На якій платформі найкраще проходити навчання новачку?

Зараз розглядаю для себе такі платформи з курсами, як GoIT, Mate Academy, Hillel it school

загалом розглядають навчання на посаду Full Stack dev

Хотілося б почути вашу думку або досвід, якщо хтось навчався в одній із цих шкіл!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можливо мій досвід трохи допоможе. Я в GoIT навчався на Full Stack.
За спеціальність пару слів:
— Обрав Full Stack в цілому через те що на одній мові javascript можна спробувати і зрозуміти що таке робота фронтендера та бекендера. На практиці працював більше як фронтенд, півтора роки назад взагалі в мобільну розробку на React Native занесло. Бекенд почав писати тільки 9 місяців тому для власного продукту. Мій загальний професійний стаж 3 роки. Тут плюс в сторону GoIT що той самий React Native йде як додатковий міні курс, і як мені він знадобився я пройшов курс і для старту все що треба він мені дав.
За навчання в GoIT:
— На курсі фул стака сильні викладачі, це напевно найголовніше було через що обрав цю школу, і гарна структурована подача матеріалу. А далі вже підхід до навчання, загалом враження від роботи зі студентами — тут все гуд, можна не перейматися за це. Я після GoIT досить швидко роботу знайшов і за 2 місяці повністю відбив вартість навчання. Це думаю щось каже за якість знань.
Загальні думки:
— Тут треба розуміти що всі перераховані школи гарні, я теж колись розглядав саме їх. Думаю щоб не обрати це нормальний варіант. Але треба розуміти що в кінці кінців все залежить від тебе, магії не відбудеться, навчатися потрібно багато (більше ніж кажуть менеджери на консультаціях), практика повинна бути на постійній основі, щось не розумієш — намагайся розібратись, а не думати що ну колись потім до цього повернусь. Тільки такий підхід зробить з тебе конкурентного джуна. Цей шлях не для всіх, по ходу навчання були люди які кидали і не поверталися, хтось якось закінчив, але не зміг ніде застосувати знання. Проте хто був наполегливим той досяг бажаного результата.

Якщо вас цікавить напрямок Full-stack, на нашій освітній платформі є велика кількість курсів (фронт-енд, бекенд, бази даних, Devops, хмарні сховища): it-simulator.com/#/portfolio

Привіт. Курс Fullstack Developer виявився дуже інтенсивним: обсяг матеріалу великий, і часто він дійсно складний. Але саме це й формує справжню професійну базу. Особливо хочу відзначити підтримку команди — навіть коли через життєві обставини доводилось робити паузи, я завжди відчувала розуміння і допомогу.

Одним із головних плюсів була можливість у будь-який момент звернутись до менторів із запитаннями і отримати глибокі, якісні відповіді. Проєкти на курсі цікаві й практичні — саме вони стали чудовим стартом для мого портфоліо. Програма курсу постійно оновлюється відповідно до сучасних вимог ринку, і це дійсно відчувається.

Формати навчання дуже різноманітні: живі лекції, записи з розбором складних кейсів, конспекти, тести, квізи — усе, що потрібно для глибокого розуміння матеріалу та розвитку практичних навичок. Але важливо розуміти: чарівної пігулки немає — доведеться багато працювати.

Особисто на мене навчання в GoIT вплинуло надзвичайно сильно. Я завершувала курс під час повномасштабної війни і паралельно переїжджала до Великої Британії. Для отримання стажування мені потрібно було пройти місцеві короткі курси — і після GoIT це здавалося дитячим садком. Саме завдяки знанням, отриманим у GoIT, я змогла створити сильний проєкт для інтерв’ю і легко отримала роботу в міжнародній компанії. Більше того — ця база знань допомогла мені швидко адаптуватись і зростати в команді.

Також мені дуже подобається, що матеріали залишаються доступними навіть після завершення навчання. А ще — безліч «плюшок»: додаткові міні-курси з нових технологій, які я й досі використовую.

Навчання в GoIT — це нелегкий шлях. Але якщо не лінуватись, виконувати всі завдання, вивчати матеріал, задавати запитання — він дійсно перетворює тебе на конкурентного спеціаліста, готового працювати на міжнародному ринку.

