Ноутбуки в оренду китайцям. Чи легально і реально?

Колеги, мене тут забомбили пропозиціями чергового пасивного заробітку зі здачі ноутбуків в оренду китайцям, бо їх там блокують, тощо і вони не можуть підключатися до фрілансерських платформ. Треба поставити на ці ноути AnyDesk і дати їм доступ. Ну і за це відпоідно щось платять. Якщо питання лише в обході великого китайського файрвола, то я не проти допомогти, але якщо треба видавати себе за них, то це шайхрайство. Конкретно курси з навчання цим штукам займається компанія FreelanceFlex.

Я ніколи не працював фрілансером на Upwork, тощо, тому хотів спитати, це дійсно така прям проблема працювати з Китаю на цих платформах? Які ризики ви бачите? Технічно можна всю цю ферму з ноутами завести в окрему мережу, налаштувати доступи, і випустити їх в Інтернет. Тобто ІТ — безпека це не проблема для мене, цікавить більше легальна сторона і непорушення вимог фріланс платформ.

UPD: Питання для себе майже зʼясував, але хай тема висить заради інших.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Скільки платять за годину, добу оренди ноутбука?
Яку ферму ноутбуків краще здавати 20-50 штук?
Які вимоги щодо каналів? Багато питань не розкрито. Якщо ця ферма в 10-20 км від лінії фронту на український території, то все ок? Чи краще орендувати промзони у Львові, Житомирі, Луцьку, Тернополі? Де якісніші канали зв’язку?
Заводите оптику 2-3 провайдерів на орендовані квартири? Ставите старлінк десь на фермі в горах?
Комусь вдалось масштабувати до 500-1000 ноутів, який дохід в місяць?
Скільки ноутів можна поставити в ферму на каналі 1гігабіт?
Може легше організувати галеру з китайцями на борту?

Я думаю краще поставити сервак віртуальних машин десь в датацентрах Києва. Велику кількість ноутів важко менеджити, а сервак там проксмокс накатив і ставиш собі вінду сотнями.

Українцю нічого не буде, Китай для нас не ворог, ти ж не росіянам ноут здаєш, так шо зради немає, а що там буде с американськими платформами, тобі там не пофіг шолі.

Цікаво, що нижче бачу два коментарі на захист цієї послуги з акаунтів, зареєстрованих протягом доби. Зрозуміло, що ці коментарі єдині для цих акаунтів. Це дає їжу для роздумів. 🤔

Тупо брєд здаю ноути вже 4 рік все окей то все можна робити правильно і не порушувати закони та зробити так щоб китайці не могли робити нрічого поганого)

Ну так розкажи як, технічні деталі тощо. Бо на тих курсах все саме цікаве не розказують.

Ігоре хочеться більше технічних і організаційних деталей

смішно читати коменти від тих, хто ніколи цим не займався. займаюсь цим більше року і все ОК. все працює і все легально. є свої трабли і підводні камені, але рішаємо. головне що ЗАКОН ніяк не порушується, тому паритись немає про що

Дмитро, так розкажи як це відбувається. Технічно і організаційно, якщо все так законно я думаю ніхто не буде проти підробити копійчину на китайцях.

Я всеодно хоч убий не розумію прикола. Якщо взяти звичайний ноут, поставити на нього вінду із англійською локалізацією, вказати штати як локацію, підключити до vpn
То чим це буде відрізнятись від ноуту що знаходиться в штатах і нащо здавати в аренду ноути

Різниця в тому, що є безліч варіантів спалитися на трекерах, типу системної таймзони чи роздільної здатності вікна браузера, а вихідна адреса VPN буде належати до AS дата-центру де сервер хоститься, а не виглядатиме як домашня у звичайного мешканця.

У мене викликають велику підозру спеціалісти в своїх галузях, які не знають юридичної сторони своєї діяльності і меж можливої відповідальності за власну роботу.

Гадаю ризики того не варті.
Бо по суті, навіть якщо виключи момент з тим що ти реально не в курсі що відбувається на девайсі, допомагаєш так чи інакше фродити платформи, тобто стаєш співучасником порушення.
А якщо там ціла ферма то це вже співучасть.

