Порадьте цікаву ідею для проєкту

Привіт усім! Мені 33 роки, працюю системним адміністратором, іноді беру замовлення на розробку проєктів під WordPress. Також мав два класних проєкти на Laravel — один із них досі працює, і я ним навіть трохи пишаюсь. Хоч код там, м’яко кажучи, далекий від ідеального, бо це був мій перший проєкт на Laravel, Vue.js та Inertia. Там я підключав оплату, писав фільтри, тести, розмежування прав користувачів, авторизацію через Telegram, сповіщення в Telegram тощо.

Це було десь два роки тому...

Нещодавно замислився, що більше не хочу працювати адміністратором — хочу перейти в розробку. Почав підтягувати теорію і планую восени спробувати змінити роботу.

Знайомий порадив для практики щось написати. Але окрім блогу нічого в голову не приходить. Почав робити блог — і зрозумів, що нічого нового чи цікавого я там не використовую. Та й загалом не дуже цікаво цим займатись. Зробив висновок, що блог виходить посередній, а адмінку краще використовувати готову, отже особливої практики теж не буде.

Один знайомий з компанії порадив зробити щось цікаве та корисне — але в мене поки зовсім немає ідей. Можливо, підкажете щось?

Була ідея — переписати на веб-додаток одну внутрішню базу Access, з якою я працюю на поточній роботі. Вона дуже незручна. Але є нюанс: її формують з головного офісу, і там свої правила — не так просто відмовитися від Access.

Буду дуже вдячний за будь-які поради чи ідеї. Дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо щукаєш задачу, яка буде актуальна с практичної точки зору... тоді важкувато. Треба розуміти домен задачі.
А якщо просто для «тренінгу», то «правила головного офісу» не на заваді... просто знайомий контекст для задачі, без спирання на реальні данні. Або візьми будь яку бізнесову проблему, їх багато.

github.com/leon-mbs/zstore
Якщо є досвід з PHP і всякими офісними БД.
Можете доопрацьовувати та/або впроваджувати.
Особливо якщо хтось хоче злізти з російської 1С

Возьми готовый опенсорсный проект и добавь туда полезную фичу
Если не сможешь найти/оценить — стучи, подскажу

Напишіть якийсь «Морський бій» на веб-сокетах або SSE.
Сесія в редісі, статистика в базі.
Користувачі анонімні, зареєстровані або боти.
Вибір противника ручний або автоматичний.
Поле реалізувати на canvas або svg.

Якщо вийде, запостіть тут лінку, ми протестуємо.

або краще взяти якусь цікаву настолку та закодити — буде трохи складніше від морського бою, але цікавіше. і дизайн-док не потрібен — бери готові правила, далі простір для творчості)

Сканер Телеграм каналов + інтерактивна мапа де летять шахеди і куди.

сьогодні рвав бур’яни на городі...
бачу на зелених листях яскраві червоні плями (рослина дає сигнал — в грунті не вистачає чогось там)
res.cloudinary.com/...​/taoy0iwcedubkqs2xg02.png
.............................................
виходить такий процес:
розпізнав — додав у грунт відповідне добриво...
(наприклад у вигляді розчину через крапельне зрошення)

через деякий час — просканував зміни — відкорегував склад розчину — полив...
і т.д.
-------------------------------------
якщо це все автоматизувати та відрегулювати... це шлях до радикального збільшення врожайності, і зниження собівартості продукції...
-------------------------------------
виникає питання:
чому не можна задати раз і назавжди правильні параметри — склад добрива, частоту поливу і т.д.?

тому що у відкритому грунті ми маємо справу з дуже нестабільними факторами впливу — освітленням, температурою, вологістю... це все постійно змінюється...

і доводиться постійно корегувати... питання в точності дій........

ChatGPT підказав додаток AgriScan... але це тільки один етап — діагностика...

@Viacheslavkrupennikov — Telegram
Є гарна ідея застосунку, можу запропонувати співпрацю, напишіть

Ось приклад ідеї, яку можна швидко реалізувати на будь-яких технологіях, у тому числі й на Laravel з Vue або навіть на WordPress:

Сервіс створення підписів на основі введених імені та прізвища.

Функціонал зі створення зображень із підписами можна передати через API на плечі якогось AI, який найкраще впорається з цим завданням.

Розвивати (монетизувати) сервіс можна шляхом додаткових детальних налаштувань підпису (стиль, складність, довжина тощо) для користувачів, які здійснили оплату.