Prometeus, coursera, oreilly.com, Linkedin Learning (for some courses) and many other international platforms

Я проходила курс Python Developer у GoIT — і це реально був мій квиток у нове життя! 💥

На старті я була повним новачком, чесно — навіть сумнівалася, чи потягну. Але завдяки крутим менторам, які завжди на зв’язку, зрозумілій подачі матеріалу і постійній практиці — все стало на свої місця. Поступово почала писати код, розбиратися в проєктах, і найголовніше — після курсу знайшла свою першу роботу в ІТ! 🥳

Окрема подяка викладачам — вони не просто вчили, а підтримували на кожному етапі, мотивували й не давали опустити руки 💪

Тому якщо ти вагаєшся — GoIT справді крута платформа. Тут не «просто лекції», тут атмосфера, команда і шлях до реального результату.

Не бійся почати, навіть якщо здається, що це важко.

Я проходила курс Python Developer у GoIT — і це реально був мій квиток у нове життя!

На старті я була повним новачком, чесно — навіть сумнівалася, чи потягну. Але завдяки крутим менторам, які завжди на зв’язку, зрозумілій подачі матеріалу і постійній практиці — все стало на свої місця. Поступово почала писати код, розбиратися в проєктах, і найголовніше — після курсу знайшла свою першу роботу в ІТ! 🥳

Окрема подяка викладачам — вони не просто вчили, а підтримували на кожному етапі, мотивували й не давали опустити руки 💪

Тому якщо ти вагаєшся — GoIT справді крута платформа. Тут не «просто лекції», тут атмосфера, команда і шлях до реального результату.

Не бійся почати, навіть якщо здається, що це важко.

А де платять за відгуки курсів ? в мене є ідея як це автоматизувати

А шо, випускникам GoIT дійсно платять гроші за такі розгорнуті коментарі? )

Я поважаю себе і поважаю школу в якій навчалась, тому радо її рекомендую. Якщо б я мала негативний досвід, ціього коментаря тут би небуло.

Так ви коментар, що нижче, 2 рази повторили, напевно GoIT — поліцейська школа)

Анекдот фтему:
— послухайте анекдот!
— ви що не бачите — я поліцейський!
— так я розповім повільно і двічі

я розповім повільно і двічі

— це про мене із вчорашнім поганим інтернетом :D

Коли я починала, спершу намагалась вивчати все самостійно, потім шукала ментора. Але це було схоже на барахтання у воді — інформації дуже багато, а жоден ментор не зможе вибудувати весь шлях поетапно, якщо він не займається цим професійно й не має власної програми та матеріалів мінімум на пів року. Самостійно теж йде багато часу, бо можна допустити прогалини у навчанні і в кінці прийдеться доучувати багато базових речей.

Тому я почала шукати курси. Вагалась між GoIT та Mate Academy, але все ж вибрала GoIT — вийшло вигідніше, і вони пропонували більше «плюшок»: різні формати навчання (інтенсивно або після роботи), можливість заморозити навчання, корпоративну англійську, роботу з фахівцем, який готує до технічної та софт-співбесіди, розбір резюме. А головне — ширший матеріалів.

Також нам безкоштовно давали додаткові курси для поглибленого навчання з React Native, JavaScript Advance та багато інших тем. Після завершення кожного блоку ми створювали проєкти, максимально наближені до комерційних. І всі ці лекції, разом із новими, залишаються зі мною назавжди.

Коли я провчилась кілька місяців, зрозуміла: я зробила правильний вибір. Підтримка менеджера, менторів і викладачів — це окрема любов. А зі студентами, з якими навчалась, ми спілкуємось уже п’ятий рік — справді дуже зблизились.

Загалом я отримала дійсно якісну базу навчання в GoIT і море позитивних ємоцій, а по закінченню курса за пару місяців вже на роботі окупила курси і далі радо працюю в IT сфері.

Коли я починала, спершу намагалась вивчати все самостійно, потім шукала ментора. Але це було схоже на барахтання у воді — інформації дуже багато, а жоден ментор не зможе вибудувати весь шлях поетапно, якщо він не займається цим професійно й не має власної програми та матеріалів мінімум на пів року. Самостійно теж йде багато часу, бо можна допустити прогалини у навчанні і в кінці прийдеться доучувати багато базових речей.

Тому я почала шукати курси. Вагалась між GoIT та Mate Academy, але все ж вибрала GoIT — вийшло вигідніше, і вони пропонували більше «плюшок»: різні формати навчання (інтенсивно або після роботи), можливість заморозити навчання, корпоративну англійську, роботу з фахівцем, який готує до технічної та софт-співбесіди, розбір резюме. А головне — ширший матеріалів.

Також нам безкоштовно давали додаткові курси для поглибленого навчання з React Native, JavaScript Advance та багато інших тем. Після завершення кожного блоку ми створювали проєкти, максимально наближені до комерційних. І всі ці лекції, разом із новими, залишаються зі мною назавжди.

Коли я провчилась кілька місяців, зрозуміла: я зробила правильний вибір. Підтримка менеджера, менторів і викладачів — це окрема любов. А зі студентами, з якими навчалась, ми спілкуємось уже п’ятий рік — справді дуже зблизились.

Загалом я отримала дійсно якісну базу навчання в GoIT і море позитивних ємоцій, а по закінченню курса за пару місяців вже на роботі окупила курси і далі радо працюю в IT сфері.

Привіт!
Я в ІТ ще зі шкільних років — захоплювався розробкою, будував сайти, автоматизував задачі, загалом тримав руку на пульсі технологій. Але в якийсь момент я усвідомив, що потрібен структурований поштовх, аби масштабувати технічні навички й зробити якісний стрибок у професійному розвитку.

Саме тому я свідомо обрав GoIT. Навіть із базою, яку я вже мав, програма дала мені:
— чітку систематизацію знань (особливо в частині сучасного фронтенду)
— командну практику, роботу з ментором, code review — все як у реальному продакшені
— спільноту, яка заряджає і тримає у фокусі

Цей досвід став одним із важливих етапів на моєму шляху. Сьогодні я працюю як Frontend Solution Architect: проєктую складні рішення з динамічними інтерфейсами, AI-інтеграціями та багаторівневою бізнес-логікою.

Мій висновок: GoIT — це не чарівна пігулка, а середовище для тих, хто готовий працювати.
Я й досі підтримую зв’язок із цією спільнотою, тож якщо є питання — пишіть, з радістю поділюсь досвідом: www.linkedin.com/in/vladyslav-abramov

Які б курси не обрали, першочергове — це готовність багато вчитись, бо IT — це не спрінт, а марафон. Покладатись лише на курси не варіант, але і без курсів теж складно, бо вони надають структуру, дають менторів, завдання і фідбек, це дуже прискорює в зрості. Тому звертайте увагу на запропоновану курсами структуру і період навчання. Період має бути не коротким, а структура широка. Особисто я вчилась на дизайнера в GoIt 3 роки тому, а після курсів влаштувалась на роботу і вже третій рік працюю, росту на роботі. Мені ці курси дуже підійшли і дали багато, можу рекомендувати. Але повторюсь, будь-які курси це лише цеглинка в фундаменті, а далі треба багато продовжувати самонавчатись і працювати на результат.

Лучше всего изучать с Чат ЖПТ и аналогами. Он и план построить может и потестировать усвоение.

Підбирайте ментора, не витрачайте час на брутефорс, перебір хибних варіантів і приорітетів, він вас цілеспрямовано доводить до результату, без втрати дорогоцінного часу.

Є жирнючий топік пошуку менторів
dou.ua/forums/topic/10445

Базу походите на безкоштовних майданчиках вказаних вище. Робите пару нормальних проектів з публікацією в github.Потім шукаєте інтернатуру або стажування в топових компаніях. Якщо вам дуже треба витратити зайві гроші , то повинні знати що зараз потребує донатів.

Є повно безкоштовних якісних навчальних матеріалів у відкритому доступі, офіційно опублікованих провідними університетами світу й навіть перекладених українською мовою — без потреби переплачувати за розрекламовані платні ІТ-курси

Підписатись на коментарі