В мене виникає питання навіщо їм ноутбук та ще і в когось вдома. Не простіше VPS арендувати?

Як мінімум whois покаже хостера

Американку посадили на 8,5 років за «ферму ноутбуків» для північнокорейських програмістів

highload.tech/...​nokorejskyh-programistiv

Достатньо грошиків щоб дозволити собі американського адвоката так не заробиш.
Вони дорогі.

techcrunch.com/...​ote-it-workers-operation

... the government announced the arrest and indictment of U.S. national Zhenxing “Danny” Wang ...
... feds also indicted eight more people who participated in the scheme: six Chinese nationals and two Taiwanese citizens ...

Гуд лак, вопшем, бгггг.

США викрили масштабну схему працевлаштування північнокорейських ІТ-фахівців у техкомпаніях
mezha.media/...​workers-operation-303046

Зазвичай такі схеми працюють на акаунтах дропів. А це нелегально. Є ще 2 альтернативи онлайн навчання такій схемі — Work UP і Tubo Team. правда в них навчання коштує 500 і 400$ в порівнянні з 250 у Freelance Flex.
Я придбав навчання у останніх, поки що враження погане. Не рекомендую

А що в навчанні кажуть щодо самого пошуку китайців? Хочу спробувати, це єдине що не зрозуміло мені поки. Де їх шукати?

Колись знайомий так організував схему з цими китайцями. Купував старі ноути, все налаштовував з Тімв’ювером, акаунтом і продавав ідею пасивного заробітку, де китаєць буде працювати в тебе в шафі 24/7 за декілька $. По суті — зробив свою піраміду :) Для людей, які ніколи не користувалися Апворк було ок, але такі акаунти доволі швидко банять за порушення Термзів платформи.

Власне для того і було задане питання, розказали всі багато про що А по суті майже ніхто не відповів ;) це про soft skills вміння слухати

А те що iP адреси однакові апворк не помітив? Треба ще людей знайти хто онлайн верифікацію буде проходити. А ще китайці зазвичай намагаються орендувати рейтові акаунти а не тільки зареєстровані без рейту і робіт

А потім виявиться що це північні корейці атакували пентагон.
І тебе в тюрму на 30 років)

Нічого доброго з цього не буде

І тебе в тюрму на 30 років)

Якщо ти українець тобі нічого не буде, бо найсправедливіший і найгуманніший суд в світі, за певну кількість доларів просто розвалить справу, власне як це було з Дмитром Голубовим. Мав відсидіти 40+ років в американській тюрмі, а відсидів півроку в Лук’янівському СІЗО, і був виправданий. А потім ще й депутатом став.

Ти точно девопс? бо щось не подібне)
Все доволі банально — китайці беруть в тебе твій акаунт в оренду. не ноут)

Та ні виявилось, що там заключається такий самий договір оренди, як при оренді автомобіля. Як давно все це все планую масштабувати, якщо таки цим займуся.

виявилось, що там заключається такий самий договір оренди, як при оренді автомобіля

і шо? ти повірив?)

Знайшов простіший спосіб збільшення фінансових потоків ;) Тому питання більше не актуальне мені, але хай висить, думаю не я один про це задумуюся.

Навіщо допомагати якимсь сумнівно бідолашним китайцям? Давайте вже гівнічну корею підтримаємо? Це бздець якийсь. Що, дійсно так прям виникає питання про пасивний підробіток? З чуюнезами? 🤦‍♂️ Це всерйоз обговорюється?

Наступний топік: мій ноут зламали і витягнули всі гроші з контактів в тг.

Чому мій? Це все в VLAN буде і за файрволами. Досвід в цьому є великий.

Не вартує воно того

О, нарешті люди з профільних компаній. Дякую!

