Чого всі недооцінюють Support?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Згідно з останньою аналітикою DOU, лише 0.3% кандидатів на першу роботу розглядали напрям Support. Чому цей напрям так недооцінюють? Адже саме сапорт часто стає стартом для мережевих інженерів, сисадмінів, DevOps-спеціалістів тощо. До того ж, конкуренція тут значно нижча, ніж у більш популярних напрямках.

А з чого починали ви? І що порадили б тим, хто тільки збирається зайти в ІТ?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

практически все мои однокашники которые сейчас крутые специалисты начинали с саппорта в провайдерах.
я про системных инженеров, девопс/сре, безопасников и даже разрабов.

Адже саме сапорт часто стає стартом для мережевих інженерів, сисадмінів, DevOps-спеціалістів тощо.

Це як сказати, що ПТУ часто стає стартом для подальшої вищої оствіти.

Можна саппорт і по іншому розглядати — якщо нп програмери часто буває що не можуть запустити свій же софт поза своїм компом без допомоги — то devops можна розглядати як support програмерів який робить всю ту magic. Ні?

Бо більшість досвіду і знань буде специфічна для проекту.

Це мабуть єдина спеціальність в ІТ, яку вже давно треба замінити штучним інтелектом.
Не витрачайте свій час і нерви.

Сильно залежить від того що то за сапорт та чим займається
Якщо у класичний схемі де L1 відповідає тільки щоб прийняти заявку від клієнта та пнути її далі то так.
Далі L2 (часто це виконують програмісти, але і багато чого вміє гарно навчений сапорт) — щось самим підлаштувати в налаштуваннях (вони володіють апкою на професійному рівні), через адмінський інтерфейс щось пнути, навіть в БД поправити.
Звідти доречі багато хто йде вже у розробку/тестування.
Тут складно їх замінити
Ну і тех сапорт є — типу вінду переставити/тонер поміняти. У своїх загашниках і материнки пяяють і ще багато чого роблять. Теж непогано там скіли можна прокачати

навіть в БД поправити.
Тут складно їх замінити

Це значить, що деви полінувалися зробити кнопку для якогось сценарію відновлення.
| ви посрали свої дані [вернути попередню версію?] [поправити вручну?] |

навіть в БД поправити.

В’єтнамські флешбеки.
Я сивів кожен раз, коли бачив, як супорт патчить базу. Це нагадувало сцену з «Кримінально чтива», де кололи адреналін в серце передозованої Мії Волес.

L2 це «гарно навчений сапорт»
L3 це вже програмісти, які, як правило, сприймають роль у саппорті як догану, або знак, що «пора валити».

Якщо програмери становляться все більш юзерами, то треба буде будь-який саппорт (AI чи human) також все більше

Я не розглядала (хоча майже так і вийшло), бо будь-який роботодавець наврядчи налаштований перевести людину з сапорту на іншу посаду, якщо вона добре справляється зі своїми обов’язками. Платити більше, шукати нового працівника на сапорт — щоб що? У мене був такий досвід на початку шляху QA, коли я виконувала обов’язки QA+Support. Клієнту не хотілося, щоб я розвивалася у QA, і передала сапорт якомусь джуну з вищеназваних причин. Вважаю, що початок шляху непоганий, бо все ж таки це робота в ІТ, а не десь іще, але треба вчасно піти на бажану посаду, що морально може бути нелегко.

Так можна і в інше місце переходити:)

Ви який маєте на увазі сапорт ? 1,2,3 лінію (рівень)? Бо розказувати тітонькам бухгалтерам яку кнопку натискати для формування звітності це одне, а копирсатись в клаудах це інше

Загалом джуни ж йдуть на L1. Але так, погоджуюся, що тітоньки з бухгалтерії та клауди— це два окремі світи.

не знаю чого багато хто плюється на саппорт як першу роботу і всі хочуть одразу в розробники йти
я і сам так починав і всім раджу (хочу я клауд сікуріті інженер нині) починати з саппорта
бо йдуть одразу в розробку чи будь куди, а потім не можуть ані вінду поставити, ані впн налаштувати — фундаментальних знань нуль

Є такі трешові види кастомер сапорта по підтримці crm, erp .. -що потім не грошей ні знань, Тільки втрачений час за копійки . То краще вже джуном інтерном в розробку за півціни -хоч який досвід.через півроку рік зп значно збільшиться

працюю в mono в техсапорті — не шкодую ні дня) все подобається і досвіду можна набратися ого-го:)

Повернувся в сапорт в 2002-2004, краще б продовжив розробкою займатись в 1999-2001.

Підписатись на коментарі