Ідея виникла з особистих спогадів про те, як довго я придумував підпис, коли отримував паспорт.

Але найкраще — реалізовувати власні ідеї.

Коли ви стикаєтеся з якоюсь проблемою, розв’язання якої довго шукаєте в Google або наявні рішення вас не влаштовують, — це потенційна ідея для вашого проєкту.

Заведіть звичку вести список ідей, додаючи нові щойно вони приходять у голову. Адже коли настає час щось робити, то досить складно придумати ідею цілеспрямовано. Набагато легше взяти свій список ідей і перечитати його, шукаючи ту, яка найбільше відгукнеться вам саме в цей момент.

рукописний підпис в нашу епоху немає значення. Мій зараз це якась закорючка яку можна намалювати «за один рух» і нікого не хвилює «складність» чи «неповторність» цієї «сігнатури». Теке життя.

Зі. але як тренінг навичок, підійде, як і бьдь яка «задача».

контакт давно закрили, а це був известний источник халявной музики и кина. Ранише це називали социальна мережа, но скорише то був який то аналог клубив по интересах и од них уже ишла социализация. Музика, кино, фоточки, все для дорослих, форуми и т.д. Вообщем можна було б запилять шось похоже, брать там доллар у мисяць (ютьюб кажись бере доллар в украйни за премиум) и шарить музику, кино и т.д.

Задача отримати дохід не стоїть . Завжди плутаю з прибутком.

Ok, до чого в мене не доходять руки, але initial commit є:

Shared Mem DB:
Хочеться на zig написати базу в shared-mem файлі, типу контейнерів в пам’яті, можливо навіть з підтримкою GPU. Головна фіча БД це індекси. І якщо немає ефективних індексів, то часто пошук займає багато часу. Тут ми відразу орієнтуємося на перебір варіантів (якщо шаховий двигун може перебрати мільйон позицій за секунду, то чому перебрати тисячу варіантів це довго).
Типові задачі: знайти найдешевший маршрут з Києва до Лісабона з не більше ніж 2 пересадками, де кожна пересадка не менше 1 години й не більше 5 годин Або знайти тор гравців за кількістю голів впродовж 10 хвилин після виходу на заміну. Або знайти всі трійки товарів, які часто купують разом.

Монадічна мова програмування
Хочеться таку мову, де вся обробка примусово відбувається в монадах, щоб досягти точне відстеження побічних дій без складності роботи зі стеком монад в Haskell. Плюс трохи додати залежних типів, контрактів Eifell, ...

function write obj: T
returns Stdout SSize
requires Buffered T
monadic ForeignCall
  buf: Buffer := obj.buf
  write 1 buf.ptr buf.size

function main
returns ret_code: Stdout Exit_Code
guarantee ret_code = 0
monadic Stdout
  msg: String := "Hello, Monda!\n"
  <- print msg
  0

Робастий парсер C/C++ коду
Зазвичай Language Server потребує інсталяції, тож швидко його не розгорнути на пристрої для відлагодження. Такоє не фіксувати набір define, а працювати з усіма гілками одночасно, типу #ifdef STM32F4_DISCOVERY — щоб ловити помилки у всіх варіантах.

Selenium для VM
Selenium це браузер, а хочеться щось таке для VM, щоб методами OpenCV та NN визначати кнопки, текст, керувати вводом, ... Щось на кшталт такого, набагато простіше, без знання HTML та щоб можна було для любого desktop.

def test(vm):
    with vm.open_browser("Chrome", maximize=True) as browser:
        browser.goto_url("https://teampilot.io/")
        vm.screen.find_text("Sign in").click()
        vm.screen.find_editbox("Email or Username").type("[email protected]")
        vm.send_key(TAB).type("password").send_key(ENTER)
        vm.screen.wait_text("Account", rect=(vm.w / 2, 0, vm.w, vm.h / 4))

Інше
Написати двигло, щоб грати у війну вірусів. Просто подивитися на різні CFR та реалізувати для гри зі закритою інформаціє, написати перекладач PDF-файлів який інтерпретує його як аркуші (не текст), який PGN to LaTeX converter, ...

Був би час це реалізовувати

Питання в яку саме розробку збираєтеся переходити. Там і варто шукати. Мені, наприклад, було цікаво тренуватися писати іграшки — опинився в ембедеді.

Підписатись на коментарі