Смотри не попади в ботнет, где через ноут будет идти мутный трафик, разные боты, прокси и крутить грязные делишки. Первая абуза тебе прилетит от твоего провайдера. Что-то мне мало верится в историю с трудолюбивыми китайцами. Потом да, если сильно нагадят кому-то с твоего ип, приходит обшук и выносят все девайсы с дома. Ты ж понимаешь, что следаку будет лень разбираться в впн, кто там подключался к ноуту, а дело надо закрыть, и проще всего владельцу ноута дать срок. А тем более скажешь что получал деньги за это, значит сознательно пошел на это

там всегда юзают gsm модемы.

айпи у модема чей? или китайцы через модем на впн заходят? даже если и на биржу фрилансерскую работать, реверсный днс или пробив по базе ип покажет что там ипшник какой-го датацентра хетцнера

так чому вони не можуть то все підняти на умовній впсці, нафіга їм ви?

Чомусь саме на таку конфігурацію нема попиту. Це теж перше що прийшло мені в голову.

я думаю якби проблема була суто технічна, то не була б проблемою — орендувати хмарну вінду і поїхали.

100% треба регати акаунт на біржі на себе, проходити верифікацію і здавати його разом з ноутом і всіма супутніми ризиками.

то не була б проблемою — орендувати хмарну вінду і поїхали.

Не поїдуть, бо багато сервісів робить реверс днс, щоб виявити роботів і “недобросовісне” користування. Не знаю нащо їм треба весь пк, бо технічно їм просто треба IP з пула звичайного провайдера останньої милі, а для цього достатньо б було ввімкнути VPN сервер на роутері. Так що підозріло. Хоча може VPN з китаю не проходить, тільки “Teamview or Anydesk”.

100% треба регати акаунт на біржі на себе, проходити верифікацію і здавати його разом з ноутом і всіма супутніми ризиками.

Ну так вони так і пишуть. Цікаво який розробник на думку китайців за 500$ буде ризикувати своєю репутацією, можливо навіть з фінансово-правовими наслідками. Навіть 100$ бачив. Більше електрики накрутить 😁

...
And then, I am going to use your Upwork account on your computer via Teamview or Anydesk.
As my artless sincerity,I will pay you some part of my earning per month. Or I can pay you $100 per month from the first month.
So I think we can collaborate fully for 3~4 years.

As you know, Europeans are easier than Asians to work on this platform and to get a high hourly rate. Honestly, I don’t want to use an Asian account.

*The reason why I ’m going to pay you per month
Upwork needs Video verification and ID verification. Upwork requests the first ID and Video verification once I get and finish the first job after the account is created(If you have passed this, it’s great!). Also, sometimes, customers require the video interview at the first of the job. I can never jump up this without your help.

*The reason why I have to use your account via your computer on your local.
Upwork needs Video and ID verification if the IP changes. So I can not log in to Upwork on my local because of IP change.
Also, the proxy server such as VPS is banned to use on Upwork.
(This means that if you turn off the computer, it is final for me to use your account.)

потому что впс банится фриланс биржами на раз

Є ризик, що в якийсь момент прийдеться пояснювати поліції чому з вашого ноутбука купувались товари краденими картами. Чи розповсюджувався нелегальний контент. Імхо, ризики сильно більші ніж потенційна вигода.

Особливо я намагаюся без фанатизму, при умові, що це можливо, купувати товари які менше усього пов’язані з Китаєм. Наприклад, мобільник — Samsung, тощо.

Щодо цього питання, це настільки вигідно? Якби це було вигідно, то у чому ваша незамінність? Будь хто для цієї роботи підійде. Що треба? Купити ноути, зібрати ферму, зареєструватися на Upwork.

Китайці ще норм, але у Китая є проксі КНДР. Треба бути обережним. Можливо не вартує.

Ви впевнені що китайці , а не наприклад північно корейці? Взагалі то це не дуже гарна ідея

Бідні китайці, давайте допоможемо їм заробити.
А якщо ви працюєте на якомусь військовому об’єкті, то це взагалі бінго.
Навіщо ці проміжні етапи, можна одразу працювати на рф.

Я ж не проти, товарищів майорів підключемо до цього honeypot і будемо дивитися на хакерів в реальному середовищі.

В товарищів майорів і без цього зоопарку зараз роботи багато.

Підписатись на коментарі