився ідеальним вибором.

Основний стек:

• Vue.js 3 — для frontend
  • Firebase — для backend, автентифікації та деплою (Firestore, Authentication, Storage, Hosting). Я вирішив максимально використовувати можливості Firebase, щоб спростити інфраструктуру та прискорити розробку.

Процес розробки

Розробка йшла дуже впевнено, бо я знав, чого хочу досягти. Я прямо бачив це додаток у своїй голові! На кожному етапі воно ставало все привабливим. Дизайн змінювався хіба що косметично відносно якихось частин, бо я ніби не створював, а малював картину за трафаретом.

Але я хотів, щоб це було не просто аналогом Excel таблиці (з таким же успіхом можна було зробити локальний todo list). Тому додав те, що робить Job Manager унікальним.

Ключові особливості

📊 Розширена аналітика та графіки (повністю «самописні») Я додав графіки та статистику ще до того, як до цього додумалися в Djinni, і вона у мене набагато обширніша. І найголовніше: всі графіки та візуалізації я створював повністю власноруч, без використання сторонніх бібліотек. Це був справжній технічний челендж, який вимагав глибокого занурення в принципи canvas API та математику візуалізації даних. Проте, це дозволило отримати повний контроль над виглядом і продуктивністю, зробивши аналітику максимально кастомізованою та ефективною:

• Аналіз джерел заявок — можна дивитися, на яких ресурсах найбільше подаєшся
  • Статистика успіхів — процентне співвідношення успіхів, відповідей та відмов
  • Аналіз зарплат — відстеження діапазонів по позиціях
  • Щоденна активність — моніторинг процесу пошуку

Гнучке управління етапами Тебе чекають чергові 10 етапів співбесіди в якомусь стартапі? Не проблема! Job Manager зробить цей тернистий шлях приємнішим для проходження — створюй стільки етапів, скільки потрібно.

🔗 Збереження контексту Тобі пишуть на імейл щодо роботи, а ти вже відкрив свою компанію й забув, що це за компанія? При створенні вакансії зберігай посилання на неї, щоб не запитувати: «Вибачте, а хто це і яка там вакансія?»

🔍 Потужні інструменти пошуку Якщо ти сильний прихильник сортувань, пошуку та фільтрації в Excel — цей функціонал вшитий у головну сторінку:

• Вибирай ресурс, з якого подаєшся
  • Додавай пряме посилання на вакансію
  • Дивитися на красиві графіки
  • Роби висновки на основі статистики й рухайся далі

📁 Унікальна фіча: Управління документами На цьому можна було б закінчити, але я подумав: «А що, якщо хтось створить щось подібне? Як виділитися ще більше?» І тут з’явилася ідея системи управління документами! Зберігай документи прямо в додатку:

• Створюй папки під конкретні роботи
  • Завантажуй резюме, сертифікати, портфоліо
  • Маєш постійний доступ до всіх документів
  • Не губи скріни в телефоні — все структуровано
  • Влаштувався на роботу і підняв купу документів? Створи папку для цієї компанії та зберігай все в одному місці з постійним доступом.

Технічні рішення та виклики

Під час розробки стикнувся з кількома цікавими викликами та прийняв важливі технічні рішення:

• Оптимізація роботи з Firebase: Довелося продумати ефективну структуру даних для швидкої роботи з великою кількістю заявок. Це було критично для підтримки швидкості інтерфейсу, особливо коли кількість записів зростала.
  • Створення інтуїтивного UX: Важливо було зробити інтерфейс максимально простим, але при цьому функціональним. Основний фокус був на тому, щоб користувач міг швидко додавати інформацію та отримувати інсайти без зайвих кліків.
  • Реалізація системи файлів: Інтеграція зберігання документів з основним функціоналом вимагала не тільки взаємодії з Firebase Storage, але й побудови логіки для ієрархічної структури папок та ефективного пошуку серед документів.
  • Реактивність даних і продуктивність: Враховуючи, що Job Manager активно працює з динамічними даними, важливо було забезпечити бездоганну реактивність. Саме завдяки потужним реактивним механізмам Vue.js (зокрема, Composition API), вдалося ефективно керувати станом та синхронізувати зміни даних з інтерфейсом користувача.

Поточний стан та плани

Зараз Job Manager — це повноцінний інструмент з:

• Детальною аналітикою процесу пошуку роботи
  • Гнучкою системою управління етапами
  • Вбудованим файловим менеджером
  • Інтуїтивним інтерфейсом
  • Додаток спочатку доступний англійською, але є можливість перекладу на українську (поки не весь контент перекладено).

Висновки

Job Manager народився з реальної потреби і створювався з розумінням болю людей, які шукають роботу. Це не просто цифрова версія Excel таблиці — це комплексне рішення, яке допомагає структурувати весь процес пошуку роботи та отримувати інсайти для його покращення. Пошук роботи — це повноцінна робота сама по собі, і вона потребує професійних інструментів. Job Manager — спроба створити такий інструмент для всіх, хто проходить цей непростий шлях. Буду радий почути ваші відгуки та пропозиції! Якщо у вас є ідеї щодо покращення або ви зіткнулися з подібними викликами під час пошуку роботи — діліться в у фітбек формі додатку.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі